Online terapi alan var mi

Ben telefonda psikolog destegi aldim korona basladigindaydi sanirim..ilk 1-2 seans yuzyuze olmustu sonra telefonda.. yani surekli yazdi yazdi dinledi ve depresyon tanisi koymustu bana ilk seansta…dedigin gibi ilk seans zaten yetmiyor..aglayip aglamamak cok onemli degil bence. Kimisi disa vuru kimi
Ice akitir. Ben kendimi durduramiyordum
Agliyordum.. hatta adami gorunce basliyodum..ama sadece agladigim icin depresyon tanisi koymadi tabiiki…istahsizlik uyku sorunu filanda vardi.. ve bana tani koyunca dedimki: benim depresyona girecek vaktim yok😐😂😂😂 ya simdi guluyorumda o zaman kotuydu.. online mumkun yani ama iyi arastirmak gerek. Ben tam iyilesmemistim seanslari bitirdigimizde ama oyle gerekmisti.. daha sonra baska birine gittim bana robot muamelesi yapti.. benim anlattiklarim cok onemsiz gibi davrandi bende bir daha gitmedim cunku vakit kaybiydi benim icin..
hayatimda bazi seyleri duzene koydukca depresyon belirtileri gecti bende sukurler olsun…

Online mumkun yani ama tanimak bilmek lazim.. simdi ipini koparan kendini psikolog ya da yasam kocu ilan ediyor😐😂😂

Buarada sana bu kadar kotuluk yapan biriyle hala muhatab olman sasirtici.. herseyi gectim gebeyken yaptiklari cok kotu, nesini dusunuyorsun bu herifin daha🙄 ayrica bi psikolog baskasi hakkinda yorum yapar mi ya? Iyi yani vardir kotu yani vardir gibi gibi.. benim psikologum asla yapmazdi bunu.. benim neleri dogru neleri yanlis yaptigimi soylerdi arada ki onuda pek yapmazdi..

Online yüzyüze farkından çok psikolog farkı gibi geldi anlattığınız. Araştırarak gidersiniz , beğenmezseniz değiştirirsiniz. Ama elbet ki karar size ait. Hangisi size daha iyi geldi ise ondan devam edersiniz.
online de yarım saati 80 lira, diğeri 50 dak 250 lira. online de iyi terapist bulamk daha kolay.daha hızlı değiştirebiliyorsun.beğenmedin bir başkası.gerçek hayatta öyle değil çünkü hizmet pahalı

1 seansla bir şey olmaz zaten. Kendi de dedi ya anlatamadım bir çok şeyi diye kısıtlı zamanda. Ama bence de terapiye devam etmesi şart. Şiddet olayını bilmiyordum, önceki konusunu henüz okumadım, okuyayım şimdi.
Yok yav, sordum işte bunları bunları anlattın mı diye, hepsini anlattım dedi. İnandım mı? Hayır. 🙃 Bir üye de sordu, '' Senin genel problemlerin var, herkesle kavgalısın, mahalleden geçen sütçüye kadar, onları konuş. '' dedi. Eski kocası ile olan sıkıntısı daha acilmiş. Öyle diyorsa öyledir ne bileyim. Kendi ile alakalı sorunları halletmedikçe eski koca kalır yerinde öyle, manolya böyle olunca o adamda da gram değişme gelişme olmaz. Zorla kolundan tutup doktora götüremeyeceğine göre..

Ben sizin akli dengenizin yerinde olduğunu düşünmüyorum. Psikolog falan kesmez sizi.
Adam sizi dövdü, hamileyken üstünüzde tepindi, babanızı dövdü , hakaretlere , küfürlere değinmiyorum bile ve hala nasıl o adamla evliliği aklınızdan geçiriyorsunuz pes doğrusu..

