Burda konu sevip sevmek degil. Din dersini, matematik ve fen dersleri ile karsilastiramazsin zaten. Ilk basta matematik hayatin her alininda gerekli oluyor. En basit araba sürmek için, evin perdelerini ölçmek için, saati okumak için matematik gerekiyor. Matematik bir bilim dalidir ve okulun gayesi zaten budur. Ögrencileri bu bilim dallarda bilgilendirmektir.
Din bilim ile uzaktan yakindan alakasi yoktur. Din insanin seçtigi bir hayat görüsüdür ve dolayisiyla insanin özelidir. Ben ateistim mesela fakat ben ne sana, ne baskasina allaha inanmayi birakmasi için baski uygulayamam. Herkes kendi dinini yasamaya serbesttir. Sen evde çoçuguna allahi, muhamedi, namazi ögretmek istiyorsan elbette buna özgürsün fakat bunun okulda yeri olmamasi lazim.
Ve ben her zaman din derslerine karsi gelmisimdir. Sen müslümansin diye sana din dersi elbette tuhaf gelmiyor, hatta gerekli geliyor fakat söyle anlatayim sana
Eger din dersin yerine ateizm dersi olmus olsaydi. Ve o derste kuran, incil,.. hepsi insanlarin yazdigini, dolayisiylane peygamber, ne allahin var oldugunu,... anlatilmis olsaydi sen bu dersleri savunurmuydun? Sen "nasil olsa insanlar tabula rasa doguyorlar, bu ateizm dersleri mantikli gelmezse, kendileri din'e yönelir zaten" dermiydin?