Onun iin 20 yllk dzenimi bozdum

damlayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
15
0
86
Diyarbakır
evleneli 6 ay oldu..eşim içiyor,bunu bu alışkanlığından birtürlü vazgeçiremedim ve bu sorun evliliğimizi olumsuz etkiliyor...diğer huyları çok güzel,banada değer veriyor mutluyum ama her daim onu böyle çekemiyorum..ne yapacağımı bilemiyorum.bu sebepten dolayı ayrılmayı bile düşündüm..çünkü ona inanıp güvenip 20 yıllık düzenimi bozup,ankaradan diyarbakıra onun işi için yerleştim..çevrem olmadığı gibi birde onun içkisini çekiyorum..bunu onunla konuştum ama söz veriyor ertesi gün tekrarlıyor..ne yapacağımı şaşırdım..

evleneli 6 ay oldu..eşim içiyor,bunu bu alışkanlığından birtürlü vazgeçiremedim ve bu sorun evliliğimizi olumsuz etkiliyor...diğer huyları çok güzel,banada değer veriyor mutluyum ama her daim onu böyle çekemiyorum..ne yapacağımı bilemiyorum.bu sebepten dolayı ayrılmayı bile düşündüm..çünkü ona inanıp güvenip 20 yıllık düzenimi bozup,ankaradan diyarbakıra onun işi için yerleştim..çevrem olmadığı gibi birde onun içkisini çekiyorum..bunu onunla konuştum ama söz veriyor ertesi gün tekrarlıyor..ne yapacağımı şaşırdım..

Çok az bilgi vermişsiniz..
Eşiniz alkolik mi yoksa aradabir mi içiyor siz tamamen karşınız bu duruma anlamadım..
Çok kısa ve net diyebilirim ki; eğer eşiniz alkolikse ve tedaviye yanaşmıyorsa boşanın,yazık etmeyin kendinize..benneyaptımki

bazen haftada bazen üç güne bir fakat asla ben içkinin esiri degilim diyor içiyor içince çok konuşuyo müzik açıyo ve agzını sürdümü bir büyü şişe içiyo çok çaresizim herkesden utandım için ayrılamıyom

çok çaresizi altı aylık evlilim için mücadele ediyom haftada veya üç güne bir içiyo ama bir büyük şişe tedavi desem ben alkolik degilim diyor ne istiyenlerim oldu içkiden nefret ederim ama şans kader içki içen bir adamla evlendim

eğer bu huyunu bile bile lades deyip,nası olsa evlenince adam ederim mantığıyla evlendiyseniz şu an sızlanmaya hakkınız yok.illaki açık vermiştir evlenmeden önce[/B]
ayrıca şuda var,içip size şiddetmi uyguluyor yada evi birbirinemi katıyo?yani kendi halinde içip kimseye zararı yoksa varsın içsin,hatta bi kadehte siz alıp karşısına geçip eşlik edin:içelim:

eğer bu durumdan çok çok çok rahatsızsanız ve kocanız asla vazgeçecek gibi değilse siz ondan vazgeçeceksiniz.
başka çares yok bu işin sonuçta..:umursamaz:

alışkanlıklardan kolayca vazgeçilmez işiniz zor ya güzelce oturup adam akıllı konuşacaksınız ya biraz sert tavır koyup öle deneyeceksiniz ya da çok seviyosanız sabredeceksiniz zamana bırakacaksınız ama tüm hayatınızı da bi adamı düzeltmek için feda etmek çok saçma geliyo bana ALLAH yardımcınız olsun ayrıca boşanmak ayıp değil ki neden utanacaksınız sonuçta insanlar yıllarca evli oldukları eşlerini boşuyorlar anlaşmazlıklar çıktığında.........

zamanla duzelmesını temennı edıyorum
dısarda ıcıp eve gelecegıne aksamları guzel bır yemekle sızde onun ıckısıne bırlıkte eslık etsenız
belkı hani ise yarar

ben de 6 aylık evliyim. benim eşim de evlenmeden önce öyle çok içen biri değildi. arada bir öyle dışarıya çıktığımızda ya da arkadaş ortamlarında içerdik. hatta benim canım çekerdi, o istemezdi bazen. babası da tam bi alkolik. hatta bu yüzden çok çekmişler zamanında. o da 70 yaşın üzerinde ve hala da içer her gün 1-2 kadeh. eşim de babasının bu durumundan rahatsızdır hatta. evliligimizin 2. ayında bu bi gün dedi ki "ben artık her gün 1 kadeh şarap içicem. kalbe çok faydalıymış". ben tabii ki çok sinir oldum. heves edip bırakacak sandım, başta bişey demedim ama devam etti. bi 20 gün kadar bunun kavgasını yaptık. markete gidiyoduk hatta, gözümün içine baka baka bi şişe şarap atıyodu market arabasına. hatta abartıp sırf inat olsun diye ramazanda bile içti bi gün 1 kadeh. çok çok üzülüyodum. üzüldügümü anlayıp inadından vazgeçti. "tamam her gün içmiycem artık"dedi ama bana sinir geldi bi kere. artık hiç içki göresim yok. kendim de içmiyorum. şişeyi görünce fena oluyorum. yine içiyo arada bir tabii. ama en son 20-25 gün önce içti. hala tetikteyim ben de. çok fena bi durum, iyi anlıyorum.
yani evlenmeden önce öyle olmasa da evlendikten sonra değişmiş olabilir.

valla canım hergün içmiyormuş anladığım kadarı ile haftada bir çok sayılmaz bazen üç günde bir diyorsun o biraz sıkıntılı olabilir ama acaba onu içkiden uzak tutacak birşeyler yapsan bir büyük içiyor dediğine göre illa ki yanında mezelk bişiler istiyordur onları yapma meselasulu yemekler felan yap evde çok fazla içki ile kullanabileceği meyve bulundurma ne bileyim geceleri ilgisini üzerine çekecek bir şey yap

hergün içmediğine göre bu adam alkolik değil muhtemelen can sıkıntısından içiyor değişiklik olsun diye ona o değişkliği sen ver bakalım nasıl olacak

bir de içmeyeceksin gibi değil de canım çok üzlüyorum en azından haftada bir içsen üç güne bir çok oluyor gibilerden başlayıp zamanla elini eteğni çektirmeyi denesen omaz mı acaba

canım bende sana çok üzüldüm benim eşim evlenirken haftada bir dedi ama yok iki güne bir içiyo ve içtim az içmiyo bir otuz beşlikten fazla çokpişmanım evlendinme birde onun peşine takılıp gurbet ellere geldim bütün çevremi ve kızlarımı dinlemiyerek hem maddi durumu yok bir aylıgı oda borçla ay başı geliyo ben kızlarımın faydası ve aylıgımla ayaktayım hiç bir düzelme yok yedi ay oldu çaresiz çıldıracam eşyalarımı filan alıp gubette geldim ne kafasızlık yapmışım allahım yardım etsin hepimize sene kafaya takma öyle gider seninkide

ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen başka bi çözümü yok bu olayın

içki içen adam her haltı yer... siz döverde söverde

6 ayda bu kadar şikayetcisiniz 6 yılı düşünün:1shok:

şimdi "millet ne der"düşüncesi ile ayrılamıyorsunuz... millet ne der diye düşüneceğinize hayatınızı temizleyin.. başka şu sözünde durmayan alkolik adamdan kurtularak başlayın

Back
X