ONLİNE DİYETİSYEN YARDIMI ALAN ARKADAŞ VARMI

reklam

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
1.807
3.780
333
38
MERHABA , ŞU SIRALAR NETTE ONLİNE DİYETİSYEN ADI ALTINDA FAZLA KİLO VERİLDİĞİNİ GÖRÜYORUM GERÇEKTEN İLGİLİLERMİ VEYA DOĞRULUK PAYI VARMI

MERHABA , ŞU SIRALAR NETTE ONLİNE DİYETİSYEN ADI ALTINDA FAZLA KİLO VERİLDİĞİNİ GÖRÜYORUM GERÇEKTEN İLGİLİLERMİ VEYA DOĞRULUK PAYI VARMI

merhaba...

ben geçen yıl öyle bir hata yaptım. neden hata olarak gördüğümü açıklayayım:

Birincisi sayfalarında reklamlarını çok güzel yapıyorlar gerçekten ama ne yazık ki sonuçları kötü oluyor... insanların aç kalmadan kilo veriyorum demeleri ve kısa sürede fazla kilo vermeleri bizi yanıltıyor. ordaki fotoğraflara aldanıyor, ne kadar incelmişler diye özeniyoruz ama her deriz ya kiloyu 2 günde almadın ki 2 günde veresin. Ben iki tane online diyetisyen denedim.

- alper sezer aydın: yumurta sarısı bile yok ki herhangi bir sağlık sorunum yok, meyve yok, ara öğünde 2 kaju ancak veriyor, sebze yemeği 6 kaşık oluyor mesela ki yağı ölçülü koyulduğu takdirde sebze yemeği 2 tabak bile yenilebiliyor, wasa klasik tüketiyorsunuz, süt ve süt ürünleri light, lor peynir veriyor genelde... burdan bakınca klasik diye diyebilirsiniz ama çok az oluyor porsiyonlar ve inanın günün her saati yemek düşünüyorsunuz. kapya biber yazıyor mesela kahvaltıya yarım ölçü. yahu biberin ne zararı olabilir ki bana? ben ilk diyetine 5 gün dayanmış ve 1.5 kilo vermiştim. bel bölgemdem 3 cm incelme olmuştu. tamam sonuç harika ama insanın tabnsiyonu düşüyor ve kolunu kaldırcak hali olmuyor. sonra bana 2. hafta listemi yaptı, 2 kare bitter çikolata koymuştu sağ olsun :KK70: ben buna dayanamıyorum diyip yeni diyet listesi istemiştim kendimden. o zaman bana düzgün ve bana uygun bir diyet yazmıştı ama bende diyet hevesi de kaçmıştı. benim metabolizmam 1350 - 1400 arası. bu demek oluyor ki ben 1400 kalorilik bir diyet ile kilo verebilirim çünkü gün içinde insan sadece işe gidip gelse bile 200 - 300 kcal civarı zaten yakıyor. alper beyin bana yazıdğı diyet en fazla 1000 kalori içeriyordu ki benim hep gözüm kararıyordu. üstelik ben kendisine hızlı kilo vermek istemediğimi ve açlığa dayanamadığımı üstüne basa basa söylemiştim. bana doyurucu bir diyet verin lütfen ben haftada 500 gr versemde olur dememe rağmen yazdığı diyet buysa bunu söylemeyenlere neler yazıyor acaba!

ha bir de her iki diyetisyende telefonda konuşma asla yapmıyor. whatsappdan yazıyorsunuz artık ne zaman dönerse çünkü çok yoğunlar. yetişemiyorlar hastalarına. hiç biri ile doğru düzgün ilgilenemiyorlar. hele online diyetçiler her zaman geri planda oluyor. ben ikisi ile de konuşmadım hiç ki tanışma maksatlı bence bunu yapmaları lazımdı. sizden kan tahlili ve bir gününüzün kısa özetini (aynı zamanda kilo sorununun ne zamandan beri devam ettiğine dair) yazılı şekilde istiyorlar sadece. ben laf olsun diye istediklerini düşünüyorum...

daha sonra ankara'da bir diyetisyen buldum. onun ismini vermeyeyim. kendisi o kadar tatlı bir kadın ki.

sonuç olarak ise kendisiyle de 1 hafatada 2 kilo vermiştim hem de 1 kilosu yağdan :KK66: ne yazık ki işten ayrıldım o dönemde ve kendisiyle 2 haftada 1 kontrol şeklinde anlaştığımız için devam edemedim diyete ama verdiğim kiloyu deli gibi geri almadım. şu an hala işssizim ama işe başlayayım kendisine tekrar devam etmeyi düşünüyorum...

