• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onu çok kıskanıyorum

romantikbirkedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2019
7
20
3
32
Herkese merhaba.Çok depresif olduğum zamanlardayım.Sevgilimi çok seviyorum.O da beni çok seviyor.Şu ana kadar bir tek yanlısını görmedim.Hep sevdi korudu kolladı.Ailelerimizle bir araya geldik öncesinde sonrasında hiç bir yanlısını görmedim.Hikmetli ve bilgili bir adam.Ama kıskanıyorum onu.Hemde çok.Herkesden her şeyden.Ofiste dışarda vs.Acaba bir kadın dikkatini çekmiş midir acaba ona bulasan bir kadın var mıdır diye içim içimi yiyor.Böyle bir şey yok.Ama ben kuruntu yapıyorum.Sevgilimlede konustum.Boşa vehimlere kapılma benim gözüm senden başkasını görmez asla diyor.Ben sana aşık olmuşum tutulmuşum diyor :(Ama ben vazgeçemiyorum her an kıskandığım için tripler yapıyorum.Bu huyumdan vazgeçmek için ne yapabilirim var mı böyle benim gibi olan:(Dış görünüşüm herkes tarafından beğenilir ve bakımlı bir kızımda.Bu durum sizce özgüvensizlikten mi kaynaklanıyor ?:KK43:

Sen bu kuruntuyu yapsan da yapmasan da aldatacak insan yapar zaten.
Ayrıca ne demek ya her sorunumuzda psikoloğa mı gidicez. Kalbinde, midende sıkıntı olduğunda kendin mi çözmeye çalışıyorsun? Onlarda doktor ve şuan psikolojinde sıkıntı var. Bunu oturup kendin aşamazsın ki. Bu da hastalık o da hastalık. Ben anlamıyorum en ufak bir şeyde doktora gidip te iş psikolojiye gelince amaaaan kendimde çözebilirim diye boşverenleri.

her sıkıntımızda psikolağa mı psikiyatriste mi gidicez peki? Hiç mi kendimiz uğraşmicaz çabalamicaz:(
Güzel bir yaklaşım. İnsan kendi kendinin dr u olmalı denir hep. Ama nasıl? Bunu ben de yapmak istiyorum. Yöntemi bilmiyorum sadece.. Konuya dönecek olursak aklınıza bu gibi düşünceler geldiğinde oturup durmak yerine başka şeylere odaklanın. Düşünce düşünceyi çağırır çünkü. Haliyle adama patlarsınız. Ama malesef ki erkeklerin en en en iyisi bile bir yere kadar sabreder. O patlarsa iş işten geçer. Bu sefer de pişmanlık sarar içinizi. Yol yakınken elinizdekinin kıymetini bilin. Hayırlı ve mutlu bir evlilik yaparsınız inşaallah

Bir sonraki konunun "sevgilimi çok bunalttım beni terk etti, şimdi başkasıyla nişanlı" şeklinde olmasını istemiyorsanız kendinizi düzeltin. Kıskanmak güzeldir, çiftler arasında doğaldır ve gereklidir. Fakat fazlası yıkıcı etki yapar.
Seven katlanır falanda demeyin. Seven eşşek mi ki herşeye katlansın.. Baktı olmuyor sevende çeker gider.

Bu kaygıları her zaman anlamsız bulmuşumdur.
Dışarıdaki kadınlar hep vardı ama o sizi seçti.
Bundan sonrasında siz kendinizi yırtsanız da bir gün sizden vazgeçmek isteyecekse
eğer bu sebep her şey olabilir, kendi annesi, saçmasapan bir depresyon olabilir yani..

Başa gelmemiş şeyler için kaygılanıp hayatı zehir etmemiz gerekiyorsa aşk mevzusundan evvel konu çok.

Aklınızı başınıza toplayın o ''Yetti be!'' demeden..

