önemli olan insanlık değil mi?

amcanızın size karısmaya hakkı yok kendi cocuklarını evlendirmez ama baskalarına karısmaya hakkı yok neticede yasayacak olan sizsiniz baskası degil..hayat gorusleriniz uyuyorsa siz mutluysanız bu sizi ilgilendirir bende evlenmezdim acıkcası hayat gorusumle hic uyusmuyor ama dedigim gibi herkes herkesi sevmek zorunda degil ama saygı duymak zorunda onlarda bunu yapmalı bence

amcan gibi insanlar olduğu için o kürtler o hale gelmiş olmasın acaba bende bir doğuluyum(Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kürtüm) burdaki kürtlerde birbirleriyle evlenince sorun yaşıyorlar batıda okul okuyorum burdaki batılılarda evlenince birbirleriyle sorun yaşıyorlar

ASLOLAN KİŞİLİKTİR

canım sen inanıyorsan o kişiye yolundan dönme amcanın evliliği veya evlatlarının evliliği 4x4lük mü doğru damat veya gelin mi seçmiş acaba
sen annene babana bak bırak gelmeyen gelmesin

kesinlikle dört dörtlük değil en çok zoruma gidende bu yaa
sen bi önce kendine bak evlatlarına bak sonra kürtler hakkında hüküm ver ama yok işte cahillik başka da bişey değil

amcanda gelmez nısana çokta onemlı degıl sen sadce ılerde amcanın dedıklerı cıkarmı dıye dusun o zaman esas olay olur ben sana demedım mı dıye anlıyomusun

evet :(
o yüzden dua ediyorum Allah yüzümüzü kara çıkarmasın onlarda ilerde biz hata etmişiz desinler diye

bırak güzelim yaa.. en güzel günlerin, sevdiğinle evliliğe adım atıyorsun, tadını çıkar, hiç kimsenin gölge düşürmesine izin verme, bunlari düşüneceğine ne giyeceğini saçını makyajını düşün =) yok eğer amcan kafanın karışmasına sebep olduysa hiç kafan karışmasın, insanın kürdü türkü arabı çerkezi alevisi sunnisi yoktur, insanın iyisi vardır bir de kötüsü.. allah iyilerle karşilaştirsin, umarım allahım tamamına erdirir, ve amcanın beğenmediği o damat öyle iyi bir eş öyle iyi bir baba öyle iyi bir damat olur ki amcan utancından yüzünüze bakamaz =) benim bu bahsettiğim amcalarım halamın kızının eşine de takmışlardı kürt diye, düğüne gelmediler hiç biri.. bi biz vardık akrabalardan düşün.. damat annemi babamı öyle sevdi öyle saydı ki, sülalemize gelen en saygılı en efendi damattı, el üstünde tuttular bizimkiler de.. kürt diye beğenmedikleri o damat insanlığıyla hepsini utandırdı, amaaaa türk oğlu türk buna kız verilir dedikleri damatlardan neler gördüler.. demek ki neymiş insanlığın etnik kökenle hiç bir alakası yokmuş.. insanın da kültürüne diline kökenine saygı duyacakmışsın =)

umarım hersey hayal ettgın gbı cıkar
ama unutma cok fazla farklılıkları var bunları bıl ıyı dusun ...
hakkında hayırlısı olsun

canım farklılıklar yok değil var ama benim nişanlımda bi o kadarda anlayış,sabır ve sevgi var
zaten okul nedeniyle ailesinden ayrılmış bir daha da dönmemiş yanlarına
ben neyi nasıl istiyorsam nasıl düşünüyorsam o da öyle düşünüyor en önemlisi de beni düşünüyor
gerisi boş benim için
aileme karşı saygılı, annemin babamın bir dediğini iki etmez

bırak güzelim yaa.. en güzel günlerin, sevdiğinle evliliğe adım atıyorsun, tadını çıkar, hiç kimsenin gölge düşürmesine izin verme, bunlari düşüneceğine ne giyeceğini saçını makyajını düşün =) yok eğer amcan kafanın karışmasına sebep olduysa hiç kafan karışmasın, insanın kürdü türkü arabı çerkezi alevisi sunnisi yoktur, insanın iyisi vardır bir de kötüsü.. allah iyilerle karşilaştirsin, umarım allahım tamamına erdirir, ve amcanın beğenmediği o damat öyle iyi bir eş öyle iyi bir baba öyle iyi bir damat olur ki amcan utancından yüzünüze bakamaz =) benim bu bahsettiğim amcalarım halamın kızının eşine de takmışlardı kürt diye, düğüne gelmediler hiç biri.. bi biz vardık akrabalardan düşün.. damat annemi babamı öyle sevdi öyle saydı ki, sülalemize gelen en saygılı en efendi damattı, el üstünde tuttular bizimkiler de.. kürt diye beğenmedikleri o damat insanlığıyla hepsini utandırdı, amaaaa türk oğlu türk buna kız verilir dedikleri damatlardan neler gördüler.. demek ki neymiş insanlığın etnik kökenle hiç bir alakası yokmuş.. insanın da kültürüne diline kökenine saygı duyacakmışsın =)

