onemsenmemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
uzuldum biraz bende sorun var sanirim bilemiyorumki..gecen gece cocugum rahatsizlandi epey bir kulak agrisi vardi.gece 12 gibi esimin erkek kardesini aradik gece geldi bizi aldi doktora goturdu 1gibi eve geri donduk.eltim ertesi gun ne aradi ne sordu.bizde araba yok esimde isteydi gece vardiyasinda.normalde hic aramam ilk defa boyle oldu.neden boyle oluyor anlamiyorum.hic hatrimiz yokmus iyice anladim 40 kat el olsa arardi.bi gecmis olsun nasil oldu cocuk diye sormak bu kadar mi zor.ben mi cok ince dusunuyorum..

Eşinden almıştır haberinizi zaten gece dönünce, ertesi günde aklına gelmemiştir belki.
Düşündüm de benim eltimin de küçük çocukları var arada acile gidiyorlar böyle geçmiş olsun diye aramak çoğu zaman aklıma gelmez, çok önemli bir durum değil ki ciddi bir durum olur o zaman ayrı, çok beklentilisiniz bence.

derler ya kuma kumayı sever elti eltiyi sevmez diye. gerçekten hiç boşa söylenmemiş sözler bunlar. çocuk hastalanmış ötesi var mı? ama sen yinede çooook acil olmadığı sürece taksi gibi araçları kullan. gerçi bunu derken ben bile üzülüyorum bu devirde bu ülkede o saatte yalnız taksiye binmek de ne derece güvenli (!) bilemedim. eltinizin tepkisi bayaa bi tuhaf. adam öz yeğenini doktora götürmüş yani.

Gece çağırdığın için eşiyle arası açılmıştır.Çok önemli bir hastalık için gitmediyseniz de neden kocasının eve gelmesini beklemeden gece seni çağırıyor demiştir.Taksi çağırmak daha mantıklı,kimseye eyvallah etmemek gerekiyor artık bunlara ana baba da dahil.

Çok da önemsenecek bir durum yok bence. çok mu ince düşünüyorum diyerek kendi kendine "ince düşünceli" havasına girme bence. İlgi beklemişsin olmamış. Küçük çocuktur çok hastalanir nolcak yani, kocası demiştir iyi oldu bişey yok eve götürdüm demiştir. Sen kadının dün bütün gün naptigini biliyor musun mesela, belki hastaydı, belki çocuğu hastaydi, belki çok yoğundu misafiri vardı, belki akşama kadar disardaydi gezdi, belki aklına geldi cani istemedi belki de unuttu.

Bu kadar ilgi beklemeyin ya. Kocası gelmiş gece yarısı doktora götürmüş işte. Kocasının yaptığını karısı da yapmış sayılır bence. Ayrıca aramasını beklemek, aramayinca "ben mi ince düşünüyorum" demek de çok sacma.

aslinda kizim 4 yasinda ilk kez cagirdim cok agladi bu zamana kadar cok geceler hasta oldu calpol surup vererek agrisini kesiyordum ama o gun inat etti surubu icmedi cok agladi.baktim per perisan oldu agridan.kaynimlarda gec uyur gece 2 den once uyumazlar.bu zamana kadar hic aramadim rahatsizlik vermedim.ben eltimin hastalik hallerinde cok yardimci oldum.

Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz

Bir amca baba yoksa aranacak ikinci kişilerdendir bugün siz ararsınız yarın o
Kimsenin bunu sorgulamaya kızmaya hakkı yok siz yanlış birşey yapmamışsın elti kişisinin araması aramaması önem arzetmiyor sende bebeğinle önemlisiniz

aslinda soyle hissettim en yakinimiz olmasi gereken kisiler egolari yuzunden uzak duruyorlar.Allah korusun basimiza bir hal gelse colugumuza cocugumuza sahip bile cikmazlar.Yuce Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin.uzak durmak soguk durmak onemsememek kimseye birsey kazandirmaz.boyle soguk olunca yakin akraba durumundaki kisiler araya sogukluk giriyor.elti kotu kaynana kotu gorumce kotu gelin kotu damat kotu yasanmazki boylede.insaniz dogamizda var sevmek sevilmek deger gormek ilgi gostermek ilgi beklemek.

O zaman da herkes kötü de bı sen mi iyisin derler insana...

