• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli olan insanın ruhunun bakire olması değil mi??

kediss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
35
0
36
Edirne
benim çok sinir olduğum bi konnuya değinmek istiyorum bizim halkımızın kafasında erkek bişiler yapıo erkek o yapar diolar kızlar bişi yaptığında ayıplanıo dışlanıo ağır kelimler söylenio erkeğin yapmadığı şey kalmıo snra bakire kız arıyo.

ama biz kızlarda çok seviyoruz (herkes üstüne alınmasın lütfen ) gerçekten bi umut görüyoruz ve belli bişiler yaşıyoruz onlara sevgimizi bütün dürüstlüğümüzü kendimizi herşeyimizi veriyoruz pişman olamamk üzere ama tabi olur yada olmaz kısmet.

ama en önemliisi insanın ruhunun bakire olması değilmi?

iki üç damla kan mı belirliyo herşeyi?

yorumlarınızı bekliyorum ama ahlak din meselelerine vurmazsanız konuyu sevinirim.....

adam gibi adam bulduktan sonra 2-3 damla kan belirlemiyo emin olabilirsin buna.. öyle olmalı ki, sen dürüstlüğünle gidip başımdan böyle birşey geçti dediğinde ve seni kabul ettiğinde başına asla kakmayacak birisi olmalı.. toplum dayatması olduğu için böyle oluyor zaten.. kat i suretle olmamalı demiyorum.. kaldı ki bu konularda hiç de büyük konuşmamak gerekir.. kimin ne yaşayacağı belli olmaz.. :34: çoğu erkeğin düşüncesine göre daha önce birliktelik yaşamış insanla geelecek düşünmek riskli(!) olduğu için ikinci yada üçüncü hatalar yapılabiliyor.. öncelikle birşey yaşanıldığı zaman en önemlisi "sevdiği için yaşamaktır" aksi takdirde sadece erkek istediği için böyle olursa olası bir ayrılıkta insan yerle bir oluyor.. en azından sevdim istedim yaptım demek öbürüne göre daha iyidir.. sonrasında da dikkatli olmak lazım.. bazı mantıklar "açılan kapı bi daha kapanmaz" mantığındadır.. sen bir dersin gerçekten birdir ama onlar hıı sen kimi kandırıyosun kızında davranırlar.. yorumum bu kadar :34:

Hayır tabi ki de değil sevginin arkasına sallanarak bir şeyler yaşayıp suçu sevgiye atmaktır bu söyledîğinîz.ruhı bakire insanın bedeninin bakire olmaması nasıl bi mantıktır yaaa!!.ruhsuz bi şekilde mi o îlişkiyi yaşamıştır o kişi??bnimde 3 buçuk sene flörtüm oldu evleneceğim diye düşünmeme rağmen olmadı şu an çok daha fazla sevdiğim (karşılaştırılması bile saçma hatta ) biriyle evliyim elhamdülillah ve ben ona temîz geldim o bana her sarıldığında her öptüğünde sadece ona ait oldugumu bîlerek bunları yapıyor. İlişki yaşarken bunları başkasıyla da yaşadığımı aklına getirmiyor çünkü buna fırsat bırakmadım. Böyle şeylerin arkasına sığınıp lütfen toplumun ahlakını bozmayın.. Gelecek nesil bu gîbi söylemler yüzünden ne evlîliğe ne saflığa temizliğe önem verir olacak.sizin bu dediğinize göre artık ilerde kızlarımıza bi oda açarız sevgîlisîyle evde rahat takılsın diye ..ee sonuçta sevdiği için yapıyo ruhu bakire deriz kendimizi kandırırız. Dîne vurmayın demîşsiniz de afedersinîz bu dünya ya 10 karış bostan yan gel yat Osman edebiyatı yapmaya mı geldik . Erkek yaptığında günah neyse kadına da o dur sizin gibi dîni yargılar dışında olaylara yaklaşıp sonra da o olaylara kendi çıkarlarınca bi mantık bulan insanların bulduğu daha doğrusu uydurduğu bir şeydir erkek yapsa elinîn kiri olur birşey olmaz mantığı .. Yapmayın boş yere kendinizî kandırıyorsunuz ancak ilerde evlenîrde çocuk sahibi olursanız anlarsınız o saflığın Güzelliğini mutluluğunu..

