onunla evlensem mi evlenmesem mi bilmiyorum:((((

Bu ben cok yakisikliyim aman daha bugune kadar kimse beni terkedemedi birakamadi tadindaki hint kumasi okuzlere bayiliyorum. Aslinda farkinda degillerki karsidaki kadinin bilinc altina isliyorlar "gel beni birak" diye. Yani su laf icin bile bir guzel ayari hakediyor sizin adam!

kendini bu kadar beğenmiş ve hep ben biliirim havalarındaki erkekten kaçmalııı :))) canım bence sen bu kişiyi evlenicek kadar sevmiyorsun hepsni geç bunu tekrar düşün , evlenmek için acele etme derim
aslında evlenmek için acele etmemin sebebi artık bir yuva kurmak istemem. nereye kadar bekar yaşayacağım diyorum. ama tabi acele edince de böyle insan çıktı karşıma.aslında nişan yok,düğün yok ayrılmam daha kolaydır.ama yine de çok düşünmem gerekiyor. ve onunla konuşmam gerekiyor.

ona bir ilki yasat , ve totosuna bir tekme Eki Görüntüle 492289 ömür billah unutmasin, belki ozaman iner kaf dagindan:33:

adam aslinda kendini sana anlatmis böyle kabul edersen et diye, sen hala ne düsünüyorsun
her yönden sorunlu :10::10::10:

Son düzenleme:
Bu ben cok yakisikliyim aman daha bugune kadar kimse beni terkedemedi birakamadi tadindaki hint kumasi okuzlere bayiliyorum. Aslinda farkinda degillerki karsidaki kadinin bilinc altina isliyorlar "gel beni birak" diye. Yani su laf icin bile bir guzel ayari hakediyor sizin adam!
benim de aklıma gelmedi değil:) bıraksam ne diyecek acaba bırakıldım. bu arada bir sevgilisi varmış. sırf onu zengin diye bırakmış.bir insan neden zengin diye bırakılır ki diye sordum. fazla sosyeteydi dedi.

aslında evlenmek için acele etmemin sebebi artık bir yuva kurmak istemem. nereye kadar bekar yaşayacağım diyorum. ama tabi acele edince de böyle insan çıktı karşıma.aslında nişan yok,düğün yok ayrılmam daha kolaydır.ama yine de çok düşünmem gerekiyor. ve onunla konuşmam gerekiyor.

Bunu dusunurken lutfen hayatini bir odunu yontmaya adamaya hazir misin degil misin onu da dusun derim:9:

ona bir ilki yasat , ve totosuna bir tekme Eki Görüntüle 492289 ömür billah unutmasin, belki ozaman iner kaf dagindan:33:

adam aslinda kendini sana anlatmis böyle kabul edersen et diye, sen hala ne düsünüyorsun
her yönden sorunlu :10::10::10:
benim düşündüğüm şey acaba ilerde pişman olur muyum diye. ah almayı hiç istemem çünkü. annem de diyor. sana herşeyi söylemiş.bırak bitsin bu işkence diyor.

