• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak araba olur mu?

Araba , tarak gibi diş fırçası gibi kişisel bir eşya gibi geliyor bana
Asla ortak kullanılacak birşey değil
Ev arsa olsa anlarım ama araba olmaz
Çocuk heves etmiş kötü niyeti yok belli ama girmeyin o işe
Ön ayak olun yol gösterin alsın kendine bi araba
Sizde bütçenize göre alın

Selam kızlar
1 senelik evliyiz bu süreçte takılarımız ve bir miktar borç ile ev aldık . Aldığımız evde kiracı var biz başka bir yerde kira da oturuyoruz.
Şuan oturduğumuz ev ile kvler yürüyerek 20 dk sürüyor.
Bizim ev borcundan 90 gr kadar altın borcumuz kaldı sadece
Bugün ( bekar )kaynım abisine ortak araba alalım abi ben Şubat sonuna kadar peşinat çıkarabilirim kredi çekeriz senin adına birlikte öderiz . İstersen bende kendi adıma altın borcuna yetecek kadar kredi çekip kapatabilirim dedi
İşin açıkcası ortak araba olur mu dan daha ziyade bizim borç bitmeden böyle bir işe girişmek ne kdar doğru ve mantıklı olabilir bilmiyorum ve kaynım da güvenmeli miyim ?
Kendi gezmeyi tozmayı seven bir insan hayatı boyunca ilk defa 2 3 aydır para biriktiriyor
Sizlerden yazdıklarım hakkında yada ortak araba olur mu hakkında fikir almak istiyorum
Uzun ve gereksiz detaylı olduysa kusura bakmayın

Araba iç çamaşırı gibidir, ortak kullanılmaz

ortak araba olmaz

arabanın maliki aynı zamanda sorumlusudur d bunları geçtim

sizin 90 gr altın borcunuz için kredi çekeceğine kendine araba borcu için kredi çeksin

peşinatı da varmış

parasına göre alsın güzelce binsin

Eşimin ailesi araba almamıza müsade etmediler bizde var sizde kullanıyonuz nasılsa diye. Her yerde peşimize takılırlardı. Kaynana hemen geçer kurulurdu koltuğa. Yalnız alışverişe hastaneye hiçbi yere gidemezdik.

Zaten 2 3 haftada bir çıkardık onda da hiç araba kapının önünde olmazdı. Sürekli gezdiklerinden bize sıra gelmezdi ve 5 yıl sonra eşim delirdi yeter artık araba alıcam karımla çocuğumla rahat rahat gezicem kimseye eyvallah etmiycem dedi.

Bunu niye anlattım babasıyla bile olmuyo bi de genç bi adamla hiç olmaz o iş. Borç varken üstüne bi de stres üstüne stres almayın..
Bende aynı düşüncedeyim bizde tek ekstra araba bizim site garajında olacak biz arabaya binerken kaynana göremez duyamaz diye düşünüyorum ama bilmiyorum off eşim de çok istiyordu araba aşmayı ama evlendik ev aldık derken arabanın parasını harcadık
Belki de kendimi kasmayıp eşimin her şeyi yaşayarak görmesi gerekir sizin eşiniz gibi

Akraba ile olan her turlu ortakliga karsiyim ben. Hele ki bir taraf evli obur taraf bekar hic alakasiz bir is. Bu sekilde ev araba alan bir tanidigimiz simdi problem yasiyor

Akraba ile olan her turlu ortakliga karsiyim ben. Hele ki bir taraf evli obur taraf bekar hic alakasiz bir is. Bu sekilde ev araba alan bir tanidigimiz simdi problem yasiyor

Bi yandan da diyorum ki eşim alsın ortak araba kendi görsün eksi taraflarını bundan sonra hiç bir şey için bana lafı olamaz şimdiye kadar hep benim dediğime geldi her seferinde yine senin dediğin oldu haklısın dedi
Çok ısrar ederse bende kendimden ödün vermem kendi yetişsin her yere maddi olarak sonucunu da görsün sonrasında böyle bir teklif ile gelmesin bana

Bi yandan da diyorum ki eşim alsın ortak araba kendi görsün eksi taraflarını bundan sonra hiç bir şey için bana lafı olamaz şimdiye kadar hep benim dediğime geldi her seferinde yine senin dediğin oldu haklısın dedi
Çok ısrar ederse bende kendimden ödün vermem kendi yetişsin her yere maddi olarak sonucunu da görsün sonrasında böyle bir teklif ile gelmesin bana
Eger hic bir sekilde fikir dahi beyan etmeyecekseniz araba alininca olabilir. Ama celik gibi sinir lazim o noktada size. Cunku ortaklik demek hak demek,sizin de aile olarak para vermeniz sizi de hak sahibi yapacak ve olur olmadik zamanlarda bir bakacaksiniz tam lazimken araba yok kapida ;) susacaksaniz bu gibi durumlarda esiniz yasasin gorsun derim elbette.

