• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ooff ooff derdim Araba Kullanamamak

yagmur0007

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
580
514
123
Arkadaslar is yerim degisti. Onceden evimize yakindi. Simdi cok uzakta. Ve sabahlari dolmus da gitmiyor. Otomatik vites arabamiz vardi. Arada Kullaniyodum cok profesyonel olmasada. Yani direksiyon tecrübem var. Simdi düz vites bi arabamiz var ve degistirme sansimiz yok. Bi kac kere denedim kullanmayi. Cok zor geldi. Debriyaj, vites, dur kalk trafik icindeyken cok zor. Napicam bilmiyorum. Oyle sıktı ki bu konu beni. Devlet memuruyum, İşe nasil gidecem bilmiyorum.otomatige bile oyle zor alismistim ki, bu konuda cok yeteneksizim. Bu arabayi nasil kullanicam ben ya, siz nasil alistiniz bi yardimci olun.

Arkadaslar is yerim degisti. Onceden evimize yakindi. Simdi cok uzakta. Ve sabahlari dolmus da gitmiyor. Otomatik vites arabamiz vardi. Arada Kullaniyodum cok profesyonel olmasada. Yani direksiyon tecrübem var. Simdi düz vites bi arabamiz var ve degistirme sansimiz yok. Bi kac kere denedim kullanmayi. Cok zor geldi. Debriyaj, vites, dur kalk trafik icindeyken cok zor. Napicam bilmiyorum. Oyle sıktı ki bu konu beni. Devlet memuruyum, İşe nasil gidecem bilmiyorum.otomatige bile oyle zor alismistim ki, bu konuda cok yeteneksizim. Bu arabayi nasil kullanicam ben ya, siz nasil alistiniz bi yardimci olun.
Zamanla alıştık hepimiz.
Kulladıkça alışırsınız.., bir süre sonra vitesi düşünmeden değiştireceksiniz.

kullandıkça alışacaksınız, öyle bir an geliyor ki, sıralamaları otomatiğe alınmış gibi yapıyorsunuz.
manuel araba kullananın püf noktası iki ayağınız senkronize, birini basarken diğerini çekiceksiniz ve ayağınızın altında hep bir yumurta olduğunu düşünün, nazikçe.
anlatıldığı kadar zor değil, kullanın, bırakırsanız tekrar başlamanız daha zor olur.

direksiyon sınavını bugün geçmiş biri olarak sakin olmanızı öneriyorum ben 2.5 saatlik uzun yolda araba kullandım manuel aslında basit kullanması zorlanmazsınız bence yeter ki alışın

Alışırsınız.. alışana kadar sakin yerlerde pratik yapabilirsiniz.. Çok dert ediyorsanız da özel ders alabilirsiniz..

Eşim farkli anlatiyor babam farkli. Bildigimi de karistiriyorum bazen. Ozel ders mantikli. ama su anda hesabimizin disina cikmamiz imkansiz.

Eşim farkli anlatiyor babam farkli. Bildigimi de karistiriyorum bazen. Ozel ders mantikli. ama su anda hesabimizin disina cikmamiz imkansiz.
Aşırı bi fiyatı olcağını sanmıyorum.. Birkaç yerden fiyat alabilirsiniz.. Ders sayısına görede değişir zaten.. Ama iki kişiden öğrenmeniz olmaz.. Birinin göstermesi lazım :)

kullanın, alışırsınız. 20 den sonra öğrenen herkese önce imkansız geliyor. zamanla oturuyor. yeter ki yapamıyorum deyip bırakmayın. ben de otomatik de başladım. sonra düz öğrendim. iyi oldu. önce trafiği öğrendim. kendime güvenim geldi. sonra da düz vitese alıştım. bir müddet sonra otomatikleşiyor artık. araba kullanmak, bir ince kas-motor beceri olduğu için öğrenilmesi biraz daha vakit alıyor.

Back
X