Şu kıskançlık triplerini oldum olası anlamamışımdır.Yahu biriyle ilişki kurulunca hatta evlenince bile kimse kimsenin malı falan olmuyor yani. Duyunca ben ne kadar relaxmışım diyorum.Her yerde her hareketini gözünü kalbini kontrol altında tutabileceğinize nasıl inanır ve bu kontrolün kaygısını yaşarsınız! Ha birde vay efendim başka kızlar ona bakarmış..E bakabilir..bakacakta.Önemli olan adamın ne düşündüğü.He içinde varsa haşerilik,kızlar ona baksada yapaar bakmasada..Valla ben hep derim,beni istemeyeni ben 2 kere istemem.Benim yerime başkasını seçene de elveda! O kaybeder! Neden kendimi onu düşünmeye adayacağım ki..Beni seven benle kalır.Ben kıskansamda benle olur kıskanmasamda.Kendinizi geliştirin bence,erkekler malınız değil,dünya erkekten ibarette değil.Gideceği varsa gider,hatta korktukça daha çok gider..Haddinden fazla değer verdiğiniz herşey haddi kadar sevmesini bilin diye elinizden alınır. Bunu da unutmayın

Güzel bir yaklaşım. İnsan kendi kendinin dr u olmalı denir hep. Ama nasıl? Bunu ben de yapmak istiyorum. Yöntemi bilmiyorum sadece.. Konuya dönecek olursak aklınıza bu gibi düşünceler geldiğinde oturup durmak yerine başka şeylere odaklanın. Düşünce düşünceyi çağırır çünkü. Haliyle adama patlarsınız. Ama malesef ki erkeklerin en en en iyisi bile bir yere kadar sabreder. O patlarsa iş işten geçer. Bu sefer de pişmanlık sarar içinizi. Yol yakınken elinizdekinin kıymetini bilin. Hayırlı ve mutlu bir evlilik yaparsınız inşaallah
İnsanın alışkanlıkları illa somut olacak diye bişey yok. Duygular da alışkanlık olabilir. Ben refleks geliştirdim. Aklıma kötü bişey geldiği anda direkt başka bi işle uğraşıyorum ya da yer değiştiriyorum ya da bişey izliyorum. Geçiyo. Okuduğum kitap antideprasan tedavisi yerine kişinin kendi kendine tedavisini savunan bi kişiye aitti. Ve şöyle bi çözümü var. Günlük her hissedilen kötü duygu için (bizde dijital tesbih,onlarda sayaç) sayaç gibi bişeye basıyoruz. Bu bizim kendimizi bilmemizi sağlıyomuş. Refleksi geliştiriyomuş. Sonra bu kötü duyguları bi kağıda yazıyoruz ve karşısına onu çürütecek olumlama yazıyoruz. (Ör. "Hiçbişeyi doğru yapamıyorum" olumlama: saçma,doğru yaptığım işler de var)

İnsanın alışkanlıkları illa somut olacak diye bişey yok. Duygular da alışkanlık olabilir. Ben refleks geliştirdim. Aklıma kötü bişey geldiği anda direkt başka bi işle uğraşıyorum ya da yer değiştiriyorum ya da bişey izliyorum. Geçiyo. Okuduğum kitap antideprasan tedavisi yerine kişinin kendi kendine tedavisini savunan bi kişiye aitti. Ve şöyle bi çözümü var. Günlük her hissedilen kötü duygu için (bizde dijital tesbih,onlarda sayaç) sayaç gibi bişeye basıyoruz. Bu bizim kendimizi bilmemizi sağlıyomuş. Refleksi geliştiriyomuş. Sonra bu kötü duyguları bi kağıda yazıyoruz ve karşısına onu çürütecek olumlama yazıyoruz. (Ör. "Hiçbişeyi doğru yapamıyorum" olumlama: saçma,doğru yaptığım işler de var)
Teşekkürler. Bu tarz bir kitap okumuştum ama uygulamada gösteremedi kendini 😊

Teşekkürler. Bu tarz bir kitap okumuştum ama uygulamada gösteremedi kendini 😊
David Burns-İyi hissetmek kitabın ismi. Bi de nedenini iyi bilmek gerekiyo. Bu kıskançlık özgüvenin düşük olmasından kaynaklı mı yoksa karşındakine güvenin düşük olmasından kaynaklı mı bilmek gerek

Back
X