evet canım bende aynen böyle düşünüyorum
kendi türk gelinlerinin ettiğini amcama düşmanı etmez ama onu görmezden bilmezden geliyor işte

canım farklılıklar yok değil var ama benim nişanlımda bi o kadarda anlayış,sabır ve sevgi var
zaten okul nedeniyle ailesinden ayrılmış bir daha da dönmemiş yanlarına
ben neyi nasıl istiyorsam nasıl düşünüyorsam o da öyle düşünüyor en önemlisi de beni düşünüyor
gerisi boş benim için
aileme karşı saygılı, annemin babamın bir dediğini iki etmez

inşallah deısmez canm sen bu kadar emnsen boswerceksın olmazsa ufak bı nıkah kıyarsınız kımseyı cagradan aıleler olur sadce cok muhım degıl

annesi başta nişana sıcak bakmıyordu işiniz garanti değil falan diye ama şimdi çok iyi sürekli arıyor ne yapacağız ne edeceğiz adetlerimiz farklı Allah aşkına ne lazımsa söyleyin her şey istediğiniz gibi olsun içinize sinsin diye

tamam farklı belki ortamlarımız ama insanlar gerçekten iyiler

farklılıklar bazen avantaja dönüşebilir canım bu seni korkutmasın :34: ben de alışabilir miyim diye tereddüt ediyordum, ama sonra bunu fırsata dönüştürdüm, yavaştan yavaştan arapçaya heves saldım, çok güzel telafuz ediyorum bazı sözcükleri :1: kayınbabam çok gülüyor. onların yemeklerini öğreniyorum, mesela bulguru yoğurda kariştirip siraysir yapiyorum, nişanlımın doğduğu arap mahallesine gittiğimizde gelin arapça öğrendi haaa dedikodusunu yapmayın diyor görümcem gülüşüyoruz :32: onlara ayak uydurabiliyorum, ayy farklı bunlar diyip korkmuyorum.. hatta nişanlımı teşvik ediyorum kültürüne her daim saip çıkıp sürdürmesi için.. görümcem de kürt biriyle nişanlanıyor allah allah =) enişteden kürtçemi de ilerletiyorum yavaş yavaş, dillere acayip bi merakım var.. yani tam bi kültür mozaiği oluşturuyoruz. herkes birbirine saygılı.. hiç bi sorun çıkmıyor.. bu arada 3 ayrı mezhep var ortada, sunni alevi şafii, kimse ben doğruyum demiyor, kimse evlenince benim dinime göre ibadet edeceksin demiyor, herkes hem kendini yaşiyor hem diğerinden bişey öğrenip kendini geliştiriyor.. oturup tartişiyoruz zaman zaman.. arada bi kaç gereksiz gelip moral bozuyor, onlarla da ben baş ediyorum şimdilik.. şu "bizden" lafından gıcık alıyorum, ne yani ben sizden değilim uzaydan mı geldim ? diyorum, gayriihtiyari dediklerini de biliyorum ama dillerden şu bizden sizden öteki beriki sözcüklerini çıkarıp atmamız gerektiğini düşünüyorum..

annesi başta nişana sıcak bakmıyordu işiniz garanti değil falan diye ama şimdi çok iyi sürekli arıyor ne yapacağız ne edeceğiz adetlerimiz farklı Allah aşkına ne lazımsa söyleyin her şey istediğiniz gibi olsun içinize sinsin diye

tamam farklı belki ortamlarımız ama insanlar gerçekten iyiler

nereli nişanlın canım

evlılıgınıze annen baban onay verdıkten sonra,sulaleye ne oluyor !

ne sacma bırsey bu .madem amcan nısana gelmeyecekmıs

gelmesın o zaman .sankı o olmayınca nısan olmuyor .

hay allahım yaa trıbın de boylesı :9:

ya tamam uzerın de emegı gecmıstır cok yakın derece de akrabasınızdır

ama herkes yerını konumunu bılmelı .anne baba hayatta ıken ona mı dusmus

soz hakkı !

uzulme tatlim benim!
sirf o yabani amcan istemiyor diye babanda onun aklina uyacak degil ya!? kiz onun kizi! bu konuda fikir vermezsi bile cok cirkin! artik kurdude.. turkudu bir birine iyice karismis durumda! sen dikat etmen gereken zadece amcanin babanin aklini celmemezsi! bu yuzden sen ve nisanlin babana buyuk bir guvence vermenizdir!

yazdiklarini okudugum kadariyla ailenin bir dedigini iki etmiyormus.. alsinlar ozaman basina koysunlar boyle oglani! zaten dinleyen bir cinstense oohh.. ohh.. ondan pek korkmamalisindir.