Ben sizin akli dengenizin yerinde olduğunu düşünmüyorum. Psikolog falan kesmez sizi.
Adam sizi dövdü, hamileyken üstünüzde tepindi, babanızı dövdü , hakaretlere , küfürlere değinmiyorum bile ve hala nasıl o adamla evliliği aklınızdan geçiriyorsunuz pes doğrusu..
Ben de psikoloğun onu kesmeyeceğini söyledim çünkü ciddi ruhsal sorunları var. Dalga geçtiğimi düşündü.

Yok yav, sordum işte bunları bunları anlattın mı diye, hepsini anlattım dedi. İnandım mı? Hayır. 🙃 Bir üye de sordu, '' Senin genel problemlerin var, herkesle kavgalısın, mahalleden geçen sütçüye kadar, onları konuş. '' dedi. Eski kocası ile olan sıkıntısı daha acilmiş. Öyle diyorsa öyledir ne bileyim. Kendi ile alakalı sorunları halletmedikçe eski koca kalır yerinde öyle, manolya böyle olunca o adamda da gram değişme gelişme olmaz. Zorla kolundan tutup doktora götüremeyeceğine göre..
Ay bu o uye mi😐😂😂 su cocugu sokakta oynatirken yasli teyzeyle kavga eden.. valla o konuda biraz olsun hak vermistim ama..cidden problemleri var bencede

Aklıma eski bi video geldi
2 çocuk oyun oynuyorlardı
Birinin barbie bebeğine erkek bebek kalmıyordu
Kız da ağlıyordu benim kocam olmayacak mı, kocasız mı kalacağım ben diye 😂
İşte manolya o 😂
Bunun erkek versiyonu da ⬇️⬇️

Arkadaşlarıma anlattım kısmından sonra okumayı bıraktım ne anlatıyor ki :KK70: şaka bir yana Pamuk derdin eski kocan değil başka sıkıntılarını düzeltmeye çalış önce.

Arkadaşlarıma anlattım kısmından sonra okumayı bıraktım ne anlatıyor ki :KK70: şaka bir yana Pamuk derdin eski kocan değil başka sıkıntılarını düzeltmeye çalış önce.
Evet, her sorun eski kocada, manolya çiçek gibi saf ve temiz sanki. Manolya neyse karşılığı da eski kocası. Asıl sorusu, ben böyle bir adama neden çekilip duruyorum olmalı.

Çok ciddi sıkıntıları var, kocadan evvel çözülmesi lüzum eden.
Niyeyse aklımda Manolya biraz da cimri gibi kalmış. Online terapiyi kendine yaşam koçu diyen herkes ucuz ucuz vermeye başladı. Ben bile yaparım o işi. İşine geliyor ucuz olması. Adamakıllı bir psikoloğa gitse artısını eksisini değerlendirtmez, psikolog bile isyan eder sen manyak mısın diye :işsiz:

Pandemi zamanında online terapi almıştım,kesinlikle birebir gittiğin kadar etkili olmuyor,sürekli görüntü ve akış sorunsalı var,adapte olup derdimi tam olarak anlatamadım. Online terapiler de bir de üstünkoru gecistiriyorlarmis gibi geliyor bana ya,sanki dinlenmiyormusum gibime geliyor.

Konu sahibinin konularına tam hakim değilim ancak danışan can güvenliğinin tehlikede olduğu bir konuyla geldiyse, yani mağdur durumda olduğu karakterolojik bir şiddet varsa kişiye yardım alabileceği yerler, yasal süreçler anlatılır ve danışanın patolojik bir tanısı varsa onun üzerine çalışılır. Artı eksilerine bak gibi bir müdahale bence ilk seans için erken ama konu sahibi memnun kaldıysa bir şey diyemem. Bazı durumlarda önemli olan kurulan terapötik bağ oluyor.

