Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
MERHABA , ŞU SIRALAR NETTE ONLİNE DİYETİSYEN ADI ALTINDA FAZLA KİLO VERİLDİĞİNİ GÖRÜYORUM GERÇEKTEN İLGİLİLERMİ VEYA DOĞRULUK PAYI VARMI
Merhabalar ben de diyetisyenim ama çok kötü bir deneyiminiz olmuş. Konuştuğunuz kişilerin gerçekten diyetisyen olduklarını kontrol ettiniz mi öncelikle buna dikkat etmelisiniz. Kesinlikle reklamlarına inanmamak gerekir ki bende hoşlanmıyorum böyle davranışlardan. Kesinlikle neleri sevip sevmediğinizi ve sizin yaşamınıza göre bir diyet hazırlanmalı bunlara dikkat etmelisiniz. Bende online diyet veriyorum ama böyle durumları ilk defa duyuyorum. Diyet kişiye özeldir kişiye göre yazılmalıdır saygılarımla :)
merhaba...
ben geçen yıl öyle bir hata yaptım. neden hata olarak gördüğümü açıklayayım:
Birincisi sayfalarında reklamlarını çok güzel yapıyorlar gerçekten ama ne yazık ki sonuçları kötü oluyor... insanların aç kalmadan kilo veriyorum demeleri ve kısa sürede fazla kilo vermeleri bizi yanıltıyor. ordaki fotoğraflara aldanıyor, ne kadar incelmişler diye özeniyoruz ama her deriz ya kiloyu 2 günde almadın ki 2 günde veresin. Ben iki tane online diyetisyen denedim.
- alper sezer aydın: yumurta sarısı bile yok ki herhangi bir sağlık sorunum yok, meyve yok, ara öğünde 2 kaju ancak veriyor, sebze yemeği 6 kaşık oluyor mesela ki yağı ölçülü koyulduğu takdirde sebze yemeği 2 tabak bile yenilebiliyor, wasa klasik tüketiyorsunuz, süt ve süt ürünleri light, lor peynir veriyor genelde... burdan bakınca klasik diye diyebilirsiniz ama çok az oluyor porsiyonlar ve inanın günün her saati yemek düşünüyorsunuz. kapya biber yazıyor mesela kahvaltıya yarım ölçü. yahu biberin ne zararı olabilir ki bana? ben ilk diyetine 5 gün dayanmış ve 1.5 kilo vermiştim. bel bölgemdem 3 cm incelme olmuştu. tamam sonuç harika ama insanın tabnsiyonu düşüyor ve kolunu kaldırcak hali olmuyor. sonra bana 2. hafta listemi yaptı, 2 kare bitter çikolata koymuştu sağ olsunben buna dayanamıyorum diyip yeni diyet listesi istemiştim kendimden. o zaman bana düzgün ve bana uygun bir diyet yazmıştı ama bende diyet hevesi de kaçmıştı. benim metabolizmam 1350 - 1400 arası. bu demek oluyor ki ben 1400 kalorilik bir diyet ile kilo verebilirim çünkü gün içinde insan sadece işe gidip gelse bile 200 - 300 kcal civarı zaten yakıyor. alper beyin bana yazıdğı diyet en fazla 1000 kalori içeriyordu ki benim hep gözüm kararıyordu. üstelik ben kendisine hızlı kilo vermek istemediğimi ve açlığa dayanamadığımı üstüne basa basa söylemiştim. bana doyurucu bir diyet verin lütfen ben haftada 500 gr versemde olur dememe rağmen yazdığı diyet buysa bunu söylemeyenlere neler yazıyor acaba!
ha bir de her iki diyetisyende telefonda konuşma asla yapmıyor. whatsappdan yazıyorsunuz artık ne zaman dönerse çünkü çok yoğunlar. yetişemiyorlar hastalarına. hiç biri ile doğru düzgün ilgilenemiyorlar. hele online diyetçiler her zaman geri planda oluyor. ben ikisi ile de konuşmadım hiç ki tanışma maksatlı bence bunu yapmaları lazımdı. sizden kan tahlili ve bir gününüzün kısa özetini (aynı zamanda kilo sorununun ne zamandan beri devam ettiğine dair) yazılı şekilde istiyorlar sadece. ben laf olsun diye istediklerini düşünüyorum...
daha sonra ankara'da bir diyetisyen buldum. onun ismini vermeyeyim. kendisi o kadar tatlı bir kadın ki.
sonuç olarak ise kendisiyle de 1 hafatada 2 kilo vermiştim hem de 1 kilosu yağdanne yazık ki işten ayrıldım o dönemde ve kendisiyle 2 haftada 1 kontrol şeklinde anlaştığımız için devam edemedim diyete ama verdiğim kiloyu deli gibi geri almadım. şu an hala işssizim ama işe başlayayım kendisine tekrar devam etmeyi düşünüyorum...
bence online diyetisyenler sağlıklı değiller. diyet zor bir iş. başlamak kolay ama devam ettirmesi... haftalık kontrole gidip ölçüm yaptırabileceğiniz, sizi anlayacak, her daim iletişim kurabileceğiniz ve motivasyon konusunda sizi destekleyecek iyi bir sağlıklı beslenme uzmanı bulmanızı öneririm. yüz yüze görüşmek ve kontrol altında olabilmek önemliymiş şahsi fikrim.
umarım yazdığım size ve online diyet düşünen arkadaşlara yardımcı olur. klasik bir kapanış yapıyor ve "her şey beyinde bitiyor, beyinde" :) diyorum... sağlıklı ve fit günlere...