Önüm arkam sağım solum cinsiyetçilik

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Önüm arkam sağım solum cinsiyetçilik
20 yaşındaki Özgecan'ın öldürülmesine yönelik tepkiler ülke genelinde çığ gibi büyürken, kadınlar yaşadıkları tacizin boyutunu gözler önüne sermek için Twitter'da #sendeanlat hashtag'ini başlatmış ve yaşadıklarını bu etiket altında paylaşmıştı. Ana akım medya ise bu sosyal medya kampanyasının haberini yaparken bile ayrımcı cinsiyetten vazgeçmedi.
gazete_0.jpg

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #sendeanlat etiketi altında Türkiye'de yaşayan kadınların paylaştığı taciz örnekleri, ana akım medya tarafından neredeyse erotizm ögesi haline getirildi. #sendeanlat etiketi altında yazılan taciz hikayelerini bağlamından çıkararak servis eden birçok internet sitesi, kadına yönelik ayrımcı dilin yeniden üreticisi konumunu güçlendirdi. Gazetelerin internet sitelerinin #sendeanlat hashtag'i, altında yazılanları sunuşunun örnekleri şu şekilde:

Hürriyet

2015-02-15_195537.png

2015-02-15_201659.png

Odatv

2015-02-15_195935.png

Akşam

2015-02-15_200222_0.png

Yeni Akit gazetesi ise #sendeanlat etiketinden "pembe otobüs" çıkarmayı başardı.

2015-02-15_200132_0.png

http://haber.sol.org.tr/turkiye/izmir-de-ozgecan-icin-ayakta-guncelleme-107813

ılkkez ıtaraf edıcam bunu henuz 4. yada 5 gsınıfa gıdıyordum 9 yada 10 yaşındaydım 3 kız arkadas hafta sonuydu kutupaneye ders calısmaya gıderken bı yaşlı baya sac sakal bembeyazdı bana yaklastır bı ısım sordu okul yakınlarında bende amca o surda top oynuyor arkadaslarıyla dedım bızım sınıftan erkek cocugunun ısmıydı sonra elnı omuzuma attı arkadaslarımda ılerden bızı ızlıyolar akrabam sandılar adam bırden elını daha henuz cıkmamıs olan gogsulerımı ellemeye basladı cıglık atarak kactım arkadaslarıma kosun bu adam sapık dedım nefes nefese eve getırdıler benı anneme tarıf ettım babamada meger adam sapıkmıs mahhallede ck kısıyı tacız etmıs ama karakola heryere gıttı babamlar bulamadılar adamı ben kac gece 5 katta oturmamıza rahmen aglayarak cıglık cıglıga baba camda el var o adamın ellerı dıye bagırdım defalarca ve ben okuldan nefret ettım fazla devam edemedım okulu bıramamda bazı sebeplerde vardı ama en buyuk sebep buydu hala aklımdan cıkmaz ozamanlar.... eşime bile anlatmadım hala... kadın olmak nekadar zor pıslıkler adıler ozgehan ıcın okadar cok uzuldumkı aılesıne ona neler yasadı neler hıssettı acı hemde cok acı...

ılkkez ıtaraf edıcam bunu henuz 4. yada 5 gsınıfa gıdıyordum 9 yada 10 yaşındaydım 3 kız arkadas hafta sonuydu kutupaneye ders calısmaya gıderken bı yaşlı baya sac sakal bembeyazdı bana yaklastır bı ısım sordu okul yakınlarında bende amca o surda top oynuyor arkadaslarıyla dedım bızım sınıftan erkek cocugunun ısmıydı sonra elnı omuzuma attı arkadaslarımda ılerden bızı ızlıyolar akrabam sandılar adam bırden elını daha henuz cıkmamıs olan gogsulerımı ellemeye basladı cıglık atarak kactım arkadaslarıma kosun bu adam sapık dedım nefes nefese eve getırdıler benı anneme tarıf ettım babamada meger adam sapıkmıs mahhallede ck kısıyı tacız etmıs ama karakola heryere gıttı babamlar bulamadılar adamı ben kac gece 5 katta oturmamıza rahmen aglayarak cıglık cıglıga baba camda el var o adamın ellerı dıye bagırdım defalarca ve ben okuldan nefret ettım fazla devam edemedım okulu bıramamda bazı sebeplerde vardı ama en buyuk sebep buydu hala aklımdan cıkmaz ozamanlar.... eşime bile anlatmadım hala... kadın olmak nekadar zor pıslıkler adıler ozgehan ıcın okadar cok uzuldumkı aılesıne ona neler yasadı neler hıssettı acı hemde cok acı...

yaşadıkların çok zor allah sana da sabırlar versin inşallah.

bu dünyada kadın olmak çok zor.

Buda ensonhaberin Sendeanlat hastagını anlayış biçimi:KK45:

UTANMAZLAR OLAYI FANTEZIYE DÖKTüLER!!!!!!

Haberî kopyalayamıyorum, telefonuma bişeyler oldu, resim çektim onuda yükleyemedim.
Adamlar kadınların farkındalık yaratmaya çalıştıkları sitenin ahlaksız bir fantezi sitesi olduğunu söylüyor.
Tabii, kadınlar mağdur oldukları halde tacizden utanmalı ve kimseye anlatmamalı ki erkekler daha rahat taciz edebilmelî.

yaşadıkların çok zor allah sana da sabırlar versin inşallah.

bu dünyada kadın olmak çok zor.
sagol canım zordu cıglıklar gece uyanmalar rahmetlı babam sıkıca sarılıyodu kızım kımse yok baban yanında kımse gelemez dıye acıydı okul hayatımı bıramama maal oldu hıc bızamanda unutamadım...bu dünyada kadın olmak zor bu sabıklar kadın erkek tanımıyorlarkı gercı pıslıkler allah kahretsın sapıkların hepsını adalet yokkı gereken cezalar bellı ama uygulanmıyor...

sagol canım zordu cıglıklar gece uyanmalar rahmetlı babam sıkıca sarılıyodu kızım kımse yok baban yanında kımse gelemez dıye acıydı okul hayatımı bıramama maal oldu hıc bızamanda unutamadım...bu ulkede kadın olmak zor bu sabıklar kadın erkek tanımıyorlarkı gercı pıslıkler allah kahretsın sapıkların hepsını adalet yokkı gereken cezalar bellı ama uygulanmıyor...

amin inşallah amin

kökleri kurusun bu pisliklerin benzin döküp yakılsınlar:KK62:

Benim de kuzenim (erkek) henüz ergendi ben de çok küçüktum
Büyükler evde bizi yalnız bıraktı
O da fırsat bu fırsat bacaklarima karnima falan elledi hatta baya baya oksadi
Ben o zamanlar anlam veremiyordum

Bu ve benzeri hatta daha kötü o kadar şey yaşadım ki
Anlatamamak bile büyük bir yük icimde

X