Önerebileceginiz en iyi yöntemler?

Birde evin bütün isi bana kaliyor cogu zaman. Annem bütün gün calisiyor. Sabah kalkiyorum kardesimi okula götürüyorum, evi toparliyorum süpürüp siliyorum, camasir as yika, katla kaldir vs vs öglrn oliyo neredeyse. Sonra sofra hazirla toparla. Ögleden sonra ben ise gidiyorum aksam 9a dogru geliyorum anca. Ben nasil bas edecegim bütün bunlarla.
Bütün günümü derslere vermem lazim ama bi türkü vakit ayiramiyorum. Sanki birtek benim evimmis gibi ben cekip ceviriyorum. Yapmadigim zaman annem basimin etini yiyiyor Hic anlayis göstermiyor bu konuda..
temizligini yap otur dersine diyor ama is bitmiyor ki hic, e kendisi bütün gün calisiyor mecbur kim yapacak?

Düzenli çalışma, günlük not tutma gibi alışkanlıklar edinemedim malesef hiç bir zaman, ortaokuldan beri hep yumurta kapıya dayananınca son anda çalışırım ama hep ortalama üzeri ya da en kötü ortalamadır notlarım. Yöntemim şu elimdeki dersle ilgili ne kadar notum kitabım vs. varsa bir araya topluyorum çalışmaya başlarken, önce hepsini oturup bir gözden geçiriyorum. Önemli bulduğum kısımları kalemle işaretliyorum, ekleyip çıkartacağım kısımları üzerine basitçe yazıyorum. Önemli bulduğum, ya da daha önce duymayıp ilk defa o kitapta denk geldiğim kısımlara özellikle belirgin bir işaret koyuyorum. Bu sırada zaten kafamda bir fikir oluşuyor konuyla ilgili. Daha sonra vaktim kalırsa bu tüm işaretlediğim kısımları özet bir şekilde not alıyorum. Bunları yaparken bol bol renkli kalem ve post-it kullanıyorum. Bi parça eğlenceli hale geliyor böylelikle en azından. Öyle işte benim en çok verim aldığım yöntem bu. Bi de bölümün ne belki bölümünle ilgili olarak daha spesifik bilgiler verebilir seninle aynı bölümde okuyanlar?

Bölümüm Medya ve İletişim Yönetimi. Çok yaratıcı ve eğlenceli bir bölüm
Önerilerin çok mantıklı geldi canım bi kenara yazıyorum, mutlaka uygulayacağım. Elimde 12 tane kitap var, hangisinden başlayacağımı bilmiyorum, ama dediğin gibi bir plan oluşturayım kendime. Teşekkür ederim.

CAnım kusura bakma ama ben de okudum açıköğretim ve de Çocuğumla beraber..............

1 yaşındaki kızımla başladım okula , ne kadar zor olabileceğini tahmin et............
tAm da çok fazla ilgiye ihtiyacı olduğu dönemleriydi kızımın...........Hadi kızımı geçtim evdeki bütün işler de bana aitti ,

Bir de sürekli misafirim geliyordu , hazırlık yap , ev topla.........

Hiç çalışmaya fırsatım , zamanım olmuyordu ama ben yine de derslerimden hiç kalmadan geçtim............

Açıköğretimin verdiği kapkalın kitaplardan çalıştım , kısaltılmış özet kitapları bile yoktu okuduğum bölümün....Hatta dersler

çok zor olduğu için kurs almam gerektiğini bile söylemişlerdi.....

Ama azmedince her şeyin üstesinden geliniyor............Hiç birşey engel olamaz derslerine çalışmana.........İlk önce bu

engelleri düşüncelerinden kaldırman gerekiyor bence................

Canim aksama kadar temizlik yapmiyorsun ya kendine bir calisma programi hazirla ve o programa gore derslerine calis,illa gunde 10 saat calisacaksin diye birsey yok duzenli olarak gunde 2_3 saat calisirsan yeter,birazda bazi hobilerimizden feragat etmeliyiz degil mi bilgisayar basinda saatlerce vakit geciriyoruz birazda bilgisayarda gecirdigin sureleri kisaltirsan hicbir sorun olmaz.

Tabikide gayır canım :)
fakat annemin hiç boş günü yok, pazar günleri bile akşama kadar çalışıyor kadın çamaşır yemek alışverış, kardeşimi okula götür okuldan al ona yemek hazırla, babam iştem geliyo ona ayrı yemek hazırla, hepsi bana ait. Evde iş bitmez bunu hepimiz biliriz :)
Bugün bilgisayarda biraz işim vardı mesela, annem 10 kere çağırdı temizlik yaptırmak için gel de sinirlenme

Senin durumun daha da zor br abla
Ama basaracagim ne olursa olsun, Allahim utandirmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…