Önerilerinize İhtiyacım Var

Sütün azmi asa bu bebek aç doymuyirmu acaba gibi laflar etme sakın. Annem bana her dk böyle söylemişti stresten az olan sütüm iyice gelmez olmuştu. Mama vermek zorunda kalmıştım her mama hazirladigimda dik dik bakardı canım anacim. Kafa dengisin belliki yengeniz uygun görmüş çağırmış ne güzel

sağlıklı yemekler hazırlayıp, evi temiz tutup yengenizi stresten uzak tutmaya çalışmak yeter bence..
malum böyle dönemlerde herkes bişeyler söyleyip yönetmeye çalışır. yengenizi sakin tutmak adına atakları önleyebilirseniz en büyük yardımlardan biri olur bence.

Doğum öncesi ve sonrası böyle biri 1 er ay kalmalı mi?
Sezeryanda 15 gün sıkıntı oluyor sanırım onu biliyorum ama normalde gerek yok diye biliyorum. Yoksa anne yetemez mi ev ve çocuğa meraktan soruyorum bilenler söylesin
Doğum öncesi büyük olasilikla yengesi yalnız kalmasın ,ani gelişen bir durum olursa yoldaş olmak için gidecek arkadaşımız...evin temizliğine yardim ,yapabilirse buzluğa ikramlık (sonrasında gelen giden için ) hazırlaması faydalı olur. Doğumdan sonra evin yemeği vs.cok zor oluyor ..annenin sulu beslenmesi gerekiyor ama kucağında bebekle bunu yapmak çok zor ...ev alıp başını gidiyor her yerde yastık,bebeğin kirli kıyafeti,alt açma setleri vs.oluyor.Konu sahibi arkadaş gelen misafire kahve yapsa , gelinleri banyo yaparken bebeğe göz kulak olsa o bile kâr

Benim bu tarz konularla ilgili hic bir alakam ve bilgim yok. Sadece çok tatlı ve düşünceli olduğunuzu yazmak istedim. ❤ sevgiler.

Doğum öncesi büyük olasilikla yengesi yalnız kalmasın ,ani gelişen bir durum olursa yoldaş olmak için gidecek arkadaşımız...evin temizliğine yardim ,yapabilirse buzluğa ikramlık (sonrasında gelen giden için ) hazırlaması faydalı olur. Doğumdan sonra evin yemeği vs.cok zor oluyor ..annenin sulu beslenmesi gerekiyor ama kucağında bebekle bunu yapmak çok zor ...ev alıp başını gidiyor her yerde yastık,bebeğin kirli kıyafeti,alt açma setleri vs.oluyor.Konu sahibi arkadaş gelen misafire kahve yapsa , gelinleri banyo yaparken bebeğe göz kulak olsa o bile kâr
Teşekkürler cevap için bende ailemden uzakta yaşıyorum da o zamanlar nasıl işliyor merak ettim.
Ne kadar sürüyor bu alışma bebekle tek başına yetebilme süresi acaba?
Birde benim baktığım hiç küçük kuzenim yigenim vs olmadı videolardan ogrenirim heralde bircok şeyi birde sorarak.

Hersey söylenmiş
Geriye kalan tek şey, anneye "sütün geldimi , bu çocuk aç mı , üşür , terler vs vs " gibi sorular sormayin 😊
Bide çok alıngan olabilir belki sizin hiç hatanız yokken sizi kırabilir görmezden gelin
Ben ablama bile kötü davranmistim istemeden o dönemde :/
Ablamdan alışığım bu azarlama durumuna o yüzden hazırlıklıyım.Sonuçta canından can veriyor düşününce çok çok büyük bir olay

Ne güzel halasiniz ya, maşallah. Yaşınız kaç merak ettim? Bu kadar endişeye gerek yok. Yemek temizlik yeter. Arada da minisi seversiniz çok opmeden tamam işte 😃
24 yaşındayım 😊 kucağıma alabilir miyim onu da bilmiyorum 😬 ablamınkini hep babamın kucağındayken filan sevmiştim korkudan ya yanlış tutarsam ya düşerse diye.Şimdi et bebeğimle prova yapıyorum biraz 😅

İyi geceler hanımlar;
Yengem martta doğum yapacak hayırlısıyla.Sezaryen istiyor.Bugün bana doğumdan 1 ay önce ve doğumdan sonra benimle kalır mısın,dedi.Abim işi gereği sürekli seyahat ediyor ve genellikle yurtdışında oluyor.Yengem kendi annesini istemiyor düğün zamanı kendisini çok üzdü,ağlattı,hiç destek olmadı diye.Lohusalıkta annesinin kaprislerini çekemeyeceğini söylüyor.Benim annemde ablamın çocuğuna baktığından gelemez.Geriye bir tek ben kalıyorum ama bu çok büyük bir sorumluluk.Ben bir de utanıyorum onlardayken tuvalete filan gitmeye,sofraya oturmaya.Gerçi biraz biraz aştım bu durumu.. 😬
Daha önce hiç lohusa kadın ve bebek bakmadım ama yengeme hayır diyemiyorum çünkü kendisi bana ablamdan hatta annemden daha yakın,üstümde emeğide hatrıda çok aynı şekilde abiminde öyle....
Bu tarz şeyler için kurs araştırdım ama yaşadığım ilde bulamadım.Bebek bakım kitapları,cdleri filan alacağım bunların dışında kendimi nasıl geliştirebilirim?Neler önerirsiniz?Lohusayken nelere dikkat etmem gerekir tavsiyeler verir misiniz? 😫
Keşke senin gibi bir görümcem olsaydı.