bence online diyetisyenler sağlıklı değiller. diyet zor bir iş. başlamak kolay ama devam ettirmesi... haftalık kontrole gidip ölçüm yaptırabileceğiniz, sizi anlayacak, her daim iletişim kurabileceğiniz ve motivasyon konusunda sizi destekleyecek iyi bir sağlıklı beslenme uzmanı bulmanızı öneririm. yüz yüze görüşmek ve kontrol altında olabilmek önemliymiş şahsi fikrim.

umarım yazdığım size ve online diyet düşünen arkadaşlara yardımcı olur. klasik bir kapanış yapıyor ve "her şey beyinde bitiyor, beyinde" :) diyorum... sağlıklı ve fit günlere...

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaman ayırıp ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Bende görüştüm başlamak istedim ücreti pahalı geldi birde ne kadar güvenilir diye tereddütlerim vardı iyiki buraya yazmışım beni aydınlattıgınız iyi oldu. Gaziantepte yaşıyorum en iyisi birebir diyetisyene gitmek.

Rica ederim. Ne demek. Burdaki herkes durust olmali bence ve yasadiklarini anlatmali. Bi dua almak var bi de ah almak. Diyetisyen icin demiyorum da hani bir suru doktor var reklami yapilan...

Merhabalar ben de diyetisyenim ama çok kötü bir deneyiminiz olmuş. Konuştuğunuz kişilerin gerçekten diyetisyen olduklarını kontrol ettiniz mi öncelikle buna dikkat etmelisiniz. Kesinlikle reklamlarına inanmamak gerekir ki bende hoşlanmıyorum böyle davranışlardan. Kesinlikle neleri sevip sevmediğinizi ve sizin yaşamınıza göre bir diyet hazırlanmalı bunlara dikkat etmelisiniz. Bende online diyet veriyorum ama böyle durumları ilk defa duyuyorum. Diyet kişiye özeldir kişiye göre yazılmalıdır saygılarımla :)

Merhabalar ben de diyetisyenim ama çok kötü bir deneyiminiz olmuş. Konuştuğunuz kişilerin gerçekten diyetisyen olduklarını kontrol ettiniz mi öncelikle buna dikkat etmelisiniz. Kesinlikle reklamlarına inanmamak gerekir ki bende hoşlanmıyorum böyle davranışlardan. Kesinlikle neleri sevip sevmediğinizi ve sizin yaşamınıza göre bir diyet hazırlanmalı bunlara dikkat etmelisiniz. Bende online diyet veriyorum ama böyle durumları ilk defa duyuyorum. Diyet kişiye özeldir kişiye göre yazılmalıdır saygılarımla :)

merhabalar gizem hanım...

ben bugüne kadar çok kilo verdim. 10. sınıfta başlayan diyetisyen maceram 1 senede 28 kilo vermemle son buldu. tabi ki sonrasında al ver çok yaptım. indim çıktım, indim çıktım. toplamda 33 kilo ile kilomu korumayı çok geç öğrendim. öğrendiğim en büyük şey: kilo vermek insanın günlük rutin alışkanlıklarını değiştirmeden olmalıymış. siz uzmansınız tabi ki sözüm meclisten dılaşrı ama ben de yıllardır bunun mücadelesini veren bir insan olarak diyorum bunları. yani hani çeşitli çorba tarifleriyle (yine online diyettisyenlerde sık karşılasıyorum), avakadolarla, kinoalarla, chia tohumlarıyla, quark yoğurtlarla falan olmuyor bu işler. benim ilk gittiğim diyetisyen bir devlet hastanesindeydi. allah kendisinden razı olsun benimle öyle güzel ilgilendi, öyle güzel moral motivasyon sağlamıştı ki ben 28 kiloyu onunla verebilmiştim 1 senemi de alsa. bana hep evde ne pişerse ondan yedirirdi. bu bahsettiğim 17 yıl önceydi tabi :) şimdi sağlıklı beslenme ve diyet algısıda değişti ama ben hala aynı şeyi düşünüyorum. biz kuru fasulye, bulgur, nohut, zeytin, peynir hatta sokakta salçalı ekmek :) yiyerek büyüyen insanlarız. bize avakadolu ve kinoalı salata yazarsanız ne verdiğimiz kilo kalıcı olur ne de mutluluğumuz... başarılar diliyorum size de meslek hayatınızda. bahsettiğim kişiler gibi olmadığınızdan eminim :)