hepimiz için hayırlısı olsun. annem diyor ki bu sorunlar evlenince kat kat artar. sanma ki azalacak diyor. bu meseleyi şimdiden kafana takıyorsun ileride sinir hastası da olabilrisin diyor. annem de bu işe onay vermiyor. sizin ayrılma sebebi nedir? benimki gibi
bir meselleden mi?
Canım benim sevdiğim adamın çok problemli bir aile hayatı vardı.Babası ile annesi O daha 1 yaşındayken boşanmış,babası başka kadınla,annesi başka adamla evlenmiş,O'nu da yurda vermişler,orda büyümüş.Sonra 18 yaşında iş güç sahibi olduktan sonra anne tekrar sahip çıkmış ama anne,üvey baba ve diğer akrabalar arasında piyon gibi,maddi manevi sömürülüyor ne yazık ki.Anne 18 yıllık sahip çıkmayışını saplantıya döndürmüş durumda,benden kıskanıyor,görüşmemizi bile istemiyor,haftada bir görüştüğümüz zamanlarda türlü işler çıkararak ya da hastalık numarası ile engel oluyor.Binlerce lira borcu var ailesi yüzünden,maaşının 3'te 2'si eline bile geçmeden krediye kesiliyor.Anne çok baskıcı,dik duramıyor,denge kuramıyor,annesinin yanında benle telefonda bile konuşamıyor o derece çünkü annesi -ne var bu kadar konuşacak-diye durmadan müdahele ediyor,oysa farklı yerlerdeyiz ve tek iletişimimiz telefon hafta içleri.Ben öğretmenim,sevdiğim adam da memurdu,sobalı ev tutun diye tutturuyorlardı,neden,Onların payı azalmasın maaşlarımızın içinden.Kardeşi ayın 15'inde maaş alır,ayın 17'sinde arar abi param bitti para gönder,daha neler neler.Çok sevdim,çok da acı çekiyorum ama böyle nereye kadar,ailem de çok üzülüyordu.Birbirimizle tek bir sorunumuz olmadı,kavgalarımızın tek sebebi ne yapmaya çalıştıkları belli olmayan ailesiydi ve işin kötüsü annesinde yalan söyleme huyu vardı,gözüme baka baka söylediği şeyi inkar ediyordu ve sevdiğim adam ne Ona ne hayatında başka birine yalan söylememiş bana değil,dakika başı yalan dolan oyun içinde olan annesine inanıyordu.Hatta annesi birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi bildiği halde kız bakmaya bile başlamış düşün işin boyutunu,sırf tekrar birleşmesinler diye.Okumamış biri olsun,sözlerinden çıkmasın istiyormuş.Canım yana yana ayrıldım,dün akşam mesaj atmış hadi inat etme artık bayramdan sonra gelelim nişanı takalım diye ama nasıl,nasıl geçer o aileyle bir ömür,O yalan söyleyen,oğlu sorunca da yalan yere Kurana bile el basabilen bir kadınla nereye kadar mücadele edilir,ayrıldım ama mahvoldum çok seviyordum ama burada yüzlerce hikaye okudum,yalnızca sevdiğimizle değil ailesi ile de evleniyoruz canım,çok doğru karar vermemiz lazım...Diğer hususa gelince benim sevdiğim adamın ailesi tam bir facia,tahsili benden düşük olduğu için kompleks yaptı ve sürekli görünüşü ile övünmeye başladı,annesi çok pohpohluyordu çünkü sen boylusun,o kısa tarzı,benim de boyum 165 cm yani o kadar da farklı uyumsuz durmuyorduk ama ne yazık ki erkek anneleri.Tamam güzelsin de ah be sevdiğim,sen ben sevdiğim için çok güzelsin,seni sevmesem güzelliğini tabağa koyup yiyecek halim yok ya,ah erkekler...

Son düzenleme:
aile yardım ister mi bilemeyiz ama bu çocuğa güveniyorlarsa sadece isteyebilirler bu konuyu açıkca konuşabilirsin.
ukala kendini bilmiş tavırları ise değişmez boşa demeişler bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur diye...

Canım benim sevdiğim adamın çok problemli bir aile hayatı vardı.Babası ile annesi O daha 1 yaşındayken boşanmış,babası başka kadınla,annesi başka adamla evlenmiş,O'nu da yurda vermişler,orda büyümüş.Sonra 18 yaşında iş güç sahibi olduktan sonra anne tekrar sahip çıkmış ama anne,üvey baba ve diğer akrabalar arasında piyon gibi,maddi manevi sömürülüyor ne yazık ki.Anne 18 yıllık sahip çıkmayışını saplantıya döndürmüş durumda,benden kıskanıyor,görüşmemizi bile istemiyor,haftada bir görüştüğümüz zamanlarda türlü işler çıkararak ya da hastalık numarası ile engel oluyor.Binlerce lira borcu var ailesi yüzünden,maaşının 3'te 2'si eline bile geçmeden krediye kesiliyor.Anne çok baskıcı,dik duramıyor,denge kuramıyor,annesinin yanında benle telefonda bile konuşamıyor o derece çünkü annesi -ne var bu kadar konuşacak-diye durmadan müdahele ediyor,oysa farklı yerlerdeyiz ve tek iletişimimiz telefon hafta içleri.Ben öğretmenim,sevdiğim adam da memurdu,sobalı ev tutun diye tutturuyorlardı,neden,Onların payı azalmasın maaşlarımızın içinden.Kardeşi ayın 15'inde maaş alır,ayın 17'sinde arar abi param bitti para gönder,daha neler neler.Çok sevdim,çok da acı çekiyorum ama böyle nereye kadar,ailem de çok üzülüyordu.Birbirimizle tek bir sorunumuz olmadı,kavgalarımızın tek sebebi ne yapmaya çalıştıkları belli olmayan ailesiydi ve işin kötüsü annesinde yalan söyleme huyu vardı,gözüme baka baka söylediği şeyi inkar ediyordu ve sevdiğim adam ne Ona ne hayatında başka birine yalan söylememiş bana değil,dakika başı yalan dolan oyun içinde olan annesine inanıyordu.Hatta annesi birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi bildiği halde kız bakmaya bile başlamış düşün işin boyutunu,sırf tekrar birleşmesinler diye.Okumamış biri olsun,sözlerinden çıkmasın istiyormuş.Canım yana yana ayrıldım,dün akşam mesaj atmış hadi inat etme artık bayramdan sonra gelelim nişanı takalım diye ama nasıl,nasıl geçer o aileyle bir ömür,O yalan söyleyen,oğlu sorunca da yalan yere Kurana bile el basabilen bir kadınla nereye kadar mücadele edilir,ayrıldım ama mahvoldum çok seviyordum ama burada yüzlerce hikaye okudum,yalnızca sevdiğimizle değil ailesi ile de evleniyoruz canım,çok doğru karar vermemiz lazım...
bence en doğru kararı vermişsin. ailesi gerçekten katlanılacak bir aile değilmiş.en doğru kararı vermişsin. bence telefonlarına cevap verip ona pekiştireç verme.davranışı zamanla sönecektir.