Siz eve ve anneye, anne bebeğe bakacak 🤗
Normal ev isi, biraz bebek icin getir gotur isleri, arada da anneye rezene falan demlersiniz 😅
Ama bebeğe bakmama gerek yok diyenlere ek,
Inşallah olmaz ama bebek kolik falan olursa, gazından ağlayıp duran, sürekli kucakta, anneye uyuması için fırsat yaratmak sizin işiniz olacak.
O zaman bebekle vakit geçirmek durumunda kalırsınız
Ama ona da yapacak bir şey yok, bizimki 2 ay falan ayakta ve omuzumuza yasli uyudu, esimle donusumlu uyurduk bizde 😅
Olsun napalım dolanırız sabaha kadar 😄

Bence git yanına sana güvenmiş ve yardım istemiş sırt çevirme canım.. sen ev işlerine yardım.et yada bebeği biraz oyalayıp onun 1 saat uyumasını dinlenmesini sağla yeter .. beraber atlatırsınız. Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah 💘💘💗
Gideceğim o kesinleştide hani gitmişken işe de yaramak istiyorum.Alt değiştirmeyi gazını çıkartmayı öğrendim şimdilik et bebekle prova yapıyorum oluyor gibi ama bilemedim 😅

Ben gereksiz uzun bir yardım süreci olarak görüyorum.ayrıca iyi olan aranız ,bu süreçte bozulabilir haberiniz olsun.

Doğum öncesi ve sonrası böyle biri 1 er ay kalmalı mi?
Sezeryanda 15 gün sıkıntı oluyor sanırım onu biliyorum ama normalde gerek yok diye biliyorum. Yoksa anne yetemez mi ev ve çocuğa meraktan soruyorum bilenler söylesin
Annesi öyle söylemiş.Abim sürekli uçuyor bazen 4 günlüğüne farklı bir ülkede olması gerekiyor o yokken doğum sancısı filan tutarsa yalnız başına zor olur diye düşündük.Doğumdan sonra da abim izin alacak ama izni bitince toparlanamazsa mecbur kalacağım.

Annesi öyle söylemiş.Abim sürekli uçuyor bazen 4 günlüğüne farklı bir ülkede olması gerekiyor o yokken doğum sancısı filan tutarsa yalnız başına zor olur diye düşündük.Doğumdan sonra da abim izin alacak ama izni bitince toparlanamazsa mecbur kalacağım.
Umarım o kadar uzun sürmez ne kadar iyi anlasirsan anlas bu uzunlukta ve stres altinda zor bir süreç olacak. 2 hafta olsa toplam okey ama bu bayağı uzun

Lohusaaya of bile denmez
Yaz bunu kenara.

Sonra sen sadece yemek yap temizlik yap. Arada istersen bebeği alayım Biraz dinlen de.
Sütün var mı? Bebek üşür mü acaba? Aç bu bebek? Vs deme.

Anne ne derse ne isterse onu yap işim aslı.
Anneden rol çalmadan anneyi rahatlatacak bir pozisyonda dur.
Ablamdan alışığım o lohusalık dönemindeki azarlara.😬 Normaldir kolay bir şey değil sonuçta bi can getiriyo dünyaya.Ev işi filan normalde gittiğimde de yaptırmıyorum ona,utanıyorum yük mü oluyorum diye.Yani benim amacım evin sorumluluğunu yengemden almak.O da bebişe odaklanır tamamen çabuk iyileşir.Böyle düşünüyorum.

Sütün azmi asa bu bebek aç doymuyirmu acaba gibi laflar etme sakın. Annem bana her dk böyle söylemişti stresten az olan sütüm iyice gelmez olmuştu. Mama vermek zorunda kalmıştım her mama hazirladigimda dik dik bakardı canım anacim. Kafa dengisin belliki yengeniz uygun görmüş çağırmış ne güzel
O süt olaylarından filan açıkçası pek anlamam 😬 en iyisini annesi bilir asla karışmam.

sağlıklı yemekler hazırlayıp, evi temiz tutup yengenizi stresten uzak tutmaya çalışmak yeter bence..
malum böyle dönemlerde herkes bişeyler söyleyip yönetmeye çalışır. yengenizi sakin tutmak adına atakları önleyebilirseniz en büyük yardımlardan biri olur bence.
Kendi annesini bu yüzden istemedi.Benim zaten tecrübem yok bu yüzden bebek konusunda yapabileceğim bir yorum yok ama benden bir iş istediğinde de tutulup kalmak istemiyorum 😬 yemek listesi oluşturdum araştırıp bazı yiyecekler filan sakıncalı oluyormuş gaz yapıyormuş o da sütten bebeğe geçiyormuş.et bebekle de az buçuk deniyorum bir şeyler inşallah şaşırmam

Back
X