- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
benımde bır orkıdem var daha oncekını kurtmustum bakalım budefa nasıl olacak dısardakı koklerın ucu sararmıs gıbı yapmam gereken bırseyler varmı kızlarrr
orkidem çiçekerini döktü ve tepeden itibaren solmaya başladı.kökler sağlıklı gibi görünüyor ışık alan bir saksının içinde yapraklar sağlıklı görünüyor.ama o yukarıdan aşağı kuruma moralimi bozuyor tekrar çiçek verecek midir.yada kuruyan kısmı kesmeli miyim??
Esimin hediyesi orkideydi bana daha bi hafts olmadi iki dali cicek acmis bir suru tomurcuk vardi şimdi ise tomurcuklar döküldü cam kenarina koydum malum kis gunes fazla yok ama sonucta cam kenari bi defa suladim acaba saksimi kucuk geldi degissem cicekleri kurur mu lutfen yardim
Merhaba.. gecen yil bu zamanlarda hefiye grlrn orkidem ciceklerini 2 ay icinde döktü. Daha sonrada döktüğü dali kurumaya basladi.. tabi ben budanmasi gerektiğini bilmeden gecen aya kadar budamadan bekledim. Yavas yavas koke dogru solmaya başladı. Gecrn ay 3. Bogumdan budanmasi gerektigini öğrenip budadim. Ama budadigim yerden sararmaya devam ediyorüstelik son 2 bogumdan yeni yapraklar çıkıyor. . Ne yapmam gerekiyor bilemedim. . Bilgi verirseniz çok sevinirimmm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba canım, çiçek sapı yaprak mı verdi yani? Ama üstten sararmaya devam ediyor öyle mi? Keskin bir bıçak ya da jilet yardımıyla yeşil yerinden tekrar kes bu sapı. Yani sararmanın hemen bitiminden. Bakalım hala devam edecek mi..Bir de o saptan çıkan şeyin yaprak olduğuna emin misin? Yapraksa eğer yavruluyor demektir. Yani orkiden keiki oluşturmuş. Çok şanslısın.
Fotoğraf yükleme imkanın varsa güzel olur.
Bir de aydınlık bir yerde dursun. Ara ara yapraklarına su fısfıslayıp pencereyi aç esintiyle kurusun su damlacıkları.
Canım bende biraz arastirdim baktim evet keikilerimiz var :) ama bakamamaktan oluyormus sanırım. Halbuki haftada bir sadece toprak islanacak kadar sularim ve orkide vitamini de veriyorum ara sira. Isigi dik almayan bir yerde ama demekki sevmemis orayi. Simdi sararan yerden kesersem eger keikilerin biri gidecek çünkü tam keikinin dibine kadar sararmis durumdaben resim ekleyeyim canm sen daha iyi anlarsin o zaman sanırım. Tekrar tsk ederim :)
Ekledim canmm benim. Umarim anlasiliyordur :)
Çok sağlıklı gözüküyor maşallah ya. ama niye sararmış ben de anlamadım. İki tane yavruşun var ne güzel :)))
Sanırım beklemekten başka çare yok. Tam dibinde keikinin. olmazsa üstteki yavrunun altından kesicen birini gözden çıkarıcan artık..
Canmm yardimlarin icin cok tsk ederim. Yarin ilk is agaclar.nete bakmak olacsk.. kesinlikle boseyler yapmam lazim olmesin cicegimm yacok seviyorum ben onu.. ayirmak sartsa ne yapalim bir tanesini gozden cikaririm keikilerimizin ama insallah gerek kalmaz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Keiki giderse çok üzülme derim. Onun büyümesi çok zaman ve sabır gerektiren bir şeymiş heralde. Uğraşmak zahmetli bayağı. Bir de şimdi orkide gücünü keiki yapmaya verdiği için çiçek açmaya da çalışmaz muhtemelen. Ayırmak gerekirse gözünü karart kes at artık :)
Öğreneyimm canım ağaçlar.nete de yazdım bakalım ne diyecekler.. Olmazsa keserim artık ama kıyamam keikileride büyütmeye çalışırımm.. İnşallah kurtarırım orkidemisararıp ölmesin yaa çok üzülürüm
Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Üsttekiler kurur öyle. Haftada bir su dolu kovaya daldırırsanız su her yerine ulaşmış olur. :)
Solan şey muhtemelen orkidenizin çiçek sapı. Normaldir. O sap gider yenisi çıkıcak zamanla. Aman kurudu sanıp atmayın lütfen. :) Kuruyan sapı dipten kesebilirsiniz.
Cam kenarındaysa kalorifer yakınında mı? Belki sıcaktan dökmüştür. Belki de evinizin havası çok kuru gelmiştir. Çok güneş istemez. Aydınlık ama direk güneş almayan bir yerde olması lazım. Haftada bir su dolu kovaya daldırıp sulayın. Suyun bir gece önceden dinlenmiş olması önemli. Saksıya dokunmayın. Kökler büyüyüp saksıdan bayağı bayağı taşacak duruma gelmeden değişmez.
merhaba ben keiki macunu kullandım yeni dal e yavru orkide verdi isterseniz deneyin3 ay kadar once bir misafirim bana cok hos bir orkide getirdi
yaklasik 10 gun sonra ciceklerini doktu ve bikere sadece tek bir cicek acti
internette biraz arastirdim gunes isigini severmis ama direk gunes isigina
mauz kalmamasi gerekiyormus. aydinlik yerde durmeli ve serin olmaliymis ben simdiye kadar mutfakta tutuyodum ama artik daha serin bi odaya aldim
malum havalar isindi artik
her sabah fisfisla suluyorum
bazen yapraklarinida siliyorum
2 kerede budadim ama hala cicek falan acmadibilmiyorumkismile
orkide yetistiren ve defalarca cicek actiran varmidir acaba?
bana yardimci olurmusunuz lutfen?
iste buda orkidemin ilk hali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?