Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

o zaman azınlıkların hakkından,eşitlikten ve demokrasiden söz edemeyiz değilmi:KK66:
edemiyoruz bu durumda maalesef . azınlıklarında hakları vs leri var hala insanlar ateist ve deist olduklarını saklıyorlar neden azınlıktalar ve hakları yok çekiniyorlar söylemeye ama eğitimin durumuda bu aslında dünyada bu . japonyada da türk yaşıyor ama az peki japon hükümeti türk de var deyip eğitim sisteminde türkiye tarihini de anlatabilir mi ? ideal olan anlatması değil mi ama bu pratik te mümkün olamıyor veya avrup topluluklarında müslüman yok mu var hatta almanyada vs çokca var orda islamiyet dersi veriliyormu ne yazıkki hayır

edemiyoruz bu durumda maalesef . azınlıklarında hakları vs leri var hala insanlar ateist ve deist olduklarını saklıyorlar neden azınlıktalar ve hakları yok çekiniyorlar söylemeye ama eğitimin durumuda bu aslında dünyada bu . japonyada da türk yaşıyor ama az peki japon hükümeti türk de var deyip eğitim sisteminde türkiye tarihini de anlatabilir mi ? ideal olan anlatması değil mi ama bu pratik te mümkün olamıyor veya avrup topluluklarında müslüman yok mu var hatta almanyada vs çokca var orda islamiyet dersi veriliyormu ne yazıkki hayır
işte bu yüzden diyorum ya,dayatmalı olmamalı. seçmeli olmalı..
avrupa, japonyada yapılanı baz almam ben. benim doğrum onlara göre değişmez.

siz sadece kuran eğitiminin kurslarda verildiğini mi düşünoyrsunuz merdiven altı verilen evlere kapanıp verilen eğitimlere ne diyorsunuz .bir arkadaşımdan duydum güne gider gibi gösterip kuran eğitimi veriliyormuş bunlar napalım şimdi nasıl engel olalım herkesin evine tek tek baskın mı düzenlensiz ki düzenlensede kadın diyecekki biz gün yapıyoruz. laz olmak kürt türk olmanın dinle ne alakası var evet bir çok din var hatta bu saydıklarından daha çok ama ağırlık yine islamiyet siz türkiyeyi istanbul ve ankaradan ibaret görmeyin muhafazakar iller ilçeler vs de düşünün

Ben senin derdini anladim ve evet, özel ekipler olusturulup düzenli baskinlar yapilsin bu türlü seyler için. Tabi bu istegimin ütopik oldugunu biliyorum simdi Türkiye sartlarina bakarsak fakat fikrim bu yandandir.

Ayrica Türk, kürt felan demem sadece Türkiyenin çogunlugu Türk, sünni müslümandan ibaret olmadigini göstermek istedim.

Sırada ne var merak ediyorum.Kız-erkek ayrı eğitim,hatta kızlara kadın hoca,erkeklere erkek hoca ?
Kızlara başörtüsü serbestse erkeklere sakal serbest olsun mesela.Lisede sakalı çıkan çok var.
Ee sakal bırakmak serbest olursa saç da serbest olsun,salalım gitsin.
Diğer dinlerin de bazı giyim,saç,sakal adetleri var.Onlar da diledikleri gibi gitsinler okula.

Ben senin derdini anladim ve evet, özel ekipler olusturulup düzenli baskinlar yapilsin bu türlü seyler için. Tabi bu istegimin ütopik oldugunu biliyorum simdi Türkiye sartlarina bakarsak fakat fikrim bu yandandir.

Ayrica Türk, kürt felan demem sadece Türkiyenin çogunlugu Türk, sünni müslümandan ibaret olmadigini göstermek istedim.
kürtlerde de var sünni her neyse konu o değil de evet o biraz ütopik maalesef normal kurslar bile gündüz ayrı gece ayrı eğitim veriyorken evde neler neler yapılıyor

adı üzerinde BENİM doğrum
tabiiki öyle. başkasının doğrusuna göre konuşmuyoruz kendi düşüncelerimize göre yazışıyoruz burada. tabiiki benim düşüncem ve doğrum. bana ne avrupanın yaptığından bana ne araplarınkinden. ben yaşadığım yerdeki devlete onun bakış açısına yaparım yorumumu. ve elbette benim doğruma göre davranırım.
kimsenin benim yada çocuğumun yada,yeğenimin bizim inancımız olmayan bir inancı dayatmasına izin vermem. ve tepki veririm.

