Operasyon

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.837
3.162
133
Arkadaşlar yirmilikler başıma bela oldu... bir tanesi çıktı ve yanağımı ısırıyorum :( günlerdir aç geziyorum resmen :( çene cerrahı bir tanıdığımız var ona gideceğiz durumun acil olduğunu belirttik, bugün veya yarın bile yapabilirmiş operasyonu... çok korkuyorum... yaşayanlar aydınlatabilir mi? Sonrasında neler yapmak lazım ?
(nokta yerine üzgün surat kullanmışım onu fark ettim şimdi :D )

Korkmayın ben alt çenedeki yirmilikleri operasyonla aldırdım ,kolay değil tabi 20 dk gibi sürüyor,
Sonrasında dikiş ağrı kesici ve antibiyotik geliyor ,
Buz koyarsanız yüzünüze soğuk şeyler için diğer tarafla çiğneyin
Geçmiş olsun

Bende gömülü bir yirmilik vardı. Epey köklü bir dişti hemde. Hem dişlerimi yamultmaya başlamıştı hem de çok ağrı yapıyordu. Valla o ağrıyı çekeceğime bir kere acı çeker aldırırım dedim.
Gittim aldırdım, hiç öyle bir acısı falan olmadı. Zaten uyuşturduğu için hiç bir şey hissetmiyorsunuzz

20liklerim çıkmadı benim ama ortodonti tedavisi olduğum yıllarda 2kez operasyon geçirmiş biri olarak diyorum korkmayın. Antibiyotiklerinizi düzenli alırsınız, doktorunuzun dediklerine dikkat edin tamam. Zaten normal kesiklerden daha çabuk iyleşiyor damak kesiği.

Alınma anı için bir şey diyemem genel anestezi olduğum için. Ama sonrasında çıkar çıkmaz yanağa buz uygulamak, ilk gün çorba ile beslenmek ve diş fırçalaMAMAK, ikinci günden itibaren eczaneden alacağın solüsyonlarla düzenli gargara yapmak, ağrı kesici ve antibiyotikleri kullanmak seni rahatlatır. Bir de eriyen dikiş iste

Arkadaşlar yirmilikler başıma bela oldu... bir tanesi çıktı ve yanağımı ısırıyorum :KK43: günlerdir aç geziyorum resmen :KK43: çene cerrahı bir tanıdığımız var ona gideceğiz durumun acil olduğunu belirttik, bugün veya yarın bile yapabilirmiş operasyonu... çok korkuyorum... yaşayanlar aydınlatabilir mi? Sonrasında neler yapmak lazım ?
(nokta yerine üzgün surat kullanmışım onu fark ettim şimdi :KK70: )
Cok fazla abartmissiniz, 4 tanesinden 2 sini ayni anda (biri gömülü digeri uc vermisti) cerrahi müdahale ile aldirdim. Diger ikisini biri yine cerrahi ile digeri direkt cekilerek alindi. Her seferinde en gec 3 gune kati beslenmeye gectim. İlk seferde 1 hafta sonra dikis aldirmaya gitmistim. 20 lik dis agriyi cekerken zor, operasyonda ve sonrasinda pek bir sey yok. Gargara ve agiz ici hijyene bakima itina edin rahatca atlatirsiniz. İlk 2 gun cignemeli degil de corba vs gibi sivi agirlikli beslenin hepsi bu. Gecmis olsun. İyi bir diş hekimi olmasina dikkat edin.

Arkadaşlar yirmilikler başıma bela oldu... bir tanesi çıktı ve yanağımı ısırıyorum :KK43: günlerdir aç geziyorum resmen :KK43: çene cerrahı bir tanıdığımız var ona gideceğiz durumun acil olduğunu belirttik, bugün veya yarın bile yapabilirmiş operasyonu... çok korkuyorum... yaşayanlar aydınlatabilir mi? Sonrasında neler yapmak lazım ?
(nokta yerine üzgün surat kullanmışım onu fark ettim şimdi :KK70: )
Canım öncelikle geçmiş olsun.
Benim 4 tanesi alındı hemde hiçbiri çıkmamıştı. (2 - 2 ayrı günlerde alıyorlar)
Alınırken hiç acısını hissetmedim ama ne yapıldığını vs hissettim. Sonrası için ağrı yapmaması adına ilaçlar verdi kullanmadım bile çünkü ağrı yaşamadım. Bünyemden mi kaynaklı bilemiyorum ama hiç acıdı ağrısı olmadı. Çıktığım gibi yeme demelerine rağmen pasta yemiştim😊
Tek sıkıntım ağzımda erik varmış gibi yanağımın şişmesi ve morarması oldu. 1haftaya yakın o da geçti zaten.

Hiç korkma çok basit bir işlem. Birde senin çıkmış büyük ihtimal dikiş atılmaz. Benimkilerde dikişte vardı ona rağmen hiç sıkıntı yaşamadım.

Uyusucak be arkadaşım korkma en kötü şu çektiğin acı 😚
Bende bi implant randevusu alamiyom asil bana gaz veriverin🤪

Gecmis olsun, benimkiler yillar önce kesilerek alindi. Tam bayiltilmayacaksaniz zor olabilir. Türkiyede varmi bilmiyorum ama bana bir igne yapmislarda benim yüzümde sisik olmadi. Ic yanaklarim sisti biraz ve sonrasinda morarma oldu. Kardesim o igneyi yaptirmadi ve ondan sismisti. Doktorunuza bir sorun. Ben uzun süre sivi beslendim. Dondurma yemeyi öneren doktorlar var.

Back
X