tamam dediğiniz gibi soracağım. çok doğru söylüyorsunuz evlilik ciddi. onu görmediğim zaman değil gördüğüm zaman etkileniyorum. sanki bakısları enerji veriyor. etkileniyorum. bunun adı sevgi mi bilmiyorum. bana karşı bencilliği yok.bir şey yaparken beni düşünür hep.benim duygu ve düşüncelerim onun için öenmlidir

eger gordugunde bırseyler hıssedıyorsan ask degıl bu kesınlıkle, bırde annenın babanın tek evladısın ne ısın olur 8 kardes adamla kardeslerım sorumsuz dıyor yanı tum sorumluluk bende dıyor ustu kapalı hata yapma sakın.

benim de aklıma gelmedi değil:) bıraksam ne diyecek acaba bırakıldım. bu arada bir sevgilisi varmış. sırf onu zengin diye bırakmış.bir insan neden zengin diye bırakılır ki diye sordum. fazla sosyeteydi dedi.

eskı sevgılısını zengın dıye degıl cok sosyeteya aılesını getırıp yanında bakamaz,eslerın aılesıne bakıcı hızmetcı lazım ya.zengınlıgı bahane onun belkıde kız bunu bırakmıstır nerden bılıcez buda % 50 ıhtımal karsı tarafı dınlemedın bu yuzden her dedıgıne ınanma.

bence en doğru kararı vermişsin. ailesi gerçekten katlanılacak bir aile değilmiş.en doğru kararı vermişsin. bence telefonlarına cevap verip ona pekiştireç verme.davranışı zamanla sönecektir.
Evet canım,2 aydır ayrıyız,çok zor bir süreç ama acımla mücadele etmek zorundayım.Sen de lütfen ciddi ciddi konuş bu maddiyat konusunu,senin de emeğin var o para içinde,senin rızan olmadan haram olacağını filan anlatmaya çalış.Ve lütfen kendini beğendiğini,insanların da seni beğendiğini sezdir,erkeklerin görünüşlerine olan aşırı egoları da zaman içinde sorun oluşturuyor...

aile yardım ister mi bilemeyiz ama bu çocuğa güveniyorlarsa sadece isteyebilirler bu konuyu açıkca konuşabilirsin.
ukala kendini bilmiş tavırları ise değişmez boşa demeişler bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur diye...
o ailede çalışıp eve para getiren oymuş hep. diğerleri hayırsızmış. aile sıkışınca hep ondan para istiyor.çünkü ben yanındayken ailesi telefon etmişti aralarında konuşurken duydum. sanki onlara göre benimki para makinası.

Canım inan ben de bunu çok düşündüm.31 yaşındayım,seviyor ve seviliyorum,evlen tarzı çevre baskısı da çok bunaltıyor ama bir de günahsız bir yavruyla tek başına kalmak var hayatta.Allah'a sığındım,seve seve terkettm ama umuyorum ki gelecekte en doğru kararı vermişim diyebilmeyi...

