• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

orta kalite embiriyo

aleyna84

ya mücib
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
7.040
2
358
İstanbul
merhaba benim size sorum olucak cevap verirseniz seviinirim

ben sizin has. tüp bebek yaptırdım ama benim 11 yumurtam oldu 1 boş cıktı 10 tane dolu yumurtam oldu eşimin morfolojisi yuzde 5 cıktı ama embiriyolarımız 2. günden sonra gelişimleri yavaşladı ve dr böyle devam ederse belkide taransver yapmayız 5. günü bekliyelim dedi tabi ben cok üzüldüm 10 embiriyodan 2 tane orta kalite 5. gün kaldı

ve donduruldu sizce neden böyle olmuş olabilir yaşım 27 eşimin 32 embiyolog embiriyoların etrafında fıragmastasyonun cok oldugunu söylediler bu neden olmuştur sizce

genetik testlerimiz temiz cıktı bende MTHFR A1298C Homozigot Mutan bu cıktı

biz 4 senelik evliyiz hiç hamile kalamadım araştırma has. bi sorun bulamadılar ama ben tüp bebek öncesi bu testleri yaptırmak istedim bu sonuc cıktı

hamile kalamamın sebebi bu testin sonucu olabilirmi

eşimin sonucları tüp bebek için verdiyi sonucta söyle
Volüm : 2 CC 2-8 cc
Renk : SARI-BEYAZ
Likefaksiyon Süresi : 30 DK 30 dak
Sperm Sayısı (ml) : 11 MİLYON >20 milyon
Motilite (%) : 20% >%30
Progresyon : %10(+3) %10(+2) >%30
Aglütinasyon : Yok
Yuvarlak Hücre : Yok
Döküntü :
Morfolojik Analiz : >%5

Yıkama İşleminden Sonra

Sperm Sayısı : 8 MİLYON
Motilite (%) : 80%
Progresyon : %5(+4) %65(+3) %10(+2)

eşimde varikosel var spermleri etkilemiş olabilirmi

beni aydınlatırsanız cok sevinirim

Son düzenleme:
eyer cevap veriseniz orta kalite 5. gün embiriyosu nedemek oluyo tutunmada zorluk olabilirmi bide orta kaliteli oldukları için tutunursa bebekte yavaş gelişirmi bu sorular kafamı cok kurcalıyo cözülürken problem olur mu :14:

merhaba embriyo kalitesini etkileyen iki hücre var biri sperm diğeri yumurta bu iki hücreden birinde yaşanan sorun embriyo kalitesini bozar. yumurtalarınız fragmente olduğu söylenmiş belki yumurta kalitesi çok iyi değildi. yaşınızın genç olması bize tedavi başlangcında yumurtada çok da sorun olmayacağını düşündürür ancak tüp bebek tedavileri hücrekleri dışarıda görme ve takip etme şansı verdiği için bazen görünmeyen sorunların neler oladuğunu da gösterebilir. kendinize kötü senaryolar çizmeyin bu ilk tedaviniz ve biz sizi ve sizin hücrelerinizi tanımış olduk bu hep böyle tekrarlayacak diye birşey yok. doktounuz gerekenleri yapacaktır. ayrıca daha transferiniz olmamış belki de donduruluş emb transferinden sonra gebe kalacaksınız. erken paniklemeyin ve tüm sorularınızı sizi herşeyinizle bütün olarak değerlendiren hekiminizle paylaşın. sevgiler.

merhaba benim size sorum olucak cevap verirseniz seviinirim

ben sizin has. tüp bebek yaptırdım ama benim 11 yumurtam oldu 1 boş cıktı 10 tane dolu yumurtam oldu eşimin morfolojisi yuzde 5 cıktı ama embiriyolarımız 2. günden sonra gelişimleri yavaşladı ve dr böyle devam ederse belkide taransver yapmayız 5. günü bekliyelim dedi tabi ben cok üzüldüm 10 embiriyodan 2 tane orta kalite 5. gün kaldı

ve donduruldu sizce neden böyle olmuş olabilir yaşım 27 eşimin 32 embiyolog embiriyoların etrafında fıragmastasyonun cok oldugunu söylediler bu neden olmuştur sizce

genetik testlerimiz temiz cıktı bende MTHFR A1298C Homozigot Mutan bu cıktı

biz 4 senelik evliyiz hiç hamile kalamadım araştırma has. bi sorun bulamadılar ama ben tüp bebek öncesi bu testleri yaptırmak istedim bu sonuc cıktı

hamile kalamamın sebebi bu testin sonucu olabilirmi

eşimin sonucları tüp bebek için verdiyi sonucta söyle
Volüm : 2 CC 2-8 cc
Renk : SARI-BEYAZ
Likefaksiyon Süresi : 30 DK 30 dak
Sperm Sayısı (ml) : 11 MİLYON >20 milyon
Motilite (%) : 20% >%30
Progresyon : %10(+3) %10(+2) >%30
Aglütinasyon : Yok
Yuvarlak Hücre : Yok
Döküntü :
Morfolojik Analiz : >%5

Yıkama İşleminden Sonra

Sperm Sayısı : 8 MİLYON
Motilite (%) : 80%
Progresyon : %5(+4) %65(+3) %10(+2)

eşimde varikosel var spermleri etkilemiş olabilirmi

beni aydınlatırsanız cok sevinirim

merhaba embriyo kalitesini etkileyen iki hücre var biri sperm diğeri yumurta bu iki hücreden birinde yaşanan sorun embriyo kalitesini bozar. yumurtalarınız fragmente olduğu söylenmiş belki yumurta kalitesi çok iyi değildi. yaşınızın genç olması bize tedavi başlangcında yumurtada çok da sorun olmayacağını düşündürür ancak tüp bebek tedavileri hücrekleri dışarıda görme ve takip etme şansı verdiği için bazen görünmeyen sorunların neler oladuğunu da gösterebilir. kendinize kötü senaryolar çizmeyin bu ilk tedaviniz ve biz sizi ve sizin hücrelerinizi tanımış olduk bu hep böyle tekrarlayacak diye birşey yok. doktounuz gerekenleri yapacaktır. ayrıca daha transferiniz olmamış belki de donduruluş emb transferinden sonra gebe kalacaksınız. erken paniklemeyin ve tüm sorularınızı sizi herşeyinizle bütün olarak değerlendiren hekiminizle paylaşın. sevgiler.

teşekkür ederim cevap verdiyiniz için İNŞALLAH embiriyom bana tutunur dr yurt dışına cıktıgı için görüşemedim

Back
X