Onlara kar yznz yumuak m?

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
mafoldumben Evet eşinizin ailesine karşı yüzünüz yumuşakmı?benim ailem anlayışlı ayıbı bilen misafirperver gözü gönlü tok birileridir.Eşimin ailesi o kadar soğuk resmi misafir sevmezler.ama misafir omayı severler.bütün akrabalarına giderler özellikle kayınpederimin ailesine yerler içerler kendileri hiçç kabu etmezleer.
Bugün oğlumla kahvaltıdan kalktım evim temiz ama olsun.şıp eşimin teyzesinin kızı .oturdu uturdu kalkamk bilmiyor oğlum ağlıyor .zaten kadın annemin yaşıtı.kadın bana ne diyor -çocuğu bana ver sen işini yap.tepem attı.o kadar sık geliyo ki anlatamam ben 3 yılda gidersem maşallah kadın her çarşı dönüşü çaya bende.müsaitmiyim değilmiyim.bende ailemden görmüşüm ya pastalar börekler ikram ...eltim hiç yüz vermez ona gidemezler.hatta bikeresinde bana diyoki-ona gittik işi vardı onu rahatsız etmeyelim dedik sna geldik demezmi!ne yaparsın şimdi salağım ben ya kalp kıramııyorum aileme kızıyorum aşırı terbiye vermiş gık diyemiyoz:olmaz:mafoldumben

esimin ailesi demede ne dersen de, gorumceme kizdim basim agriyo, ilac aldim gecmiyo, benden daha saf olmazsin, zorla cagirdim geldi saydi , sovdu gitti, ya bana ne demeli, asil safin onde gideni benimmm, ama su lafina katiliyorum, mesafeli olacaksin, sertve ciddi duracaksin sende iyisi yok, bu dunya iyilerin dunyasi degil kesinlikleee

Herkese karşı aynıyım, yani misafirin başımın üstünde yeri vardır. İşim de olsa gücüm de olsa buyursun gelsinler.
Zaten gelirler de, hatta ben yokken bile gelirler evime, herkeste bir anahtar vardır. Ben seviyorum geleni gideni.

Emrivakilerden ve salak yerine konulmak hoşlanmıyorum . yüz yumuşaklığı değil de aslında .
Benim eşiminde anne tarafı hep köyde oturyor halaları teyzeleri yengeleri ne zaman çarşıya yani şehir merkezine gelseler çat kapı gelirlerdi -di diyorum çünkü bu durumdan çok rahatsız oluyordum. evde yanlızım .yatıyormuyum kalkıyormuyum da başka bir planım mı var hiç sorun değil onlara ama ben kendi ailem bile olsa rahatsız olurum süprizlerden ani durumlardan illa bi tel açılmalı. sonunda bi geldiklerinde kabul etmedim kusura bakmayın işim var dedim okadar ve o oldu dahda böyle süprizlerle karşılaşmadım . vallaha kimse kusura bakmasın

misafiri severim ama habersiz gelmelerini istemem.çat kapı gelip gitme olayı yoktur bende.eğer bende gideceksem bir yere önceden haber veririm.

ya haber verilmeli bence çünkü;
o gün hasta olabilirim
biyere gitmek için randevulaşmış olabilirim
yada kendimi boşvermiş bir günümde olabilirim
evimde ikram edilecek birşey olmayabilir
ve daha birçok sebeb olabilir
bunlardan dolayı haber verilmeli

habersiz olmazzzz.eskidenmiş o telefon herkeste yokmuş.şimdi ceplerde hemde 2 şer tane.gıcık oluyorum.misafir sevmemek değil bu.belki canım sıkkın belki çarşıda işim var.
bari iyiliğe geçse.her daim omaz.görümcem her daim gelir yemekli .ya birgün de sen çağır .kaynanam kıyarmı kızına ama el kızına kıyar:1no2:

Açıkcası ben anlayamıyorum demişsiniz ki benim ailem misafirperver gözü tok insanlardır. Bana da öyle öğrettiler ama bu yazdıklarınız bunu göstermiyor aksine hiç hoşlanmıyorsunuz bence güleryüz bence pasta börekten daha lezzetli bir ikramdır

Gerçektende sürekli sürekli olmaz bide habersiz gelme hiç hoş olmaz:olmaz:herşeyin bi adabı kuralı var ama dimi.insan biraz düşünceli olmalı ama bu tip insanlarda nerdeeeee.bende severim misafir ama sürekli ve habersiz gelen olursa iş değişir:1closedeyes:rahatsız olduğumu gösteriririm.

Geldiğinde keşke arasaydın çarşıda işim var çıkmam gerek dersin oda bundan sonra haber vermesi gerektiğini idrak etmiş olur.

ben de misafiri severim ama çatkapıyı,gelip te uzun uzun oturmaları sevmem...
çalışan kadınım, ev işidir, özel bakımdır, kocamla başbaşa kalmadır, öyle kafama estiğinde yapabildiğim şeyler değil...
o yüzden gelen haberli gelsin...
siz de bundan sonra habersiz gelene, işim vardı dışarda ya da komşuya geçecektim , çıkıyordum filan deyin....