Kesinlikle bende aynı kanıdayım chia, kinoala olacak iş değil ama meslektaşlarımın çoğu medyanın ve şimdiki insanların istediğine göre davranıyor. Yoksa bende tüm danışanlarıma evde pişen yemeklerle diyet yazıyorum :) Özümüzden kimse vazgeçmez ama herkes mucizevi yiyecekler olup sihirli değnek gibi bir anda kilo vermek istiyor :) Hanımın muhtemelen acemiliğine gelmiş de olabilirsiniz. Ama gerçekten diyete uyum sağlayıp kilo vermek uzun bir süreç tebrik ederim umarım kilo korumanızda başarınız devam eder=) Ben tüm diyetisyenleri genellememek gerekir diye düşünüyorum tek tek özel ilgi her zaman gerekir ben haftada bir danışanlarımla tüm haftasını tek tek konuşur ona göre diyet planlarız o yüzden online diyetisyeni de seçerken sanırım buna dikkat edilmeli :) bu arada teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :) bir de herkesin uyguladığı diyeti uygulamak da çok yanlış ve bunun burada çok yapıldığını gördüm bir diyetisyenle çalıştığınızı duymak beni çok sevindirdi keşke herkes sizin gibi düşünse :)

türk milleti olarak her konudan anladığımızı zannediyoruz ne yazık ki. sağlıklı beslenme de bunlarım en başında geliyor ne yazık ki. birisi diyet yapmak istedi mi hemen yorumlar başlar: amaan boş ver, amaan senin yüzün güzel, ay spora ihtiyacın mı var, zaten zayıfsın ne diyeti, ekmeği kes yeter, akşamları yeme yeter v.b.

kilo bir kadın için özellikle o kadar ağır bir yük ki! ben geçen yıl 60 kilodan 66ya çıktım (epey kötü günler yaşadım ve sanırım depresyona girmiştim), kendimi aynaya baktığımda 50 beden olarak görüyordum resmen :KK43: o kadar takıntı olmuş ki. bakmayın bilinçli olduğuma dukan diyeti bile yaptım bir dönem. neyseki sadece 3 hafta dayanabildim de metabolizmama ya da bünyeme zarar vermedim. 1.5 sene yaklaşık bir sürü diyet ve bir kaç diyetisyen denedim ama hiç kilo veremedim çünkü hep panik halindeydim. sonra kendimi dinlemeye başladım, sakinleştim ve inanın hiç diyet yapmama rağmen 3 kilo kendiliğinden gitti. şimdi şöyle bi 5 kilo vereyim diyorum ama en sağlıklı şekilde :) henüz buna hazır değilim ama o yüzden yormuyorum kendimi. diyete uygun olduğu zamanı vücut kendisi karar veriyormuş bakın bi de bunu öğrendim.

siz işinizi ne kadar doğru yapıyorsunuz. tebrik ederim. benim ankarada son gittiğim diyetisyenim de öyleydi. çok sevdim kendisini ilişkimiz çok uzun süremesede :) son 5 kilo için kendisiyle tekrar çalışmak istiyorum. eminim siz de onun kadar tatlısınızdır danışanlarınız için :KK68:

Kesinlikle ne kadar önemli olduğunu bilirim birkaç kilosunu takıntı yapıp da gelen bir sürü danışanım oldu ama ne kadar yanlış yaptıklarını kendileriyle konuşarak hallettik neyse ki :) dukandan vazgeçmenize ve diyetin gerçekten de psikolojik bir süreç olduğunu öğrenmeniz açısından da sizi tebrik ederim :) Birkaç kiloyu takıntı yaparak kendinizi yormayın önemli olan gerçekten sağlıklı besleniyor musunuz önemli olan o sağlıklı yaşamak :) Mutlaka hazır olduğunuzda bir diyetisyenle çalışın gerçekten biz danışanlarımıza sadece diyet yazmmıyoruz aynı zamanda binevi psikologları da oluyoruz çünkü tüm hayatlarını açıyorlar bana gerçekten :) çokk teşekkür ederim inşallah danışanalarım her daim benim hakkımda öyle düşünürler :) insanların yüzlerinde mutluluğu görmek paha biçilemez gerçekten :)

merhaba...

ben geçen yıl öyle bir hata yaptım. neden hata olarak gördüğümü açıklayayım:

Birincisi sayfalarında reklamlarını çok güzel yapıyorlar gerçekten ama ne yazık ki sonuçları kötü oluyor... insanların aç kalmadan kilo veriyorum demeleri ve kısa sürede fazla kilo vermeleri bizi yanıltıyor. ordaki fotoğraflara aldanıyor, ne kadar incelmişler diye özeniyoruz ama her deriz ya kiloyu 2 günde almadın ki 2 günde veresin. Ben iki tane online diyetisyen denedim.

