Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

sizinle ikili diyaloga girmek pek de hoş değil
bu zmana kadar yasakmış eee o zman özgürlük bunun neresinde
bunu yasaya karıştırmak zorundalar ki serbestlik olsun
demiyorum kiher yaptıkları müthiş
ama doğru kararalara da hak vermek lazım
özgürlük özgürlük diye zırvalamak önemli değil etrafında yapılan şeyleri görmek önemli olan
kapalı olanlarında hakları var ise sonuna kadar yaşasınlar
tabiiiiiiiiiiiii bazılarıizin verirse

sizinle ikili diyaloğa girmeye ben de bayılıyor değilim..ki en başta da, laf dalaşı yaratmaya çalıştığınızı söylemiştim.. madem diyalogu başlattınız ortaya bir laf atarak, düşüncelerimi söylemek durumundayım.

kapalılığa karşı olmadığımı 54651564891518.kez vurgulayarak söze başlıyorum.. konu kapalı olanlar özgürlüklerini yaşamasınlar değil.. klişe olacak ama bizim kapalı analarımız bacılarımız arkadaşlarımız yok mu?? elbetteki var. ancak olaya sadece kapalı olanlar rahat etsin açısından bakıyorsunuz. hiç sormuyorsunuz ki

1.bu çocuklar 18 yaştan küçük, reşit bile değiller; ailesinin ya da kaldıkları özel yurtların zorla kapatmadığını nerden bileceğiz??

2.başörtüsü bağlanma şekillerine göre bile artık siyasi gösterge olarak kullanılıyor(kabul etsenız de etmeseniz de), peki aynı görüşten öğretmenlerin ayrım yapmayacağını nerden biliyorsunuz?? öyle meslektaşlarım var ki, bazı partilerin bayragını taşıyor elinde. kapalı olana ya da açık olana rahatlıkla haksızlık yapabilecek cinste, bu durumda ne olacak???

3.sü de üniversitelerde kapalılığa evet dedik, sıkıntı yok. ailesi müslüman ancak müslümanlıktan uzak senegalli bir arkadaşım vardı sınıfımda, kapanmıştı çok sevinmiştik; çünkü araştırdı çünkü öğrendi; çünkü aklı başında 21 yaşında bir insandı. bilmem anlatabildim mi?

at gözlüğü olanın ben oldugumu düşünüyosunuz ya, işte sizi at gözlüklü yapan bu bahar hanım..

Yani benim gibi olacak deyip baskida yapmam deyince memnun olmadi:)
Olmaz öyle, dayatmaliyim kapanmalisin diye baski kurmaliyim kizima..oylesi gelir islerine..hakli cikarlar o zaman baskici aile oluruz
sevecek kendi hür özgür iradesiyle istedigi zaman kapanacak Allahin izniyle

Sen ne dersen de kabul edecekler mi divinity? Kendi özgürlükleriyle senin özgürlüğüne karismaya devam edecekler. Bak çocuğuna kadar dil uzatmislar. Bosversene guzelim, neden ceneni yoruyorsun? Salla gitsin. Olan oldu, cevap yazmaya degmez. Sevinmen yeter :KK76:

ki başörtüsüne karşıymışım gibi cevaplayanlara da; başörtüsüne değil "okullarda başörtüsünün" yaratacağı (hem örtülü kardeşlere hem de açık kardeşlere) sorunlara , idolojik simge olarak kullanılmasına karşıyım!!

ülkemiz ve herkes için en hayırlısı olsun...iman gücüyle kazandığımız ülkemizi; iman alet edilerek kaybetmememiz ümidiyle..