ben bir evin tek cocuğuyum.ailem memur emeklisi.yani ailem bana muhtaç değil.hep bir hayalleri var o da benim evlenmem. ben de geçen yaz biriyle tanışmıştım yaşı benden büyüktü. onu sürekli görüyordum.birbirimizden hoşlanmaya başladık. ve sevgili olduk.ona kendini tanıtmasını söyledim.bana 8 kardeşli bir aileden geldiğini söyledi. aile fertleri çok sorumsuzmuş.ailesini bana anlatırken utanıyor gibiydi. maddi olarak sıkıntı çeken bir aileymiş.babası da bulaşıcı hastalığa yakalanmış.onlardan farklı olduğunu dile getirdi.küçük yaşlardan beri çalışıp ailesine bakmış.neyse ben bunları fazla sorup irdelemedim.bu süre içinde hep bana eski sevgililerinle yaşadığı aşk deneyimlerini falan anlatıyordu.kendisini çok yakışıklı buluyormuş.o yüzden hep kendini över.bana diyordu ki hep ben bıraktım kimse beni terketmedi diyordu.kendini övmesine çok sinir olmuştum başlarda.kendini övmeyi çok sever,hep ben yakışıklıyım,zekiyim,çalışkanım der. hep ben biliyorum havalarındadır.bu benim çok sinirime gitmişti.ben de o kadar beğenilmeme rağmen bir kere bile güzelim demedim.beni düşündüren onun çok bilmiş tavırları evlenince değişir mi?bir de ailesi evlendiğimizde bizden maddi yardım ister mi? bunlar kafamı kurcalıyor. çünkü evlenirsek zaten yüklü bir kredi çekip düğün yapmamız gerekiyr.bir de ailesi maddi yardım edin diye tutturursa diye korkuyorum.

sedefcim resmen şu an benim eski sevgilimle çıktığını düşündüm :53::53::53:
anlattığın kişi yaşadıklarım bu kadar mı benzer, 8 kardeş, ailenin maddi durumu, kendini yakışıklı bulması, üstün görüşü, havaları, zekiyim bilmem neler..işte terk edilmedim, ben bırakırım beni bırakamazlar, resmen resmen yaaa..
valla ben ilk başta pek umursamamıştım, iyi bi insan olduğu konusuna odaklanıp olur böyle şeyler herkes kendini beğenir ne de olsa falan diye düşünmeye çalışıyordum ama artık bu hali resmen beni kıskanma boyutuna vardı ki bu beni gerçekten çileden çıkarttı.
yani şimdi bu kendini fazla beğenmesinde falan gelip seni kendisiyle kıyaslamaya çalışırsa kaç kurtul derim! çünkü genelde böyle kendini çok beğenen insanların bilinçaltında genelde aşağılık kompleksi oluyor ve bunu bastırmak için özgüven patlaması yaşıyorlar resmen..benim de karşılaştığım böyle bir durumdu..umarım seninki de değildir.
bir insan sevgilisine, sen benden neden daha zekisin der mi? bunu kıskanır mı?
ben onla çıktığım dönemde biraz kilo almıştım ve vermeye çabalıyordum, bana söylediği, sen zaten bana göre fazla güzelsin herkes seni çok beğeniyor bence böyle kalman daha iyi kimse beğenmesin ki bana kalasın.
bu neyin mantığıdır yaa, en sinir olduğum insan tipi..
zaten bu tip şeyleri gözüme battıkça iyice soğudum ve dayanamayıp ayrıldım..sonunda ortada kalmanın nasıl bir his olduğunu da yaşamış oldu.
maddi duruma gelince, bu ailede çalışan başkası yok mu? sonuçta o bir yuva kurarsa artık ayrılacak ailesinden ve onların da sizden para talebinde bulunmamaları gerek tabii olur mu bilmem..
sen çok yoğun şeyler hissetmiyorsan bence çok üstünde durma yaa, sakın ailen evlenmeni istiyor diye evleneyim bunla deme, iyice tanı, maddi durumunu iyileştirebiliyorsa iyileştirmesini bekle, o kredi olayını olabildğince azaltmaya falan çalış bence canım en kötü ihtimalle..
ama baktın hiçbiri olmuyor, o bilmiş bilmiş hallere de aynen devam, bırak gitsin yaa..böyle adamla yaşanır mı? durmadan senin canını sıkan bir durum yaşamana sebep olabilir allah korusun..

Evet canım,2 aydır ayrıyız,çok zor bir süreç ama acımla mücadele etmek zorundayım.Sen de lütfen ciddi ciddi konuş bu maddiyat konusunu,senin de emeğin var o para içinde,senin rızan olmadan haram olacağını filan anlatmaya çalış.Ve lütfen kendini beğendiğini,insanların da seni beğendiğini sezdir,erkeklerin görünüşlerine olan aşırı egoları da zaman içinde sorun oluşturuyor...
bu sorunl şimdi mücadele etmek ileride mücadele etmekten daha kolaydır. benim beğenilme meseleme gelince onun farkında zaten.benim güzel olduğumu etrafındaki insanlar da söylüyor. sadece ben ona söylemiyorum.etraftaki insanlar söylüyr.

