ÖRDEK PSİKOLOJİSİ

Kazandibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2019
1.011
1.444
53
Merhabalar günümüzde artık neredeyse hepimizin sosyal medya hesabı var ne yiyip ne içeriğimizi nereye gittiğimizi çocuğunuza kullandığınız bezden elinizde ki yüzüğün karatina kadar biliyoruz. Hatta evliliginiz durumu hakkinda çocuğunuzun zekasi hakkinda yorum yapabilecek kadae kendimizi bilgi sahibi hissediyoruz. Cunku o kadar gezebiliyorsaniz cebinizde paraniz çoktur esiniz bir dediginizi iki etmiyordur cunku gecen aksam size koca bir cicek aldigini bize gosterdiniz demem o ki paylasimlarinizdan hayatiniza dair bircok cikarim yapabiliyoruz. Sonra evde ki ese bunu anlatip belki de ayni beklentiye giriyoruz ya da cocugumuzdan sosyal medyada gordugumuz cocuklar kadar zeki becerikli olmalarini bekliyoruz. Evi cok temiz paylasmis bir kadin gorunce belki de hayiflaniyor evde esyalarin eskiliginden yakınıyoruz. Bir şey paylaşmak istiyorum araştırmacılar bu durumu su şekilde özetlemiş ÖRDEK PSIKOLOJISI ördekler dışardan baktıklarında sanki hiç hareket ermiyorken suyun üzerinde durabiliyor ve yüzebiliyorlar karşıya asilbir görünüm çiziyorlar. Oysa ki suyun altında hiç durmadan çirptıkları bacaklarını görmüyoruz. Yani aslında bizim sosyal medyada gördüğümüz hayatlar çokta gerçeği yansıtmıyor. Belki de bizim ozendigimiz kârı kocanın muhteşem romandık yemeğine gitmeden önce deli gibi kavga ettiklerini bilmiyoruz cunki göstermediler ve kameralar açılınca herkes gülümsedi. Sanırım sosyal mecralarda ki hayatlarımız biraz sahte ya da gerçek değil belki o sırada eşine çok sinirlisin ama aşkım canım bakım diye yorum yazıyorsun belki sizde böyle misiniz kızlar ya da böyle olduğunu düşündüğünüz insanlar var mı? Doğru bir yolda miyiz

Merhabalar günümüzde artık neredeyse hepimizin sosyal medya hesabı var ne yiyip ne içeriğimizi nereye gittiğimizi çocuğunuza kullandığınız bezden elinizde ki yüzüğün karatina kadar biliyoruz. Hatta evliliginiz durumu hakkinda çocuğunuzun zekasi hakkinda yorum yapabilecek kadae kendimizi bilgi sahibi hissediyoruz. Cunku o kadar gezebiliyorsaniz cebinizde paraniz çoktur esiniz bir dediginizi iki etmiyordur cunku gecen aksam size koca bir cicek aldigini bize gosterdiniz demem o ki paylasimlarinizdan hayatiniza dair bircok cikarim yapabiliyoruz. Sonra evde ki ese bunu anlatip belki de ayni beklentiye giriyoruz ya da cocugumuzdan sosyal medyada gordugumuz cocuklar kadar zeki becerikli olmalarini bekliyoruz. Evi cok temiz paylasmis bir kadin gorunce belki de hayiflaniyor evde esyalarin eskiliginden yakınıyoruz. Bir şey paylaşmak istiyorum araştırmacılar bu durumu su şekilde özetlemiş ÖRDEK PSIKOLOJISI ördekler dışardan baktıklarında sanki hiç hareket ermiyorken suyun üzerinde durabiliyor ve yüzebiliyorlar karşıya asilbir görünüm çiziyorlar. Oysa ki suyun altında hiç durmadan çirptıkları bacaklarını görmüyoruz. Yani aslında bizim sosyal medyada gördüğümüz hayatlar çokta gerçeği yansıtmıyor. Belki de bizim ozendigimiz kârı kocanın muhteşem romandık yemeğine gitmeden önce deli gibi kavga ettiklerini bilmiyoruz cunki göstermediler ve kameralar açılınca herkes gülümsedi. Sanırım sosyal mecralarda ki hayatlarımız biraz sahte ya da gerçek değil belki o sırada eşine çok sinirlisin ama aşkım canım bakım diye yorum yazıyorsun belki sizde böyle misiniz kızlar ya da böyle olduğunu düşündüğünüz insanlar var mı? Doğru bir yolda miyiz
En güzeli sosyal medya kullanmamak yaşasın En Büyük KK
Burada takılıyorum yıllardır en iyisi.
Kim napmış ne yemiş nereyi gezmiş umrumda değil ve sizin gibi sahte mutluluk olduğunu düşünüyorum...

