önü en açık bölüm hangisi

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
fikirlerinizi yazarmısınız kızlar okuyanlarda iyi veya kötü yönlerini yazarlarsa sevinirim opuyorumnanaktan

muhasebe
halkla ilişkiler
işletme
turizm otelcilik
büro yönetimi ve sekreterlik

bankacılık ve sigortacılık A.Ö
sosyal bilimler A.Ö (bundan sosyolojiye geçip felsefe grubu öğretmeni olunabiliyomuş)
Sigortacılık

Son düzenleme:
işletme ve muhasebe sürüsüyle mezun veriyo. bu bölümleri tavsiye etmem. Turizm ve otelcilik kişiliğinize yatıyorsa tavsiye ederim. Halkla ilişkilerde olabilir.

ama biz ne desek boş. Kendi isteklerinize bakmanız lazım. Ben istanbul üniversitesinde yunan dili ve edebiyatı okuyorum ve yunancayı çok seviyorum :) herşeyden önce sevmeniz lazım

ay kafama teşkür ederin canım cevabın için kusuruma bakma iki bölüm daha ekledim onlarada bak yine yorum yap istersen tatlım kaydirigubbakcemile5

İşletmeyi okursan saydığın diğer hepsini yapabilirsin. Sosyal bilimler hariç. Sadece işletme olmaz tabi yabancı dil çok önemli ve iş deneyimide yaparsan okuyarak senden iyisi yok. yerimseniben

harita kadastro kesinlikle tavsiye ederim :))

sivil hvacılık, emlakçılıktan çok memur alınıyo, insan kaynaklarıda öyel bide puanları pek yüksek değil.önlisnslar daha şanslı memurlukta bence

sigortacı olacaksan devlette iş alanı yok, özelde sarkan çok oluyomuş ,adınlığını kullanmayı öğretiyıolar derslerde kuzenim o bölümden mezun.ama sert olduktan sonra bişey olmaz bence.kazancı oldukça iyi, arabanıda veriyolar.

büro yönetimi her yerde iş alanı var, devlete çok alınıyo, puanlarıda çok yüksek değil, tavsiye ederim bende

Hepside kişinin kendi çabasına bakıyor. Devlete geçmek biraz zor özel sektör düşüneceksin. Bir de son olan kısma sosyal bilimler den felsefe oğretmenligine geçebilirim demişsin de zaten felsefe bölümü bitirenin ataması zorki o bölümden geçenin olsun. Hepsinde senin kendini geliştirme bakıyor dil, bilgisayar vs çok iyi bil bir alanına hakim ve girişken ol hangisini seçersen seç yaparsın. Önün açık olsun inşallah :lepi:

kızlar kusura bakmayın ama bizim ülkemizde önü açık tek sektör sağlık sektörü doktor hemşire diyetisyen fln olcaksınki mezun olur olmaz firesiz işe başlayasın. sigortacı arkadaşım var kızın 3 yıldır gitmediği kurs kalmadı(bilgisayar,dil,diksiyon,halkla ilişkiler..) ama hala boşta. büro yön.ve sek. saymıyorum bile emlakçılıkta bitiyor maalesef :bbo:

Bence de sağlık sektörü en garanti gibi. Sağlık meslek yüksek okulu mezunları hem özel hem devlette iş bulabiliyorlar.

muhasebe... bir sürü mezun var
halkla ilişkiler..bır suru mezun var
işletme.. bır suru mezun var
turizm otelcilik...........yapabılırsen tatıl kentlerınden sansın cok
büro yönetimi ve sekreterlik..... okumayanda yapıo bu işi
bankacılık ve sigortacılık A.Ö...........sınavlar fln var önun acık
sosyal bilimler A.Ö (bundan sosyolojiye geçip felsefe grubu öğretmeni olunabiliyomuş)..bence olmaz
Sigortacılık ... olabılır

bu sadece fıkırdı :) kolay gelsın :)

Ama burada önemli olan senin seveceğin iş olması...Örneğin bir sürü insan işletmeden mezun oluyorsa sadece sevip üstüne düşen ve kendini geliştirenler kazanıyor.Sağlık sektörünü önerir birçok kişi mesela,çünkü tükenmeyen bir ihtiyaç karşılanıyor ve bu doğru bence de fakat bu herkesin yapabileceği iş olduğu anlamına gelmez,şahsen zengin olacağımı da bilsem giremem.
Bugün önü açık denilen bir iş yarın öyle olmayabilir,iyi düşünmelisin.Kesinlikle ilgini çekeceğini düşündüğün,yıllarca bıkmadan yapabileceğine inandığın ve o alanda çalışan örnekleri görüp değerlendirebildiğin bir alan seç derim.
Bol şans,umarım en uygun olanı bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…