• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

onun yanına mı gitsem burda mı kalsam başka şehirmi yazsam o kadar çelişkideyimki anl

sebnemdemir

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
14
0
16
Balıkesir
bu yıl sınava girdim ve sonunda üniversiteyi artık aklıma koydum..
sıkıntı şu, tercih dönemindeyiz biliyosunuz ve bende sözel çıkışlıyım zaten çok zorlanıyorum sıkıntı stress bi ton.. herneyse işte
sevgilim var o da okuyor doğuda..
beni çok kıskanıyo ve şimdi üniversite yeni ortam vs derken insan sevdigini herseyden sakınıyo tabi o da bunun tribine girdi bu aralar..
yani belli etmiyor ama aynı annem gibi kızlar çevreden çok korkuyo üni ortamı çok değiştiriyo insanı falan diyo.
biliyorum bana güveni tam onun korkusu birisi beni rahatsız edermi etmezmi..
şimdi ben düşünüyorum acaba onun olduğu yeri mi yazsam.. ama biliyorum orda da ben yapamicam yani o kadar uzak ve o kadar tenha biyerki..
zaten evliliği düşünüyoruz bende 4 yıl okumayı düşnümüyorum 2 yıllık istiyorum ama..
hatamı ediyorum bilmiyorum inanın..
onun yanına mı gitsem burda mı kalsam başka şehirmi yazsam o kadar çelişkideyimki anlatamam..
yani korkuyorumda açıkcası şimdi hep aynı yerde olursak birbirimizi özlemeden hep yanyana hani bişeyleri sıradanlaştırıcaz.. yani illaki.
ilerde evlendiğimizde kısmetse, yani herşeye alışıp başlamış olucaz bi yandanda böyle düşünüyorum..
başka şehirde okusam her fırsatımda koşa koşa onun yanına gidicem hani heycanlanıp süpriz yapıcam ne bilim bunlarında hayalını cok kuruyorum ama bı yandan her zaman yanyana olmak ta var..
siz söyleyin nolur benim yerimde olsanız ne yaparsınız:(

Nereyi istiyorsan, ne okumak istiyorsan onu yap. Bu tercih kesinlikle senin olmalı. Erkek arkadaş vs. etkili olmamalı.

Sen istemediğin sürece kimse seni rahatsız etmez. Çünkü o tarz insanların ortamları bambaşka. Bu işte çoğu zaman sende bitiyor merak etme.

Sakın kararını kimseye göre verme.
Puanın 4 yıllığa yetiyorsa mutlaka 4 yıllık tercih et.
Çabuk mezun olup evlenmek için 2 yıllık yazılmaz.

Hangi şehirde okuyacağına,puanın ve hedefine göre karar vermelisin.
Hoşuna gitmeyecek biliyorum ama sevgilin bir bakarsın bugün var yarın yok.
En önemli kriterin sevgilin olmamalı bu kararda.

Nereyi istiyorsan, ne okumak istiyorsan onu yap. Bu tercih kesinlikle senin olmalı. Erkek arkadaş vs. etkili olmamalı.

Sen istemediğin sürece kimse seni rahatsız etmez. Çünkü o tarz insanların ortamları bambaşka. Bu işte çoğu zaman sende bitiyor merak etme.

insan sevmediği bir yola adım attı mı hani çelişti mi o yoldan pek hayır görmez işte biliyorum ama
bi yandan onun yanında olsam çok mutlu olucaz,tabi bunun sonrası da var..
ben herşeyden kolay etkilenebilen biriyim,allah korusun en ufak kavgamızda kendimi heba edicem oralarda bunu da biliyorum..
kafam öyle karışık ki.. kalbim gitme onun yanına diyor.. ama biraz düşünüyorum ve diğer olumlu yönleri gelince aklıma çok üzlüyorum..
çok karışık çok çok karmaşığım şu aralar

Sakın kararını kimseye göre verme.
Puanın 4 yıllığa yetiyorsa mutlaka 4 yıllık tercih et.
Çabuk mezun olup evlenmek için 2 yıllık yazılmaz.

