• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli adim atacagim..yardim edermisiniz

Bir cok kisi yazmis zaten. Dene onu. Ben kesinlikle türkiyede yasicam ilerde. Yurtdisini sevmiyorum, türkiyeden is bile buldum de. Bakalim ne dicek
Konu sahibi bence bu arkadaşın dediğini dene. Ancak o zaman rahatlarsın. Emin olmadan da sakın ciddi bir adım atma.
Konu sahibini tenkit edenlere de soruyorum acaba bu kız sponsor arıyor olsaydı 5 aydır niye ayrılmamıştı bu işsiz ve amaçsız adamdan? Sizce bu adam bu kızcağıza maddi bişeyler verebilmiş midir? Laf ola beri gele.

Sen zaten ayrılmayı kafana koymuşsun. Bunu buraya neden yazdın şahsen ben anlamadım. Destek mi arıyorsun kendini rahatlatmak için? İyi o zaman. Ayrıl yani iyi olur. Şimdi o çocuk hekim, başarılı bir yönetici olsaydı, buraya yazma ihtiyacı duymazdın. Bıktım şu hayatta sizin gibi eş değil de sponsor arayan kadınlardan. Unutmadan çocuğun adına sevindim. Senin zihniyetinde birine bulaşmadan evliliğin başında kurtarmış olacak.

İşi olmayan insanları kötülemiyoruz. Çocuktan ayrıl deme sebebimiz de doktor yönetici falan olmaması değil. Hiçbirimizin kocası doktor değil, ama yiyici de değil. Tamam ayrılmasın gelsin almanyaya atsın kapağı siz bakacaksanız sorun yok. Ordan konuşması kolay adam bi baltaya sap olamadan karıyı yesin hayat boyu.

Sponsor arayan yok da kendine sponsor olsun yeter. Evlilik diyoruz adam çalışmadan evlenme peşinde değil almanya pitcairn adalarında bile çalışmadan evlenilmez. Sırf aykırı yorum yapıcam diye hey allahım ya.

Konunu baskasininmis gibi, disardan bir gozle okuyun derim. Burdan bakinca yurtdisina kapak atmaya calisacak bir adam goruyorum. Dil de yok yani orada da calisamayacak, sirtiniza yuk alacaksaniz.

İşi gücü yok, parası yok sen bu adamla ne yapıyorsun ? 5 ayda hangi erkek evlenmek ister ? Bu adam seni kullanıp yurtdışına kapağı atmaya çalışıyor, sizi kullanmaya çalışıyor lütfen kendinize gelin kurtulun bu adamdan, öğretmen olucaksınız hayatınızı mahfetmeyin.

Arkadaslar dediklerinizi uyguladim ona orda kesin bi is buldugumu söyledim bugun evraklarin geldigini hersey kesin oldugunu söyledim seneye aralikta baslicagimi. Yani inandirici bi sekilde anlattim
Önce sevinmis gibi yapti sonrada “beni denemekten vazgec“ dedi. Ben ciddi oldugumu dedim ve gercekten inandirdiktan sonra kavga kiyamet neymis beyfendinin hayalleri farkliymis benle. Tr deki sartlar iyi degilmis o ne is yapcakmis.
Dedim burda ne is yapacaksin kültürünü dilini bile bilmiyorsub vsvs
Dedi orda her türlü bulunur sonra ben sinirlendim bir sürü laf ettim ne bicim pembe hayaller kuruyorsun senden su cvbi beklerdim her türlü burdada calisirim. Senin amacin belli cevaplarimi aldim ben dedm
Neyse sonra yuzune kapattim bunlar dün gece yasandi..

