önemli olan insanlık değil mi?

ben dogrusunu ve ıcımden gelenı yazacagım kurtlerı sevmem sevmeyede nıyetım yok kurttende hayır gelmez amcanız set bı dılle solemıs olaılır bence haklı teror kan herşey askerlerımıze kürtlerden gelior bunu dusunuorum lutfen kızmayın

bu nedir yaa.. bu kadar önyargılı olmayın, ben kürt değilim ama bir çok tanıdığım var ve genelleme yapmak çok yanlış. ayrıca doğuda kürtlerin içinde 3 yıl görev yaptım, hiç bi kötülük görmedim. aksine çok yardımları oldu. lütfen bu şekilde basit düşünmeyelim, kendinizi bakış açınızı geniş tutun, kişileri ırkına, dinine göre yargılamayın, ayırmayın. yarın bi gün muhtemelen ya çocuğunuz ya kardeşiniz bi kürtle evlenir, o zaman anlarsınız belki tanımadan yargılamak yersizmiş. bu durumlara düşeni çok gördüm, inş sizin de olur da anlarsınız. yanlış anlamayın sizin iyiliğiniz için dedim. insanları insan olarak görmeyi öğrenirsiniz.

ben dogrusunu ve ıcımden gelenı yazacagım kurtlerı sevmem sevmeyede nıyetım yok kurttende hayır gelmez amcanız set bı dılle solemıs olaılır bence haklı teror kan herşey askerlerımıze kürtlerden gelior bunu dusunuorum lutfen kızmayın

işte amcam da tam sizin gibi düşünüyor ve ben böyle düşünen insanlara acıyarak bakıyorum
evet kürt benim sevdiğim insan ama dört dörtlük denebilecek bi insan bir çok türk erkekten daha erkek daha insan
bana öyle bir kıymet veriyor ki, etrafındaki insanlara kendini öyle bir sevdiriyor ki, benim anneme babama öyle saygı duyuyor ki tek kusuru kürt olması(o da sizin gibi düşünenlere göre kusur)

işte amcam da tam sizin gibi düşünüyor ve ben böyle düşünen insanlara acıyarak bakıyorum
evet kürt benim sevdiğim insan ama dört dörtlük denebilecek bi insan bir çok türk erkekten daha erkek daha insan
bana öyle bir kıymet veriyor ki, etrafındaki insanlara kendini öyle bir sevdiriyor ki, benim anneme babama öyle saygı duyuyor ki tek kusuru kürt olması(o da sizin gibi düşünenlere göre kusur)

arkadaşlar inanın sinirden elim ayağım titriyor ve çok üzgünüm :14:
yakında nişanlanacağım(inşallah) sevgilim aslen doğulu yani kürt
ailesi türkçe biliyor fakat doğu şivesi var haliyle, dedeler nineler hiç türkçe bilmiyor
bunu benim annem babam hiç problem etmedi yeter ki insan olsun dediler (doğru olanda bu)
fakat amcalarım :14: az önce babamı aradı demediğini bırakmadı
sen nasıl babasın bi evde sözün geçmiyor...vs vs
evdekilerin de benimde moral sıfır
amcamı çok severim üzerimde çok hakkı var ama böyle yapmasını sindiremiyorum:14:
biz nişana falan gelmiyoruz bizden kimsede gelemez kendi kendinize yapın nişanınızı dedi
siz kürtlere nasıl kız verirsiniz diye bir başladı ağza alınmayacak sözler:14:
çok zoruma gitti amcamı arayıp bağırıp çağırmak istiyorum :14:
benim sevdiğim insanı hiç tanımadan 'uçkur düşkünleri' diye nasıl yorum yapabilir :43:
herkes istediğini aldı istediğiyle evlendi iş bana gelince OLMAZZZ :43:
sinirden patlamak üzereyim ve hayırlı işimiz bozulacak diye korkuyorum:43:
resmen tüm sülaleyi örgütlediler yaaa:14::14::14:

Birincisi hepimiz insanız, ikincisi kimse ailesini içine dogdugu milleti secmiyor.
üçüncüsü bu aşılabilir birşey.
dik durun, amcanıza nisanlınızı sevdiginizi, ailenizin de bu kararınızda arkanızda oldugunu ve dolayısıyla kararınıza saygı duyması gerektigini soyleyin.

siz dik durursanız bu aşılamayacak birşey değil, ayrıca ileride amcanız mahcup olucaktır bunu da bilin .

Sakin moralini bozma herseyin üstesinden gelebilirsin. Sen sadece dik dur ve ne istedigini bil. Amcaymis, dayiymis tabiki yorum yaparlar ama uyup uymamasi sana kalmis. Ve emin ol
eger bu mesele olmasaydi baska meseleler bulup ortaligi karistirirlardi. Yani ortaligi karistiricak her daim insanlar var. Sen bosver bu günlerin yani bu heyecanin tadini cikartttt..

Salllllllaaaaaaaa onlari :)

Biliyorum çok sinir bozucu bir durum..
Fakat takmamayı öğrenmen gerekir, özellikle de ailen arkandaysa destekliyorlarsa hiç sorun yok.
O amcanla da konuşmayıver, gelmesinler, zaten mutluluğuna ortak olmayacaklar, huzursuz etmesinler...

Benim eşim de yabancı...Ailem arkamda herşey güzel gidiyor derken, akrabalar aradan bozuk sesler çıkarmaya başladılar, yok müslüman değil, yok dili konuşamıyor, yok erkek mi kalmamış Türkiye'de, yok geleneklerimizi göreneklerimizi bilmez....Adını değiştirelim bile dediler, valla sinir krizi geçirmemek için takmamaya çalıştım, herkese de kibarca :sağ olsun annem babam çok destek oldu dedim, ağızları kapandı..

Aşırı muhafazakar amcam, yazık oldu gül gibi kıza demiş (konuşmuyorum ama duydum) :) Yahu ben deli gibi mutluyum!! :) Beni tamamlayan insanı bulmuşum, zaten bulmasam evlenmeye meraklı biri de değildim, ama iş ki anlasınlar :)

Diğerleri de alıştılar artık, hatta eşim Türkçe konuşunca çok mutlu oluyorlar, dedemin elini öper, saygıda kusur etmez, bütün gelenek göreneklerimize ayak uydurur...

Ben mutluyum gerisi boşş.... :) Ailem de çok seviyor! Yeterli bu kadarı:)

Sen de takma, aradığım insan diyorsan daha başka ne olsun, dilerim çok mutlu olursun..

Back
X