Hangi şehirde okuyacağına,puanın ve hedefine göre karar vermelisin.
Hoşuna gitmeyecek biliyorum ama sevgilin bir bakarsın bugün var yarın yok.
En önemli kriterin sevgilin olmamalı bu kararda.

yok bu 2 yıl 4 yıl meselesi tamamen benimle istedigim bolumle alakalı bir durum evlilik problem değil ki okurken de evlenebiliriz her yönden olanığımız var sadece beklemek istiyoruz,beklemek istiyorum daha çok erken..
bugun var yarın yok diyosun yarının ne getireceğini bilemeyiz tabi bende öyle bakıyorum zaten hep hayırlısıysa benimle olsun diyorum farkındayım yani durumun..
ama işte ya oraya gitsem çok mutlu olucaz ya da üzülücez.. bi yandan başka şehire gitsem,onun yanına geldiğimde muthis mutlu olucaz,bi yandan hasretten yanıcaz...
yani kafamı alıp toparlayabilsem şöyle,inan başka birşey istemiyorum

Canım bak erkek arkadaşım istanbulda diye istanbulda bir üniversite yazdım ailemden ayrıldım ve buraya geldim..ama daha üniversiteye kayıt yaptırmadan erkek arkadaşım benden ayrıldı (çookkk ciddi düşünüyodu oda şerefsiz) ve koca istanbulda tek başıma kaldım..o günden beride hiç kimse için hayatımı yönlendirmiyorum..sakın ha puanın 4 yıllığa yetiyorsa iki yıllık okuma o iki yılınıda boşa harcama..ve ne olursa olsun herşeyden önce kendin için çalış..kendin için bir şeyler yap..başkasına güvenerek hayatına yön verme..sen ne olmak istiyosan nasıl bir hayat istiyorsan öyle davran..o adamda seni seviyorsa sana saygı göstermeli yok göstermiyoda saçma sapan kıskançlık triplerine giriyorsa o adamda değil koca sevgili dahi olmaz..bunlar benim düşüncelerim ve böyle bir yoldan geçtiğim için tavsiye vermek istedim umarım işine yarar...ve kendi hayatını başkaları için harcamazsın..

Meleknaz da söylemiş bak zaten, sevgilin bugün var yarın yok. Bende böyle düşünenlerdenim.

Çok arkadaşım oldu, sevgilisi yanına gelmiş ya da o sevgilisinin yanına gitmiş. Ha hepsi aynı değil ama, ayrılanlar oldu.

Birbirini görmemek için okula gelmeyenler, önceden gittikleri mekanlara gitmeyenler vs. vs...

Çok zor bi durum, ama istediğin bölüme git. Kimseden etkilenme. Kendin için.

Canım ben anlamadım şimdi onunla evlilik düşündüğün için mi 2 yıllık yazıcaksın 4 yıllık tutarken? bence böyleyse kesinlikle kabul etme. Sonuçta evlenicekseniz ki inşallah mutlu olursunuz her halukarda zaten olur bu yanı bence ne sen onun ıcın hayallerınden vazgec ne de o senın ıcın bunu yapsın ortak bı paydada bulusun :) hayalınde ne okumak varsa ve en ıyı hangı unıversıteyı tutuyorsa bence onu yaz oda zaten sana yeterınce deger verıyorsa senı hep destekleyecektır. evet insan mutluka degısır ama bunun unıversıteyle bı alakası oldugunu dusunmuyorum yasın buyuyo sonucta olgunlasıyosun birazda bundna kaynaklanıyo ama arkadaslarında dedıgı gıbı degısıp degısmemek senın elınde :)

Ailen yok mu? Yani onlar da demiyor mu 4 yıllık oku falan diye?
Biz de okuduk universite ama kimse de zorla peşimize takılıp rahatsız etmedi erkek arkadaşın saçma yere seni kısıtlama yoluna gitmesin.
Evlenmek için de niye bu kadar acele ediyorsunuz anlam veremiyorum???

tercihinizi sevgilinize göre yapmayın sizin gibi sevdiği olan onun şehrini tercih etmeyi düşünen çok kız vardır ama inanın sevgili bugün var yarın yok o okulda 4-5 sene okuyacaksın ( 4 yıllık da tercih edebilirsin) en önemli kriterin istediğin sana uygun bölümü okumak olmalı. iyi bi okula puanın yeterken kötü biyere gitmek çok çoook büyük bi fedakarlık olur ve eşin değil yani sevgilin hiçbir sevgili için hele erkek için değmez.

yarın bigün kavga olur ayrılırsınız o okulu okuyacak olan yine sensin inşallah duygularına kapılıp pişman olmazsın sana burada yol gösterenleri dinlersin İnşallah... hakkında hayırlısını dilerim.