Arkadaslar dediklerinizi uyguladim ona orda kesin bi is buldugumu söyledim bugun evraklarin geldigini hersey kesin oldugunu söyledim seneye aralikta baslicagimi. Yani inandirici bi sekilde anlattim
Önce sevinmis gibi yapti sonrada “beni denemekten vazgec“ dedi. Ben ciddi oldugumu dedim ve gercekten inandirdiktan sonra kavga kiyamet neymis beyfendinin hayalleri farkliymis benle. Tr deki sartlar iyi degilmis o ne is yapcakmis.
Dedi orda her türlü bulunur sonra ben sinirlendim bir sürü laf ettim ne bicim pembe hayaller kuruyorsun senden su cvbi beklerdim her türlü burdada calisirim. Senin amacin belli cevaplarimi aldim ben dedm
gecmis olsun. burdaki yorumlarimi ve benimde dediklerimi dinleyip düsünüp..kendince dogruyu bulman cok iyi olmus...Burda (almanyada) sanki türk yok..türkiyeden ithal damat/gelin ikisinide karsiyim...isterse dili ögrenmis olsun...isterse gecerli bir meslegi olsun... buradaki yasam, anlayis hersey cok farkli... evlenenler mutlu oluyor mu ? O Erkeklerin bir zaman sonra bir taraflari kalkiyor... eslerini aldatip...nankörlügün nirvanasina ulasiyorlar...
ayrica burdaki kizlarin/erkeklerin birer almanya bileti gözüyle bakilmasi ne kadar yanlis :işsiz: sen burda dogup büyüdüysen senin tercihin degildi...
Evet son yillarda Almanya yurtdisindan es gectirtme meselesini zorlastirdi...cok da dogru yapildi...bana gelse daha zor sartlar getirilmeli. Kimse kimseyi bir Bilet olarak görmemeli.

Almanyadayim ve acikcasi nasil ayrilacagimi bilmiyorum cünki cok baglandim belki safca gelicektir ama üzülmekten cok korkuyorum
ve türkiyeye gittigimde ister istemez onu görecegim cünki evlerimiz ayni yerde kafam cok karisik cokk

Peki hangi sebeple ayrilayim nasil acikliyayim sonucta suan aramiz iyi

Cok basit. Ben olmayacagini düsünüyorum. Bu kadar. Bende almanyadan geliyorum. Basimdan geceni anlatsam roman olur. Bunlar bide hayalleri suya düsünce piskopata bagliyorlar ablacim! Aman diyim dikkat et! Yol yakinken vazgec. Hic ama hic bulasma.

En güzelini yapmissin. Bundan sonra lütfen hic bir lafina kanma. Insan öyle arada 3bin km uzaklikta sevgililik yasayamaz. Yan yana olup da bi sürü zaman gecirdigimiz insanlari taniyamiyoruz da evlendikden sonra cikiyor gercek yüzleri ortaya. Lütfen inanma dedigi hic bir seye. Olurda bi hata eder anneni de dinlemeyip evlenirsen, kocana bakmakla yetmez bide ordaki ailesine bakarsin. Bu yasina kadar calismayan adam burda hic calismaz. Meslek sahibi insanlar is bulamiyor almanyada. Hangi eyalette kaliyorsun bilmiyorum ama kimi yerde üni okuyanlar issiz geziyor, sende bilirsin bunu.

bir insan kendini bu kadarmi belli eder ya hu. Simdi bu tür mesafeli iliskilerde Türkiye´deki insana iste yurtdisina kapagini atmak istiyordur diye kesin gözle bakmak yanlis olur, geneleme yapmak yanlis önyargiyla yaklasmamak gerek, gözlemlemek sart. Ama senin erkek arkadasin kendini inanilmaz belli etmis.

Aslinda adamin ben Almanyada nasil is bulacagim diye dertlenecegi yerde Türkiye´de ne is yapacagim diye dertleniyor bu güne kadar ne is yapiyormus. Uzak dur tam bir sömürücü adam seninle ilgili farkli hayaleri varmis "Almanya" ile ilgili farkli hayalleri varmis.

Türkiyeden tanidigim bir herifin teki 40 yasina merdiven dayamis hic evlenmemis biri. 2 yildir Almanya ya gelmek icin deli oluyor sebebi ise "Hayata abimden baska kimse yok (abiside evlenmis gelmis) birbirimize tutunmak, destek olmak istiyoruz herkez kendi yaginda kavruluyor" (Zaten olmasi gereken bu) yok iste burdakiler (Almanya) Türkiyeden damat/gelin gelenlere hep yurtdisi icin geldigi gözüyle bakiyormus "Yooo dedim orada dur ben herkeze öyle demem düsünmem sevip evlenip gelen var gördüm duydum, ben senin gibiler icin öyle düsünüyorum". Acik ve net adam buraya gelmek icin yalan evlilik yapma pesinde ama daha bulamadi bisi. Hayatimda böyle igrenclik görmedim ben. Böyle insanlar yüzünden severek, isteyerek, fedakarlik edip gelen adamlar/kadinlar icin hep böyle "pasaport" icin geldi diye düsünülüyor.

