merhaba polikstik overin sıkıntılı bir sürecini yaşıyorsunuz ve mutlaka ve mutlaka profesyonel destek ile kilo vermeniz tedavinizin içinde çok büyük önem taşıyor. bunun için size kliniğimizden dr. murat berksoy destek olabilir. dilerseniz ben de işin endokrin-jinekoloji ayağını desteklerim. ya da benzer bir tedavi ekibini size uygun yerde siz oluşturabilirsiniz. uzaktan size söyleyebileceğim tek şey hayatınızı hep kontrol altında tutmanız gerekliliğidir. sevgiler.
Hocam Merhaba Jinekoloji kısmında soru yanıt kısmını bulamadığımdan sorumu burdan yöneltiyorum.
Şuan 27 yaşındayım bekarım 1.73 boy, 110 kiloyum, bekarım
Ben kilo problemimden ötürü 7 ay önce endokrin servisine göründüm insülin direnci ve PCO tanısı koyuldu. Adet düzenim çok normal ve düzenliydi ilaç kullanmaya başlayana kadar ama ilaçlarla beraber tamamen şaşırdı 27 gün boyunca kanama yaşadım hep gecikmeli oluyor ara kanamalar yaşıyorum. İlk olarak diane 35 vermişti doktorum fakat kanamalarımın uzamasından sonra yasmin kullanmaya başladım yaklaşık 6 aydır yasmin kullanıyorum. Dün tekrar kontrole gittiğimde kortizonum 26 civarı bi rakam çıktı Dekort içtim ve bugün tekrar tahlil yapıldı 1.25 e düşmüştü. Doktor sorun olmadığını belirtti tekrar Glukofen ve Yasmin verdi bana bu arada bu sefer kötü kolesterolüm yüksek çıktı ilaç vermedi diyet uygula dedi sizin özellikle kolesterol için önereceğiniz herhangibirşey varmı bu diyette ? Bir de uzun süre doğum kontrol hapı kullanmak farklı problemler çıkarabilir mi ??? Bir de bu ara kanamaların nedeni nedir ? Bu ay 10 gün üzerine bugün tekrar adet gördüm.
Yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.