• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ondan vazgeçip hayatıma kaldigim yerden devam edebilir miyim..

on dakika mesefade olan anneni bile ayda bir görmene izin veren izin vermekde ne haddine ise böyle bi adamın zaten direk vurmasına sövmesine gerek yok şiddetin en ağırını işliyo zaten

Kızlar ben küçük yaşta çok severek evlendim ama olmuyor özgürlüğüm kısıtlı artık kendime ait bi hayatım kalmadi hep aynı şeyler ne çalışma ne bi kurs ne bi tek başına çıkıp dolasabilme imkanı.... Bunların hepsi elimden alındı . Sebep ; eşimin ailesini adetleri cok farklı , gelin tek başına çıkıp gezmez biyere gitmez .. halbuki bekarken kimse bana karışmazdı istediğim yere giderdim. Aslında evime baglida bi insanım ama bazen cok bunalıyorum.. 10 dk mesafede olan annemle bile 1 ay felan gorusemedigim oluyor.. En çokta buna üzülüyorum :-( annem 56 yasinda calisiyor maddi sikintilari var.. Allah korusun yarin bu dunyadan gocup gittiklerinde annemi bidaha bulamam diyorum gideyim ve onunla yaşayalım yaşayabildiğimiz kadar :KK43: ben gitsem maddi sıkıntilarida kalmayacak.. Ama sonrada diger ablama bakıyorum o şehir dışında bayramdan bayrama bile çok nadir bizimle gorusebiliyor ki oda küçük yaşta boşandı onun cocugu bile vardi boşanınca bile gelmedi yanımıza şehir dışında kaldı.. uzun zaman sonra yeniden evlendi halen orada ... O nasil alismissa bende alisabilirmiyim acaba.. ve bunların dışında kaynanayla da altlı ustluyuz, ama benim bu sorunlarım dışında pekte sorunumuz yok onlarla... Offf

Bunları bilerek evlendim ama kader işte gözümü kor etmiş. Hic dusunmedim evlenirken . Eşimi hala seviyorum arada şiddet vs yok..( Tabi bi cok kez sorun yasadik çok ufak şeylerden kavga ediyoruz )alıştım ona hele onu başkasıyla dusununce deli oluyorum. Yani bu hayat nereden tutsam elimde kalıyor... Gitsem üzüleceğim kalsam üzüleceğim... Yaşım daha çok küçük yeniden başlayabilirim hayata . .

Ama ya pişman olursam eşimden ayrıldığıma .. Ya ayrılınca annemin babamın başı öne eğilirse. Herkes dedikodumu yaparsa... Ya daha kötü olursa ona olan alışkanlıgimdan vazgecemezsem :KK43:

Severken ayrılip kendini toparlayabilen var mı?

Butun bunlari içime ata ata Çok bunaldim dertleşmek istiyorum kimsem yok .. yargılamadan yapacağıniz yorumlara ihtiyacım var uzun oldu okuyanlara teşekkürler :KK43:

Özgür olabilmen için boşanman gerekmiyor, tavrını koyman yeterli. Eşinin ailesinin adetleri eşinin ailesini ilgilendirir seni değil. Sen evlendin diye onların egemenliğine girmiyorsun. Madem öyle sen de "benim ailemin adetleri de böyle" de eşin uysun. Öyle saçmalık mı olur? Ailenle bir ay görüşememek ne demek hem de bu kadar yakınken. Önce eşine çalışmak istediğini söyle bir an önce. Ekonomik özgürlüğünü kazanınca emin ol kendine güvenin de gelecek. Bununla birlikte artık bu tip çağ dışı geleneklere uymayacağını da belirt. Biraz da o sana ayak uydursun. Sen köle değilsin unutma. Eğer bu dediklerimden sonra hala aynı şeyler devam ederse o zaman boşanma zamanı gelmiş demektir. Ne yazık ki örümcek kafalılar yüzünden kadın için evlilik ve kölelik neredeyse eş anlamlı. Unutma sen evlensen de ayrı bir bireysin.

Tek basina gitmene izin vermiyorlarsa koruma alsinlar o ne sacmaliktirki annene 10 dklik mesafe icin bile gidemiyorsun

Böyle adet mi olur ya insanın kendi annesine gitmesi için izin almaki gelin tek başına dışarı çıkmaz mantığı nasıl kabul edebilirler. Siz tek başınıza bir bireysiniz sizi o eve köle almadılar ben olsam on kere isyan etmiştim bu kadar zaman iyi dayanmışsınız yaş kaç acaba.

