• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli!!!

Kusura bakmayinda neydi bu kadar aceleniz evlilik ve cocuk icin... Ben boyle yazilari okudukca kahroluyorum.

haklısın bende cok üzülüyorum neden bu sekilde bilincsizlik ediliyor diye ama kimsenin neden bu durumda oldugunu bilmeden bu sekilde yorum yapılmamalı. olan olmus zaten geriye döndüremiyorsun bu durumdan kendisi rahatsız değil belliki konu hakkında bilginiz yoksa insanlara yardım edemiyorsanız köstekte olmayın.

Yahu fake olan sahte olan hesaplara neden bu kadar çok yorum yapıyorsunuz bir tane mesaja cevap vermemiş hala akıl vericem diye uğraşmayın

haklısın bende cok üzülüyorum neden bu sekilde bilincsizlik ediliyor diye ama kimsenin neden bu durumda oldugunu bilmeden bu sekilde yorum yapılmamalı. olan olmus zaten geriye döndüremiyorsun bu durumdan kendisi rahatsız değil belliki konu hakkında bilginiz yoksa insanlara yardım edemiyorsanız köstekte olmayın.
Kostek olmuyoruz ki , bunun normal olmadigini konu sahibi de burayi okuyan herkes de bilmeli ogrenmeli boylelikle onlar buyuduklerinde kizlarinin erken evlendirilmesine karsi cikmali hadi konu sahibi yapti bi hata yada ailesi zorladi , o bilinclensinki kendi kizini erkenden evlendirmesin , ayrica bu ulkede yasal olmayan bir durum bu ben susup duramam boyle bir konu karsisinda

Kostek olmuyoruz ki , bunun normal olmadigini konu sahibi de burayi okuyan herkes de bilmeli ogrenmeli boylelikle onlar buyuduklerinde kizlarinin erken evlendirilmesine karsi cikmali hadi konu sahibi yapti bi hata yada ailesi zorladi , o bilinclensinki kendi kizini erkenden evlendirmesin , ayrica bu ulkede yasal olmayan bir durum bu ben susup duramam boyle bir konu karsisinda
bu ülkede öyle cok sey var ki konuşulması gereken ama konuşsakta hiç birine çare bulamıyoruz ne yazıkki. bu durumda onun gibi birşey kendi acısı varsa zaten kızını bu tür bir evlilikle cezalandırmaz. herkes siz biz gibi bilincli olsa zaten böyle olmaz ne diyelim hayırlısı

Ne yapiliyor saniyorsunuz? Kiz sığınma evine esi yillarca hapse filan mi ? Öyle olmuyor iste kız sikayetci degilse aileler raziysa devletinde yapacagi bisey kalmiyor. Devlet bisey yapmayinca doktor ne yapabilir ki? Ustelik dogum oldugu an polise bildirim yapildigi halde hangi doktora ceza verilecek ? Yani bu isler sandiginiz gibi olmuyor 10 yillik saglik calisaniyim 5 yil dogumhanede calistim 15 yasinda dogum yapani da gördüm 13 yasindaki kizin 50 yaşında adamla evlendirildigini de... sikayet ediliyor siz poliklinige gider gitmez şikayetçi olunsun istiyorsunuz ama bu durumda doktorun ve ordaki sağlık calisaninin dusecegi durum yada hasta yakinlarinin uygulayacagi siddeti bilmiyorsunuz yada tahmin edemiyorsunuz poliklinige gelen hastayi ne diye sikayet edecek dogu da 150 tane hasta geliyor hangisine sikayet formu dolduracak yada? Bu yuzden dogum olduktan sonra prosedür geregi sikayetci olunur yani hasta basvuru yapar yapmaz bizler polisi arayip durumu bildiriyorduk polis gelip inceleme yapip gidiyordu eşi hapse giden olsaydi emin olun bu ulkede cocuk gelin diye bi kavram olmazdi... caydırıcı hic bir uygulama yok bunu anlatmaya çalıştım birebir yaşadığım tecrubelere ve ettigim şikayetlere dayanarak.