Ayrıca eltin sırf aramadı diye kötü diyemezsin ona. Amca olarak eşi de gelip görevini yapmış zaten ama sen neler dusunyosun başımıza bisi gelse kimse çocuğuma sahip çıkmaz falan... Anladığım kadarıyla yaranilmiyor size.

Sizin bu tribiniz kk da sık sık duyduğumuz kaynana tribine benziyor. En ufak bir seyde "sen bana bakar mısın bakmaz muhabbeti" yapan kaynana.

Ya şu anlattığın olay kadarıyla sen benim Eltim olsan, kocam gelip çocuğunu gece yarısı hastaneye götürünce sen benim hakkımda aramadim diye böyle atıp tutsan hayatta suratına bakmazdim bi daha. Kaldı ki senin çocuğuna sahip çıkacak olan amca olmalıdır eltinin böyle bir sorumluluğu yok.

Hayırdır neden bu kadar celallendiniz kötü birşey dememiş
Hım anladım pazartesi sendromu :)))))

Hayırdır neden bu kadar celallendiniz kötü birşey dememiş
Hım anladım pazartesi sendromu :)))))

Ya olabilir pazartesi sendromu da olabilir. Canımı sıkan bir konu da olabilir. Tamamen sacmalayan insanlara tepki de olabilir.

Konu sahibinin sonraki mesajında iyice sacmaladigini düşünüyorum.

Ya olabilir pazartesi sendromu da olabilir. Canımı sıkan bir konu da olabilir. Tamamen sacmalayan insanlara tepki de olabilir.

Bebeğide hasta aranmak sorulmak önemsemek istiyor aile değerlerinin önemini vurguluyor hem kendisi hemde karşısındaki için:))))

ben kimseye trip filan atmiyorum sadece icten ice uzuldum hepsi bu ne kadar ters ve kavgaci yorumlariniz var.yanlis bir bakis acisina sahip olabilirim dusunceleriniz tamamen size ozgu % 100 haklida olabilirsiniz ama siz yinede insanlari kirmayin lutfen.

Bebeğide hasta aranmak sorulmak önemsemek istiyor aile değerlerinin önemini vurguluyor hem kendisi hemde karşısındaki için:))))

Ama aramadı diye eltisine "kötü" demeye hakkı yok değil mi?

Çok garipseydiyse durumu o arasın eltisine sorsun, hayırdir bir sıkıntı mı var niye aramadın desin. Belki çok sasiracagi bir şey duyacak.

Ama aramadı diye eltisine "kötü" demeye hakkı yok değil mi?

Çok garipseydiyse durumu o arasın eltisine sorsun, hayırdir bir sıkıntı mı var niye aramadın desin. Belki çok sasiracagi bir şey duyacak.
Benim anladığım herkesin kötü olduğu bir ailede yaşanmaz ki demiş

önceden diyaloğunuz nasıldı?

Normalde de mi böyle soğuklar size karşı? Yani sadece bu olay üzerinden değerlendirince başımıza bişey gelirse sahip çıkmayacaklar gibi düşünceler abartılı geldi. Gerçekten aklına gelmemiş bile olabilir, sonuçta onun eşi götürmüş sizi, sonucu, doktorun söylediklerini ondan öğrenmiştir.
İlk yorumumda kendimden örnek verdim mesela acile gittiklerinde falan aramam bende sonradan duysam da, ama başı sıkıştığında, ihtiyacı olduğunda hemen koşarım eltimin yanına o da bunu bilir.
Ama aranızda başka durumlarda varsa bilemeyeceğim sadece bir olay olunca insanlara hemen soğuk, kötü diye yaklaşılmaması gerektiği taraftarıyım. Böyle çok incinirsiniz çünkü.

kimse kimseyi aramak görüşmek zorunda değil.
benim aklıma hemen gece eşi sizin yanınıza geldiği için tartıştıkları geldi, gece evde eşini evde yalnız bırakıp gitmesi de kavga sebebi olabilir.
belki sizinle görüşmek istemiyor olabilir. sizinle görüşmek istemeyen insanların hepsi kötü mü yani saçma
yanlış bir düşünce. siz ince düşünmüyorsunuz ince düşünmek böyle olmaz. sizin yaptığınız bence ego kasmak.
çocugum hasta arasın beni,amcası götürdü,soğuk davranıyor bana sıcak davransın vs vs
zorunda değil ki
0 beklenti sonsuz mutluluk
iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…