iyi hoşta arkadaşım nereden biliyorsunuz buraya öylesine laf olsun diye konu açıldığını ,bazen öyle
hikayeler oluyorki gerçekten içler acısı ama onada senaryo deyip geçiyoruz ,kimse burada konu açanın
ailesinin içini bilemez ,ancak anlattığı kadarına yorum yaparız ..
hiç aklımdan çıkmıyor bir konu vardı ki içim acımıştı ,kız hamileydi ailesi gelmişti bebeğe valiz
hazırlamış annesi örmüş bişeyler almış etmiş getirmiş ,kocası içeri sokmamış aanne babasını ,şehir
dışından gelen aileyi kapıda yarım saat görüştürmüş kocası ,kayınvalide de alt katta oturuyoda zor bela
gelin yalvara yakara kayınvalidesinin evine almış ailesini ,sonra onca yol gelen anne baba geri dönmüş
gece ,peki bu gelin ana baba evladı değil mi ,yinede kocasıyla kötü olmamak için buna razı
olmuş ,günlerce ağlamış ,ben bile üzülmüştüm günlerce aklımdan çıkmamaıştı ,ben o kaynanayı kocayı
varya yırtarım ..
ama bazı konularda oluyorki ,kayınvalideme anahtar verdik ,yok eve gelip yemek yapıyo ,yok çamaşır
yıkıyo tahammül edemiyorum diye ,gelin çalışıyo kadında yardım etmeye çalışıyo ,istemiyosan konuş
kardeşim ,buraya konu açacak kadar büyük bir dert değilki seninki ..böylelerine bende kızıyorum ..
hiç unutmam 5 yıl oldu yeni evliydim 1 haftalık filan ,daha çeyizim seriliydi nerdeyse evde ,çalışıyodum
vakit olmamıştı kaldırmaya ,mutfakta danteller filan duruyodu ,eve bi geldim işten ev duman altı
olmuş ,mutfakta kaynanam ciğer kavuruyo ,hemde tavaya kapak bulamamış ,pasta kabının plaştik
kapağını kapamış ,oda erimiş ,mutfak perdem yağ içinde kalmış ,kayınpeder de salonda sigara
içiyo ,nevrim döndü ,neredeyse evden kovacaktım ,ama ben ne yaptım ,hoşgeldiniz ,ay anne ne gerek
vardı geldin yemek yapıyosun ,uğraşma bırak ben hallederim dedim ,kadını mutfaktan
uzaklaştırdım ,sofrayı kurdum ,yediler kaçtılar ,gönüllerini kırmadım ama eşime bir ton söylendim ,bir
daha benden habersiz anahtar verilmiycek dedim ,o gün bu gün asla benden habersiz evime kimse
girmedi ..yani kalp kırmadan da bazı şeyler halledilebilir tabi ama çok sinirlenmiştim ,işte buraya konu
açan bazı kişiler bu gibi çok kızdıkları durumları benim veya sizin gibi çözmek yerine
parlayabiliyor ,kavga çıkarabiliyor ,sonrada bizim tepkimizi alabiliyorlar ..