onlarda anne değilmi?

Öyle uçlara çekiyorsunuz ki konuyu.
Kimin gönlü razı olur eşimin annesini kapıya koyacağım.
En başta herşey büyütülüyor diye başladı konu, şimdi kapıya atmaya geldi.
Buna kimse hak vermez.
Kimse de kayınvalidesi haksızdı, iyi yapmış koymuş kapıya demez.
Yalnız sizin dert olarak görmediğiniz, mesela anahtar verme meselesi bile,
bir yuva üstünde baskıdır, bunu da ne bayanın ne de erkeğin ailesinin yapmasına hakkı yok.
Herkes kız tarafı nasıl kabulleniyorsa, kızının bir yuvası olduğunu, müdahele edemeyeceğini, erkek aileside kabul etmeli. Yoksa evlendirmemeli.
Sizin dediğiniz gibide, kimse kızını kocasına emanet etmiyor,
her aile evladının sonuna kadar arkasında.
Anahtar istememesi, kızını attığı anlamına gelmiyor.
Sadece sınırını bildiği anlamına geliyor.
Herkes sınırını bilsin.
Herşeye müdahele etmesin.
Ayrıca onlar da anne değil mi, evet onlarda anne,
ama kimse kusura bakmasın benim bir annem var.
Ne ben onların kızı gibi olabiliri, ne de o benim annem gibi olur.
Bu yüzden ben gelin olarak nasıl saygıda kusur etmiyorsam,
o da bana gereken saygıyı gösterecek.
Kızı birşey yaptığında çok kolay affedebilirken, lafını bile etmezken,
ben gelin olarak birşey yaptığımda dedikodumu yapmayacak o zaman.
Demek ki ne ben kızıyım, ne de o benim annem.
Sadece eşimin ailesi ve büyükler, bu yüzden saygıyı hakediyorlar.
Onun dışında kimse köle olmak zorunda değil.

Çokk güzel yazmışsın arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum.Sadece saygıyı hakediyorlar fazlasını değil.

Kayınvalideme nasıl geldi ki konu..?
Onu ağzınıza bile almanızı men ediyorum..!!!
Kayınvalideme laf edecek insan tanımıyorum kimsiniz ki yorum yapıyorsunuz..?
Haddiniz bilin. iki gündür okuyorum konunuzdan hibçirşey anlamıyorum..
herkesi eleştirdiğinize göre gelinliklerini siz muhteşemsiniz..

ayrıca kimin ne olduğunu siz diyen hitap eden birine sen diye hitap edenden belli..

valla önce (siz )başlattınız sataşmayı bir bakın isterseniz yazdıklarınıza siz kendinizde bu hakkı bulabiliyorsanız karşınızdakininde size cevap vereceğine razı gelmek zorundasınız.iki gündür konuyu takip ettiğinize göre baya ilginizi çekmiş demekki . hiçbirşey anlamıyorsanız buraya girip yazma zahmetişmde bulunmayın olsun bitsin.doğru kimin ne olduğu çok belli işinize gelmeyen birşey duyduğunuzda hemen saldırıya geçtiğinize göre.şu zamana kadar buraya yazan herkes benim fikrime katılır yada katılmazlar fikirlerini yazdılar ama hiçkimse olayı sizin kadar seviyesiz sataşmalara çekmedi burdan belli kimin ne olduğu.

askvesen cim ben artık bu konuyla ilgili son defa yazıyorum ve yazmayı bırakıyorum.çok üstüne gelinmiş seninde.olay nefrete ve kine dönünce ne söylesek nafile.bizi gizli kaynana sananlar bile çıkabilir o derece olmuş durum yani.

ben kıskanç kaynana sendromu kadar kaynana kötüdür mantığıyla yetişen kadınlar sendromu da olduğuna inananlardanım.

eminimki evliliğin daha başında hatta nişanlılıkta oğlumu elimden alacak paranoyasına kapılan kaynanaların sayısı kadarda kaynanam bana karışacak herşeyime müdahale edecek oğluna beni kötüleyecek paranoyası taşıyan gelinler var.