Son düzenleme:
Buarada yapan bi insanı asla kınamam Allahın izniyle böyle birşeye de hakkım yok zaten.yapan arkadaşlarım oldu hatta daha yakınım ama böyle şeylerin pişmanlığını yaşayıp tövbe edip bir daha yapmamak ya da yapılandan pişmanlık duymak varken beni böyle bedenin bekareti, sevdim yaptım bu çok normal gibi sözler sinir ediyor ..Bunlar kişiyi ilgilendirir evet ama bunları normalleştirip toplumun ahlak değerinin çökertilmesi söz konusuysa eğer sadece kişiyi değil herkesi ilgilendirir..

Son düzenleme:
tabiki herkesin kendi tercihi ve düşüncesi ama ben böyle davranmayı erkeğe de kıza da yakıştıramıyorum sevdim yaptım güvendim yaptım bunların arkasına sığınıpta herkesle cinsellik yaşanmamalı herşeyin bi vakti zamanı var bu bir ikincisi ruhun bakireliği nedir? ruh olmadığında bedenin bi işlevi olur mu? insan hataya düşmüş olabilir ama en azından bunu savunmamalı

Hayır tabi ki de değil sevginin arkasına sallanarak bir şeyler yaşayıp suçu sevgiye atmaktır bu söyledîğinîz.ruhı bakire insanın bedeninin bakire olmaması nasıl bi mantıktır yaaa!!.ruhsuz bi şekilde mi o îlişkiyi yaşamıştır o kişi??bnimde 3 buçuk sene flörtüm oldu evleneceğim diye düşünmeme rağmen olmadı şu an çok daha fazla sevdiğim (karşılaştırılması bile saçma hatta ) biriyle evliyim elhamdülillah ve ben ona temîz geldim o bana her sarıldığında her öptüğünde sadece ona ait oldugumu bîlerek bunları yapıyor. İlişki yaşarken bunları başkasıyla da yaşadığımı aklına getirmiyor çünkü buna fırsat bırakmadım. Böyle şeylerin arkasına sığınıp lütfen toplumun ahlakını bozmayın.. Gelecek nesil bu gîbi söylemler yüzünden ne evlîliğe ne saflığa temizliğe önem verir olacak.sizin bu dediğinize göre artık ilerde kızlarımıza bi oda açarız sevgîlisîyle evde rahat takılsın diye ..ee sonuçta sevdiği için yapıyo ruhu bakire deriz kendimizi kandırırız. Dîne vurmayın demîşsiniz de afedersinîz bu dünya ya 10 karış bostan yan gel yat Osman edebiyatı yapmaya mı geldik . Erkek yaptığında günah neyse kadına da o dur sizin gibi dîni yargılar dışında olaylara yaklaşıp sonra da o olaylara kendi çıkarlarınca bi mantık bulan insanların bulduğu daha doğrusu uydurduğu bir şeydir erkek yapsa elinîn kiri olur birşey olmaz mantığı .. Yapmayın boş yere kendinizî kandırıyorsunuz ancak ilerde evlenîrde çocuk sahibi olursanız anlarsınız o saflığın Güzelliğini mutluluğunu..

"aşkın arkasına sığınmayın"(!!) bu nasıl bir laftır ya; bir kadın olarak cinselliği yaşamayı seçer ve yaşarsın; sorumluluğunu da kendi üzerine alırsın ki alıyoruz ve bunu aşkla yaparsın bu neden cinsel birlikteliğinin sorumluluğunu aşkın üzerine atmak olsun, sorumluluk benim; ben seçtim, ben yaşadım, benim sorumluluğum, aşkı suçlu ilan eden kim!
ayrıca cinsel ilişkiyi evlenmeden yaşamayı seçmek, cinsel birlikteliği evlilik öncesinden yaşamamayı seçmek kadar tabii. seçmeyenlerin seçenleri içine sindirememesi neden bunu cidden merak ediyorum.
"temizlik"e gelince; yani artık bu noktada bre ey gafil demekten kendimi alamıyorum keza şu cümlenizi okuyunca kafamı nere vurayım şaşırdım; "ben ona temîz geldim"; insanlar artık gerçek temizliğin ne olduğunu anladılar bayan, evlenene kadar kendinizi tutmanızın sıkıntısını neden bakire olmayan bekar kadınlardan çıkarıyorsunuz, tavsiyem bakış açınızı prehistorikten bir adım ileri götürmeniz yoksa vay haline gelecek nesillerin

bencede evlenmeden böyle işlere kalkışmamak lazım... çünkü erkek o zaman kızın onu bırakamıycağını düşünüyo rahat davranıyo kızlarında psikolojisi bozuluyo ben buna karşıyım ama insanları yargıladığımdan değil herkesin kendi hayatı sonuçta beni ilgilendirmez hatta bu durumu yaşayan iki arkadaşım vardı ikisininde psikolojisi bozuldu çünkü o kişilerle devam etmediler ama tv de ünlüler camiasında falan görüyoruz önce çocuk yapıp sonra evleniyolar bunu yadırgamayan insanlarda var tabi...