Senin şimdi "sevgilimin yanınamı gitsem,2 yıllık okuyacağım zaten evlilik düşünüyoruz" gibi düşünceleriyerine,"gelecekte hangi mesleği, yapabilirim,hangi mesleğin önü açık..vs" kaygısı yaşaman gerekirdi..
Elbet evlilik olacak hayatında..Önceliğini unutuyorsun.

Bi arkadaşım vardı,pdr okuyordu,sevgilisi okuduğu şehirde diye,puanı çok iyi üniversitelere yettiği halde sevgilisinin okudugu sehre gidiyor.
Sevgiliside 2 ay sonra ankaraya gitme planalrı yaptı çalışmak için.Bulunduğu sehrin imkanları oldugu halde.Büyük tartışma yasadılar o dönem.Çocuk gitmedi ama kız hep pişmandı.
İstediği gibi gitmedi ilişkisi.Yani evlilik planları yaptığı sevgilisi,(3 yıldır görüşüyorlardı)

Neyse,erkekler herdaim kızlar gibi ince düşünmüyor.Sen önce seni kurtaracak bi meslek edin kendine,sevgilin seni seviyorsa zaten hep yanında olacaktır.
Bırak o düşünsün birazda...

Son düzenleyen: Moderatör:
bence duygusal davranma mantıklı ol çünkü bu senin geleceğin puanına göre ve okumak istediğin üniversiteye göre bi tercih yap sevgilinin yanına gidince hep birarada olacaksınız belki ama zaten evlenmeyi düşünüyormuşsunuz şimdi planlarınızı en iyi şekilde mantıklı bi şekilde yaparsan gelecekte de daha mutlu olursunuz
sevgilinin olduğu yere gidersen belki derslerinde etkilencek bundan çünkü orada yapamam demişsin zaten aileden ayrı bi yerde okumak gerçekten zor bişey senin başarılı olmana engel olabilir bunlar bunlarıda düşün.
sevgilin sana güveniyosa tanıyosa zaten seni kimsenin rahatsız edemeyeceğini bilir,üniversite ortamı sonuçta elbet gelip tanışmak isteyenlar olur ama iş sende bitiyo o yüzden sorun edicek birşey yok.
şunu da söyliyim erkekler için ne kadar fedakarlık yaparsan yap değerini kesilikle bilmiyolar.

Oncelikle kendini egitimine odaklayip, hayatini kurmakla ilgilenmeni oneririm.

Suan icin partnerine gore ayarlamalar yapman

Yarin birgun pismanlik geirmesin sana

Kendin herseyden daha onemlisin

Canım bak erkek arkadaşım istanbulda diye istanbulda bir üniversite yazdım ailemden ayrıldım ve buraya geldim..ama daha üniversiteye kayıt yaptırmadan erkek arkadaşım benden ayrıldı (çookkk ciddi düşünüyodu oda şerefsiz) ve koca istanbulda tek başıma kaldım..o günden beride hiç kimse için hayatımı yönlendirmiyorum..sakın ha puanın 4 yıllığa yetiyorsa iki yıllık okuma o iki yılınıda boşa harcama..ve ne olursa olsun herşeyden önce kendin için çalış..kendin için bir şeyler yap..başkasına güvenerek hayatına yön verme..sen ne olmak istiyosan nasıl bir hayat istiyorsan öyle davran..o adamda seni seviyorsa sana saygı göstermeli yok göstermiyoda saçma sapan kıskançlık triplerine giriyorsa o adamda değil koca sevgili dahi olmaz..bunlar benim düşüncelerim ve böyle bir yoldan geçtiğim için tavsiye vermek istedim umarım işine yarar...ve kendi hayatını başkaları için harcamazsın..