amcanda yaninda olmak isterse olur, olmazsa hic kafana takma!!! iki tur insan vardir, birincisi katkilari,yardimlari olur ikincisi ise tam bas belasidir..

uzulme tatlim benim!
sirf o yabani amcan istemiyor diye babanda onun aklina uyacak degil ya!? kiz onun kizi! bu konuda fikir vermezsi bile cok cirkin! artik kurdude.. turkudu bir birine iyice karismis durumda! sen dikat etmen gereken zadece amcanin babanin aklini celmemezsi! bu yuzden sen ve nisanlin babana buyuk bir guvence vermenizdir!

yazdiklarini okudugum kadariyla ailenin bir dedigini iki etmiyormus.. alsinlar ozaman basina koysunlar boyle oglani! zaten dinleyen bir cinstense oohh.. ohh.. ondan pek korkmamalisindir.

amcanda yaninda olmak isterse olur, olmazsa hic kafana takma!!! iki tur insan vardir, birincisi katkilari,yardimlari olur ikincisi ise tam bas belasidir..

evet aileme karşı çok iyi babam amcama da çok iyi çocuk ben tanımasam iyi olduğuna emin olmasam kızımı verir miyim falan dedi
babam çok üzüldü sesi titredi en özel günümde yanımda abilerim olmayacaksa ne zaman yanımda olacaklar dedi
bende babamın durumuna çok üzüldüm adam utanmasa ağlayacak yani :(

bizde de bu duruma benzer bir durum oldu. bir kuzenimiz farklı bir dinden biriyle evleniyordu ve kızın dayısı kimse gitmeyecek dedi.
ne oldu biliyor musun?
karısı dahil herkes düğündeydi. tabii ondan başka.
aman ne takıyorsun ki? baban yanında annen yanında onlar da destekçilerse sen saygını koru. gerisi boş.

Annen baban sorun çıkarsa anlarım da onlar ve sen istedikten sonra geri kalan herkes dış kapının dış mandalıdır amca da olsa teyze de olsa.

diline saglik! zavali kiz burnundan getirecekler ya! hic bir seyi guzelikle yapamiyor bizim insanlarimiz! destek olacaklarina birde kotu ediyorlar aralarindaki bir kac kisi.. tum aile boyle kurtlere yabani sanacaklar simdi!

konu sayibi arkadasim bence sakin sevgiline aileden bir takim kisiler tarafindan onu disladiklarini soyleme..! bence cok sakincali bir sorun bu..:) hem cocuk uzulur hemde.. ilerde amcan kabulendiksen sonra.. nisanlin istesede ona karsi bir gicikligi olur...

diline saglik! zavali kiz burnundan getirecekler ya! hic bir seyi guzelikle yapamiyor bizim insanlarimiz! destek olacaklarina birde kotu ediyorlar aralarindaki bir kac kisi.. tum aile boyle kurtlere yabani sanacaklar simdi!

konu sayibi arkadasim bence sakin sevgiline aileden bir takim kisiler tarafindan onu disladiklarini soyleme..! bence cok sakincali bir sorun bu..:) hem cocuk uzulur hemde.. ilerde amcan kabulendiksen sonra.. nisanlin istesede ona karsi bir gicikligi olur...

canım zaten çok çekiniyordu sizinkiler ya kürdüm diye beni istemezlerse falan diye gerçekten duysa çok üzülür o yüzden duymaması için elimden geleni yapacağım

evet aileme karşı çok iyi babam amcama da çok iyi çocuk ben tanımasam iyi olduğuna emin olmasam kızımı verir miyim falan dedi
babam çok üzüldü sesi titredi en özel günümde yanımda abilerim olmayacaksa ne zaman yanımda olacaklar dedi
bende babamın durumuna çok üzüldüm adam utanmasa ağlayacak yani :(

baban gozumun onune geldi biran...! cok iyi anliyorum onu.. dedigi gibi adamin boyle ozel bir gunde yanliz burakdi.. vallah sinir oldum su amcana! babanida kutluyorum! ellerinden operim onu! kizina kiyamamis.. abisi tersledigi halde dediginin arkasindaysa diyecek bir sey bulamiyorum dogrusu!

beni istediklerindede bir suru dedikodu etmislerdi.. nisanlim icin alevi olduklarini soylemislerdi..
kendisi suni olarak yetisdirildi..sahsen kendileri oyle diyorlar.. yalan diyecek halleri yok ya? babam cok kuskulandi halla sakasina sakalar yapar alevi hakinda... bana kiyamadigini soylemisdi...

sahsen alevi olmazsi hic ama hic umrumda degil! beni sevmezsi, bana deyer verip kanatlanip korumazsi yeter! insan olmazsi yeter! kurdun iyiside var kotusude, turkun iyiside var.. kotusude..aleviside var ben ne biliyim neside..

Back
X