Eski konularımı okuyanlar bilir arkadaşlar, benim çok baskıcı bi ailem var, üniversite sınavıma girmemi asla istemiyorlar, şu dönemde sınava kaydolurum diye para bile vermiyorlar bana. Sözlüm üniversite konusunda destekliyor, en azından ön lisans kaydı yaptırdım bugün, üniversite ortamını görmek istiyorum, lise mezunu olarak kalmayayım diyorum. Hiç yoktan iyidir, belki ileride 4e tamamlarım. Sizce ön lisans 2 sene iş hayatını askıya almaya değer mi?
Eski konularımı okuyanlar bilir arkadaşlar, benim çok baskıcı bi ailem var, üniversite sınavıma girmemi asla istemiyorlar, şu dönemde sınava kaydolurum diye para bile vermiyorlar bana. Sözlüm üniversite konusunda destekliyor, en azından ön lisans kaydı yaptırdım bugün, üniversite ortamını görmek istiyorum, lise mezunu olarak kalmayayım diyorum. Hiç yoktan iyidir, belki ileride 4e tamamlarım. Sizce ön lisans 2 sene iş hayatını askıya almaya değer mi?
Ben süt ürünleri teknikerliği ege ünisini kazanmştm 2 senelik okulumu bıraktım kendi isteğimle etrafa çevreye yurda alışamadm gerçi daha dursam alışırdım ama ben istemedim işte neblym biraz tembellik yaptm ama hocalar mesela diyolardı bu bölümden sonra dikey geçiş sınavıyla gıda mühendisi olunuyo ama bence tekniker olun çünkü teknikerler daha çok iş buluyolar daha çok ihtiyaç oluyor diyolardı ..
Genelde 2 seneliklerde teknikerlikler oluyo onlarda iş bulabilrsinn.. Sağlık bölümleri var puanları biraz yüksek ama mesela anestezi bölümü acil tıp teknikerliği falan bunlar çok güzel bölümler maaşı falanda süper bence 3 milyara kadar çıkıyo yani .
Bence güzel 2 senelikte değer bence iş hayatını askıya almaya .. Ben şimdi bıraktım açıktan ön lisans okuyorum ama snavlarda başarılı olamadım bakalım çalışıyorum inş geçerim geçemezsem napcam bilmiyorum .
ben 2 sene Uluslararası Ticaret Yönetimi okudum. 2 sene çalıştıktan sonra kendimde eksiklikler gördüğüm için 1sene ingilizce eğitim aldım Türkiye'nin önde gelen üniversitesinden:) şimdi de 4 e tamamlıyorum ama sadece 2 kalmayım diye ama normalde ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Çünkü okul seni hayata yönlendirir ama sen kendini geliştirirsin...
ben hiç işsiz kalmadım mezun olduktan sonra ve eksikliklerimi görüp kurslara seminerlere katıldım... Herşey senin elinde anlayacağın...
ayrıca bölümümde beni tatmin ediyor ve mutlu oluyorum
ayrıca senin durumun sıkıntılı biraz 2 yıllık okurdum senin yerinde olsam ve kpssye çalışırdım... ama hayatını kendin için çizmen gerekiyor ne ailen nede sevgilin önemsiz... Sen istedikten sonra çok iyi yerlere gelebilirsin
Böyle konulari görünce öyle üzülüyorum ki, kimisi okumak istemez ailesi milyonlar döker, kisi yine istemez, okulu bitiremez vs. Kimi de okumak ister, ailesi izin vermez.
Bence kesinlikle okumalisin. 2 senelik okurken 4 yila cikarma sansin var ve hem eline bir meslek ve diploma almis olursun. Sözlünün desteklemesine sevindim, elbette üniversite ortamini yasamalisin, vazgecme.
önlisansla (okuduğun bölümede bağlı) fazla iş imkanı bulamayabilirsin. Ama ön lisansın bittikten sonra sınava girmeden açıköğretime kaydolup 2 sene daha okuyup işletme ve ya iktisat (4 senelik) mezunu olabilirsin. Ya da dikey geçiş sınavına girip 4seneliğe tamalayabilirsin.