saygı sevgi herşeyimiz tam çok şükür canım.. anlıyoruz birbirimizi.
şuan karar bana kaldığı için tamamen, çok tereddüte düşüyorum.
hani seçme olanağım olmasaydı o kadar rahat olucaktımki..
ama düşün ben başka şehire gittim ve orda bişey oldu benim hiç günahım yok ve ayrıldık.
yanında olsam ayrılmış olmayacaktık diye düşünür kahrolurum ben
ama bi yandan onun yanında olsam da azcık bi kavga etsek orda da kendimi mahvederim..
çok değişik bi pskoloji halindeyim yani anlatamam sana..
normalde çok mantıklı düşünür her adımımı planlı atarım ama o kadar çok seviyorumki..
tek değilim artık onunlayım kaç yıldır ve kararımı illaki iki kişilik veriyorum işte.. seviyorum çünkü..
lütfen dua et benim için, her ne olursa yeterki hayırlı olsun.. hakkımda hayırlısı..
senin için de çok üzüldüm inşallah rabbim yarı yolda bırakmayacak birini nasip eder sana.

Meleknaz da söylemiş bak zaten, sevgilin bugün var yarın yok. Bende böyle düşünenlerdenim.

Çok arkadaşım oldu, sevgilisi yanına gelmiş ya da o sevgilisinin yanına gitmiş. Ha hepsi aynı değil ama, ayrılanlar oldu.

Birbirini görmemek için okula gelmeyenler, önceden gittikleri mekanlara gitmeyenler vs. vs...

Çok zor bi durum, ama istediğin bölüme git. Kimseden etkilenme. Kendin için.

yok ben bugun var yarın yok'tan ziyade buyuk konusmamak büyük düşünmemekten yanayım tam olarak.
yani işte bu adam benim her zaman yanımda olacak! ya da bu benimle hayatta birlikte olamaz! gibi düşünmüyorum sadece..
ama içten içe diyorumki bu adam benim evleneceğim adam ya. hislerime müthiş güvenirim. yanılmadım hiç.
yani işte budur olacak evleneceğiz de değil tam olarak,diyorumki yani içimden,rabbim nolur hayırlısı bu olsun. Nolur aramıza aşktan başka birşey sokma.
Neyse bu çok ayrı mesele işte..
ben kendime çok şaşırıyorum şimdiye kadar her kararımı aklım başımda almışken şu dönemim o kadar dağınık ki.. çok çok garip bişey bu.
ben ilk defa ne yapacağımı bu denli bilemiyorum canım.
tercih konusunda 4yıllıktan başlayıp istediğim 2 yılllık bölüme kadar sıralıcam ama tabiki istediğim bölüm malesef 2 yıllık ama ben bitirdikten sonra boş kalmayı planlamıyorum geçiş sınavına hazırlanmayı şimdiden kafam koydum yani.. okuma suresini mumkun oldugunda uzatmak benim niyetim.. istediğim olsunda yeterki..
ve şu karmaşıklık lütfen bitsin başka hiçbirşey istemiyorum ama olmuyor işte hiçbir şekilde anlam veremiyorum:S

Canım ben anlamadım şimdi onunla evlilik düşündüğün için mi 2 yıllık yazıcaksın 4 yıllık tutarken? bence böyleyse kesinlikle kabul etme. Sonuçta evlenicekseniz ki inşallah mutlu olursunuz her halukarda zaten olur bu yanı bence ne sen onun ıcın hayallerınden vazgec ne de o senın ıcın bunu yapsın ortak bı paydada bulusun :) hayalınde ne okumak varsa ve en ıyı hangı unıversıteyı tutuyorsa bence onu yaz oda zaten sana yeterınce deger verıyorsa senı hep destekleyecektır. evet insan mutluka degısır ama bunun unıversıteyle bı alakası oldugunu dusunmuyorum yasın buyuyo sonucta olgunlasıyosun birazda bundna kaynaklanıyo ama arkadaslarında dedıgı gıbı degısıp degısmemek senın elınde :)