ben demiyorum ki bu yasa gerçekten uygun diye
reşit insanlar için uygun
kimse kapalı diye kapıdan geri çevrilmemelidir. açık- kapalı diye ayrım yapılmamalıdır.
şurada bi kaç sene önceye kadar bu ülkemizde bariz vardı şuan yavaş yavaş yok olmaya başladı kapalı arkadaşlarımız da istediği gibi her yere girebilmeye başladı
siz biliyormusunuz, benim kuzenim annesi kapalı diye üst rütbe alamıyordu annesini mecburen açık olarak fotoğraf çektirmek zorunda kaldı
bunu ona mecbur edenler utansın
sen açık olarak gezebiliyorsun istediğin işe girebiliyorsun istediğin okula gidebiliyorsun kapalının suçu neeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gerek müslüman devletlerde , gerekse hristiyan veya başka dine mensup ülkelerde din eğitimi çocukken veriliyor . burda da çocuğun kendi iradesi söz konusu değil ailesi ne derse o ki bir çocuk hayatında durum hep budur . söz konusu başörtüsü olunca ailenin iradesi de din eğitimi oluncA başka şeymi. hepiniz çocuklarınızı kendi felsefenize göre yetiştirmiyormusunuz ? muhfazakar ailelerde kendi felsefesine göre yetiştirmek istiyor ne var bunda ki . siz yapınca hak başkaları yapınca müstehak mı ?

ben demiyorum ki bu yasa gerçekten uygun diye
reşit insanlar için uygun
kimse kapalı diye kapıdan geri çevrilmemelidir. açık- kapalı diye ayrım yapılmamalıdır.
şurada bi kaç sene önceye kadar bu ülkemizde bariz vardı şuan yavaş yavaş yok olmaya başladı kapalı arkadaşlarımız da istediği gibi her yere girebilmeye başladı
siz biliyormusunuz, benim kuzenim annesi kapalı diye üst rütbe alamıyordu annesini mecburen açık olarak fotoğraf çektirmek zorunda kaldı
bunu ona mecbur edenler utansın
sen açık olarak gezebiliyorsun istediğin işe girebiliyorsun istediğin okula gidebiliyorsun kapalının suçu neeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dediğiniz gibi annem de kapalı diye abim askeriyeye giremeyecekti, açık fotoğraf çektrdik..
bu mağduriyeti biz de yaşadık..annem zar zor içine sinmeye sinmeye açıldı.. ama bunu yaşadık diye açık insanlara düşman olmadık.. tartıştığımız konu, ortaöğretimde kapalılık.. kapalılık değil. kimsenin görüşüne, dinine, dininin gereklerine karışamayız...

Sayin suriyeli kardesleride biraz konusalim derim ben durup duruo basortusune takilmayalim

neyini konuşalım millet irana dönüşeceğiz diye korkuyor ama biz yavaş yavaş suriye oluyoruz kimsenin haberi yok.artı kyolda türkçe konuşunlardan çok arapça konuşanlar görüyorum kendi ülkeme yabancı oldum.

ben kimseyle tartşmıyorum
ortaöğretim de olsa aile istiyorsa o çocuğu kapatmak her türlü kapatır dışarda olur okulda olur
bana göre ben en başta da dedim ortaöğretim için gerek olmadığını çünkü örtünüp o okula ağlayarak gidicek çocuklar da var
ama diğer kurumlar için çok güzel uygulamalar yapıldı görmezden gelemem :KK9::KK9:

neyini konuşalım millet irana dönüşeceğiz diye korkuyor ama biz yavaş yavaş suriye oluyoruz kimsenin haberi yok.artı kyolda türkçe konuşunlardan çok arapça konuşanlar görüyorum kendi ülkeme yabancı oldum.
Bende bu yuzden basortusunden daha baska sorunlarimiz var diyorum ya ...

aynen hiç karışmazlar canımmmmm
nereye gidiyon kızım bile demezler
bikini ile sokakta gezse kızım bu ne hal demezler:KK55:
onlar özgür kesin yaaa
:cool:
yobazız sıkmabaşız gericiyiz cahiliz canım biz kaç topiktir söylüyorlar öğrenemedin mi aşkolsun.....
şimdi okullarda şort vs serbest olacak deseler niye demem ..... bu insanlardaki başörtüsü korkusu beni öldürecek

Başörtü takılması zorunlu olmadığı sürece neden herkes bu kadar tepkili anlamıyorum.Takmayanın takmama hakkı olduğu kadar takmak isteyenin de takma hakkı var..
Bence olay şu; ben buna üniversitelerde karşı değilim. Sonuçta artık yetişkin gözüyle bakıyoruz. Ancak orta öğretimde dediğimiz çocuklar henüz reşit değil, neden kapandığını bir çoğu bilmiyor, aile baskısı. Ve bu şekilde okula gelmek istemeyen kaç kız öğrenci olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. Tamamen anne baba baskısıyla başını kapatıp da üniversitelerde türbanın yasakladınğı dönemde herkesten çok açılan arkadaşlarımızı gözlerimle gördüm. İçlerinde bir baskı oluyor yaşayamadıkları ve özendikleri. Dini tam mukayese etme yaşını ben orta öğretim olarak görmüyorum.

