- 16 Haziran 2017
- 75
- 85
- 3
- 28
- Konu Sahibi 1melekannesiyim
Benim Dayımın Kızı 35 yaşında evlendi de "Evlenmek için daha erken" dedi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ciddi ciddi burda kıza akıl verenler var. Birlikte büyürsünüz bakabilirsin eminin gibi cesaret verenler. Ortada bir suç var. 18 yaşını doldurmayan biriyle cinsel birliktelik yaşamak o kıza tecavüz etmek demektir. Eğer bu konu fake değilse o kızın devletin korunmasına alınması gerekiyor belli ki ailesi koruyamıyor. Hamile bırakan herifin de dışarıda değil içeride olması cezasını çekmesi.
Kimse cesaret falan vermiyor, bu zaten normal görülecek bir şey değil
Dediğiniz gibi yapılsa ne olacak, kız ve bebek yetiştirme yurduna, baba hapise sonra ?
O bebek için ya da çocuk için daha güzel bir hayat mı bu ?
Devlet koruması dediğiniz şeyin şartları malum, çocuk esirgemenin de şartları malum
Ortada çocuğuna destek olmaya çalışan bir aile var ki bu çok büyük bir nimet
O bebeğin hiç bir günahı yok anasından babasından ayrı düşecek, baba sabıka sahibi olup tüm hayatını sefil geçirecek, anne daha da bozulan psikolojisini toparlar da hayata tutunur mu meçhul, bebek hayata 5-0 geriden başlayacak, devletin sunduğu olanaklar güllük gülistanlık değil bir bebek için. Bu tür bir olayda zararı minimuma indirmek bence en doğrusu, aile zaten başlarında olacak, kızın hala okuma şansı var, bebeğine de büyükleri ile birlikte sağlıklı bir hayat verme şansı varken diğer tablo bana hiç de sevimli gelmiyor. Tabi ki en doğrusu hiç olmamış olmasıydı ama hiç bir temenni bebek gerçeğini değiştirmiyor. Şu aşamada bence anneden bile öncelikli bebeğe sağlanacak imkanlar, yani sıralamada birincilik bebeğin. Bu kızımız hayatı için çok büyük bir hata yapmış ve elbette bir cereme çekecek, bu hatayı tek başına yapmış değil eşi de çekecek, ikisi de çocuk yaştalar ve yükleri ağır olacak, bunu daha da zorlaştırmanın bir alemi yok anlatmak istediğimiz bu aslında
hay ağzına ellerine sağlık Attraente ablam ya...
Ortada bir suç var. Bu suçu görmezden gelmek, ortak olmak doğru olansa ben başka bir şey demiyorum. Bebek doğduğunda zaten polis olaya el koyacak.Kimse cesaret falan vermiyor, bu zaten normal görülecek bir şey değil
Dediğiniz gibi yapılsa ne olacak, kız ve bebek yetiştirme yurduna, baba hapise sonra ?
O bebek için ya da çocuk için daha güzel bir hayat mı bu ?
Devlet koruması dediğiniz şeyin şartları malum, çocuk esirgemenin de şartları malum
Ortada çocuğuna destek olmaya çalışan bir aile var ki bu çok büyük bir nimet
O bebeğin hiç bir günahı yok anasından babasından ayrı düşecek, baba sabıka sahibi olup tüm hayatını sefil geçirecek, anne daha da bozulan psikolojisini toparlar da hayata tutunur mu meçhul, bebek hayata 5-0 geriden başlayacak, devletin sunduğu olanaklar güllük gülistanlık değil bir bebek için. Bu tür bir olayda zararı minimuma indirmek bence en doğrusu, aile zaten başlarında olacak, kızın hala okuma şansı var, bebeğine de büyükleri ile birlikte sağlıklı bir hayat verme şansı varken diğer tablo bana hiç de sevimli gelmiyor. Tabi ki en doğrusu hiç olmamış olmasıydı ama hiç bir temenni bebek gerçeğini değiştirmiyor. Şu aşamada bence anneden bile öncelikli bebeğe sağlanacak imkanlar, yani sıralamada birincilik bebeğin. Bu kızımız hayatı için çok büyük bir hata yapmış ve elbette bir cereme çekecek, bu hatayı tek başına yapmış değil eşi de çekecek, ikisi de çocuk yaştalar ve yükleri ağır olacak, bunu daha da zorlaştırmanın bir alemi yok anlatmak istediğimiz bu aslında
Hatalı suçlu kimse çekecek cezasını. Ya ortada çocuk istismarı var. Reşit olmayan kişiyle ilişkiye girmek SUÇ!!! Bu kadar basit. Ailenin hatası karşı tarafı ihbar etmemek zaten.siz ne olsun isterdiniz mesela?
ne dememizi salık verirsiniz bize?
hadi beraber bakalım olacaklara..
doğru olan şey yapıldı; şikayet edildi evini polis bastı, eşini ve ailesini içeri aldılar, konu sahibesi kızı devlet korumasına aldılar diyelim.
