Onda var bende yok psikolojisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
böyle bir kuzenim var
bizim maddi durumumuz onlardan hep iyiydi istedigim her sey er yada gec onume gelirdi ama ben herşeyi onunla paylaşırdim çorabimi bile
bu kuzenim yillarca bazi seyleri kendine dert etmis sanirim ki ben evlendim ev aldim araba aldim cocuk sahibi oldum
sonrasinda kendisi ev alirken elindeki paranin kat kat ustunde bir ev almaya kalkti uyaranlar oldu odeyemezsin diye benim chamallows dan ne eksigim var olmus cevabi
evlenmek istiyor yaş oldu 39 kizimla beni gorunce sende evlendinde ben kaldim ya tuuuh bana diyor güya espiriyle !!!
etraftaki herkes onun herkese ve herseye karsi bu hirsinin okadar farkindaki insanlar yolda görünce selam vermemek icin yolunu degisiyor artik buna yillarca kardesim ablam dedigim bende dahilim
bunlari neden anlattım bir şeyler istedigin gibi olmuyorsa belkide sorun sendedir
hep sana şerefsizler denk geliyorsa hatayi birazda kendinde ara
bunu sana laf sokmak amacli falan soylemiyorum yanlış anlama olurmu

Kendinize saygınız ve sevginiz yok. Arkadaşınızı hayatınızın merkezine koymuşsunuz ve sizin istediğiniz birşeyi yaşadığı için kıskanıyorsunuz. Kendinize saygınız ve sevginiz olsa onun için mutlu olurdunuz. Bu kendinizd değer vermemenizin getirdiği kıskançlık sizi bitirir, şakasız söylüyorum destek almalısınız.

Ben anlamadım eğer sevmiyorsanız arkadaşlığınıza devam etmezsiniz ki zaten sevmiyorsunuz. Bir yerin dibine sokmadığınız kalmış . Hem o hemen evleniyor benim hayalimdi demissiniz hem de ben onun kadar geniş degilim tabirini kullanmışsınız. Bu ne perhez bu ne lahana turşusu. Lütfen profesyonel bir destek alin ve hayatinizdaki olumlu yonleri gormeye çalışın . Sizin iyiliginiz için söylüyorum

Bende.onu yapmaya çalışıyorum ama zor oluyor onun değil en çok benim iyiliğin için . O maşallah tacize de susar para için bir ayda evlenme kararı da verir . Bana uymayan halleri var. Sinirimi bozuyor.
Siz çok tehlikeli bir insansınız. Allah sizin kalbinize biraz temizlik verir inşallah. Madem bu kadar kötü bir insandı neden evlenme kararı alıp sizin hayalinizi yaşayana kadar görüşmeye devam ettiniz?! Aslında konu başlığınız bütün anlattıklarınızın özeti. Size gerçekten çok üzüldüm. Böyle yaşamak gerçekten çok zor olmalı...

Yakın arkadasimin sevgilisi var ve daha bir buçuk ay oldu evlenme konusu dönüyor. Açıkçası bozuldugum kısım şu benim hayalim hep biri gelecek ve birden bire olacak biseyler bugüne kadar olmayan aşk sevgi duygusunu bende birden bulucam diye hayal ederdim. Lakin son görüştüğüm kişinin de takılmak istiyorum sadece demesi üzerine hayalimi arkadaşımın yaşaması benim baya sinirlerimi bozdu. Yakın arkadasin ama.o diyeceksiniz biliyorum ama zaten eskisi gibi hissetmiyorum ona karşı egosundan ve ben bilirim tavrından sıkılmıstm son dönemlerde. Surkli kendime yüklenme var bende ama zor günümde yanımdaydı ama şöyle yaptı böyle yaptı gibi . Sanki ben de ona karşı yapmamışm gibi kendimi degersizlestirme yaptığımın farkına vardım. Ve bu benim hayalimi onun yaşamasının verdiği sıkıntı duygusu beni yıpratıyor. Kendimi olmadığım biri olarak buluyorum hiç sevinmiyorum ilişkisine de mutlu olmasına da. Zaten ne zaman tartissak bunalıma girerdim duygusal bağımlılık olusturmusum ona karşı o ise bana karşı öyle değil bunu da yüzüme vurduğu için ayriyeten sinirleniyorum. Kendimi uzak tutmaya karar verdim her anımı onla paylasmiyorum . Mutluluğunu paylasasim da yok zaten frekanslar uymayınca olmuyor . Lisede ilk yasamistik buna benzer durum tabi ona hava hoştu ilk sevgilisiyle mutluluk fotoğrafları paylaşıyordu ben ise depresyon saydım. Onun etkisinin kaldığını düşünüyorum içimde. Ve nefretinin. Çünkü bundan önce kendisinin sorununu kendi sorunumdan önde tutardım. Birşey olsa koşar yanına giderdim o ise annem.izin vermiyor derdi . Ben için için yanarken dertleşmek isterken o.hadi oyun oynayalım diyip kafa dağıtmaya bakardı. Sanırım bu dostluğun sonu geldi. Lakin o hala normal sanıyor bizi gidip içimi doksem tek çıkardığı kıskandın beni olacağı için ugrasmak da istemiyorm. Sahte yapmacık şekilde arada konuşuyorum. Eskisi gibi olmayı denedim içim el vermedi. Ve malesef tek onu merkeze koyduğum için şuan yalnız kalmış oluyorum. Başka yakın arkadaşım yok. Bu da üzüyor. Misal üni teden biri var hep arıyordum geçen kendisi aradı açamadım o an sonra aradık o açmadı ve sonra dönmedi neden hep ben dönüyorum ki bu şekilde mi arkadaşlık kaybetmemeye çalışmalı .. içimi dökmek istedim daha önce de böyle konu açtın söylesin böylesin diye egosunu tatmin etmek isteyenler ve beni tanımayıp yakın arkadaşını bana benzetenler uzak dursun lütfen
Düşündüm De hiçbir arkadaşımla tartışmamışım bu zamana kadar 😂İnsan arkadaşı ile neden tartışır neden tartışır oturdum onu düşünüyorum 😂

