Mrb arkadaşlar benim Opu sonrası transfere gidemeyen
tüp bebek denemem oldu yumurta kalitesizliğinden dolayı, önümüzdeki ay tekrar tedaviye başlıycam bu tedavide doktorum emriyogen ve blastgen kullanmamiz gerektiğini söyledi yumurta kalitesizliğinde %100 olmasa da büyük oranda faydalı oldugunu söyledi internette baktım hiç kullanana rastlamadım merak ettim kullanan varmı,nasıl faydası oldumu? çok da pahalı bi ilaç yurtdışından getirilecek, internetten bulduğum kadarıyla şunlara faydalı
Embryogen – Blastgen; Recombinant human GM-CSF ( granulocyte – macrophage colony – stimulating factor ) cytokine içeren bir besin ortamıdır. GM-CSF embriyo gelişimine etki ederek blastosist gelişim oranını arttırabilmektedir. Embriyo gelişim ortamını daha fizyolojik bir hale getirerek, embriyo stresini azaltır.
Ayrıca bu kültür oramı doğal yolla hücresel büyümeyi ve çoğalmayı ve hücresel farklılaşmayı uyaran
gelişim faktörleri ( growth factors ) ve hücre haberleşmesinde rol alan
sitokinleri içermektedir.
Transferden sonra anne rahmine bırakılan embriyolar, bir süre gelişimlerini burada devam ettirdikten sonra anne rahmine ( uterus ) tutunurlar. Bu nedenle anne rahmi ile embriyo arasındaki etkileşim gebelik sağlanmasında önemli yer tutmaktadır. Açıklanamayan kısırlık bulgularının % 40 ı, ve açıklanamayan gebelik kayıplarının % 80 i bu etkileşim sebebiyle ortaya çıkmaktadır.
Hangi durumlarda kullanılmalıdır?
- Klinik ve biyokimyasal düşük durumlarında.
- Embriyo tutunma başarısızlığı – tekrarlayan gebelik başarısızlıklarında.
- Açıklanamayan kısırlık durumlarında.
- Tekrarlayan erken düşüklerde.
- Önemli olarak kullanılmakla beraber
- İleri anne yaşı
- Düşük over rezervi
- Dondurulmuş yumurta yada embriyo uygulamalarında
- Pre – implantasyon genetik tanı uygulamalarında
- Bu gibi uygulamalarda da kullanılması uygun görülmektedir.
Hastalara ne kazandırmaktadır?
- Blastokiste giden embriyo sayısını arttırarak daha fazla kaliteli embriyo elde edilmesine ve embriyolar arasında seçim yapılabilmesi için avantaj sağlar.
- Düşük oranlarını azaltarak canlı doğum oranını arttırmaktadır.
- Gelişim bozukluklarını ve plasente düzenindeki bozulmaları azaltır.