Ortalığı karıştırma dedi :(

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Kızlar sorunum şu; Bizim kayınvalidemle aramız pek iyi değil. Nişanlılık evresinde ve yeni evli oldugum dönemlerde yaptıklarından ötürü biraz uzagız. Yani ben hiç aramam kayınvalidemi oda aynı şekilde beni. Senede 2 defa bayramlarda gideriz en fazla 3 gün kalırız. o 3 günde bile oglum yaptıgı saçma sapan hareketler yüzünden sinir olurum neyse. Kayınvalidemleri bir aile dostu var. Eşimi dogdugunda hastaneye birlikte almaya gitmişler düşünün akrabadan ileri. Bu amca kanserdi ve Allah rahmet eylesin geçen hafta vefat etmiş. Kayınvalidem arayıp bizi haberdar etme tenezzülünde bulunmadı. Eşim annesini aradıgında tesadüfen ögrenmiş. Bende ben arıyayım baş sağlıgı için dedim. Eşimde bana arama ''ORTALIĞI KARIŞTIRMA DEDİ'' sebepte şu imiş; Annesini hiç aramıyormusum şimdi o kadını ararsaymışım annesi dermişki beni aramıyo komsumu arıyo. Allah aşkına ortada bir canaze var aynı şeymi. Bu durum beni acayip üzdü. Eşimle cumartesiden bu yana konuşmuyorum bu yüzden. Annesi kırılmasın diye beni çok rahat kırabiliyor. Üstelik hamileyim 4 aylık. Sinirden annen dogumumada gelmiycek kesinlikle istemiyorum dedim. Gerçi gelip misafir gibi bekliyo oda ayrı konu ama ben onu kesinlikle görmek istemediğimi söyledim. Hatalımıyım lütfen bir bakın.

Annen doğumuma kesinlikle gelmiyecek cümlene birşey diyemem.
Ama cenaze evini arayıp taziyede bulunabilirsin.Bunun için kimseye sormana veya ne derler ne düşünürler diye umursama bile.

Annen doğumuma kesinlikle gelmiyecek cümlene birşey diyemem.
Ama cenaze evini arayıp taziyede bulunabilirsin.Bunun için kimseye sormana veya ne derler ne düşünürler diye umursama bile.

O tamamen sinirle söylenmiş bişey. Valla işte sırf kaynanam kırılmasın diye arayamıyorum zaten içimden gelmiyor da artık aramak.

Şu erkekler eşleri ile annelerini idare etmeyi bir türlü beceremiyorlar.Seni annesi için yumuşatacağına daha da öfkenlenmene sebep oluyor.
Aynısı bende de var biliyorum.Hem eşim herşeye karışıyor hem de o sizin sorununuz diye ortadan sıyrılıyor.
Eee adam madem bizim meselemiz neden arama ayıp diye karışıyorsun.Offf olgun olmayan erkek çok zor.

cenaze evini arayın mutlaka.
kim ne der diye düşünmeyin hiç.
böyle günlerde insan bekler karşısından.

ama doğumda da gelecek yani , sinir olsan da.. eşinin annesi neticede. ona yapacak pek bir şey yok gibi duruyor.

Bu saatten sonra eşiniz dua etsinde kendi ailesinden birine bir şey olmasın. Bu lafın üstüne ben olsam asla gitmem çünkü :KK12:

Şu erkekler eşleri ile annelerini idare etmeyi bir türlü beceremiyorlar.Seni annesi için yumuşatacağına daha da öfkenlenmene sebep oluyor.
Aynısı bende de var biliyorum.Hem eşim herşeye karışıyor hem de o sizin sorununuz diye ortadan sıyrılıyor.
Eee adam madem bizim meselemiz neden arama ayıp diye karışıyorsun.Offf olgun olmayan erkek çok zor.

Aynen öyle. Daha da öfkelendim nefret ettim resmen.