yok canım demiştim zaten evlilik hiç sorun değil eğer evlilik isteseydim üniversiteyi açıköğretim olarak tercih ederdim daha rahat olma açısından.
bu 2 yıllık olayı benim istediğim bölümle alakalı malesef.. 2 yıl olması üzücü ama yapıcağıma ve seviceğime inanıyorum.
destekliyor o da beni çok sağolsun gerçekten güvenir korur e doğal olarak kıskanır fazla.
yani bilmiyorum. hani o bi de üniversiteyi gördü geçirdi e şimdi ben yeniyim biraz darılma var yani işin ucunda hani beni pek kendinden uzaklaştırmak istemiyor. hoş bende istemiyorum ama.
olanaklar işte.. kafam çok karışık..

okuduğun şehir ve üniversite çok önemli
kendin yazmışsın sevgilimin okuduğu yer doğuda ve tenha biyer diye
Allah korusun ama ayrılsanız orada tek başına ne yapacaksın
ailenden uzak başka yakının yok
tabi iyi ihtimal de olabilir belki çok mutlu olacaksınız ama bana risk gibi geldi
eğer puanın ailene yakın bi şehire yetiyorsa orayı yaz derim inan ben 4 saatlik yolda bile zorlanıyorum ha deyince gidilmiyor ve bazen aileme çok ihtiyacım oluyor
hakkınızda hayırlısı olur inşallah...

şimdi baktım balıkesirde yaşıyormuşsun ben de balıkesirde yaşıyorum
burdan doğuya gidilir mi be canım ailen müsade edecek mi?

Ailen yok mu? Yani onlar da demiyor mu 4 yıllık oku falan diye?
Biz de okuduk universite ama kimse de zorla peşimize takılıp rahatsız etmedi erkek arkadaşın saçma yere seni kısıtlama yoluna gitmesin.
Evlenmek için de niye bu kadar acele ediyorsunuz anlam veremiyorum???

ailem okumamı benden fazla istiyor. çok hatta.
Ama 4 yıllık tutan bölümleri ya ben yaparım diye kendime güvenmiyorum ya da bitirdikten sonra iş imkanı nerdeyse sıfır oluyor.
her yönden çelişkideyim yani anlican.
ve ben sonuna kadar inanırım mesela insanları yanına yaklaştırıp uzaklaştırman tamamen senin elindedir. bunu biler bunu söylerim ben.
ama iş sevgilik koruma sahiplenmeye gelince direk kıskançlık giriyo devreye,sevgilimdede bu oluyo şuan işte..
bana güveniyormusun diyorum,sana kendimden fazla güvenirim diyor.
tamam o zaman sorun yok derken, işte anlatmaya başlıyor ben birçok şeye şahit oldum vsvs..
yani olumsuz davranan kızlar yada kendini bilmez bazı insanları göre göre o da birşeylerden korkuyor işte.. haklı da biraz. korumak istiyor.
ne bileyim ya.. vallahi hiç bilmiyorum ne olacak..

tercihinizi sevgilinize göre yapmayın sizin gibi sevdiği olan onun şehrini tercih etmeyi düşünen çok kız vardır ama inanın sevgili bugün var yarın yok o okulda 4-5 sene okuyacaksın ( 4 yıllık da tercih edebilirsin) en önemli kriterin istediğin sana uygun bölümü okumak olmalı. iyi bi okula puanın yeterken kötü biyere gitmek çok çoook büyük bi fedakarlık olur ve eşin değil yani sevgilin hiçbir sevgili için hele erkek için değmez.

yarın bigün kavga olur ayrılırsınız o okulu okuyacak olan yine sensin inşallah duygularına kapılıp pişman olmazsın sana burada yol gösterenleri dinlersin İnşallah... hakkında hayırlısını dilerim.

canım şöyle bi durumda var, sevgilim ama görenler eşim sanıyor işte. öyle birşey hani gelip geçiçi türden değil.
o yüzden bu kadar kararsızlığa düştüm ben. yoksa kimse için eğitimi böyle çelişki haline getirmezdim..

Back
X