18 yaşındaki bir delikanlı dışarıdan eve gelir
virgul.gif
ve babasıyla konuşmaya başlar;
" Ooo oğlum hoşgeldin ya
virgul.gif
yüzünü gören cennetlik
virgul.gif
gel otur şöylede iki cift laflayalım."
-" Hoşbulduk Baba
virgul.gif
arkadaşlarla buluştuk.Takıldık biraz
virgul.gif
anca geldim. "
" Iyi iyi
virgul.gif
gel otur. Seninle Baba oğul laflayalım biraz.
Anlat bakayım benim aslan oğlum
virgul.gif
var mı bir kız arkadaşın ? "
Genç delikanlı ezilir büzülür
virgul.gif
babasından utanmış havasina bürünür.
Halılarin desenlerini inceler
virgul.gif
kendini kiymete geçirir.

" Hadi hadi naz yapmada anlat
virgul.gif
Babanım ben senin yahu. "
- " şey.. var baba "
" Eyt be
virgul.gif
aslanım benim
virgul.gif
ee kimin oğlu ! Kız güzel mi peki ?"
- " Hı hım .. çok güzel Baba. "
" Kim peki bu kız ? Tanıdık mı .. ?
- " Yok Baba tanımazsın
virgul.gif
bizim okuldan. "
" Hmm
virgul.gif
peki ciddi birşeymi ? "
- " Yok Baba ya
virgul.gif
öylesine takılıyorum
virgul.gif
maksat vakit geçirmek işte. "
" Ah şu gençlik yok mu
virgul.gif
aynı bana çekmişsin
virgul.gif
demek kızla ciddi düşünmüyorsun. "
- " Yok baba düşünmüyorum
virgul.gif
evlenilecek kız degil.Maksat eğlenip kafa dagıtmak. "
" Tamam aslanım
virgul.gif
sen evlenmek istediğinde bir sözün yeter.
Biz sana annenle birlikte en temizinden helal süt emmiş
güzel bir kız buluruz. "

Nasıl bir konuşma bu
virgul.gif
nasıl bir sohbet.
Bu satırları yazarken kendimden utandım ben.
Bir babanın oğluna söyledigi cümlelere bakarmısnız.
Baba oğul sohbetlerine devam ederken
virgul.gif
yan taraftaki mutfakta Anne bulaşık yıkar
ve evin genç kızı annesinin yanına gider ..

" Anne
virgul.gif
seninle birşey konuşmak istiyorum . "
- " Dur kızım şu bulaşıklar bitsin. "
" Anne bırak şimdi bulaşıkları
virgul.gif
önemli bir konu bu . "
Anne telaşla elini yarım yamalak yıkar
virgul.gif
kızının karşısına oturur.
" Ne oldu
virgul.gif
anlat çabuk. "
- " Ya nasıl desem bilmiyorum ki.. "
" Kız ağzında gevelemede söyle
virgul.gif
ay şimdi yüregime inecek. "
- " Anne
virgul.gif
... benim ... "
" Kızım söylesene ! "
- "Kızmayacağına söz ver önce . "
" Tamam söz
virgul.gif
söyle hadi
virgul.gif
ay allahım sen koru. "
- " Anne benim bir erkek arkadaşım var .. !! "
" Erkek arkadaş mı
virgul.gif
kızım senin daha yaşın kaç başın kaç. "
- " 16 yaşındayım anne
virgul.gif
hem şimdi herkesin bir sevgilisi var. "
" Sen herkes misin kızım ? Herkes camdan atlasa sende mi atlayacaksın ? "
- " Ne alakası var anne
virgul.gif
ben onu seviyorum "
" Pşt
virgul.gif
sessiz ol baban duyarsa keser seni. "
- " Ben senden saklamak istemedim anne
virgul.gif
o yüzden söylemeyi uygun gördüm . "
" İyi ettin söylediğine
virgul.gif
ama baban duyarsa yada ögrenirse biz ne yaparız ? "
- " Ben dikkatli olurum anne
virgul.gif
söz. "
" Hadi babanı bırakta
virgul.gif
herhangi biri ögrenirse
virgul.gif
duyulursa biz ne yaparız ?
El aleme rezil rüsva oluruz !!
Kız bana bak
virgul.gif
bir yerlerde buluşup elini falan tutmadın değil mi ?
Bir gören olmuş ise biz yandık mahvolduk ! "
- " Merak etme anne
virgul.gif
sadece okulda görüşüyoruz
virgul.gif
hem çok iyi biri
virgul.gif
beni de seviyor "
" Kızım bak
virgul.gif
sen bu erkek milletini bilmezsin
virgul.gif
seviyor gibi görünürler ama mazallah ..

