Ömür boyu yalniz kalmak

Sadece-Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
241
336
33
merhaba arkadaslar,

Ben 32 yasinda iki yil önce bosanmis bir kadinim. Bosandigimdan bu yana karsima bir kac kidi cikti, ilkbaslarda yaram taze oldugu icin hicbirine yanasmadim.

Ancak son bir yildir kendimi asiri yalniz hissediyorum. Anne olmak istiyorum yasim cok gecmeden. Benim yas civarimda ki erkeklerin cogu ya cocukluya da evli. :(

Bir kac kisiyle görüstüm amaclarinin farkli oldugunu anlayinca kesip attim. Bir elin parmaklarini gecmez. Gitgide eve kapandim.

Arkadaslarim evli ve cocuklu senede bir görüsür olduk.

Biri vardi hoslandim ama mantigim hayir dedi cocukluydu ama evli ayri durumlari zordu. Yuva yikan birisi asla olmak istemem kendimi geri cektim.

Tek basima kafede mi oturacam? Tek basima biryerlere mi gitcem? Herkes nasil yapiyor? Kukuma kusu gibi evdeyim böyle asla kimseyle tanisamam bunun farkindayim.

Ama sürekli beni kim begenecek ki diyorum. Pek böyle süslü püslü biri degilim. Asiri sadeyim. Cekingenim, duygularimi hislerimi kolay kolay belli edemiyorum biraz duvar gibiyim. Sanirim bu karsi tarafi ürkütüyor.

Kinse yasimin 32 olduguna inanmiyor 25 26 civari gösteriyorsun diyorlar. Ben ne yapicam? Biri olsun demekle de olmuyor.

Asiri özgüvensizlik olustu :(

Bana yardim etmeniz mümkün mü?

Bir insan bu kadar mi bahtsiz olur? Bir erkek arkadasim oldu onunlada evlenmistim, oda tecavüz, dayak, hor görme herseyi gördüm. Asiri güvensizim. Bana tecrübesizligimden dem vuruyordu.

Bilmiyorum duygularim karmakarisik. Sürekli elalem ne der diye kendimi cok geri plana atiyorum. Bilmiyorum kendimi cok yalniz ve kötü hissediyorum.

İnsanın hayatında birisinin olması güzel bir şey ama evlenmeyi toplum size dayattığı için mi istediğinizi düşünüyorsunuz yoksa gerçekten mi istiyorsunuz?
Zaman değişti, yaşım geçti diye bir şey yok.
Evlenmek için hayatınıza birini sokma arayışına girerseniz zorladıkça bulamazsınız. Ayrıca evlenmek amaçlı yaklaşmak yerine yeni tanıştığınız erkeklerle başta normal bir şekilde tanışmaya çalışın.
Evlilik her insanla, her sevgiliyle olacak bir şey değil.
Kendinizi yalnız hissediyorsanız direkt sevgili/eş bulmak yerine arkadaş bulmaya odaklanın. Ama bunun yanında yalnız geçirdiğiniz vakti de keyifli kılmaya çalışın. Yalnızlığın değeri pek bilinmiyor.
Bu yalnızlık sürecini kendi lehinize çevirin. Kendinizi geliştirin, güzel özellikler katın. Siz ne kadar kendinize bir şey katarsanız tanışacağınız kişi de o kadar nitelikli olur.
Yalnızlığınızı sevmediğinizi dış dünyaya fazla belli etmeyin bunu kullanmak isteyen pusuda çok fazla avcı olacaktır.
Kendinizi sevin, kendinizi şımartın. Çok sadeyim diye de düşünmeyin. Kendiniz olun. Her erkek aynı kadın tipine bakmıyor. :)

Söyle birsey de var ilgi gösteriyor bende ilgi gösterince ortaliktan kayboluyorlar, bunu kac kere yasadim. Yani tanisma fasli ilerleyemiyor. Nerede yanlis yapiyorum bilmiyorum.

Söyle birsey de var ilgi gösteriyor bende ilgi gösterince ortaliktan kayboluyorlar, bunu kac kere yasadim. Yani tanisma fasli ilerleyemiyor. Nerede yanlis yapiyorum bilmiyorum.
Yanlış yapıyor olmanıza gerek yok çok fazla sebebi olabilir. Aynı anda başka biriyle konuşuyordur o taraf ağır basmıştır. Sizden yeterince elektrik alamamıştır. Eski sevgilisi yazmıştır. Kaçak oynamak istiyordur. Niyeti başkadır. Vs.

İnsanın hayatında birisinin olması güzel bir şey ama evlenmeyi toplum size dayattığı için mi istediğinizi düşünüyorsunuz yoksa gerçekten mi istiyorsunuz?
Zaman değişti, yaşım geçti diye bir şey yok.
Evlenmek için hayatınıza birini sokma arayışına girerseniz zorladıkça bulamazsınız. Ayrıca evlenmek amaçlı yaklaşmak yerine yeni tanıştığınız erkeklerle başta normal bir şekilde tanışmaya çalışın.
Evlilik her insanla, her sevgiliyle olacak bir şey değil.
Kendinizi yalnız hissediyorsanız direkt sevgili/eş bulmak yerine arkadaş bulmaya odaklanın. Ama bunun yanında yalnız geçirdiğiniz vakti de keyifli kılmaya çalışın. Yalnızlığın değeri pek bilinmiyor.
Bu yalnızlık sürecini kendi lehinize çevirin. Kendinizi geliştirin, güzel özellikler katın. Siz ne kadar kendinize bir şey katarsanız tanışacağınız kişi de o kadar nitelikli olur.
Yalnızlığınızı sevmediğinizi dış dünyaya fazla belli etmeyin bunu kullanmak isteyen pusuda çok fazla avcı olacaktır.
Kendinizi sevin, kendinizi şımartın. Çok sadeyim diye de düşünmeyin. Kendiniz olun. Her erkek aynı kadın tipine bakmıyor. :)

