- 15 Ekim 2013
- 2.994
- 1.324
- 36
- Konu Sahibi homesweethome3
merhaba arkadaşlar konum taşınacak biliyorum ama orkide çiçeği hakkında bilgisi olanlar ve bakımı hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz ona çok iyi bakmam lazım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba arkadaşlar konum taşınacak biliyorum ama orkide çiçeği hakkında bilgisi olanlar ve bakımı hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz ona çok iyi bakmam lazım
teşekkür ederim çarşamba gelmişti elime bende bugün ilk defa suladım haftada bir sulamayı düşünüyorum kışın 10 günde 1 miş sanırım, güneş görmeyen ama aydınlık olan biyerde muhafaza ediyorum çiçekler dökülüyomuş normalde ama siz şanslıymışsınız banada erkek arkadaşım aldı iyi bak ona dedi sorumluluk oldu bana :)Ben de çok bilgili değilim ama erkek arkadaşım 1.5 ay önce gönderince biraz araştırma yapmıştım. Orkide çok fazla su isteyen bi çiçek değil. Haftada bir sulaman yeterli. Güneş görme konusundan tam emin değilim ama ben direkt güneş gören bi yere koymadım. Akşam güneşinin hafif vurduğu bi yere koydum. Baya büyüdü serpildi gönderildiğinde 4 çiçek vardı üstünde şu an 10 tane var. Ben bakımını bu şekilde yaptım. Bir de alttaki büyük yaprakların üstü toz filan olabiliyor. Ben kuru mendil ile tozunu aldım. Bir de benimki daha çiçeklerini dökmedi ama çiçek dökünce budanması gerekiyormuş.
Orkide bakımıyla alakalı bir site var googlea yazarsan çok daha detaylı bilgilere ulaşırsın
Canim orkide bakimiyla ilgili az cok tecrube sahibi oldum gibi:))merhaba arkadaşlar konum taşınacak biliyorum ama orkide çiçeği hakkında bilgisi olanlar ve bakımı hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz ona çok iyi bakmam lazım
Annemin var. Çok güzelleştiler.merhaba arkadaşlar konum taşınacak biliyorum ama orkide çiçeği hakkında bilgisi olanlar ve bakımı hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz ona çok iyi bakmam lazım
Canim orkide bakimiyla ilgili az cok tecrube sahibi oldum gibi:))
Orkideler normalde agac kavuklarinda cikiyormus oyuzden direk gunes alan yerleri sevmiyorlar. Ama ben cama uzak yerde tuttum ilk zamanlar o zamanda butun ciceklerini doktu. Direk gunes alamayan aydinlik bir cam kenarinda tutarsan iyi olur. Guney cephe en ideal yer. Bu kis benim orkidelerim hic ciceklerini dokmedi. Birde saksisinin seffaf olmasi lazim porselene falan koyma sakin. Koklerinden gunes isigi almasi lazim. Saksisinin alti delik olmali. Arada disa dogru uzayan koklerde hava almasi icin uzuyor hic elleme disarida kaldinlar. Ozel orkide topragina ekiliyor agac kabullari var icinde. Sulamaya gelince ben dusta fiskiye ile guzelce topragini suluyorum. Suyunun suzulmesini bekliyorum. Tabaginda su kalmamasi lazim yoksa curur fazla suyu sevmezler. Topraktaki islaklik yetiyor. 5-7 gunde bir suluyorum. Ayda birde orkide vitaminli su veriyorum. Bauhausa da malzemeleri var hep.