• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli olan insanın ruhunun bakire olması değil mi??

Bakirelik olayı, kişinin kendi kanaatidir..
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı değilim..

Ama ruhu bakire ne demek ya.
Haklı durumdan haksız duruma düşürür bu cümle..
Komikleştirmeyin bu işi bu kadar..
Yaptısam yaptım, ruhum da bakire değilmiş ki yapmışım..
Kime ne..

Aaay benim ruhum bakire, eee kızım ?? Ama ben erkek arkadaşımla birlikte oldum.
Yok öyle bir dünya.
Tamamen avuntu bu..

Birlikte oluşumuza neden kılıf arıyoruz ? Neden ? Bu açıklama ya da milleti telkin edecek sözler bulunacak bir konu değildir..
Bir kadın olarak böyle düşünürsek, adamlar neler düşünür..

Biraz mantıklı söylemlerde bulunalım lütfen..

Arkadaşlar bende bu olayın normalleştirilmesini doğru bulmuyorum. Fakat kimse ağır eleştirilerde bulunmasın, sizin başınıza gelmemiş olabilir, kendinizi çok iyi kontrol edebilmiş olabilirsiniz. Fakat kızınız var ise yada olursa onun başına gelebilir.. Unutmayın "kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş"...

Herkesin yaptığı kendinedir elbette ve herkesin fikride aynı zamanda!
Ama bir çok arkadaşa katılıyorum yaptığınız şeyi savunmayın bari,burda tamda doğruyu yanlışı ayırt edemeyecek yaşta olan genç kızlarda var ve sizin bu şekilde savunmanızda belkide hayatlarının hatalarını yapabilirler evet hayatlarının hatası diyorum benim icinde öyle olurdu (Hayatımın hatası)..
Ben kesinlikle karşıyım evlilik öncesi birlikteliğe biz böyle gördük böyle bildik kimse kusura bakmasın ben her şekilde de savunurum kendimi bu şekilde,ama o şekilde savunamam..
Erkege de haram aynı şey onlar yapıyosa yapıyo günahları boyunlarına aynı hatayı onlar yapıyo bizde yaparız die birşey olabilir mi ya?
Kimseyi asla kınamam ,dediğim gibi herkesin yaptıgı kendine ama lütfen fikir vermeyin kimseye ..

Son düzenleme:
hymen.in (kızlık zarının) işlevi vajinayı olası enfeksiyonlardan korumaktır, namusu değil.. belli bi yaşa kdr kız çocukları enfeksiyon kapma bilincinde olmadığı için herhangi bir bakteriyel ya da viral atağı engellemek için ordadır o... o yüzden çok takılmayın bu konulara...

Su bekaret konularindan nefret ediyorum :ssz:
Hele bakire bi sekilde evlenip sonrada ben kocama tertemiz gittim falan diye konusan kadinlari hic anlamiyorum. iyi yaptiniz.. 0 kilometre, fabrika ayarlariyla gittiginiz iyi olmus.. Yahu siz bir malzeme, arac, kullanilacak bir mal falan misiniz? Ne demek ya tertemiz, hic el degmemis gittim falan? Resmen kendinizi erkeklerden asagilik goruyorsunuz.

Onemli olan ne ruhunun ne de bedeninin bakire olmasi.. Onemli olan KENDI AHLAK degerlerine karsi gelecek ve sonradan pisman olacak seyler yapmamak. Bana evlilik oncesi cinsellik normal gelir, yasarim, kimseyi de ilgilendirmez. Evlenecegim adam da benim kafamda olmali.. Ama bekareti kafaya takmis biri olsaydim, o zamanda yine benim bakire olmama bayilacak biriyle evlenmek isterdim.. onemli olan hayattaki degerlerin neyse onlari uygulamak, nefsine hakim olmak..

Ben de bekarim, bakireyim. ama bu tamamen benim kendi degerlerimle alakali bi durum. Sadece cok ozel oldugunu dusunmedigim birileriyle birsey yasamak istemedim. Ve eger yasasaydim da bunun arkasinda durmayi bilirdim. Ve bu benden baska kimseyi ilgilendirmezdi.. Sonucta yasadigim hayat, bir erkegin hayatindan farkli degil. Ben de senelerce okula gittim, aylarca is aradim, sonunda calismaya basladim.. Eee bi erkege muhtaclik, one ihtiyac niye? Belki hayatim boyunca evlenmeyecegim.. Evlilik benim icin cok buyuk bir adim. ama 40 yasinda ve hala bakire olmak da istemem..

Kanla alakasi yok ki bunun :)
Bazilarinda kan gelmez .. bu onun bakire olmadigi anlamina gelmez ki .. ama maalesef bizim halkimizda ki bu zihniyet bunu anlamiyor ..
Ve asil konuya gelince .. bende karsiyim buna .. erkekleri gercekten anlayamiyorum .. bacisina izin vermez .. ayip gunah der .. ama kendi baska erkeklerin bacilariyla birlikte olur .. o kizlarin sucu ne ? Madem sen yapiyosun bunda bi problem yok .. o zaman baskalarinada karismayacaksin .. ama ben yinede evlilik oncesi cinsel iliskiye Karsiyim ..

Evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı olmayan bayanlar eğer yeni tanıştıkları erkeklere bundan rahatsızlık duymadan söyleyebiliyorlarsa onların elini öperim. Ama malesef öyle olmuyor. Çok büyük bir kısmı bunu gizliyor. Erkeğin beni kullanmasından çekiniyorum diyerekte bahane ekliyor. Madem adam seni kullanma niyetinde e o zaman o sana zaten uygun birisi değildir. Ayrılırsın olur biter. Sana uygun birisini bulursun.
Kızlar kimse kimseyi kandırmasın. Her kız özel anlarını ilk kocasıyla yaşamak ister her zaman. Bazıları evlenmeden hata yapar. Bazıları bunun hata olduğunu kabul edip pişmanlık duyar ki bu sınıfa sonsuz saygım var. Ancak büyük çoğunluğu yaptıklarından pişman olacak yere suçu aşka atarlar.

Kişi önce kendisine dürüst olmalı bence.

Back
X