-Ay allahım sen koru !
Yok yok .. bu iş böyle olmayacak.
Hemen ara bir daha görüşmek istemedigini söyle ! "
- " Ama anne.. "
" Aması maması yok !!! En deli çağların başlıyor simdi
virgul.gif
başımıza iş mi acacaksın kızım !

Yine sev
virgul.gif
ama telefonla konuşun
virgul.gif
illa bir yerlerde görüşmeniz mi gerekiyor.
Allah korusun
virgul.gif
namusumuz iki paralık olur . "

Genç kız boynunu büker
virgul.gif
annesinin lafları bıçak gibi kalbini deler.
El alemin lafı daha önemliymiş gibi kızının mutluluğundan.
Erkeğin yaptığı hiçbirşey hata değildir nasılsa.
Aklından birsürü sorular geçer genç kızın ..
' Benim annem hiç genç olmadı mı '

' Benim babam hiç aşık olmadı mı '

Genç kız odasına giderken
virgul.gif
oturma odasında abisiyle babasının konuşmalarını duyar.

" Erkek adamsın
virgul.gif
kız arkadaşın var
virgul.gif
paraya ihtiyacın olursa söyle bana oğlum.
Kıza hesap felan ödeteyim deme sakın. "
Adam 50 Türk lirası uzatır ve oğlunun yüzüne sırıtır !
Genç kız gözyaşlarına hakim olamaz
virgul.gif
ve aglayarak odasına gider.

" Neyi var bu kızın ? " diye sorar babası.
" Ne bileyim baba
virgul.gif
belki de aşıktır" diye yanıtlar oğlu.
" Ne aşkı ?? Bu yaşta aşk mı olurmuş ! Hele öyle birşey olsun
virgul.gif
onun bacaklarını kırarım !! "
" Niye böyle tepki gösterdin baba
virgul.gif
kıp kırmızı oldun sinirden . "
" Tabi sinirlenirim
virgul.gif
o bir kız çocuğu oğlum ! Yanlış birşey yaparsa el alemin yüzüne nasıl bakarız ! "

Gece herkes yatmaya hazırlanırken
virgul.gif
karı koca yatak odasında konuşurlar.
" Duydunmu hanım
virgul.gif
bizim oğlanın bir kz arkadaşı varmış. "
- " Ee yakışıklı oğlumuz
virgul.gif
uzun boylu
virgul.gif
tabi olacak bey. "
Babanın göğsü kabarır
virgul.gif
bıyıklarını kerter.
" Ee zamanında babası da az canlar yakmadı !! "
- " inşallah yanlış birşey yapmaz bey. "
" Ne yanlışı hanım
virgul.gif
her şeyi biliyor oğlumuz. Yanlış birşey yapmaz o.
Hem onu bunu bırak da
virgul.gif
kıza bak sen
virgul.gif
iyice tuhaflaştı son günlerde.
Asıl dikkat et de kız yanlış birşey yapmasın !! "
- " Gönül bu bey
virgul.gif
bel ki birini sevmiştir. "
" daha 16 yaşında
virgul.gif
ne sevgisi !! Erkek milletini bilmiyormuş gibi konuşma ! "

....