ailenin ipoteği altında kapanacak diyorsunuz da türkiyede çocuk özgürlüğü diye bir şey yok ki . neden sadece başörtüsü sorunmuş gibi görüyorsunuz. ailemizin istediği okullara gittik , ailemizin aldığı kıyafetleri giydik , ailemizin istediği saatlerde oyun oynamaya çıktık , ailemizin istediği kurslara gittik yani türkiyede durum bu . ilk konuşmaya başlayan çocuklara bir çok aile neyi öğretir Allah kaç oğlum veya kızımı öğretir değil mi ? karşılaştınız muhakkak , başına kapatmasa bile muhafazakar bir aile evde kendi istediği şekilde şekillendirecek çocukları gerek kuran kursuna gönderme olsun gerekse dini vecibeler olsun yani bu yasağın kalkması hiç bir şeyi değiştirmeyecek . ki ben çocukken başörtüsü yasaktı buna rağmen ilkokul yıllarımda bile çok kız arkadaş vardı okula gelirken başını kapatıp okulda başını açan . yani yasak olsa ne olur olmasa ne olur yasaklı dönemde de hal böyleyken böyleydi işte.

yobazız sıkmabaşız gericiyiz cahiliz canım biz kaç topiktir söylüyorlar öğrenemedin mi aşkolsun.....
şimdi okullarda şort vs serbest olacak deseler niye demem ..... bu insanlardaki başörtüsü korkusu beni öldürecek
okulda şort olmaz esraa. abartmanın anlamı yok. eli yüzü düzgün temiz pak olsun yeter.
düzeyinde yanii. .
üniversitede okudum. şort giymedim.
ama çocukların hele ergenliğe girmemiş çocukların baş örtüsüyle okula gitmesini hoş bulmuyorum.
o sınıfta ötekileşşme olacak. kız çocuğu belki oyunlara bile katılamayacak. çünkü kendini erişkin büyümüş hissedecek. ona diğer çocukların bakışlarından rahatsız olacak sınıfında. o zamana kadar açık gelip başı kapanıp okula geldiğinde yadırganacak sınıftakiler tarafından. yazıkki bu çocukların bu dönemde rehabilitasyona ihtiyacı olacak. ve bence bu okul tarafından yapılmalı

valla kendi adıma konuşursam şükür sorgulayan merak eden bir kızım var elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum....
tercih kendinindir.....
dinimizdede zaten böyle bir zorlama mevcut değil....
benim görevim bi anne olarak ona en iyi şekilde anlatıp öğretmek....

bi de şunları söylemezsem çatlarım içimde kalır,her konuda aynı muhabbetler oluyor çünkü.

bir ben başörtüsü yüzünden neler çektim

iki ülke irana dönecek kaçın msjlarından gına galdi artık..

evet başörtülü arkadaşlar zamanında saçma bi uygulama yüzünden çok sorun yaşadılar okulu bırakanlar dahi oldu hatta bu olay akp nin ekmeğine çok güzel de yağ sürdü yıllarca bunu kullandı ama artık her konunun buna bağlanmasından konular tartışılamaz oldu.sonuçta şu anda bu sorun yok,artık kapalı-açık istediği gibi istediği yerde bulunabilir.

yıllardır irana dönüşeceğiz korkusu da çok saçma,başörtüsü yasağı kalktı diye irana dönüşmeyiz merak etmeyin.insanlara istediği gibi giyinme özgürlüğünü vermektir bu.bu ülke M.Kemal gibi bir ADAMI ortaya çıkarmış kahraman bir ülke,eğer gerekirse bir Atatürk daha çıkar ortaya rejimi değiştirmek kolay değil.2 yıl önce gençlerin nasıl baş kaldırabileceğini,haksızlıklara nasıl karşı çıkabildiğini çok iyi gördük.

bence artık görünürdeki değil gerçek sorunlar konuşulmalı.

Back
X