Sorunlarımı burada da anlattım arkadaşlarıma da anlattim.ama anlattıktan sonra ağlamadım mesela.eski kocam ya evlen ya da beni bırak dedi.ne yapacagimi bilemedim.cocugum uyudu.gece 11 de online psikolog sitesine girdim.hangisini saçsem vs derken eğitimlerine baktım.bir bayan psikolog buldum.kredi kartıyla ödedim.saka gibi skype de yarım saat konuştuk.o kadar çok şey vardı ki yetmedi zaman.ben onu da bunu şunu da anlat.corba oldu.
Psikoloğun dediği su...kocamla ilgili şunu anlayamıyordum ama iyi tarafları ddavar.herkesin var.ama kötü taraf iyi tarafı bastırıyor mu ona bakacaksın.dedi.bu adam senin için acil bir tuş gibi olmuş.caresiz kalınca hep onu arıyorsun.hobi bulman lazım.ben sana evlen ya da evlenme diyemem.yazarak çalış.aslinda ilk başta pek verim alamadığını hissettim.telefonda birbirimizi görmeden sürekli anlatıyormuşum gibi geldi.oneriler klasik geldi.
Ama ertesi gün daha bir iyiydim.iyi hissettim. Iki gündür de şarkılar türküler de hep ağlıyorum.sanirim artik bitmesi gerektiğini kabullendim.ama ona veda edemiyorum.
Online terapi sizce bir çözüm mu deneyen var mi.sanki devam etmek niyetindeyim
Merhaba , ben okul psikolojik danismanımıyı ( PDR mezunu) yakın bir zamanda online terapi aldım çok faydasını gördüm ama terapist seçme süreci biraz zorlayıcı. Benim terapistim alanında baya yetkin biriydi yüz yüze ve online olarak çalışıyordu. Ulaşım ve covid nedeniyle ben online tercih ettim . Yapılan son çalışmalarda online terapilerin de en az yüz yüze kadar etkili olduğu görülüyor. Siz görüntülü görüşmediniz mi ? Bir de ilk 3 seans en az tanıma aşaması oluyor . Ben de alandan olduğum için biz daha hızlı giriş yaptık . Terapist seçerken lisans , yüksek lisans eğitimlerine , hangi alanlarda hangi kurumlardan eğitim almış olduğuna bakın , terapistiniz supervizyon alıyor mu kendisi terapiye gidiyor mu gibi gibi konuları da araştırıp sorun . Yetkin olmayan çok insan var

Egitimi yurt dışında almış bir psikologtu.zaman çok çabuk geçti.cok fazla konu vardı.habgisini anlatilack bilemedim.bir de yüz yüze iletişim yerini tutmuyo sanki.telefonda nereye kadar.

Ama daha önce bire-bir terapi aldığım psikologdan daha ilgili idi.
Pandemi zamanında online terapi almıştım,kesinlikle birebir gittiğin kadar etkili olmuyor,sürekli görüntü ve akış sorunsalı var,adapte olup derdimi tam olarak anlatamadım. Online terapiler de bir de üstünkoru gecistiriyorlarmis gibi geliyor bana ya,sanki dinlenmiyormusum gibime geliyor.

Merhaba , ben okul psikolojik danismanımıyı ( PDR mezunu) yakın bir zamanda online terapi aldım çok faydasını gördüm ama terapist seçme süreci biraz zorlayıcı. Benim terapistim alanında baya yetkin biriydi yüz yüze ve online olarak çalışıyordu. Ulaşım ve covid nedeniyle ben online tercih ettim . Yapılan son çalışmalarda online terapilerin de en az yüz yüze kadar etkili olduğu görülüyor. Siz görüntülü görüşmediniz mi ? Bir de ilk 3 seans en az tanıma aşaması oluyor . Ben de alandan olduğum için biz daha hızlı giriş yaptık . Terapist seçerken lisans , yüksek lisans eğitimlerine , hangi alanlarda hangi kurumlardan eğitim almış olduğuna bakın , terapistiniz supervizyon alıyor mu kendisi terapiye gidiyor mu gibi gibi konuları da araştırıp sorun . Yetkin olmayan çok insan var
Keşke manolya şu anlattığını anlayıp uygulayabilse🙄

Back
X