- alper sezer aydın: yumurta sarısı bile yok ki herhangi bir sağlık sorunum yok, meyve yok, ara öğünde 2 kaju ancak veriyor, sebze yemeği 6 kaşık oluyor mesela ki yağı ölçülü koyulduğu takdirde sebze yemeği 2 tabak bile yenilebiliyor, wasa klasik tüketiyorsunuz, süt ve süt ürünleri light, lor peynir veriyor genelde... burdan bakınca klasik diye diyebilirsiniz ama çok az oluyor porsiyonlar ve inanın günün her saati yemek düşünüyorsunuz. kapya biber yazıyor mesela kahvaltıya yarım ölçü. yahu biberin ne zararı olabilir ki bana? ben ilk diyetine 5 gün dayanmış ve 1.5 kilo vermiştim. bel bölgemdem 3 cm incelme olmuştu. tamam sonuç harika ama insanın tabnsiyonu düşüyor ve kolunu kaldırcak hali olmuyor. sonra bana 2. hafta listemi yaptı, 2 kare bitter çikolata koymuştu sağ olsun :KK70: ben buna dayanamıyorum diyip yeni diyet listesi istemiştim kendimden. o zaman bana düzgün ve bana uygun bir diyet yazmıştı ama bende diyet hevesi de kaçmıştı. benim metabolizmam 1350 - 1400 arası. bu demek oluyor ki ben 1400 kalorilik bir diyet ile kilo verebilirim çünkü gün içinde insan sadece işe gidip gelse bile 200 - 300 kcal civarı zaten yakıyor. alper beyin bana yazıdğı diyet en fazla 1000 kalori içeriyordu ki benim hep gözüm kararıyordu. üstelik ben kendisine hızlı kilo vermek istemediğimi ve açlığa dayanamadığımı üstüne basa basa söylemiştim. bana doyurucu bir diyet verin lütfen ben haftada 500 gr versemde olur dememe rağmen yazdığı diyet buysa bunu söylemeyenlere neler yazıyor acaba!

ha bir de her iki diyetisyende telefonda konuşma asla yapmıyor. whatsappdan yazıyorsunuz artık ne zaman dönerse çünkü çok yoğunlar. yetişemiyorlar hastalarına. hiç biri ile doğru düzgün ilgilenemiyorlar. hele online diyetçiler her zaman geri planda oluyor. ben ikisi ile de konuşmadım hiç ki tanışma maksatlı bence bunu yapmaları lazımdı. sizden kan tahlili ve bir gününüzün kısa özetini (aynı zamanda kilo sorununun ne zamandan beri devam ettiğine dair) yazılı şekilde istiyorlar sadece. ben laf olsun diye istediklerini düşünüyorum...

daha sonra ankara'da bir diyetisyen buldum. onun ismini vermeyeyim. kendisi o kadar tatlı bir kadın ki.

sonuç olarak ise kendisiyle de 1 hafatada 2 kilo vermiştim hem de 1 kilosu yağdan :KK66: ne yazık ki işten ayrıldım o dönemde ve kendisiyle 2 haftada 1 kontrol şeklinde anlaştığımız için devam edemedim diyete ama verdiğim kiloyu deli gibi geri almadım. şu an hala işssizim ama işe başlayayım kendisine tekrar devam etmeyi düşünüyorum...

bence online diyetisyenler sağlıklı değiller. diyet zor bir iş. başlamak kolay ama devam ettirmesi... haftalık kontrole gidip ölçüm yaptırabileceğiniz, sizi anlayacak, her daim iletişim kurabileceğiniz ve motivasyon konusunda sizi destekleyecek iyi bir sağlıklı beslenme uzmanı bulmanızı öneririm. yüz yüze görüşmek ve kontrol altında olabilmek önemliymiş şahsi fikrim.

umarım yazdığım size ve online diyet düşünen arkadaşlara yardımcı olur. klasik bir kapanış yapıyor ve "her şey beyinde bitiyor, beyinde" :) diyorum... sağlıklı ve fit günlere...

Merhaba canım ankarada diyetisyeni ozelden yazarmisim ismini bana.lutfen?

Evet ben alıyorum yeni başladım.kacamaklr yapmama rağmen 3 haftada şuan 2.5 Kilo vermişim.tam uysaydım daha fazla verebilirdim.suan hala online diyete devam ediyorum.

Back
X