Bir baba kızının erkek arkadaş edinmesine ne için kızar biliyormusunuz ?
Kendilerinin zamanında nasıl bir karektere sahip olduklarını bildikleri için !!
Ve bu sıcak sevgi dolu aile sohbeti burada biter.
Insanın içi ısınıyor değil mi ? Yüzünde tebbesümler oluşuyor !
Nasıl da mutlu
virgul.gif
saygılı
virgul.gif
anlayışlı bir aile tabolsu ..
En güzeli de
virgul.gif
çocuklarına eşit davranmaları .. !

Erkek ne yaparsa yapsın ' Delikanlıdır '
Ama bir kız yaptığı en ufak şey ile ' Namussuz ' damgası yiyor.
Erkek yaptığı hatayı bir duş ile temizliyor.
Bir kız ise hayatı boyunca neden azap çekiyor ?
Dinimiz bunların hepsini hem kızlara hem erkeklere yasaklamıyor mu ?
Öyleyse bu düşünce
virgul.gif
bu saçmalık niye ?
Gerçi ; Akıl fukara olunca
virgul.gif
zihin ukála olurmuş !

Ortalıkta ' Elhamdülillah Müslümanım ' demeye utanmayın siz hala !
şundan eminim ki bu toplumda bu düşünce olduğu müddetce
kızlar hep sevecek
virgul.gif
erkekler ise hep gönül eğlendirecek.

Erkek evlenmek isteyecek
virgul.gif
helal süt emmiş
virgul.gif
kız oğlan kız arayacak.

Dön bir bak aynaya
virgul.gif
o kızı nasıl yakıştıracaksın yanına ?

Sen layıkmısın öyle birinin hayatına ?

Hiçbir erkeğin hakkı yoktur
virgul.gif
yaptığı hatadan sonra hatasız birini istemeye !

Ama hata
virgul.gif
o hatayı göremeyen anne - babalarda !

Eğlenilecek kızlar var
virgul.gif
evlenilecek kızlar var !

düşüncesini parçalayasım var adeta.
Her k
ız evlenilecek kızdır aslında
virgul.gif
ama o kızları eğlenilecek hale getirenler erkeklerdir

Genç kızların akıllarını çelen
virgul.gif
onları bu hatalara sürükleyen
virgul.gif
onlara binbir hayaller kurdurtan
ve güvenmelerini sağlayanlarda 'erkekler' değil midir ?
Erkeklerin yaptığı hatanın cezasını cekmektir bunun adı !

Bu günahın vebalini er veya geç siz de ödemeyecek misiniz sanki ..

Ne yani oğlunuzun gönül eğlendirdiği kız da bir ana kuzusu değil mi ?

Onun suçu günahı ne ?

Kızınızın görüşmesini istemediğiniz erkeğin

oğlunuzdan ne farkı var ki ?

Bir kız neden kendini onca hata yapmış bir erkek için saklasın ?
Siz oturun hala çağdaşlığınızla gururlanın.
Kızınız birgün gelin olduğunda içiniz boşuna rahatlamasın. Çünkü tertemiz bir carşafı kara sularda yıkamak sizinkisi.
Bu böyle gelmiş
virgul.gif
ve ne yazıkki böyle gidecek gibi .
Sözüm ona ' bütün genç kızlara '
´ Sevin
virgul.gif
ama dokunmayın. Bu beden sizin değil nasılsa !`

Ruhu bakire nedir yahu yeni mi türedi? Bizim bir tanıdık benim kızımın gönlü kapalı derdi ona benzettim. Bence biz insanlar kendimize engel olamıyoruz sonra vicdanımız el vermiyor suçlu hissediyoruz ama kendimizi rahatlatmak için de yeni yeni kelimeler türetiyoruz, kendimizi haklı çıkarmaya çalışıyoruz. Yaptığımız her yanlışa sevgiyi bahane gösteremeyiz, bize kalple birlikte akıl da verildi sevince iptal oluyor diyebilirsin ama böyle durumlarda yanlış yapmamak için kalbinde seni koruyacak değerlerin olması lazım. Erkekler yapsın kızlar kendini korusuncu değilim, erkekler de yapmasın onlarınki de yanlış.

