birde şu var.taraflar çoğu zaman daha birbirini tanımadan çok önyargılı davranıyor.özellikle de kadının annesi eğer kaynanasından çektiyse sürekli o dolduruşla yetişip bilinçaltında kendi kaynanasıyla da aynı problemi yaşayacağı korkusuyla çok mesafeli ve önyargılı davranıp yaptığı herşeyin altından kötü bir anlam çıkarmaya çalışıyor.
bende burda okuduğum her 10 kaynanayı şikayet hikayesinde en azından 4 ünü haksız ve abartı buluyorum.gereksiz düşmanlıklara tanık oluyorum.
benim kaynanam yeni evlendiğimde evime gelip çeyizimi yerleştirmiş çekmecelerime kadar yardım etmişti.hatta biraz içerlemiştim içimden ama kendi kardeşlerini de ben yokken(daha düğünü yapmamıştık ev dizilmişti ama boştu) eve getirip çekmecelere kadar göstermişti.komşuları demişki ne iyi gelinin var seni evine soktu eşyalarına baktırdı bizim gelinimiz hiç yanaştırmadı bile demişler.daha baştan tavır almanın anlamı yok.belkide sırf cahilliğinden sırf bilmemezlikten görgüsüzlükten vs.yapıyodur.belkide direkt gelinine düşmanlık olsun diye yapmıyodur belkide iyi biridir.gelinlerinde genç olarak daha alttan alan daha olgun ve anlayışlı tavır takınmaları gerek bence
evet arkadaşım benimde zaten kastettiğim bu bazen kayıvalideler gerçekten kötü olduğu için yapmıyorlar.yaşları itibarı ile gördüklerini bizlerede kendilerince doğru zannedip uyguluyorlar.bizler onlara göre daha eğitimli daha geniş düşünebilen nesilleriz bazen onların söylediği herşeyi kafamıza takmamalıyız. benim kayınvalidemlede sorunlarım olmadı değil bizde başlarda problem yaşadık ama şimdi daha iyi anlayabiliyorumki kayınvalidemde aslında bana kötülük olsun diye yapmıyordu onları,sadece kendince doğru olanın bu olduğunu düşünüyordu.şimdi oda bende yaptığımızın fakına vardık birbirimize karşı daha dikkatli daha saygı çerçevesinde davranıyoruz.