bu sorunl şimdi mücadele etmek ileride mücadele etmekten daha kolaydır. benim beğenilme meseleme gelince onun farkında zaten.benim güzel olduğumu etrafındaki insanlar da söylüyor. sadece ben ona söylemiyorum.etraftaki insanlar söylüyr.
Mevlâna Hz.'nin çok güzel bir sözü vardır:''Gitsem canım yanacak,kalsam hayatım...''Bu sözle yön verdim beraberliğime ve kalıp hayatımı yakmaktansa gidip canımı yakmayı seçtim.Umarım seçimlerimiz bize güzellikler getirir.Senin için de en güzeli olmasını diliyorum ama aile farklılıkları gerçekten büyük problem oluyor ne yazık ki...

sedefcim resmen şu an benim eski sevgilimle çıktığını düşündüm :53::53::53:
anlattığın kişi yaşadıklarım bu kadar mı benzer, 8 kardeş, ailenin maddi durumu, kendini yakışıklı bulması, üstün görüşü, havaları, zekiyim bilmem neler..işte terk edilmedim, ben bırakırım beni bırakamazlar, resmen resmen yaaa..
valla ben ilk başta pek umursamamıştım, iyi bi insan olduğu konusuna odaklanıp olur böyle şeyler herkes kendini beğenir ne de olsa falan diye düşünmeye çalışıyordum ama artık bu hali resmen beni kıskanma boyutuna vardı ki bu beni gerçekten çileden çıkarttı.
yani şimdi bu kendini fazla beğenmesinde falan gelip seni kendisiyle kıyaslamaya çalışırsa kaç kurtul derim! çünkü genelde böyle kendini çok beğenen insanların bilinçaltında genelde aşağılık kompleksi oluyor ve bunu bastırmak için özgüven patlaması yaşıyorlar resmen..benim de karşılaştığım böyle bir durumdu..umarım seninki de değildir.
bir insan sevgilisine, sen benden neden daha zekisin der mi? bunu kıskanır mı?
ben onla çıktığım dönemde biraz kilo almıştım ve vermeye çabalıyordum, bana söylediği, sen zaten bana göre fazla güzelsin herkes seni çok beğeniyor bence böyle kalman daha iyi kimse beğenmesin ki bana kalasın.
bu neyin mantığıdır yaa, en sinir olduğum insan tipi..
zaten bu tip şeyleri gözüme battıkça iyice soğudum ve dayanamayıp ayrıldım..sonunda ortada kalmanın nasıl bir his olduğunu da yaşamış oldu.
maddi duruma gelince, bu ailede çalışan başkası yok mu? sonuçta o bir yuva kurarsa artık ayrılacak ailesinden ve onların da sizden para talebinde bulunmamaları gerek tabii olur mu bilmem..
sen çok yoğun şeyler hissetmiyorsan bence çok üstünde durma yaa, sakın ailen evlenmeni istiyor diye evleneyim bunla deme, iyice tanı, maddi durumunu iyileştirebiliyorsa iyileştirmesini bekle, o kredi olayını olabildğince azaltmaya falan çalış bence canım en kötü ihtimalle..
ama baktın hiçbiri olmuyor, o bilmiş bilmiş hallere de aynen devam, bırak gitsin yaa..böyle adamla yaşanır mı? durmadan senin canını sıkan bir durum yaşamana sebep olabilir allah korusun..
canım kendiyle beni kıyaslamıyor zaten. yanına yakıştırıyor. beni çok beğeniyor. etraftakiler bana bakınca çok kıskanıp sinirleniyor. anlatamam yani ne kavgalar ediyoruz bu yüzden. bence kendini bu kadar övmesinin sebebi sanki ''benim böyle özelliklerim var,bırakılcak insan değilim'' demeye getiriyor sanırım.

o ailede çalışıp eve para getiren oymuş hep. diğerleri hayırsızmış. aile sıkışınca hep ondan para istiyor.çünkü ben yanındayken ailesi telefon etmişti aralarında konuşurken duydum. sanki onlara göre benimki para makinası.

o zaman canım siz evlenseniz dahi para isteme durumları bana yüksek gibi geldi yani

İnsanlar elbet olgunlaşıyor ama huylar hep kalıyor kendine özgüveni yokki kendi kendini övüyor ki zaten sorunlu bir aile içinde büyümüşse bu çok normal evlenmeye gelince evlilik sadece onunla olucak olsa sabredersin ama ailesi hep hayatınızda olucak ve sorunlarıda.. iyi düşün derim hayat bu evlilikse bir ömür doğru insanla olması gerekir.Biraz tecrübelerimle sana yardım etmek istedim dikkate alırsan

Back
X