Kim napmış ne yemiş nereyi gezmiş umrumda değil ve sizin gibi sahte mutluluk olduğunu düşünüyorum...
Sahte diyince de kıskanıyorsun diyorlar tuhaf insanlar en iyisi içimizden düşünmek :işsiz::işsiz:

Sosyal medyadan ozellikle facebook u hicc sevmiyorum onu baştan soyleyeyim.Orda insanlari vitrine dizmişler gibi hissediyorum.Ilk onceleri oyle degildi 2007 yillari gibi sonra bozuldu.Instagram kullaniyorum.Sık paylasim yapmayi sevmiyorum.Daha cok story kullaniyorum.O da yakin gordugum kişilere. Allahin her ani foto atan arkadaslarim var evet listemde..Hepsi mutlu,hepsi geziyo tozuyo,hepsi zayif :) hepsi guzel :) filtreler nasil da belli :( Ben genel olarak sosyal medyayı şu açidan da tehlikeli buluyorum; sözgelimi siz o gün berbat bir gununuzdesiniz ki olabilir herkesin oluyor .siz bu haldeyken bi arkadasiniz hoop yunan adalarindan elinde kirmizi sarap ile foto atiyor .O an ne kadar temiz kalpliyim ,kiskanmam kimseyi deseniz de gozlerinizden yayilan enerji karsi tarafi etkiliyor.O da garibim belki yillarca para biriktirdi ,ne sıkıntilar cekti de gitti ve paylasmak istedi bu ani.Hic bir sey gorundugu gibi degil sosyal medyada.Dedigim gibi ben daha yazamayacagim bi cok yönden tehlikeli buluyorum.Ama seyrek olarak kullaniyorum cevrem geregi.

Bu çok büyük bir başarı şahsım adına artık ınstagram olmasa telefonu elime almam o kadar yer dolduruyor hayatimda

Sosyal medyadan ozellikle facebook u hicc sevmiyorum onu baştan soyleyeyim.Orda insanlari vitrine dizmişler gibi hissediyorum.Ilk onceleri oyle degildi 2007 yillari gibi sonra bozuldu.Instagram kullaniyorum.Sık paylasim yapmayi sevmiyorum.Daha cok story kullaniyorum.O da yakin gordugum kişilere. Allahin her ani foto atan arkadaslarim var evet listemde..Hepsi mutlu,hepsi geziyo tozuyo,hepsi zayif :) hepsi guzel :) filtreler nasil da belli :KK43: Ben genel olarak sosyal medyayı şu açidan da tehlikeli buluyorum; sözgelimi siz o gün berbat bir gununuzdesiniz ki olabilir herkesin oluyor .siz bu haldeyken bi arkadasiniz hoop yunan adalarindan elinde kirmizi sarap ile foto atiyor .O an ne kadar temiz kalpliyim ,kiskanmam kimseyi deseniz de gozlerinizden yayilan enerji karsi tarafi etkiliyor.O da garibim belki yillarca para biriktirdi ,ne sıkıntilar cekti de gitti ve paylasmak istedi bu ani.Hic bir sey gorundugu gibi degil sosyal medyada.Dedigim gibi ben daha yazamayacagim bi cok yönden tehlikeli buluyorum.Ama seyrek olarak kullaniyorum cevrem geregi.
Doğru bi de nazar etmelerimiz var o da cabasi

Back
X