Orta yolu bulmak

Sunglasses

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
126
160
303
Merhaba, herkese iyi akşamlar evliyim, bir çocuğum var. Bu çocuk döneminde benim annem yardımımıza geldi, biz tatillerde gittik derken sanırım biraz eşimle yüzgöz oldu. Ortada bariz bi saygısızlık kesinlikle yok, zaten kendi ailesi gibi sevip anneme gelmek ister, hep saygıyla bahseder eşim, ama ufak tefek günlük pürüzler alınganlıklar oldu annem tarafından. Bir çoğunda haklı onun açısından düşününce. Ben eşime annem böyle söylemene çok alınmış, söylememeliydin dedim özür diledi. Ama şimdi bi aradayken annem sürekli gizli gizli bana söyleniyor. Yüzüne karşı çok iyi, bi sıkıntı yapmıyor. Bu durum hem eşime hem anneme öfkeli olmama yol açıyo. Yansıtmıycam desem de elimde değil yansıtıyorum. Eşimi dürtüp rahatsız ediyorum şöyle davran diye. Ben mutluyum huzurluyum desem de anneme, sen iyi ol ama bence öyle böyle dedikçe huzurumu korumakta zorlanıyorum. Ne yapmalıyım sizce

Böyle durumlarda iki tarafı da dinlememek gerekiyor. Çünkü ikisiyle de duygusal olarak yakınlığı olan sizsiniz ve olumsuz etkilenebilirsiniz. Sadece diyeceksiniz ki kötü niyeti yok seni seviyor sayıyor anne olumsuz bir şey yok rahat ol bana anlatma lütfen.

Esiniz ozur dilemis anneniz halen niye rahatsz ediyo sizi .Uzatmasin bence hem yuvanizi huzursuz ediyo hem de boyle yaparak eline busey gecmez .Sizi gazliyorda farkinda degil galiba
Ya hakkı ödenmez bi annem var, emeği çok üstümüzde. İlk kez de eşimle böyle bi sıkıntı olunca ben de huzurumu kaybettim.

Eşiniz saygısızlık yapmadığı halde annenizin her haksız yere alınganlığında özür diletirseniz huzurunuz elbette kalmaz. Sizin yerinizde olsam annenizle bu konuyu konuşurdum, eşinizle aranızın bozulmasını istemez heralde.

Eşim kendince saygısızlık yapmak istemedi tabi ki, yorgunluk, kendi aramızdaki bi problemin yansıması oldu yani bilerek yapılmış bişey yok, ama annemi dinleyince de ona hak veriyorsunuz. Böyle bi ikilem. Eşim özür diledi, onun açısından çözdüm. Ama anneme ufak şeyler batmaya devam ediyor. O bana söyledikçe eşime bi öfke oluyo içimde. Anneme de. Gereksiz yere ben çıkışıyorum bu sefer.

Hatırladığınız birkaç örnek verseniz belki anneniz gereksiz alınganlık yapıyordur ama emeklerinden dolayı kendinizi mahcup hissettiğiniz için pek göremiyorsunuzdur..

Son düzenleme:
Haklısınız çok detaylandıramadım. Surat asmak, yorgunluğu, anlık mutsuzluğu yanlış anlamak bizimkisi
Anladım. Eşiniz işten gelmiştir , yorgundur , gergindir hali ile. Bu tür şeyleri normal karşılamak gerektir diye düşünüyorum. Anneniz kişisel olarak mı algıladı durumu ? Öyle ise bunu ona açıklayıp durumu kapatın. Çünkü iş artık sizi doldurmaya gelmiş. Buna izin vermezdim ben olsam.

Evet. Çok çok alındı ve üzüldü o da. Ve etkileri hep devam ediyor işte

Eşinizin mod düşüklüğünü bile kişisel algılayıp, sürekli sorun çıkarması hiç hoş değil.

Siz de hatalısınız, neden annenizin dolduruşuna gelip eşinize öfkeleniyorsunuz?

Belli ki buluttan nem kapan biri, eşinizle ilgili söylenmeye başladığında kestirip atın.

Evet. Çok çok alındı ve üzüldü o da. Ve etkileri hep devam ediyor işte
Dediğim gibi acikladiniz ve etkisi devam ediyorsa yapacak bir şey yok. Duymamazlıktan gelin en kötü. Çünkü insanız yani istemeden de olsa oluyor. Bu kadar uzatmanın ve kendi çocuğunu da huzursuz etmenin alemi yok.

Anneniz evine dönecek
Eşinizle yaşamaya devam edecek olan sizsiniz
Içinizi eşinize karşı boşuna doldurmayın bence

Somut örnekler vermediğiniz için bilemiyoruz tabi ama
Anneniz özre güvenip devam ediyo gibi geldi sanki

Bence siz de esinize ofkelenmis gibi yapin anneniz bahsettiginde. Aranizi bozmamak icin sussun o da. Ben annemin bilumum sikayetlenmelerine bu cozumu buldum. Baktilar biz kaciriyoruz kecileri, anne gibi olgun davranip alttan alma ogudu verme moduna geciyorlar, malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…