Cok haklisin canim,gercekten organik mi aldiklarimiz bilemiyoruz ve normalin 2-3 kati para oduyoruz organik oldugu iddia edilen urunlere.Köyde yaşamış biri olarak dedemin aynı büyük tarla için; bu sene şu kadar daha fazla gübre atalım, şeklinde söylediğini hatırlıyorum. bu kararı kendisi veriyordu. Sanırım atılan gübre ile verimliliği doğru orantılı sayıyordu. Küçük bahçelere ise hayvan dışkılarından olulşan gübreleri atıyordu. Bu durumda büyük tarlalara kullandığı nitrat gübresiyle bahçeye atılan hayvan gübresi arasında fark var mıydı yok muydu. Varsa hayvan dışkısından olan gübre daha sağlıklıysa. Biri organik diğeri az organik mi oluyor. Türkiyenin yüzde kaçında ciftci bilinçli. Biz nasıl düşünürsek oyle olacağına inanarak, organik diye duyunca gözü kapalı para akıtır olduk. Ama çözüm için yine eğitime dönmüş oluyoruz. Herkes eğitim almalı bu sadece okuma yazmak olarak algılanmasın bilinçlendirme eğitimi, iş eğitimi... gibi açılan başlıkla belki yazdıklarım uyumlu olmadı ama paylaşmak istedim
Tesekkurler bilgilendirme icin:)Eki Görüntüle 1739422
Son 10 yıldır iyice hayatımıza giren ve sık sık karşımıza çıkan "organik gıda"nın ne olduğunu, çocuklarda organik gıda ile beslenmenin önemini ve organik olmayan gıdaların vücuda etkilerini inceleyeceğiz...Doğal yollardan, ilaçlar ve bir takım kimyasallar kullanılmadan, doğru gübreleme ve zararlı kontrolleri yapılarak elde edilen tarım
- Organik Gıda Nedir?
ürünlerine organik gıda denir.
Organik tarımda, atık veya sentetik bazlı gübre kullanılmaz ve her şey doğal yollarla elde edilir. Ürünlerin daha hızlı büyümesi veya güzel görünmesi için hormon verilmez, koruma amaçlı kimyasallar ve antibiyotikler kullanılmaz.
Önceki aylarda bir haber gözüme çarptı. Türkiye'den gönderilen 18 ton çileği Rusya geri çevirmişti. Sağlıksız olduğu gerekçesiyle alınmamıştı. Aslında gelişmiş ülkere dikkat ettiğinizde organik ürünlere ve besin sağlığına ne denli özen gösterildiğini anlayabiliyorsunuz. Keza Avrupa ülkelerinde daha çoook öncelerden beri bir tavuk yumurtasının 'organik' damgasını alabilmesi için tavuğun rahat ve geniş bir alanda yumurtlamış olması gerekiyor. Bunu yapmayanlara çok büyük cezalar uygulanıyor.
Yapılan araştırmalar, organik olmayan gıdalarla beslenen insanlarda tükettikleri besinler yüzünden yüksek miktarda ilaç kalıntısı olduğunu saptadı. Kimyasal ilaçlar, hormonlar, doğal olmayan gübreler ve antibiyotiklerle yetiştirilen sebze ve meyvelerin özellikle çocuklarda beyin gelişimini yavaşlattığı görüldü.
- Organik Olmayan Gıdanın Vücudumuza Etkileri
Organik olmayan gıdaların insanlara verdiği zararları şöyle sıralayabiliriz:
>> Sinir sistemi hasarları
>> Beyin hasarları
>> Çocuklarda gelişme bozuklukları ve problemleri
>> KANSER
Doğal yollardan elde edilmiş gıdalarda, organik olmayanlara nazaran çok daha yüksek miktarlarda vitamin, mineral ve antioksidan bulunmaktadır. Özellikle çocuklarda bağışıklık sisteminin gelişimine etkisi büyüktür ve ileride karşılaşacağı hastalıkların daha çocukken önlemini alabilmiş olur.
- Organik Gıda İle Beslenmenin Önemi
Ayrıca organik gıdalar ile beslenerek toksinlerin vücuttan kolayca atılabilmesini de sağlamış oluyoruz. Yani yaşınızın kaç olduğu önemli değil. Doğal yollarla üretilen gıda ile beslenmek insana en güzel faydayı sağlıyor, hastalıklar ve kanserden koruyor.
Organik besin ile alınan vitamin ve mineral çok daha kaliteli olacağından cilt sağlığınız ve gün içindeki enerji seviyenizde de büyük artış meydana getirecektir.
Herkesi sağlıklı yollardan organik gıda ile beslenmeye davet ediyoruz...
Kaynak:bilgebeyin
Köyde yaşamış biri olarak dedemin aynı büyük tarla için; bu sene şu kadar daha fazla gübre atalım, şeklinde söylediğini hatırlıyorum. bu kararı kendisi veriyordu. Sanırım atılan gübre ile verimliliği doğru orantılı sayıyordu. Küçük bahçelere ise hayvan dışkılarından olulşan gübreleri atıyordu. Bu durumda büyük tarlalara kullandığı nitrat gübresiyle bahçeye atılan hayvan gübresi arasında fark var mıydı yok muydu. Varsa hayvan dışkısından olan gübre daha sağlıklıysa. Biri organik diğeri az organik mi oluyor. Türkiyenin yüzde kaçında ciftci bilinçli. Biz nasıl düşünürsek oyle olacağına inanarak, organik diye duyunca gözü kapalı para akıtır olduk. Ama çözüm için yine eğitime dönmüş oluyoruz. Herkes eğitim almalı bu sadece okuma yazmak olarak algılanmasın bilinçlendirme eğitimi, iş eğitimi... gibi açılan başlıkla belki yazdıklarım uyumlu olmadı ama paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?