Bu kadar ev baskısını hiçbir sevgi karşılamaz bence, ben olsam 10 kere boşamıştım o kocayı da ailesini de.

kocanız bir şey demiyor mu ona söylemiyor musunuz neden çalışmıyorsunuz bir tane hayatınız var neden bu köleliği kabul ediyorsunuz

Doğru soyluyosunuz çok teşekkürler ah şu korkularım olmasa :KK43:
ben insanların hata yaparak, yanlış kararlar alarak olgunlaştığına inanırım. ilk ailemin karşı gelmesine rağmen 17 yaşında sözlendim. neler yaptım ama o söz olsun diye. ama ailem haklı çıktı ve olmadı attım yüzüğü bir kaç ay sonra.
aradan 6 - 7 ay geçti karşıma biri çıktı çok iyi biri olduğuna inandırdı beni. bende neden yaptıysam inandım ona gerçekten güvendim. ailem de aynı şekilde. nişanlandım. ama baktım ki o ilk olan şeyler göz boyama olarak kaldı. şimdi bir kere söz attım, ikinciye nişan atınca millet ne diyecekti benim için? kim bilir neler dediler bilmiyorum ama kimse yüzüme gelipte şöyle böyle deme cesareti göstermedi bana. gösteremez de. ben de millet ne der diye korksaydım, ikiciye nişan attı demesinler diye evlenir, hayatımı karartır, sonra boşanır dönerdim.
milleti takmıyorum hiç. ben hatalarımı yaparak büyüyorum ve bu şekilde yapmaya da devam edeceğim sanırım :super:

Ayni durumdayiz sanirim. Kv olacak lanet kadin gondermiyor annemlere. Kocam izin verdigi halde. Az once kavga ettik kv ve kocam olacak adamla. Neden boyle bir hata yaptim da evlendim. Ustelik babamla da kustuk ben mereye gideyim

ben insanların hata yaparak, yanlış kararlar alarak olgunlaştığına inanırım. ilk ailemin karşı gelmesine rağmen 17 yaşında sözlendim. neler yaptım ama o söz olsun diye. ama ailem haklı çıktı ve olmadı attım yüzüğü bir kaç ay sonra.
aradan 6 - 7 ay geçti karşıma biri çıktı çok iyi biri olduğuna inandırdı beni. bende neden yaptıysam inandım ona gerçekten güvendim. ailem de aynı şekilde. nişanlandım. ama baktım ki o ilk olan şeyler göz boyama olarak kaldı. şimdi bir kere söz attım, ikinciye nişan atınca millet ne diyecekti benim için? kim bilir neler dediler bilmiyorum ama kimse yüzüme gelipte şöyle böyle deme cesareti göstermedi bana. gösteremez de. ben de millet ne der diye korksaydım, ikiciye nişan attı demesinler diye evlenir, hayatımı karartır, sonra boşanır dönerdim.
milleti takmıyorum hiç. ben hatalarımı yaparak büyüyorum ve bu şekilde yapmaya da devam edeceğim sanırım :super:
Gercekten çok doğru ben eminim ki ben bu kişiyle evlenmesem kesin bu sene içinde gene evlenirdim biriyle. Çünkü kafa aynı kafa... Şimdi ise çok değiştim ne evliliği okuyup elime meslek almam hayatımı yaşamam gerekirdi diyorum , bekarkense aklımın ucundan geçmezdi okumak...

Ayni durumdayiz sanirim. Kv olacak lanet kadin gondermiyor annemlere. Kocam izin verdigi halde. Az once kavga ettik kv ve kocam olacak adamla. Neden boyle bir hata yaptim da evlendim. Ustelik babamla da kustuk ben mereye gideyim
Aynı soruyu bende kendime soruyorum valla Allah hakkımızda hayırlı olanı versin ne yapacağımi bilemiyorum hiç :-(