Merhaba ben de misafir sevenlerdenim hem de yemekli gelirlerse daha bir mutlu olurum özellikle kendim davet ederim.:)) Benim yaşadığım şehirde eşimin çogu akrabaları var haaa 2 yıllık evliyim kayın validemle aramda 500 metre yok ama telefonsuz çat kapı geldiğini görmedim hatta ben çağırmazsam kızım biz gelmek istiyoruz cümlesini de duymadım bu kadar anlayışlı bu kadar hoşgörülüdürler. Bu da biraz ale kültüründen geliyor.

Elşimle sürekli başbaşayız görüştüğümüz çoğunlukla ortak arkadaşlarımızdır.. Ama ben de istemezdim telefonsuz çat kapı gelen kişileri iyi kide böyle tanıdıklarımız yok. Kış döneminde zaten yoğun çalışıyorum yazın evet evdeyim ama ama sanki yılın yorgunlğunu çıkarmak istermişim gibi evdeyim evimle ilgileniyorum uzanıyorum nete giriyorum

bunlardan taviz veremem.

bende çat kapı gelen misafiri sevmeyenlerdeyim..belki benim planım var belki evin içi müsait degil yada başka misafirim olamazmı olur..çalışan insanız ev hayatımızı çat kapı gelen misafirler için dakik diken üstünde yaşayamayız..herkes saygılı oldugu sürece sorun yok...ben haftaiçi hiçbir arkadaşıma oturmaya gitmeyi istemem çalışıyorlar diye...kendi ait özeli vardır....çok dışarı çıkmak istersem eşime sahile gidelim derim...ama oturmaya gitmem..ögrendigim en güzel şey herkesle mesafeli olmakmışş..bir ara benim evim hiç boş kalmazdı gelen giden allah eksik etmesin ama ne kendime ne eşime vakit bulamıyordum...sabahta iş var....mutfakda alal acele bişeyler yetiştirmeye çalışıyordum bir yerdende sinir küpüydüm...ne günlerdi...şimdi rahatım...

Herkese karşı aynıyım, yani misafirin başımın üstünde yeri vardır. İşim de olsa gücüm de olsa buyursun gelsinler.
Zaten gelirler de, hatta ben yokken bile gelirler evime, herkeste bir anahtar vardır. Ben seviyorum geleni gideni.

herkeste bir anahtar mı var :1shok: nasıl yani?

pess :bbo:

Misafir sevmemekle hic alakasi yok bu konunun!

Herseyin bir üslü adabi vardir....Eltine karsi o kadar anlayisli olabiliyorken sana neden böyle davraniyorlar??

Tabikide sesini cikarmadigin icin....

Illaki kötü olmak gerekmiyor canim...Teyze buyrun gelin hic problem degil...fakat gelmeden ararsan memnun olurum...ben cocuklu bir kadinim..isim gücüm var...bazen müsayit olmayabilirim....demekle ne saygisiz olursun nede terbiyesiz arkadasim...:1closedeyes:

Ha olacaksanda bu karsindakinin anlayisinin kit oldugunun göstergesidir...

Hos zaten anlayisli insan olsa....böyle cat kapi gelmez...:delphin:

Aglamayan cocuga meme vermezler....konusacaksin güzelim....böyle sustukca icine atikca kendini siniri edip durursun....:kahve::kahve:

Haberli ya da habersiz ,misafiri sevmiyorum.Açıkçası kimseye hizmet edecek gücüm yok.Zaten kimseyi de rahatsız etmem.Haa,gelen olmuyor mu ? Oluyor,ama onlara da ziyafet çekemiyorum doğrusu.Dışardan pastaneden bir şeyler alıyorum.En güzeli dışarda buluşmak.Eve tıkılmaktan da hoşlanmıyorum.:umursamaz:

geleni gideni severim, bana habersiz gelen zaten beni eleştirmek için gelmez , yok evi pis yok hazırlığı yoktu demez ....... evimde pasta börek yoksa peynir ekmek vardır yanına da bi çay yapar kusura bakma derim kimse de yadırgamaz , en azından habersiz geldiği için yadırgayamaz :))

amaaaa siz asıl haber verip gelenden korkun , eğer azcık da mesafeli ise en ufak açığınızı ararlar , o kadar da haber verdik yine de evi dağınıktı, yaptığı kurabiye çok sertti, keki hiç kabarmamıştı :)))

ben de misafir severim ama habersizini değil tabii ki.bulunduğumuz yerde çok tanıdığımız yok ama olsa da yapacağım şey belli;kusura bakmayın müsait değilim deyip kapıdan çeviririm....kırılan kırılsın valla....hiç kimse için -özellikle de böyle art niyetli insanlar için- kendimi de yoramam canımı da sıkamam.değmez çünkü...

bunun terbiyeyle alakası yok canım,bu bir eziklik göstergesi.sesini çıkarmadığın için istemediğin,sinirlerinin bozulduğu bir durumun devam etmesi bunun ifadesidir. hayır demeyi öğren canım.işte böyle yaparsan sonra hıncını eşinden,çocuğundan çıkarırsın.
bence senin moralini kabul etmediği halde eltinin adam yerine konup senin yaranamaman da bozmuştur.
bak o ne güzel hayır demeyi öğrenmiş.
müsait değilsen hayır diyebilirsin,bu kötü bir şey değil.yalnız,hemen hayır deme canım yavaş yavaş, alıştıra alıştıra yap.alışmışlar ya,sürekli senden geçinmeyi birden afallarlar.düşman oluverirler,bu seferde.

Back
X