Kiskanabilirim kendisi bana ay sen herkesle gorusebiliyorsun ben bulusamiyorum bile derken bir ayda seviştiğini evleneceğini anlatırsa hem kıskanırım hem yargılarim bende böyleyim valla kusura bakmayın. Zaten adama aşık değilim demesi ama evlenme kararı verecek kadar hisbvar demesi de adamın zengin olmasından kaynaklı bu da zaten ondan soğuma sebbeim tek kıskançlık değil olay
Aboov adam birde zengin mi :D gercekten cok kiskanmissiniz , kizcagizdan bencede uzak durun .
Mesafe iyidir .

Bir önceki konunuzda bu arkadaşınızla ilgili sanirim tek odak noktanız o, görüşmeyin olsun bitsin. Hem sizin ahlakı değerlerinize uymuyormuş, sirf para icin evleniyormus cok kötüymüş ee boş yere kafanızı doldurmayin

Dostun üzüntüsüne üzülmek kolaydır önemli olan mutluluğuna sevinme erdemi gösterebilmektir... Ve başkalarının iyi şansına sevinirsen o enerji sana bulaşır o aradığın yıldırım aşkını arkadaşının mutluluğuna haset ederek değil ancak ona sevinerek bulabilirsin... kıskançlık yaptığın her an ama bende yokki duygusunu yaşayacaksın hayatda sana onu getirmeyecek arkadaşına sevinip mutluluğunu paylaşıp bir gün onun gibi mutluluğunu yakalayacağına inanırsan tedirgin olmadan ozaman gelecektir..

Kiskanabilirim kendisi bana ay sen herkesle gorusebiliyorsun ben bulusamiyorum bile derken bir ayda seviştiğini evleneceğini anlatırsa hem kıskanırım hem yargılarim bende böyleyim valla kusura bakmayın. Zaten adama aşık değilim demesi ama evlenme kararı verecek kadar hisbvar demesi de adamın zengin olmasından kaynaklı bu da zaten ondan soğuma sebbeim tek kıskançlık değil olay
Açtığın her konuda şaşırtmıyorsum aferin böyle devam ;)

Evlenmek istemenizi uzulmenizi anlayabiliyorum da birisini bulup aniden evlenince ne oluyor? Cevredekiler vay bee aşka bak falan mı diyor? Ben aksine evlenince tanışacaklar ellam diyorum. Ha bazıları isabetli kararda almış oluyor vayyy beehhh helal diyorum
Yani suan zaten iliskilerin cogu evlilik hayaliyle basliyor. 12 yasindakiler bile cocuklarinin ismini karar veriyor daha kendileri çoçukken
Garip bir sekilde bizlerin istedigi seyleri yakinlarimiz gerceklestirir hep. Galiba hayat adam ol yoksa geliyor şamar demek istiyor
Dikkate almak lazim

Seni gercekten anlayabiliyorum ama hepimizin hayati farkli. Sen kendi yoluna bak. Senin hayir gordugunde şer şer gordugunde hayir vardir bilemezsin

valla Ben 1 sene tanıştığım kişi ile evlendim madalya takmadılar yada Madagaskar’a tatile yollamadılar
Hayallerim işte :işsiz:
Sen 1,5 ayda hemen aşık olalım evlenelim diyorsun bilemedim.

Herkes kendi hayatıyla ilgilenseydi ve kimse birbirini yargılamasaydı dünya ne güzel bir yer olurdu değil mi? En azından sen kendi hayatınla ilgilen ve arkadaşım dediğin kişiyi ya da kişileri yargılama ki senin dünyan güzel olsun.

Bu hasettir iste.
Bende yoksa onda da olmasin durumu.
Cok tehlikelidir ya.
Size de hayati zindan eder bu duygu.

Eger inanciniz varsa bu huyunuzu derhal baska bir seye kanalize etmeye calisin, ornegin arkadasinizin daha da mutlu olmasi icin dua edin, Allah kalbinizin kirini alsin diye dua edin.

Allah, herkese her istedigini vermekle mukellef olmadigi gibi herkese butun guzelliklerden bir parca ayirmistir yine de.
Vakti vardır, kısmettir, henuz zamanı degildir ya da kisi hazir degildir, siz Allahin verdigine de vermedigine de razi olup gerisini karistirmayin.
Bulanik suda yuzulmez, kendinize zarar.

Yahu kıskanıyorsun o belli ama ahlakına niye laf ediyorsun? Oh ne güzel kız zengin kocayı da kaptı sen otur haline yan ... bu fesat kalple senin başına güzel şeyler gelmez

üzgünüm ama senin gibilere acıyorum bende zengin koca tek derdiniz o yüzden ondan da sogudum zaten. zengin avcısı ahlak yoksunu ama güzel kalpli olanlar sizi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X