• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

önceki günkü yağmurdan duvarın çökmesi

lefkelim

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
34
0
296
İstanbul
benim bir sorum olacak.Geçtiğimiz pazar günü yağan yağmurdan bizim apartmanın sağındaki ve solundaki duvarlar çöktü.Solundaki duvarı yan komşu yapıyor.Fakat esas sorun bize ait olan bahçe katındaki daireye yanında bulunan taş duvar çötü ve duvarrları yıkıp içeriye taşlar düştü.İçeride de 3 yaşlarında bir çocuğu olan aile bulunmaktadır.Bizim kiracımızdır. Belediyeden gelen yapı denetim taş duvarın olmaması gerektiğini ve perde duvar yapılmasını söyledi.Tesadüf benim eşimde o gün yöneticiliği apartmanımızda oturan 2 bayana devretti. Bu bayanların hiç bir bilgisi olmamasına rağmen hala taş duvar yapmakta ısrar ediyorlar.Müteahhidi çağırdık zararı karşılamasını söyledik. Harfiyatın alınması, perde duvarın yapılması,ve evin tamir edilmesi için bu işlerden birini ben yaparım dedi. Diğeri işler için 5 bin istedi. 17 daire daire başına 295 ytl düşüyor. Fakat bu 2 bayan kendi kafalarına göre bizim dairemizi nasıl olsa müteahhit yapacak diye duvar işini başkasına vermek istiyor.Amaç müteahhit bize bu yıkılan duvarın yanına 1 araçlık yer ayırmıştı.Oyeri bahçeye katmak çevre düzenlemesi yapıp evlerini fazla fiyata satmak istiyorlar. Biz toprak sahibiydik.Şimdi bu yıkılan dairemiz için kiracımız mağdur oldu.Ne yapabiliriz. Bu iki bayan her daireden 500 ytl istiyor ve tekrar taş duvar yapmak istiyor.Bizim daire sahibi olarak hakkımız nedir.Bu apartmanda toprak hissesimiz fazla.1 Araçlık yeri bahçeye katıp kafalarına göre iş yapabilirlermi? 17 dairenin 6 onay vermediği gibi yapılan işe parada vermeyiz diyorlar.Bu konuda bilgi verirmisiniz?

Back