öyle bir paranoyaki bu mesela (mesela diyorum sadece) kaynanasına torununu göstermemekle ceza vermeye çalışan gelinler bile var.(kendi çocuğunu silah olarak kulanan ve çektiklerinin karşılığı olarak karşı tarafa acı vermekten başka amacı olmayan bir davranış bu).idam mahkumuna bile son dileği sorulur.torununu göstermemek kadar ağır bir cezaya çarptırılan kaynananın oğluyla ne işi olurki ozaman insanın.erkeği o kadın yetiştirdi unutmayın.ve kaynana bu kadar berbat biriyse ben eşini de düşünemiyorum o gelinin.

son olarak şunu diyorum.kaynana olsun gelin olsun:allah insanın karşısına kötü niyetli, önyargılı , astığım astık , hadi bakalım kimkimi alt ederse mantığı taşımayan, hayata biraz daha ılımlı ve olumlu bakan(ölümlü dünya üç günlük ya hiçbirşeye değmez ne nefrete ne küslüğe) insanlar çıkarsın

amin...

teşakkürederim arkadaşım yazdıkların için bende amin diyorum dualarına

aynen katılıyorum...

Her ikinizede katılıyorum.
Oğlumuz var diye çok afedersiniz b... boncuk buluyorlarya bizde yok o boncuk ondan oluyor herşey erkek anne babası olunca oğlumuzla evlenen bizide sırtında taşır mantığı var çoğu erkek ailelerinde.Genellemek istemiyorum kendini bilen aileleri dışında tutuyorum.
Valla bi kere evlenmeyen arkadaşlar kayınvalide kayınpeder konusuna girmesinler rica ediyorum başına gelmeyen anlamaz anlayamaz uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş.Benim değil kayınvalidem kayınpederimde hiç aşağı kalmıyor.Resmen benimle (çok afedersiniz)sidik yarışına girişiyorlar.Eşim kendiside diyor ben değiştiremem bu yaştan sonra kocaman insanlar diye.Kayınvalidem ile kayınpederimi değil ben; benden önce çocukları istemiyor kestane çıktığı kabuğunu beğenmezmiş misali.Çocuklarına lafları geçmiyor ama bana gelince (çok afedersiniz) tepeme s.... çalışıyorlar.Nerede görülmüş alla alla kendi çocuğuna laf söyleyeme kork elin kızına dır dır dır.Bulursanız bana da gönderin.Ayrıca şimdiden ileride bizde kayınvalide olucaz rollerine girenleri hiç anlamıyorum daha durun bakalım ne kayınvalidesi hem kimsenin kimseye karışma hakkı yok dünyaya getirdi diye getirmeseydin sen istedinde dünyaya geldi mecbursun bakmaya hasta olunca sen ilgilenmeyeceksinde ne olacak kendi başının çağresine mi bakacak.
Buarada evlilik provasında hiçde kayınvalidem ne yapacak derdim olmadı çünkü evlenmeden önce arkadaş gibiydi (asıl köprüyü geçene kadar diye kendisi plan yapmış)ne zaman evlendi bana oğlumu elimden aldın dedi ben şoklardayım ama:(

Son düzenleme:
Eee işinize gelmeyen yorumlara cevap vermediniz ki hiç..?
Çok güzle sorular soruldu ama cevap dahi vermediniz sizin düşüncenizde olanlara anında cevap yazarken farklı olanların büyük kısmını yok saydınız.
Bence asıl saygısızlık bu..
Kimsenin hayatı beni ilgilendirmez siz ezilin büzülün ama en azından genelleme yapmayın.
Vay efendim kocasını seven kadın kayınvalidesine de sabredermiş.. yoo etmez niye etsin dünyaya kayınvalidesi ezsin diye mi gelmiş..?
Neyse hayatlarımız farklı duruşlarımız gördüğümüz muameleler farklı..
ama ortada bir soru işareti var ki siz bu kadar harikayken hala nasıl kayınvalidenizle sıkıntı yaşabiliyorsunuz onu anlamıyorum. mükemmel anlaşmanız gerekiyor bu mantığa göre..

Back
X