Gercekten çok doğru ben eminim ki ben bu kişiyle evlenmesem kesin bu sene içinde gene evlenirdim biriyle. Çünkü kafa aynı kafa... Şimdi ise çok değiştim ne evliliği okuyup elime meslek almam hayatımı yaşamam gerekirdi diyorum , bekarkense aklımın ucundan geçmezdi okumak...
evet aynen bende nişanı attıktan sonra kaydımı dondurduğum üniversitem geldi ilk olarak aklıma. evlenmeyi çocuk sahibi olmayı ve bunu genç yaşta yapmayı gerçekten çok istiyorum ama doğru kişi bir türlü çıkmıyor karşıma

Ya benim annem evde tek basina olucak ve ben koca yuzunden anneme bile gidemicem ...ben oyle kocayi napiyim ana gibi yar olmaz ...ablanizin cocugu varmis gelmemis ve birazda gamsizsiniz sanirim hicbir kuvvet Allahin disinda anneme gitmeme karisamaz ...ben sana diyim coook pisman olucaksin.kocani seviyorsun ...gelin kiz tek basina disari cikmazsa bir kadin yardimci alsinlar yanina onla cik git.sinirlendim yemin ederim bana nr oluyorsa.sizi bu hale getirenler utansin boyle kulturde olmaz olsun

Bende bilemiyorum. Lanet kv ye diyorum ki me zaman annemlere gotsem surat asiyorsun. Asarim diyo kocan izin veriyomus ya ben ne karisirim diyor bir de ya. O kadar bunaldim ki. Koca denen insanda sorsan benim yanimda ama boyle durumlarda annecigini dinler dinler ve susar. Bir de ayni evin icinde gecinemiyorsunuz ne varsa der

Ruh hastasi cunku bu grup insanlar. Ama kendi kizlari olunca onlara serbest. Her gun gelse aksama yatiya kalin der. Ben onu soyleyince de gelmesinler mi der. Boyle zihniyet olmaz olsun

Unutuyorsun goz gormeyincede gonul bir yere kadar katlaniyor...hele sen bi hoslanmadigin seyleri soyle bir bosanmak istiyorum de bak nasil ama nasil cirkinlescekler.... Bende soylemesi zaten onlarin her lafina icin biz kesicek.pardon bu araada ablan bosandiginda boyle dedikodu mu oldu niye ailenin boynu bukulsun ya cok sacma kardesim bu cani sana Allah vermis Allahta senin eşinin dedigi sekilde buyurmamis .ac gozunu Allah askina ya.cik o kabugundan.

Bende bilemiyorum. Lanet kv ye diyorum ki me zaman annemlere gotsem surat asiyorsun. Asarim diyo kocan izin veriyomus ya ben ne karisirim diyor bir de ya. O kadar bunaldim ki. Koca denen insanda sorsan benim yanimda ama boyle durumlarda annecigini dinler dinler ve susar. Bir de ayni evin icinde gecinemiyorsunuz ne varsa der
Bizimki de öyle hep surat asar sanki ne oluyorsa, kendi kızı gelince de gece yarısına kadar oturur kimse bisey demez. Nedir bu çektiğimiz :(

evet aynen bende nişanı attıktan sonra kaydımı dondurduğum üniversitem geldi ilk olarak aklıma. evlenmeyi çocuk sahibi olmayı ve bunu genç yaşta yapmayı gerçekten çok istiyorum ama doğru kişi bir türlü çıkmıyor karşıma
İnşallah olur Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsinnnn :KK5:

Aynen oyle. Ne kadar da yanlis yapmisiz. Bi anlik kararimin cezasini cekiyorum ben
Bende bende bi anda oldu hersey hiç dusunmeden çıktım gittim .. babam cok dedi hayatını yaşa, sen onlara ayak uyduramazsin dedi butun ailem.. Ama yok çok sevdim ya işte hayatımı kararttim şimdide aralarda kaldım .. :-(

Unutuyorsun goz gormeyincede gonul bir yere kadar katlaniyor...hele sen bi hoslanmadigin seyleri soyle bir bosanmak istiyorum de bak nasil ama nasil cirkinlescekler.... Bende soylemesi zaten onlarin her lafina icin biz kesicek.pardon bu araada ablan bosandiginda boyle dedikodu mu oldu niye ailenin boynu bukulsun ya cok sacma kardesim bu cani sana Allah vermis Allahta senin eşinin dedigi sekilde buyurmamis .ac gozunu Allah askina ya.cik o kabugundan.
Haklisiniz çok doğru Allah beni bunun için yaratmadı boşanmak çok kötü birşey de değil ,:-(

Back
X