O tamamen sinirle söylenmiş bişey. Valla işte sırf kaynanam kırılmasın diye arayamıyorum zaten içimden gelmiyor da artık aramak.
Bir insana taziyede bulunmak için kaynananın kırılıp kırılmamasımı dert Allah aşkına.Kocan cahilce bir laf etmiş.Bir insan ölmüş ya.Birine baş sağlığı dileyeceksin yok öbürü kırılırmışmış.Yani bilmyorum bana cahilce geliyor.Bir insan buna kırılıyorsa kırılsın.Yarın öbür gün o cnazesdi olan kişiyle karşı karşıya geldiğinde mahçup olmayacak mısın.

cenaze evini arayın mutlaka.
kim ne der diye düşünmeyin hiç.
böyle günlerde insan bekler karşısından.

ama doğumda da gelecek yani , sinir olsan da.. eşinin annesi neticede. ona yapacak pek bir şey yok gibi duruyor.

Yok arayamam kayınvalidem kırılır...
Ya gelsin tabii nihayetinde oda anne. Ne kadar sevmesemde düşünebiliyorum bazı şeyleri.
Onu sırf eşimi gıcık etmek için söyledim. Ama resmen sinir harbi yaşıyorum o kadar kırıldım..

Bir insana taziyede bulunmak için kaynananın kırılıp kırılmamasımı dert Allah aşkına.Kocan cahilce bir laf etmiş.Bir insan ölmüş ya.Birine baş sağlığı dileyeceksin yok öbürü kırılırmışmış.Yani bilmyorum bana cahilce geliyor.Bir insan buna kırılıyorsa kırılsın.Yarın öbür gün o cnazesdi olan kişiyle karşı karşıya geldiğinde mahçup olmayacak mısın.

Hemde karacahil sorma. Bazı şeyler okuyarak ögrenilmiyo malesef.
Valla eşim utansın ben ne utancam.

En son ramazan bayramında görmüştüm o amcayı. Kurban da soguk diye gidememiştik. Ne kadar üzüldüm.
Benim içim sızlarken eşim annesinin kırılmasını düşünüyo ne komik.

Hemde karacahil sorma. Bazı şeyler okuyarak ögrenilmiyo malesef.
Valla eşim utansın ben ne utancam.
Kaynanan kırılır diye bir insanı arayıp başsağlığı dilemniyorsan ve sen de bireysel olarak mahcubiyet hissetmeyip eşim utansın diyorsan o cahilliğe sen de ortaksın.

tabiki taziyede bulunacaksın çok saçma ama annesini hiç aramaman da bana pek doğru gelmedi. herkes bişeyler yaşıyo mutlaka bu kadar mı hatrı yok eşini doğuran insanın

Mahcubiyeti geçtim üzülüyorum yanii.
Gerçekten zor zamanında yanında olmak istediğim bir insan eşi.
Haberim olsa cenazeye bile giderdim. Oldugum şehre 2 saat uzaklıktalar.

Bi arkadas dogru demiş erkekler eşleriyle analarını idare etmeyi beceriyorlar bir turlu. Uzme kendini canım ya. Bide hamileyken uzuyorlar ya boğasım gelıyor topunu birden

Hiç değilim. Israrla arama diyen eşim.

Benim eşim böyle bir şey dese, sana belli edende kabahat deyip ararım, önemli olan benim vicdanım benim taziye isteğim.
Ana/oğul kendi savaşlarını kendileri yapsınlar, tek bir laf gelirse de ısrarla ortada ölüm olduğunu söylerim yani. Görürler o zaman el mi yaman bey mi yaman. Böyle cevap veremeyip kendi işinizi kendiniz yapmadıkça da üzüldüğünüzle de kırıldığınızla da kalırsınız.

Hiç değilim. Israrla arama diyen eşim.
Eşine bağlı yaşıyor,onun ne dediğinmi umursuyorsan o ne derse ona göre hareket ediyorsan kednin bilirsin.Ama bir insan öldüyse,kusura bakmaytın eşim aramama izin vermedi gibi bir açıklama da trajikomik olur.

Benim eşim böyle bir şey dese, sana belli edende kabahat deyip ararım, önemli olan benim vicdanım benim taziye isteğim.
Ana/oğul kendi savşlarını kendileri yapsınlar, tek bir laf gelirse de ısrarla, ortada ölüm olduğunu söylerim yani görürler o zaman el mi yaman bey mi yaman.
Yani aynen.Ortada bir ölüm var ya.İnsanlar neyi tartışıyor.

X