kimsenin ruhu bakire değildir
bence bu sözü erkek arkadaşına söyleme :D

"aşkın arkasına sığınmayın"(!!) bu nasıl bir laftır ya; bir kadın olarak cinselliği yaşamayı seçer ve yaşarsın; sorumluluğunu da kendi üzerine alırsın ki alıyoruz ve bunu aşkla yaparsın bu neden cinsel birlikteliğinin sorumluluğunu aşkın üzerine atmak olsun, sorumluluk benim; ben seçtim, ben yaşadım, benim sorumluluğum, aşkı suçlu ilan eden kim!
ayrıca cinsel ilişkiyi evlenmeden yaşamayı seçmek, cinsel birlikteliği evlilik öncesinden yaşamamayı seçmek kadar tabii. seçmeyenlerin seçenleri içine sindirememesi neden bunu cidden merak ediyorum.
"temizlik"e gelince; yani artık bu noktada bre ey gafil demekten kendimi alamıyorum keza şu cümlenizi okuyunca kafamı nere vurayım şaşırdım; "ben ona temîz ugeldim"; insanlar artık gerçek temizliğin ne olduğunu anladılar bayan, evlenene kadar kendinizi tutmanızın sıkıntısını neden bakire olmayan bekar kadınlardan çıkarıyorsunuz, tavsiyem bakış açınızı prehistorikten bir adım ileri götürmeniz yoksa vay haline gelecek nesillerin

Sizde kendinizi böyle teselli edin ne diyelim!!!:)
Ayrıca evlenmeden önce kendimizi tutmanın sıkıntısı nedir? Ben öyle bi sıkıntı yaşamadım da???bu bildiğimiz düz duvara tırmanma meselesi ise eğer suçu gene kendinizde arayın ki bizde neden öyle bi durum olmadı sizde oldu acaba hangi adımlar sizi buna itti.gafil derken herhangi bi gaflete düşmediğimi net anlattım.kimseyi yaptıklarından ötürüde suçlamıyorum sadece sizin gibi PİŞKİN lerin bu durum yayması normalleştirmesi beni rahatsız ediyo ve tabii Birçok insanı da..

Son düzenleme:
Ayrıca evlenmeden önce kendimizi tutmanın sıkıntısı nedir? Ben öyle bi sıkıntı yaşamadım da???bu bildiğimiz düz duvara tırmanma meselesi ise eğer suçu gene kendinizde arayın ki bizde neden öyle bi durum olmadı sizde oldu acaba hangi adımlar sizi buna itti.gafil derken herhangi bi gaflete düşmediğimi net anlattım.kimseyi yaptıklarından ötürüde suçlamıyorum sadece sizin gibi PİŞKİN lerin bu durum yayması normalleştirmesi beni rahatsız ediyo ve tabii Birçok insanı da..

Siz de kendinizi böyle teselli edin ne diyelim. :)
Ayrıca siz kim oluyorsunuz da ilişkilerinden bahseden insanlara yüzsüz manasında pişkin diyorsunuz? Edebinizi kanıtlamak için tek dalınız ilişki için evlenmeyi beklemeniz mi? Bu tutumunuz cinsiyetçiliğe kadar gider. Size kavramlara bakış açınızı değiştirmenizi öneriyorum; edep, ahlak kavramlarına. Yanlış anlamayın ben de yalnızca eşimle oldum ama sizin gibi ortalıkta farklı kişilerle ilişkileri olanlara uğrayıp uğrayıp tek kişiyle olmamı karakter meselesine dönüştürmüyorum. Çünkü "alnınız ak" şekilde yalnızca eşinizle olmanız sizi edepli kılmıyor. Kimsenin yanlış ilişkilerde bulunup kendini kullandırmasını savunmuyorum ama kimin ne yaşadığı sizi rahatsız ediyorsa sizin gibi ahlak bekçiliği yapıp kendini nimetten sayan garip tutumlu insanların davranışlarının da birilerini rahatsız edebileceğini düşünmelisiniz. Siz rahatsız oluyormuşsunuz bunun normalleştirilmesinden, ben de sizin gibilerin ahlak ve din bekçiliğinden rahatsız oluyorum. Birilerini kınarken din ve ahlak meselesine bağlayacaksanız bunlar yapıcı olsun. Ayıptır günahtır yerine doğuracağı olumsuz etkilerden sözetseniz azıcık mantıklı yorum yapmış olursunuz. Sadece bir mesaj alıntıladım ama üstüne alınan tüm bekçilere.

Herkes istedigini yapmakta ozgur, bu konuda kimseye bravo da diyemem yargilayamam da

Fakat ben de bu tarz seylerin normallestirilmesinden yana degilim (ne erkek için ne kiz için) sonuçta dinimiz ve kulturumuz bunu gerektiriyor ama erkekler için normallesmis maalesef sira kizlarda mi?

