Omurgam eğrildi :(

mshxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
84
15
3
29
Merhaba arkadaşlar Bu ara bir derdim var. Sorunum şu ki son 1 yıldır hem okul dersleri hemde bir sınav dolayısı ile günde 8-9 saat masa başında çalıştım. Sonuç olarak omurgam eğrildi. Hemde dışardan bariz bir şekilde belli oluyor. Sinyalleri zaten ocak gibi vermeye başlamıştı. Bel, sırt ve boyun ağrım dayanılmaz bir hale gelince doktora gittim. (Bu arada o sıralar roaccutane kullanıyordum sanırım onunda etkisi olmuştur bu ağrılara.) Röntgen çekildim ve omurgam hafif eğik çıktı. Doktor bu düzelmez sadece ilerlemesini engellersin dedi D vitamini, egzersiz, kas gevşetici verdi yolladı. Bende vitamini ve kas gevşeticiyi kullandım egzersizleride yapınca geçti sandım ama sadece ağrıyı hissetmemişim iyice ilerledi :(Annem babam bile omzunu indir filan diyor ama farkında değilim bir omzum daha dar ve düşük. T-shirt filan giyince bi taraf biraz daha aşağı. Boyun düzleşmem de var ve dik duramıyorum. Aslında küçüklüğümden beri duruş bozukluğum vardı ama lise den beri spor yaptığım için dik duruyordum ve düzgün bir postürüm vardı. Şuan morelim çok bozuk lütfen fikir verin. Böyle bir durum başına gelen varmı? Ne yapmalıyım. Sporla düzelirmi ki? :(

Merhaba arkadaşlar Bu ara bir derdim var. Sorunum şu ki son 1 yıldır hem okul dersleri hemde bir sınav dolayısı ile günde 8-9 saat masa başında çalıştım. Sonuç olarak omurgam eğrildi. Hemde dışardan bariz bir şekilde belli oluyor. Sinyalleri zaten ocak gibi vermeye başlamıştı. Bel, sırt ve boyun ağrım dayanılmaz bir hale gelince doktora gittim. (Bu arada o sıralar roaccutane kullanıyordum sanırım onunda etkisi olmuştur bu ağrılara.) Röntgen çekildim ve omurgam hafif eğik çıktı. Doktor bu düzelmez sadece ilerlemesini engellersin dedi D vitamini, egzersiz, kas gevşetici verdi yolladı. Bende vitamini ve kas gevşeticiyi kullandım egzersizleride yapınca geçti sandım ama sadece ağrıyı hissetmemişim iyice ilerledi :KK43:Annem babam bile omzunu indir filan diyor ama farkında değilim bir omzum daha dar ve düşük. T-shirt filan giyince bi taraf biraz daha aşağı. Boyun düzleşmem de var ve dik duramıyorum. Aslında küçüklüğümden beri duruş bozukluğum vardı ama lise den beri spor yaptığım için dik duruyordum ve düzgün bir postürüm vardı. Şuan morelim çok bozuk lütfen fikir verin. Böyle bir durum başına gelen varmı? Ne yapmalıyım. Sporla düzelirmi ki? :KK43:

Eger ilerlediyse iyi bir doktora gitmende fayda var.

Umutluszluga kapilmayin tedavisi vardir birkac doktora daha gidin benim.mesela bir komsum.vardi boynu bir tatafa egikti ameliyat oldu simdi iyi ,bir de eski komusumuzun kizi vardi oda ya dogustan ya da doğumdandi sanirim ameliyat oldu simdi buyudu evlendi vs...

Bir doktorla yetinmeyin gerekirse unb.hastanelerine arastirma hastanelerine gidin boyle hastalar vardir diye dusunuyorum ve cok gecmis olsun Allah teala sifa versin

Kuzenime olmuştu ne garip ki o da Roaccutane kullanıyordu o sıra. Ameiyat oldu suan boynunun altından kuyruk sokumuna kadar ameliyat izi var :KK43: ama düzeldi sırtı

Kuzenime olmuştu ne garip ki o da Roaccutane kullanıyordu o sıra. Ameliyat oldu suan boynunun altından kuyruk sokumuna kadar ameliyat izi var :KK43: ama düzeldi sırtı
Bu ilacı simdiki aklım da kullanmazdım. Yararindan cok zarari oldu. Aslinda gittiğim doktor ameliyatlık bir durum yok dedi :/ Bidaha gideceğim sanırım.

Ya arkadaşlar pilates ten anlayan varmı? Acaba pilates yapsam duzelirmi ağrıların ve sorunlarim? :(

Ya arkadaşlar pilates ten anlayan varmı? Acaba pilates yapsam duzelirmi ağrıların ve sorunlarim? :KK43:
Pilates duruş bozukluklarının düzeltir evet ama dediğin kadar ciddiyse fizik tedaviye gitmen lazım

Pilates iyi geliyor benim önceden omuzlarım filan ağrırdı eğrilik yoktu ama biraz kambur duruyordum. Pilates yaptıgım dönemde iyi hissettim daha dik duruyordum rahatça. Bence pilates yapmasını cidden bilen birisiyle çalış faydasını görürsün. Ekstra belki fizik tedavi de iyi gelir.

Bende de var skolyoz(omurga eğriliği) belirli bir yaştan sonra düzelmesi yok sadece pilates kilo vermek düz durmak ile durdurabilirsin o kadar.

Postür düzeltmek için egzersizler oluyor, mutlaka onları yap aksatmadan, ben de de var, çoğu kişide var aslında duruş bozukluğu, aklıma geldikçe yapıyorum ben, bir süre sonra sen farkında olup duruşunu düzeltmeye başlıyorsun zaten.

Back
X