yüreğim sıkıştı gerçekten... ne zor hayatlar.. eşi hapse giden olsaydı bu ülkede çocuk gelin kavramı olmazdı demişsiniz ya.. güzel laf.. malesef ki bu saçmalıkların olmaması, o çocukların bu hayatı yaşamaması için hiiiiiiiiç bir şey yapılmıyor. durum çok çok vahim

bu ülkede öyle cok sey var ki konuşulması gereken ama konuşsakta hiç birine çare bulamıyoruz ne yazıkki. bu durumda onun gibi birşey kendi acısı varsa zaten kızını bu tür bir evlilikle cezalandırmaz. herkes siz biz gibi bilincli olsa zaten böyle olmaz ne diyelim hayırlısı
Kadınlar bilinclense inanin ulkedeki sorunlarin cogu cozulur , maalesef kadinlaimiz da cok cahil , kendi cektiklerini gelinine cektirwn tonlarca kv hikayesi okuyoruz burada , dediginiz gibi keske herkes bilinlense cehalet yok olsa bu ulkeden

Nasil yani? Kiz ve erkek, kendi iradesinle cinsellik yaşadık dan sonra ailelermi bunun sorumlusu oluyor?

bu flört değil evlilik yaptırılmış.
muhtemelen nikasız durumdalar zaten (yasalar daha ilerleyen yaşlarda imzalı evliliğe izin veriyor)
çocuklar reşit değil yani yaptıkları suç ise velileri suçludur.

bu flört değil evlilik yaptırılmış.
muhtemelen nikasız durumdalar zaten (yasalar daha ilerleyen yaşlarda imzalı evliliğe izin veriyor)
çocuklar reşit değil yani yaptıkları suç ise velileri suçludur.

Yok efendim ben bu konudaki sorunu anladim.
Sadece hukuksal kavramaya çalışıyorum.
Belki türkçem yeterli olmadığı icin yanlış anlaşiyorum.

sorun galiba evlilik kelimesinde...
Yani 16 yaşındaki bir kiz yaşıtı bir erkekle cinsellik yaşayinca bu suc olmuyodur galiba...

16 yaşındaki bir kiz ama gelinlik giyince cocuk istismari oluyor anladigima göre.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben şahsen sadece hukuksal bakış acisindan degerlendirme yapıyorum.

Genc bir kizin kendi rızasıyla cinsellik yaşamasında aileler nasil suclu bulunuyor anlayamadim.

Reşit olmayan bir kizin evlenmesi avrupadada yasak. Ama cinsellik yaşaması yasak degil ( yaş sinirlari icinde)

Ben en iyisi azcik araştırım

Yok efendim ben bu konudaki sorunu anladim.
Sadece hukuksal kavramaya çalışıyorum.
Belki türkçem yeterli olmadığı icin yanlış anlaşiyorum.

sorun galiba evlilik kelimesinde...
Yani 16 yaşındaki bir kiz yaşıtı bir erkekle cinsellik yaşayinca bu suc olmuyodur galiba...

16 yaşındaki bir kiz ama gelinlik giyince cocuk istismari oluyor anladigima göre.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben şahsen sadece hukuksal bakış acisindan degerlendirme yapıyorum.

Genc bir kizin kendi rızasıyla cinsellik yaşamasında aileler nasil suclu bulunuyor anlayamadim.

Reşit olmayan bir kizin evlenmesi avrupadada yasak. Ama cinsellik yaşaması yasak degil ( yaş sinirlari icinde)

Ben en iyisi azcik araştırım

şöyle düşünün a şahsının b şahsıyla ilişkiye girdiği nasıl ispatlanır?
a şahsı b kişisi bana tecavüz etti der. olay araştırılır.
bir şikayet söz konusudur ve yargı dahil olur (evlilik dışı ilişki mevzusunda)
alan memnun satan memnunsa kimse bir şey bilemez zaten.

ama burada eş dost akrabanın şahit oldukları sözde bir evlilik var. muhtemelen dini nikahlı.
kız çocuk yaşta reşit değil, eşi reşitse eşi suçlu
değilse velileri olarak aileler.

Umarım vardır ve umarım haber vermeyen doktor cezalandırılıyordur diyorum tekrardan.
Dediğiniz gibi, kız sesini çıkaramıyorsa?
Ben işimi yaptım diyip sıyrılmak olmaz.
Bu alan razı veren razı muhabbeti için bir alt sınır Yok mu?
15 yaşında aile razı, kız razı ise evlenebilirler mi yani?
Onaltı yaşını doldurmuş olması lazım yani onyediden gün alması lazım ailenin onayıyla evlenmesi için kimi avrupa ülkelerinde Onaltı evlenme yaşı bana göre çok erken bir yaş evlilik için bedenende ruhende eğitim açısından da

Back
X