Esim benden once ne yasadiysa yasadi, ben de ondan once ne yasadiysam yasadim, herkesin gunahi kendine, herkesin vicdani kendine...

Ne sirf o istiyor diye bakire kalmaya can atarim ne de sirf o da yapiyor diye ben de rahat davranirim yani yapip yapmayacagim sadece inancima dayalidir evlenecegim kisiye degil..

Ayrıca siz kim oluyorsunuz da ilişkilerinden bahseden insanlara yüzsüz manasında pişkin diyorsunuz? Edebinizi kanıtlamak için tek dalınız ilişki için evlenmeyi beklemeniz mi? Bu tutumunuz cinsiyetçiliğe kadar gider. Size kavramlara bakış açınızı değiştirmenizi öneriyorum; edep, ahlak kavramlarına. Yanlış anlamayın ben de yalnızca eşimle oldum ama sizin gibi ortalıkta farklı kişilerle ilişkileri olanlara uğrayıp uğrayıp tek kişiyle olmamı karakter meselesine dönüştürmüyorum. Çünkü "alnınız ak" şekilde yalnızca eşinizle olmanız sizi edepli kılmıyor. Kimsenin yanlış ilişkilerde bulunup kendini kullandırmasını savunmuyorum ama kimin ne yaşadığı sizi rahatsız ediyorsa sizin gibi ahlak bekçiliği yapıp kendini nimetten sayan garip tutumlu insanların davranışlarının da birilerini rahatsız edebileceğini düşünmelisiniz. Siz rahatsız oluyormuşsunuz bunun normalleştirilmesinden, ben de sizin gibilerin ahlak ve din bekçiliğinden rahatsız oluyorum. Birilerini kınarken din ve ahlak meselesine bağlayacaksanız bunlar yapıcı olsun. Ayıptır günahtır yerine doğuracağı olumsuz etkilerden sözetseniz azıcık mantıklı yorum yapmış olursunuz. Sadece bir mesaj alıntıladım ama üstüne alınan tüm bekçilere.
Farkındaysanız bu durumda ki insanları değil bu durumun yayılmasına yardımcı insanlara b enim söylediklerim yoksa kimseyi yaptıklarından ötürü kınamıyorum!! Bn ne ahlak bekçisiyim evet gelecek nesillerin ahlakından bi anne adayı olarak B'nde sorumluyum dileğim her annenin aynı duyarlılığı göstermesi..sizde çok mu mantıklı yorum yaptınız zannediyorsunuz??sadece bi dolu boş laf .ayıptır günahtır vs vs bn görüş sunuyorum kimseyi de kınamıyorum ama bu olayların normalleştirilmesi mide mi bulandırıyor .

Bu arada kendimin edepli olduğumu ya da olmadığımı savunmuyorum bunu nereden çıkarttınız?? 2 lafınızdan birî bu da..
Ve görüldüğü gibi ben bu durumu edeple alakalandırmazken siz söylediniz bunun edep işi olduğunu söylediniz resmen .. :) ne diyeyim kendi ağzınızda söylediniz bi çok şeyi..

Son düzenleme:
Herkes istedigini yapmakta ozgur, bu konuda kimseye bravo da diyemem yargilayamam da

Fakat ben de bu tarz seylerin normallestirilmesinden yana degilim (ne erkek için ne kiz için) sonuçta dinimiz ve kulturumuz bunu gerektiriyor ama erkekler için normallesmis maalesef sira kizlarda mi?

Esim benden once ne yasadiysa yasadi, ben de ondan once ne yasadiysam yasadim, herkesin gunahi kendine, herkesin vicdani kendine...

Ne sirf o istiyor diye bakire kalmaya can atarim ne de sirf o da yapiyor diye ben de rahat davranirim yani yapip yapmayacagim sadece inancima dayalidir evlenecegim kisiye degil..

kırmızı kısmı çok beğendim. ben bu 'normalleştirme'nin kültürümüzü baltalaması kısmından rahatsızlık duyuyorum.
Modernleşmek illa ki yabancı insanlar gibi olmak olmamalı.
Ama dediğin gibi, olay erkekler için normalleşti, kadınlar için de kaçınılmaz gibi duruyor

Valla evlilik öncesi cinsel ilişkiye normal olarak bakıyorum.Gerçekten de 2-3 damla kan incecik bir zar insanın karakterinin,namusunun ölçütü olamaz.