Böyle konular acildiginda konu sahibine yok Türkle napicaksin bulamadin mi bir Alman, Fransiz, vs vs deniyor ben bunu hic anlamiyorum yada bulamadin mi oradan birini. Olay bu mudur yani "birini bulmak". Kisilerin tercihlerini elestirmeyi hic dogru bulmuyorum.

EKLENTI
Dün telefonu suratina kapattiktan sonra bugün bayagi israrla aradi önce durumu kurtarmaya calisti iste neymis benle heryerde yasarmis vs vs. ve dün sadece beni denemis. Neyine denemisse anlamadim
herneyse benim kararli oldugumu gördükten sonra
beni suclamaya basladi bahane ariyormusum ve ailesine saygisizlik etmisim hice saymisim onlari ve kendisine özellikle bu dönemde destek olmamisim..zaten artik kendiside beni istemedigini söyledi. Neyse böylece bitmis oldu hersey
Kendimi acikcasi biraz kötü hissettim
bu konusmadan sonra kendime bir iyilik yapip arkadaslarimla gezmeye ciktim kafami dagittim biraz simdi eve geldim
simdilik kendimi iyi hissediyorum...

EKLENTI
Dün telefonu suratina kapattiktan sonra bugün bayagi israrla aradi önce durumu kurtarmaya calisti iste neymis benle heryerde yasarmis vs vs. ve dün sadece beni denemis. Neyine denemisse anlamadim
herneyse benim kararli oldugumu gördükten sonra
beni suclamaya basladi bahane ariyormusum ve ailesine saygisizlik etmisim hice saymisim onlari ve kendisine özellikle bu dönemde destek olmamisim..zaten artik kendiside beni istemedigini söyledi. Neyse böylece bitmis oldu hersey
Kendimi acikcasi biraz kötü hissettim
bu konusmadan sonra kendime bir iyilik yapip arkadaslarimla gezmeye ciktim kafami dagittim biraz simdi eve geldim
simdilik kendimi iyi hissediyorum...

Kiyamam sana canim. Okadar iyi anliyorum ki hayal kirikligini. Ama böylesi senin icin daha iyi olmus. Ya evlenip almanyaya yerlesip seni biraksaydi? Insallah mutlu olacagin biri cikar karsina

Okurken gülümsedim, çünkü aynı benim hikayeme benziyor.
Ben 21 yaşıma girdim, sevgilim ise 26 yaşına girecek.
Ben de öğretmenlik okuyorum (Türkçe Ve İngilizce) ama daha birkaç senem var önümde. Sevgilim açık öğretim ile uluslararası ilişkiler bölümündsn mezun oldu. Geçen sene dil kursu vizesi yoluyla Almanya'ya yani yanıma geldi, tam bir sene kaldı. Nerede yaşayacağımıza birlikte karar verceğiz, ama bu gidişle Türkiye gibi görünüyor. Sen de Almanya'da mı yaşıyorsun? Hatta belki aynı üniversiteye gidiyoruz da bizim haberimiz yok :) Sana özelden yazacağım..

Okurken gülümsedim, çünkü aynı benim hikayeme benziyor.
Ben 21 yaşıma girdim, sevgilim ise 26 yaşına girecek.
Ben de öğretmenlik okuyorum (Türkçe Ve İngilizce) ama daha birkaç senem var önümde. Sevgilim açık öğretim ile uluslararası ilişkiler bölümündsn mezun oldu. Geçen sene dil kursu vizesi yoluyla Almanya'ya yani yanıma geldi, tam bir sene kaldı. Nerede yaşayacağımıza birlikte karar verceğiz, ama bu gidişle Türkiye gibi görünüyor. Sen de Almanya'da mı yaşıyorsun? Hatta belki aynı üniversiteye gidiyoruz da bizim haberimiz yok :) Sana özelden yazacağım..
Essen demisin ? Hakkinizda hayirlisi cnm.

Back
X