Ormanlık alanlar işletmelere açılıyor

pelinyaman28

bitola moj roden kraj jas te sakam od srce znaj
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
3.095
2.708
83
35
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26246817.asp

Ormanlık alanlar işletmelere açılıyor
DHA 18 Nisan 2014
Türkiye için çok kötü haber

-
A
+
Ormanlık alanları petrol boru hatları, enerji santralları, petrol ve doğalgaz aramaları gibi işletmelere açan yönetmelik Resmi Gazete yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler ile, ormanlık alanlarda enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz boru hattı, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verilmesinin önü açıldı.

Yönetmelik hükümlerine göre ormanlık alanlarda ayrıca, haberleşme tesisleri, işletilme ve yeraltı doğalgaz depolanmasına ilişkin tesisler ile eğitim ve spor tesislerine, yol, liman geri hizmet alanı, havaalanı, demiryolu, teleferik hattı, tünel gibi ulaşım tesislerine izin verilebilecek.

Ayrıca, özel yükseköğretim kurumları dışında, yükseköğretim kurumlarının eğitim ve araştırma amaçlı tesislerine ve izin verilen bu alan içinde izin sahibi yükseköğretim kurumuna veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yurt yapılması için izin verilebilecek.

MİLLİ PARKLAR ELDEN GİDİYOR

Bunların yanında, ormanlık alanlar içinde, balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklara, define aramasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılmasına da izin verilebilecek. Buna karşılık, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı izin verebilecek.

Ormanlık alanlarda kurulmasına izin verilen tesislerin kontrol ve denetimleri de "serbest yeminli ormancılık büroları"na yaptırılacağı hüküm altına alınan yönetmelikte şöyle deniliyor:

"Ancak su isale hattı, baraj, gölet, doğalgaz boru hattı, petrol boru hattı, elektronik haberleşme sistemlerine ait baz istasyonu, enerji nakil hattı, yol, telefon iletim hattı izinlerinde saha kontrolleri yatırım tamamlanıncaya kadar her yıl, yatırımın tamamlanmasını takiben sonu sıfır ve beş ile biten yıllarda yapılır."

Ormanlık alanlarda kurulmasına izin verilen tesislerde patlayıcı madde depolanması halinde çevre güvenlik alanları için yer üstünde de emniyet sahasına izin verilebileceği de belirtilen yönetmelikte, "Ormanlık alanda olmayan yer üstündeki patlayıcı madde depolarına çevre güvenlik alanı için izin verilebilir. Ormanlık alanda yer üstünde patlayıcı madde deposuna izin verilmez" deniliyor.

Her türlü hakkı saklıdır.

sit alanlarının tekrar degerlendirilmesini öngoren yasa da degistirilirse "beton cenneti" olmanın önünde bir engelimiz kalmayacak.

Zaten öyle heryerimiz beton son kalan yeşilliklerde bu sayede yok olacak ee nasıl dolar başka kutular.

zeytinlik alanların cevresinde maden arastırmaları ve isletmeleri yapılmasıyla ilgili yasa cok daha oncedne gecmisti zaten.

her yıl yeşile bir darbe daha vuruyorlar... bir sonraki aşamayı dusunmek bile istemiyorum

zeytinlik alanların cevresinde maden arastırmaları ve isletmeleri yapılmasıyla ilgili yasa cok daha oncedne gecmisti zaten.

her yıl yeşile bir darbe daha vuruyorlar... bir sonraki aşamayı dusunmek bile istemiyorum

çok moralim bozuluyor çok offf offf.

Ne doğaya, ne insanlara ne tarihe hiç saygı yok.
Geçen hafta sonu İzmirdeydim dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağını görmek istedim gördüğüm manzara karşısında tutuldum kaldım.
Tapınak sütununa leylekler yuva yapmış hiç bir koruyucu önlem alınmamış malesef bira kutularımı ararsın çöpler mi ararsın çevresinde ne ararsan var.

Şimdi ormanları tahrip ediyorlar ki oy zamanı dikip malzeme yapsınlar diye bu birinci olay.
İkinci olay da doğal kaynaklar bir şekilde kullanılmak zorunda.. sonuçta varsa eğer sermayeye, paraya dönüştürmek zorundayız, dünya bu nimeti de sunmuş bize. Tabi bunu minimum hasarla yapabilmek önemli..

İnsanlık gerektiği kadar değil fütursuzca kontrolsüz bir biçimde tüketiyor doğal kaynakları.

Ormanlardan ne istiyorlar yahu? O ağaçlar kaç yıllık, yenilemek mümkün mü? Kağıt, mobilya vs yapılan ağaçlar bunlar değil yanlışlık olmasın, bu kullanımlar için endüstriyel amaçlı ağaçlar yetiştirilir. Kesilir yerine yenisi dikilir. Burada bu ormanların katledilme amacı tamamen ev yap bina yap. Yazıklar olsun.

kendi kendimizin felaketi olucaz bu gidişle nefes alamayacak durumlara getirecekler bizim ilerde evlatlarımız heralde yişillik nedir bilemeden büyüyecek :99:

Çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakıcaz acaba. Doğalgaz, nükleer santraller, petrol kuyuları ve yolları açmak, villalar yapıp rant sağlamak, zenginlerin cebi daha ne kadar dolacak. Ali Ağaoğlu misal Erdoğan sayesinde zengin oldu birileri zengin olurken devleti de zengin ediyor peki biz bu zamana kadar nasıl yaşadık bugünlere geldik. Osmanlı zamanında öncesinde doğalgaz yoktu, nükleer santraller, petrole ihtiyaç yoktu ama gelişen teknoloji ile birlikte herşey buna dayanır oldu ama her nimetin bir külfeti var elbet. Biz bu nimetlerden yararlanırken elimizden yaşadığımız doğa kayıp gidiyor. O insanlar da bir şekilde yaşamışlar elektriksiz bile yaşanmış yani. Tabii ki o günlere dönmek istemeyiz ama doğamıza insaflı olmak için bazı şeyleri yerinde ve ölçülü yapmak lazım. Nefes alacak alan olmadıktan sonra napalım en son model arabalara binmeyi, doğalgazla ısınmayı, hele nükleer santral gibi tehlikeli şeylerden enerji sağlamayı. Ben gerçekten geleceğimizi düşünemiyorum insanlar acaba ne olursa olsun bize ne nasılsa biz görmücez o günleri diye mi düşünüyor çocukları torunları yaşayacak ama. Ben gerçekten geçmişteki basit hayatı özlüyorum.

Bunu nail yasalastiriyorlar acaba?

Bizim cocuklar oyle bos bos oturuyo bir isin basina koyalim bari.soyle mesire alanini bir guzel isletmeye cevirsek nasil olur ki?

Ama yesil alan? Ama yasak?

Laaannn 2 satirlik yasaya bakar.Yaz kizim "ormanlarin isletmeye acilmasina......

Olaylar gelisir...

Boyle bisey sanirim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sabahtan beri düşünüyorum..çok üzücü..nedir bu düşmanlık!ağaçları yok etme arzusu.. sadece para hırsı mı gerçekten...

Yazıklar olsun bize... bu yasayı hazırlayana onaylayana göz yumana itiraz edemeyene....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…