Eger hic bir sekilde fikir dahi beyan etmeyecekseniz araba alininca olabilir. Ama celik gibi sinir lazim o noktada size. Cunku ortaklik demek hak demek,sizin de aile olarak para vermeniz sizi de hak sahibi yapacak ve olur olmadik zamanlarda bir bakacaksiniz tam lazimken araba yok kapida :KK66: susacaksaniz bu gibi durumlarda esiniz yasasin gorsun derim elbette.
arabanın biri tarafından istenmesi bile igrenc bi duygu, kaldı ki ortak araba düşünemiyorum.
biz eşimle bile ortak kullanamıyoruz. onun iş yeri uzak ben toplu taşımaya yakınım. bazen gec cıkıyo alamıyo beni. ben otobüsle dönüyoorum o bile canımı sıkıyo.
ilerde bana da araba alıcz inş.

şimdi ödün vermeyin.

arabanın biri tarafından istenmesi bile igrenc bi duygu, kaldı ki ortak araba düşünemiyorum.
biz eşimle bile ortak kullanamıyoruz. onun iş yeri uzak ben toplu taşımaya yakınım. bazen gec cıkıyo alamıyo beni. ben otobüsle dönüyoorum o bile canımı sıkıyo.
Kesinlikle. Bizde de araba tek,buyuk sorun. İsteyince disari cikamamak beni cok geriyor mesela. Ki cocuk da var ve cocukla asla toplu tasimaya binemem ben. Eve hapsoluyoruz mecburen. En guzeli iki araba. Hatta biri buyuk digeri kucuk.

Aynen ya bizde arabamizi değiştirdik kaç kere sen kullandın desen bir elin parmağını geçmemiştir durumları toparlayıp bende kendime istiyorum bu nedir dedim dün akşam seni bekliyorum bir yere gitmek için düşün artık evlilikte bile böyle oluyorsa kaynımla hiç anlasamazdım heralde

Kesinlikle. Bizde de araba tek,buyuk sorun. İsteyince disari cikamamak beni cok geriyor mesela. Ki cocuk da var ve cocukla asla toplu tasimaya binemem ben. Eve hapsoluyoruz mecburen. En guzeli iki araba. Hatta biri buyuk digeri kucuk.

biz arabayı sıfır aldık. yatırım gibi de düşündk. satmayı düşünmüyoruz ama..
borcu bitsin ev alalım.. benim 4 tane bilezigim duruyor. onla şöyle ikinci el. minik bi araba alıcaz.
ailelere de söylemicez. işe gidip gelmek için kullanıcam tek. cünkü söylesek ne gerek var , ihtiyacları oldugunda sizde 2 araba var birini verirmisinz dicekler. biliyorum...
şirketin arabası diye geçiştiricem bende gören olursa.

Aynen ya bizde arabamizi değiştirdik kaç kere sen kullandın desen bir elin parmağını geçmemiştir durumları toparlayıp bende kendime istiyorum bu nedir dedim dün akşam seni bekliyorum bir yere gitmek için düşün artık evlilikte bile böyle oluyorsa kaynımla hiç anlasamazdım heralde
eşim benm araba sürmeyi sevdigimi biliyor. sende sür filan diyo . ama o sürerken rahat oluyorum diye sürmüyorum..
kendine ait araba başka bişi.
20 milyara eli yüzü düzgün bir sürü araba var. :)

biz arabayı sıfır aldık. yatırım gibi de düşündk. satmayı düşünmüyoruz ama..
borcu bitsin ev alalım.. benim 4 tane bilezigim duruyor. onla şöyle ikinci el. minik bi araba alıcaz.
ailelere de söylemicez. işe gidip gelmek için kullanıcam tek. cünkü söylesek ne gerek var , ihtiyacları oldugunda sizde 2 araba var birini verirmisinz dicekler. biliyorum...
şirketin arabası diye geçiştiricem bende gören olursa.
Aynen oyle. Bu devirde kimseye gercegi soylememek lazim. Hemen gozleri de kaliyor istemeseler de.

Aynen oyle. Bu devirde kimseye gercegi soylememek lazim. Hemen gozleri de kaliyor istemeseler de.

aynen eşimede söyledim. ikimizde clşıyrz. bi tane evimiz olduktan sonra. hayatı yaşamak bana da düşüyor dedim.
zorunda degilim ben otobüslerde midem bulanarak gelmekten dedim.:)

hayatta herseyimizi kendimiz yaptık kimsenin söz hakkı olmaması lazım... ama aileler çok biliyor... ;)

Back
X