- 6 Şubat 2014
- 45
- 41
- 34
- Konu Sahibi incenarinnazenin
Hanımlar orkidem bu hale geldi Nasıl kurtarabilirim, ilk kez orkide bakıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Orkidemin türü phalaenopsis. Yılda iki kez çiçek verebilirmiş ama beni düşündüren yapraklarının böyle çürümesi İnşallah öyledir çok teşekkürler :/
Çürümüş yaprakları temizledim, şu anlık diğer yaprakları sağlam. Havai köklerin bazıları da kurudu Son çiçeğini de döktü, kurumaya başlamıştı dallar budadık. Kendini toparlamaya başladı ama eskisi gibi değil :/orkidenizin durumu ne oldu merak ettim, düzelme varmı?
Çürümüş yaprakları temizledim, şu anlık diğer yaprakları sağlam. Havai köklerin bazıları da kurudu Son çiçeğini de döktü, kurumaya başlamıştı dallar budadık. Kendini toparlamaya başladı ama eskisi gibi değil :/
Öncelikle beyaz saksının içinden çıkarmalı ve içteki o şeffaf saksıda bakmalısınız. Kökler ışık almalı. Kökleri ve gövdesi sağlamsa yeni yapraklar verir merak etmeyin. Yeter ki çürümesin. Sulamanın nasıl olması gerektiğinden önceki mesajlarda bahsetmiştim.merhaba esım sevgılıler gununde orkıde almıs, tomurcukları fazlaydı 3 cıcegıde acmıstı 2 haftada 2 cıcegı daha actı cıcekler tomurcuklar saglıklı guzel gorunuyor ama sorun yapraklarda alltan kucuk bır yaprak sararıp burustu ustunde grımsı tepecıkler var 2 3 tane ve bununla bırlıkte onun ustundekı yaprakta alttan sararıp burusmaya baslamıs ustten yesıl ama alttan sarımsı ve ıncelmeye başlamıs yaprak arada da catlayan kesık ızı olanlar var
Ne yapmalıyım orkıdem yasasın ıstıyorum ve ılk orkıdem ılk cıcegım
tesekkur ederım pekı yapragın ustunde olusan grı renklı seyler nedır bu sekılde kalsınmı kendı halınde, yapragıÖncelikle beyaz saksının içinden çıkarmalı ve içteki o şeffaf saksıda bakmalısınız. Kökler ışık almalı. Kökleri ve gövdesi sağlamsa yeni yapraklar verir merak etmeyin. Yeter ki çürümesin. Sulamanın nasıl olması gerektiğinden önceki mesajlarda bahsetmiştim.
Fotoğraftan anlayamıyorum ama yaprağı kesmeyin, bir süre sonra kendisi düşer. Bozulmaya başlayınca toparlaması çok zaman alıyor ama yine yaprak verip büyümeye devam ediyor.tesekkur ederım pekı yapragın ustunde olusan grı renklı seyler nedır bu sekılde kalsınmı kendı halınde, yapragı kesmeye gerek yok degıl mı ustundekıde alttan sararınca cok uzuldum bırde kesık izi oldu