çocuğu doğurmayacak mı neticede? çocuğun çocuğu karnında büyümüş ve 7 aylık olmuş.
bizler de farkındayız yapılan yanlışın..
hatalı suçlu kim farkındayız elbette..
normalleştirmek de değil benim bu söylediğim..
bunlardan sonrası için, yapılabilecekler için öneri..
Ortada bir suç var. Bu suçu görmezden gelmek, ortak olmak doğru olansa ben başka bir şey demiyorum. Bebek doğduğunda zaten polis olaya el koyacak.
Hatalı suçlu kimse çekecek cezasını. Ya ortada çocuk istismarı var. Reşit olmayan kişiyle ilişkiye girmek SUÇ!!! Bu kadar basit. Ailenin hatası karşı tarafı ihbar etmemek zaten.
Sağolasın =))
Bir dönem haberlerde izlemiştim böyle aileleri
Nikah kıyılmış, bebekler doğmuş ama babalar hapiste
Bunun ne anlamı var ki, kadınlar perişan, çocuklar perişan, mahvolmuş hayatlar
İmkan varken kurtarmak en doğrusu, kimse istemez çocuk yaşta bir kız evlensin, anne olsun bu korkunç bir şey
Zorla evlendiren de yok, ailelerin hiç bir günahı yok, düşünsenize o ana babanın hallerini
Ama olmuşa çare yok ne yazık ki, bir de üstüne her şeyden bi haber bir bebek, ebeveynlerine ihtiyacına var, bakıma ihtiyacı var , aileler zor durumda. Çok içim acımıştı haberleri izlerken, bu konuda ortada üç tane çocuk var resmen, konu sahibinin eşi de 19 yaşındaymış yanlış okumadıysam, ee o da çocuk aslında, hepsine yazık Allah feraha çıkartsın o masum meleğim hatırına hepsini
Konunun başlarında da bu örneği verdim,
Tam bu bahsettiğiniz mağdurlar için kanun çıkarılıyordu ama ortalık ayağa kalktı, bu şekilde olan baba hapiste anne çocuklarla 2 bin küsür aile(?) var imiş.
Artık bunlar mağdur olmasın adamlar hapisten çıksın diye rıza varsa ve evlilik olduysa serbest bırakılsın dendi, ama toplum olarak verilen tepki ile geri çekildi. (Aynı tasarı istismarın da önünü açıyordu)
Şimdi dediğiniz gibi olan olmuş diyip, bebeğin çıkarlarına uygun hareket etmeyi hedefleyip makul olanı yapalım.
Ama bunun bir cezası olmalı. Olaya şahıs olarak bakmayı bu açıdan doğru bulmuyorum. Bu yollar açık olduğu sürece insanlar çekinmeyecek, korkmayacak hata yapmaya. Eğer bu ileride başka 15-16 yaşında başka kızların da kucaklarında bebek olmasına yol acıyorsa önlem olarak en azından bir dahaki sefer için birilerinin gözü korkmalı. Ki bu yollar gençlik hatası yapan çocuklar için değil belki ailesi tarafından zorla evlendirilen için de açık, istismar edilen içinde açık. Bunun ayrımı hukuken nasıl yapılır varsa öyle yapsınlar mağduriyetler giderilsin ama bu ayrım yapılamıyorsa af olmaksızın çıkış olmaksızın bütün yollar kapalı olmalı.
Konu sahibi gibi bir kaç nispeten iyi sonlanan hikaye için toplum yararı göz ardı edilmemeli, şahsi fikrim...
Tabiki kimse adına konuşmam mümkün değil ama bence bu kadar insanın verdiği tepki konuya özel değil.Sizinle hem fikirim, yorumlarımı konuya özel yaptım, genel anlamda zorla evlendirilen bir çocuk için tabi ki bu durumlar geçerli değil. Konu sahibinin şartları bebeğe düzgün bir yaşam vermeye müsait anladığım kadarıyla, bir bebek bile olsa, güzel bir hayat yaşayabilecekse ne mutlu.