Böyle önüne gelenle yatıp kalkan, evlenceğinde de namus namus diye yırtınan adamların da karşılarına hep ya bekaretini diktirtmiş,ya zamanında ters ilişkiye girmiş normal ilişki hariç her şeyi yaşamış iki yüzlü sözde namuslu insanlar çıkar.Ben buna inanırım çevremde de bizzat böyle olaylar görüyorum.Bizim komşunun kızı akli zekası geri biriyle sırf bazı şeyler örtülsün diye evlendi boşandı sonra bizim tanıdığımız namus namus diye yırtınan çok iyi bir konumu olan adamla evlendi.Ama bizim komşunun kızı evlenip boşandıktan sonra sürekli toplum içinde keşke biri bana tecavüz etse nasılsa artık bakire de değilim diyen bir tipti.Tabi kocası bunların hiç birini bilmiyor:)

Namus insanın içinde olan bir şeydir.Dışarıdan ölçülemez.Bir zar namusu belirlemez.İki insan birbirini seviyorsa gerçekten güvenecek kadar tanıyorsa birlikte bu güvenin geçerliliğini ölçecek kadar zaman geçirmişse bence birlikte olmalarında sorun yok.

Sevdiği kişiyle evlenemeden onu toprağa gömen insanlar var.İki günlük dünya,yarına çıkacağımızın garantisi yok.Belki çok sevdiğimiz,çocuklarımın babası olsun dediğimiz insanı evlenemeden bir kazada bir felakette kaybedeceğiz.

Ama işte tek sorun bizim ülkemizin erkeklerinin evlilik öncesi cinselliğe tam olarak hazır olamaması.Zamanında çok fazla erkek kardeşim dediğim insanlar vardı.Onlardan biliyorum.Evlenmeden sevgilileriyle cinsellik yaşadıklarında kızların bunu bir lütufmuş gibi algılayacaklarını sanıyorlar.Bu durumun kendilerini yücelttiğini sanıp gereksiz yere egolarını şişiriyorlar.Sonra da ben el değmemiş kız isterim diyorlar.

Bizim ülkemizde kadın olmak gerçekten zor.Sadece bizim değil bizim gibi 2.-3. dünya ülkelerinde de durum böyle.Bu durumu düzeltmek de yine biz kadınların elinde.Bir erkeği şekillendiren annesidir çünkü.

Bu arada kendimin edepli olduğumu ya da olmadığımı savunmuyorum bunu nereden çıkarttınız?? 2 lafınızdan birî bu da..
Ve görüldüğü gibi ben bu durumu edeple alakalandırmazken siz söylediniz bunun edep işi olduğunu söylediniz resmen .. :) ne diyeyim kendi ağzınızda söylediniz bi çok şeyi..

Yazdığım şeyi ve sizinkisiyle ilgisini anlamanız için illa sizin kelimelerinizi mi kullanmam gerek.

Herkesin kendi kafasındaki 'namus' ve 'ahlak' anlayışına uygun davranılmasının beklenmesi gafletinizdir bayan. İnsanları etiketlediğiniz o büyük namus tiradlarınızın ardından "yog ben kimseyiii yargılamıyoruum" laflarınız hiç inandırıcı değil bunları yazmakla vakit kaybetmeyin çünkü artık kimse bu yalanlara inanmıyor.
Beni ve birçok insanı da ,kimsenin namusuna tehdit unsuru olmayan, bakire olmayan bekar kadınlar hakkında atıp tutan ikiyüzlüler rahatsız ediyor. Sürekli ayıplanan 'diğer' kadınlar ne kadar 'namussuz'sa, onların hikayeleri ayıplandıkça konuşanların 'namusu' o kadar artmakta paradoksunuzdan kurtulun, rahat olun, evlilik dışında cinsel birlikteliği seçmemiş bazı kadınlar ne kadar namusluysa, seçmiş birçok kadın da o kadar namusludur; bu gerçekle yüzleşin, sindirin ve hayatınıza öyle devam edin.
Ve ayrıca bende sinirli olsamda yazdıklarımı belli bir seviyenin üstünde tutuyorum, "bu bildiğimiz düz duvara tırmanma meselesi.." yani şimdi bu nasıl bir uslüb teesüf ederim, sizin gibi 'namus'lulara hiç yakışıyomu

Son düzenleme:
Back
X