Evet sanirim kendi kemdime stres yaratiyorum, cevremde herkes evli, ben kendimi ise yaramaz gibi hissediyorum. Evet sacma farkindayim ama bu hissimi degistirmiyor maalesef. Özellikle yas ve cocuk olayi kafami cok kurcaliyor. :(

Kendi ayaklaribda özgür biri olmak isterken sanki hep ezigim.
Özgüvenimi tam düzeltemedim, ne bileyim korkuyorum tanismaktan bir yandan da yalnizligimdan bezdim.

Yalnizligin güzel yanlarida var, ama insan bazen yaninda birini istiyor.

Yanlış yapıyor olmanıza gerek yok çok fazla sebebi olabilir. Aynı anda başka biriyle konuşuyordur o taraf ağır basmıştır. Sizden yeterince elektrik alamamıştır. Eski sevgilisi yazmıştır. Kaçak oynamak istiyordur. Niyeti başkadır. Vs.
Sanirim hatam herseyi hep üzerime alinmam.

Calisiyorum. Ancak is ev mekkk dokuyorum. Cok umutduzum. Sinemaya, tiyatroya yalniz gitme fikti bana cok tuhaf geliyor.
Kardeşiniz , kuzeniniz vs yok mu ?

Sinema tiyatroya onlarla gitseniz.
Spora başlayın. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama mesleki kurslara başlayın. Bir yeni dil öğrenin. Oralarda belki Karşınıza size uygun birileri çıkar.

Evet sanirim kendi kemdime stres yaratiyorum, cevremde herkes evli, ben kendimi ise yaramaz gibi hissediyorum. Evet sacma farkindayim ama bu hissimi degistirmiyor maalesef. Özellikle yas ve cocuk olayi kafami cok kurcaliyor. :KK43:

Kendi ayaklaribda özgür biri olmak isterken sanki hep ezigim.
Özgüvenimi tam düzeltemedim, ne bileyim korkuyorum tanismaktan bir yandan da yalnizligimdan bezdim.

Yalnizligin güzel yanlarida var, ama insan bazen yaninda birini istiyor.
Size okumanız için bu kitapları tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_0462.webp
    IMG_0462.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 114
  • IMG_0465.webp
    IMG_0465.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_0466.webp
    IMG_0466.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_0467.webp
    IMG_0467.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 48
Kardeşiniz , kuzeniniz vs yok mu ?

Sinema tiyatroya onlarla gitseniz.
Spora başlayın. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama mesleki kurslara başlayın. Bir yeni dil öğrenin. Oralarda belki Karşınıza size uygun birileri çıkar.
Kuzenlerim hepsi farkli sehirlerde, kizkardesim var ama bayagi yas farkimiz var, onun kendi arkadas cevresi var. Genelde cogu yere annemle giderdim, ancak gecen günde biraz yalniz gitbeni hep yaninda götürme dedi. :(

Bekar olmanın güzel yanlarından biri de bağlanmadan, ilerisi olmadan flört edin. Kahve içmeye çıkın farklı erkeklerle kafanızda evlilik, ciddi ilişki kalıbı olmadan. Kendinizi güzel, beğeniliyor hissetmek için buna gerek yok ama kısa vadede yardımcı olacaktır. Konuşma becerileriniz artar. Ne istediğinizi daha net kavrayabilirsiniz. Üzerinizde stres olmadan güzel vakit geçirebilirsiniz.

Yanlis anlama ama sendeki ozguvenle erkek olsam ve seni gorsem kacardim. Evlilik odakli yasama, yasim senden buyuk ve bekarim . Sorun etmiyorum. Yalnizligimin tadigini cikariyorum. Cok da tinn. :dondurma:

Yanlis anlamam cünkü ezikve özgüvensiz oldugumun farkindayim. Bunu degistirebilmem icin ne önerirsiniz?

Bekar olmanın güzel yanlarından biri de bağlanmadan, ilerisi olmadan flört edin. Kahve içmeye çıkın farklı erkeklerle kafanızda evlilik, ciddi ilişki kalıbı olmadan. Kendinizi güzel, beğeniliyor hissetmek için buna gerek yok ama kısa vadede yardımcı olacaktır. Konuşma becerileriniz artar. Ne istediğinizi daha net kavrayabilirsiniz. Üzerinizde stres olmadan güzel vakit geçirebilirsiniz.

Sanirim cocuklugumdan bu yana dayatilan basmakalip düsüncelerden dolayi rahat degilim. Sürekli elalem ne der kafasindayim. Kendimi degistirmeye daha relax olmayacalisiyorum, ama bir bakmisim gene eski ben.

Back
X