Merhabalar,
Aslına bakarsanız amacım size cevap vermek değildi... Fatmanur Hanım hakkında yorum yazmak için giriş yapmıştım ancak ne tesadüftür ki ben de preeklampsi hastasıydım ve maalesef sizin kadar şanslı değildim...
Fatmanur hn. a arkadaşımın tavsiyesi ile gittim. Gebeliğimin 28. haftasında preeklempsi durumu tespit edildi ve bu tarihten itibaren 3 hafta sıkı bir takip ile geçti. Her hafta idrarda protein atılımı kontrolü yapıldı, doppler çekildi ve düzenli tansiyon kontrolü yapıldı. Fatmanur hn erken doğum riski ihtimali ile 28. haftadan itibaren işe gitmemi istemedi ve rapor verildi. preeklempsi durumunda protein atılımı 3000 seviyesine geldiğinde muhakkak doğum yapılması gerektiğini iletmişti Fatmanur hn. 31. haftamda benim tahlillerim 3000 seviyesini geçmişti, çok şiddetli mide ve sırt ağrım vardı ve bunu iletmeme rağmen beni Yeditepe Üni. Hast. nefrolojiye yönlendirerek böbreklerimi kontrol ettirmemi istedi(central daki nefroloğu tavsiye etmediğini bu nedenle yeditepeye gitmemi istedi). Son kontrolüm salı günüydü, perşembe günü için yeditepedeki doktordan randevu aldım ama maalesef nefroloğa gidemeden çarşamba gecesi doğum yapmak zorunda kaldım....
Central ı aradığımızda küvez olmadığı için bizi hastanelerine kabul edemeyeceklerini ilettiler... Fatmanur hn ve diğer doktorlar asla irtibat numarası paylaşmadıkları için kendilerine ulaşamadım.... Benim gibi riskli ve erken doğum ihtimali bulunan hastası için hiçbir önlem almamıştı... aylarca gittiğim hastanede yada doktora acil durumda ulaşamadım... Bu olay 7 ocak akşamı oldu ve yoğun kar yağışında doğum yapacak hastane aramak zorunda kaldık... Kartal eğt. araştırmada da boş küvez yoktu ama bizi Hasanpaşa da Çağıner Hastanesine sevkettiler.
Çağıner Hastanesi ve Dr Timuçin Timuroğlu gece hastaneye geldi ve o gece doğum yaptım. Bu hastaneden ve doktordan inanılmaz memnun kaldım üstelik Çağıner Hastanesi bebek yoğun bakımında Anadolu yakasında ki en iyi hastanelerden biri olduğunu öğrendim. keşke Timuçin beyle yada Çağıner hastanesi ile daha önce karşılaşsaymışım.
Fatmanur Hn beni hatalı yönlendirdi, doğum yapma riskime karşın hastanedeki yoğun bakım ünitesinin durumu hakkında (sormamıza rağmen) bizi doğru şekilde bilgilendirmedi... Ben doğum yaptıktan bir gün sonra beni aradı ve nefrolojiye gidip gitmediğimi sordu... doğum yaptığımı söylediğimde ise hiçbir şey diyemedi... Maalesef kendisi bana çok kötü bir doğum tecrübesi yaşattı... Ben central hastanesi yada Fatmanur Hanımı doğum konusunda tavsiye edemiyorum gebeliğiniz sırasında bir rahatsızlığınız oluşmuşsa muhakkak iyice araştırarak seçimizi yapın...
Not: Doğuma girerken doktor, benim karaciğer ve böbrek fonksiyonlarımın kötü durumda olduğunu, gebelik zehirlenmesinin devamında etkilenecek diğer organın beyin olduğu ve havale geçirildiğini ilettiler. tansiyonum yükselmişti ve doğumdan sonra 20 gün tansiyon ilacı kullanmak durumunda kaldım. PREEKLAMPSİ hastalarının detaylı olarak bilgi edinmesini öneririm. Anne için tehlikeli boyutlara ulaşacak rahatsızlıklar olabilir.