- 31 Ocak 2015
- 1.140
- 1.101
Merhabalar hocam.Ben 28 esim 32 yasinda 7 senelik evliyim.Evliligimizin ilk 2 senesi bebek olmayinca doktora gittik testleeimizfde benim herseyim normal cikti ama FSH 11-13 cikti esimin.morfoloji %2-%3 cikti ve bi kez klomen bir kez de serephone ile iki kez asilama oldum tutmadi.Aradan 8 ay gecti kendiligimden gebe kaldim.16. haftadaki uclu taramada doen sendromu ihtimali %57 cikti karnindan su alalim dediler istemedim gebeligimin 38. haftasinda ultrasonda bebegimin kalbinin atmadigini soyledi doktorum ertesi gun olu dogum yaptim bebek tersti donmemisti normal dogum yaptim .Beege otopsi ve bana genetik yapildi hicbisey cikmadi bebegin hucresi cogalmadigi icin genetik yapilamamis down sendromlu olup olmadigini bilmiyoruzİkinci beegimde down sendromu ihtimali yine yuksek.olur mu hocam? .Bir de dogumdan 1 sene sonra tekrar tahlil yaptirdik benim FSH 7.8 e dusmus esimin morfolojisi %8 e yukselmisti ama yinede gebelik.olmayinca tekrar asilamaya gittik ve ilk asilamami 30 Ocakta Ankara Hacettepe hastanesinde oldum tutmadi doktorum diger hapla olan asilamari degilde igneyle olanin onemli oldugunu soyledi ve bu ay adet olunca tekrar asilama yapalim pregon.ile oda tutmazsa tup bebek dedi sizce direk tup bebek mi yaptiralim 4. asilama yerine.Bir de asilamanin.oldugu gun iliski olsun sonra test yapana kadar yani 14. gune kadar iliski olmasin dedi doktorum ocaktaki asilamada bu dogru mudur ertesi gun iliski daha mi dogru olur.Uzun yazdim kusura bakmayin simdiden tesekkurler.
Son düzenleme: