Online Oyunlar ve Küfürler

• Konu Sahibi Konu Sahibi iilay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

iilay

04.08✨
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
2.047
3.282
658
31
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu bir dert değil ama gerçekten çok canımı sıkan bir durum. Biz ne ara bu kadar tahammülsüzleştik bilemiyorum..

Online oyunlar oynamayı çok severim. Ama her girdiğimde illa biri birine küfür ediyor ve çok rahatsızlık duyuyorum. Buna maruz kalmak zorunda değilim. Oynama diyecekler olabilir ama benim asıl rahatsızlığım o küfüre maruz kalmak değil, biz nasıl bu hale gelebildik. Gerçekten üzülüyorum.

Ve en son bugun yaşanan bir durumu anlatayım. Az önce oynadığım oyunu kaybettik ve hemen biri özelden küfürlerle saydırdı. Annem, eşim , babam, kardeşim sövmediği kalmadı. Şimdi ben buna güzel bir ders vermek istiyorum. Yazdıklarını, kullanıcı adını, kodunu her şeyi kaydettim. Aranızda avukat arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Gerçekten cezasını alabilir mi ? Uğraşacağıma değer mi?

Okuyanlar için teşekkür ederim

Ne ara bu hale geldik nedir ya. Hic kufur etmeyen bir toplummuyduk ki herseyde de "ne ara bu hale geldik"
Bisey cikacagini sanmam ama siz bilirsiniz.
Avutkatla ugrasmak yerine oyuncuyu oyundan sildiribilirseniz daha iyi ders olur. Benim oynadigim online rpg oyunlarda oyuncuyu sikayet edebiliyorduk.

Aslında hep bu haldeydik. Sadece internet Yaygınlaşınca daha çok maruz kalır olduk... Soruya gelince bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Silahla insan yaralayanlar bile elini kolunu sallayarak geziyor maalesef...

Belki benim yetiştiğim ortam küfürden uzaktı. O yüzden yadırgıyorum.. Bence normalleştirmek doğru değil. Oyunda ceza alması bana yetersiz geliyor. O ettiği küfürler tokat gibi çarpsın ona yediremiyorum.

Hakaret davası açabilirsin ama o da uğraştırıcı maalesef ve inan ki hukukçu arkadaşlar da kızmasın bir sonuç da çıkmıyor.

İlk kez mi kendi ortaminiz disina ciktiniz ve kufur gordunuz. İyiymiş.
Neyse bilemeyecegim nasil tokay gibi carpar.

Burda çoğu kadın bile küfür ediyor yani küfür etmek gösteriş oldu bi nevi... Bişey çıkacağını sanmıyorum ama bi deneyin şansınızı. Bu durumdan rahatsizsaniz sanal oyun oynamayın derim kimsenin dilinin kemigi yok malesef

Valla bir musterimizin ergen oglu boyle bir oyunda birine ana avrat kaymis. O kaydigida avukatmis. Dava acmis Ceza verildimi bilmiyorumda eve dava celbi gidince babasindan bir sopa yemisti. Bildigin meydan dayagi seklinde idi. Butun carsi ayiramadi bile. Alamadilar adamin elinden oglunu.
O oglan simdilerde cok kibar. Agzindan kotu soz hic duymadim...

Ama tabi bu dogru olan davranis degil. siddeti tasvip etmiyorum. Sadece boyle bir yola giderseniz. Karsinizdakinin cocuk cikmasi ve boyle bir sonuc dogmasi muhtemel.

İlk kez mi kendi ortaminiz disina ciktiniz ve kufur gordunuz. İyiymiş.
Neyse bilemeyecegim nasil tokay gibi carpar.

İlk kez küfür gördüm demedim hanımefendi. Tavrınızdan anladığım kadarıyla beni anlayacak görüşte değilsiniz. Size küfür ettiklerinde rahatsız olmuyorsanız konum sizi ilgilendirmiyor.

Fotoğraf olarak profil resmine koymuş. Çocuk değil en az 25 yaşında bir genç duruyor. En azından bu konuda tedirginlik yaşaması bile ders olur diye düşünüyorum.

3-5 erkek ergen yan yana yürüyorsa, en az 500 m uzak durmak lazım; nokta virgül yerine küfür kullanıyorlar, hakkaten iğrenç

İlk kez küfür gördüm demedim hanımefendi. Tavrınızdan anladığım kadarıyla beni anlayacak görüşte değilsiniz. Size küfür ettiklerinde rahatsız olmuyorsanız konum sizi ilgilendirmiyor.

Beni rahatsiz etmiyor demedim hayatinda ilk kez duymuş gibi " ne ara bu hale geldik" yakinmaniz için soyledim onu. Kufuru ben normallestirmiyorum, küfür etmenin tarihi taa magara dönemi insanlik tarihine kadar uzanir. Benimle alakasi yok yani.

Uzun zamandir oynuyorum oyunda hiç kufur yemedim, insanlara da kufur etmedim. Belki cok eskiden metin2de olabilir kucukken. Biraz ortam secmek lazim, garanti olmaz ama oldukca azaltir.

evet oyunu kaybetti diye özelden küfür etmesi normal değil de ben küfür yiyince rahatsız olmuyorum

bana insanların nasıl kendini ifade edeceklerini bilmediği yani kızgınlığını dışa vurma yolunu bilmediği için başvurduğu bir yol gibi geliyor

yani vuracağına, etrafı kıracağına meşhur ergen kısaltması ile yazayım aq desin

ben çok da tınlamam ha her lafı bu olan bir çevrem yok ya da ne bileyim kendim kullanmam ama örneğin trafikte yanımda küfretti diye sevgilimi de terk etmem

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Oyun sitesi ergenlerle dolu, şikayet edersiniz banlanır o kişi. Bu kadar da sorun edecek şekilde çıtkırıldım olmayın.

Kendimi ifade edemedim sanırım. Hayatımda çıtkırıldım bir insan olmadım. Etrafım tarafından erkek gibi her işini halledebilen priz değiştirmeden tut her şeyi yapabilen bir insanım. Yeri gelince argo kelimeler herkes kullanıyor o durum apayrı. Ama ettiği küfürleri görseniz gerçekten o kadar abartılı o kadar canice yazılan seyler anlatamam. En son beni çileden çıkaran ‘’Sizin gibilere tecavüz etseler az.’’ cümlesi oldu.

Üniversiteye giderken bir ara internet kafede çalışıyordum. İlkokul bebeleri gelip online oyun oynarlardı, o zamanlar Knight Online çok modaydı. Neyse hamsi kadar veletlerin yazdıklarını görseniz, dersiniz cinayetten 30 yıl mahpus yatmış, belalı koğuş ağası... Karşınızdaki kimdir, necidir bilemem tabi, ben olsam ciddiye almazdım, ya da oyunda game master, support gibi bir şeyler yok mu, varsa oralara şikayet ederdim. Birilerine ibret olacak olsa, uğraşmaya değer de... Ne bileyim, benim böyle şeylere enerjim yok mesela. =))

O şekilde bi kısaltmayı bende umursamam. Sizin gibilere tecavüz etseler az gibi bir cümle dahi kurdu. Bunu söyleyen insanın daha farklı neler dediğini bir düşünün. Gerçekten çok iğrenç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…