Bu konuda mağduriyet yaşayan ailelerin durumu çok zor, hukuki açıdan bir çözüm olmalı tabi
İhbar edilseydi zaten içi yanan bir baba suçlu durumuna düşecekti çocuğuna bakmamış deyip içeri alacaklardı ve eşim herşeye rağmen evlenmek istedi buda bir şeydir korkup bir yerde öldürüp birakanlarda var allah korusun ve en önemlisi kızım her ne kadar hatalarla dolu bir aileye doğacak olsada onun annesiz babasız büyümeye hakkı yok. Ne olursa olsun bir bebek annesiz ve babasız olamaz çabamız bunun için hiçbir konuda kendimi düşünmedim çünkü bunu kendi ellerimle yaptım bu durumda ne ailem suclanabilir nede eşim tek isteğim kimse zarar görmeden bebeğimi kucagima alabilmek.Hatalı suçlu kimse çekecek cezasını. Ya ortada çocuk istismarı var. Reşit olmayan kişiyle ilişkiye girmek SUÇ!!! Bu kadar basit. Ailenin hatası karşı tarafı ihbar etmemek zaten.
Neden tepkili yorumlarla karşılaşıyorsun biliyor musun? Yaşının da verdiği durumdan dolayı fazla cesur konuşuyorsun ve maalesef fazla düşünmeden konuşuyorsun. Tabii ki yaşadığın şeyi şu yaşında yaşamak istemezdin ya da bunu bir hata olarak görüp söylüyorsun ama söylemlerin biraz saha farklı ve endişelendirici. Mesela bu yorumda yazdığın "eşim herşeye rağmen evlenmek istedi, öldürüp kaçabilirdi" falan filan sanki lütfetmiş gibi bahsediyorsun. Bizler de sana diyoruz ki bu kadar kaderci olma bu kadar kocamdır iyidir diye konuşma gerçi kocan da daha çocuk sen de... O yüzden bir hata yaptım diyorsan bunun sonuçlarını gerçekçi olarak kabullen. Hakaret işit bunlara sus demiyorum ama şunu farket hayatının çok önemli bir dönüm noktasını yaşıyorsun ve gerçekten çok büyük bir hata yapmışsın, şimdi imkanın varsa o çocuğunu doğuracaksın onu anladık ama bari okuluna devam et bir üniversite oku, bu hatanın devamını getirme o zaman zaten insanların neden tepki verdiğini anlayacaksınİhbar edilseydi zaten içi yanan bir baba suçlu durumuna düşecekti çocuğuna bakmamış deyip içeri alacaklardı ve eşim herşeye rağmen evlenmek istedi buda bir şeydir korkup bir yerde öldürüp birakanlarda var allah korusun ve en önemlisi kızım her ne kadar hatalarla dolu bir aileye doğacak olsada onun annesiz babasız büyümeye hakkı yok. Ne olursa olsun bir bebek annesiz ve babasız olamaz çabamız bunun için hiçbir konuda kendimi düşünmedim çünkü bunu kendi ellerimle yaptım bu durumda ne ailem suclanabilir nede eşim tek isteğim kimse zarar görmeden bebeğimi kucagima alabilmek.
Umarım sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın bebeğini. Elbette kimse bir bebeğin anasız babasız devlet yurtlarında büyümesini istemez. Benim gözümde sen de bir çocuksun. İnşallah herşey çok ama çok iyi olur senin için.İhbar edilseydi zaten içi yanan bir baba suçlu durumuna düşecekti çocuğuna bakmamış deyip içeri alacaklardı ve eşim herşeye rağmen evlenmek istedi buda bir şeydir korkup bir yerde öldürüp birakanlarda var allah korusun ve en önemlisi kızım her ne kadar hatalarla dolu bir aileye doğacak olsada onun annesiz babasız büyümeye hakkı yok. Ne olursa olsun bir bebek annesiz ve babasız olamaz çabamız bunun için hiçbir konuda kendimi düşünmedim çünkü bunu kendi ellerimle yaptım bu durumda ne ailem suclanabilir nede eşim tek isteğim kimse zarar görmeden bebeğimi kucagima alabilmek.