çıplaklığı kim savunuyor burada hanımefendi. ha başı açık olana çıplak diyorsanız diyecek şeyim yok size
açılıp saçılmayı birşey sananlarda var
başörtülü yobaz açık olan medeni
bu görüşte olan insanlar savunuyorlar.
başörtü ortaokulda olamamalıydı
amaaa iyyiki üni de yada sınavalara girerken iyiki yasak kalktı
genç kızlarımız ağlayarak başını açmaktan kurtuldu
hatta yasak kalktığı halde zorlakapıda açtıran merhametsizler de vardı hatırlıyor musunuz bilmem
işte onlar çıplaklığı medeniyet sananlar
kimse kimsenin görüşüne saygı duymuyor

açılıp saçılmayı birşey sananlarda var
başörtülü yobaz açık olan medeni
bu görüşte olan insanlar savunuyorlar.
başörtü ortaokulda olamamalıydı
amaaa iyyiki üni de yada sınavalara girerken iyiki yasak kalktı
genç kızlarımız ağlayarak başını açmaktan kurtuldu
hatta yasak kalktığı halde zorlakapıda açtıran merhametsizler de vardı hatırlıyor musunuz bilmem
işte onlar çıplaklığı medeniyet sananlar
kimse kimsenin görüşüne saygı duymuyor
o yapılanlara bende tepkiliyim. çok acı şeyler yaşadılar. şahsen buradaki kimse iyi yapmışlar demez.
ben sadece çocuklar çocuk kalmalı düşündesindeyim.
başörtülü yobaz değil tabiiki. yobaz olup başı açık olanda var.

o yapılanlara bende tepkiliyim. çok acı şeyler yaşadılar. şahsen buradaki kimse iyi yapmışlar demez.
ben sadece çocuklar çocuk kalmalı düşündesindeyim.
başörtülü yobaz değil tabiiki. yobaz olup başı açık olanda var.
bence de var hemde fazlasıyla
ne zaman açık kapalı ayrımı yapmayı bırakırız bilmem belki de hiç bir zman bu ayrım bitmeyecek
bizden sonra çocuklarımız başlayacak bunları tartışmaya
ama onlar bizden daha bilgili olucak eminim

bence de var hemde fazlasıyla
ne zaman açık kapalı ayrımı yapmayı bırakırız bilmem belki de hiç bir zman bu ayrım bitmeyecek
bizden sonra çocuklarımız başlayacak bunları tartışmaya
ama onlar bizden daha bilgili olucak eminim
inşallah. umarım daha bilinçli ve hümanist olurlar

tabiiki öyle. başkasının doğrusuna göre konuşmuyoruz kendi düşüncelerimize göre yazışıyoruz burada. tabiiki benim düşüncem ve doğrum. bana ne avrupanın yaptığından bana ne araplarınkinden. ben yaşadığım yerdeki devlete onun bakış açısına yaparım yorumumu. ve elbette benim doğruma göre davranırım.
kimsenin benim yada çocuğumun yada,yeğenimin bizim inancımız olmayan bir inancı dayatmasına izin vermem. ve tepki veririm.
başka bir veli de diyecekki bu da benim doğrum müslüman bir ülkede okulda farklı din eğitim verilmesine karşıyım buda benim doğrum diyecek bu yüzden dedim adı üzerinde benim doğrum diye bu işin sonu gelmez her kafadan bir ses çıkar dolayısıyla böylesi daha iyi takmayın kafaya .

başka bir veli de diyecekki bu da benim doğrum müslüman bir ülkede okulda farklı din eğitim verilmesine karşıyım buda benim doğrum diyecek bu yüzden dedim adı üzerinde benim doğrum diye bu işin sonu gelmez her kafadan bir ses çıkar dolayısıyla böylesi daha iyi takmayın kafaya .
bakın çocuğun çocuk gibi görünmesi ve hareketi giyimi herkesin doğrusu olmalıdır. bunun tersini düşünmek yanlıştır. kim bir çocuğun kadın gibi olmasını ister.varsa böylesi ki, bunuda diyen olacaktır. ama bu doğrumudur asla.

ha bu arada bu ülke müslüman bir ülke değil. laik bir ülke.

Çocuk doğduğu andan itibaren o çocuğun kişilik hakları var demektir ve sadece sende velayet hakkı vardır. Sen o çocuğa ahlak, görgü, eğitim, dini bilgi sunarsın o da iradesi ile içinden geldiğini yapar,
Çocuğumun kapalı olmasını istiyorum diyene sorum şu ? Peki senin annen de sen kapanmayı istediğin halde senin açık olmanı istese , senin görüşün nasıl olurdu ?
Her insan kendinden sorumludur , sen anlatırsın o da iç güdülerine dayanaraktan kendini yönlendirir.
Ayrıca okullarda yani eğitimde ikililik olmaz , ayrımcılık olmaz , birilerinin dini siyaset silahı hale getirmesi iç karışıklık nedenlerinin baş nedenlerindendir. Biz pakistan , İran toplumundan gelmiyoruz ve o ülkelerde insan özgürlükleri ihlal edilmektedir. Türkiye de ise isteyen açık , isteyen kapalıdır , isteyen ateist isteyen müslüman, alevi , musevidir. Kimse kimsenin iradesini zoraki bir şekilde yönetemez laiklik budur . Ve din Allah ile kişi arasındadır 3.kişi yer almaz, sadece aileye verilmiş olan sorumlukların yerine getirilmesi dışında.

Ayrıca çocukları zoraki olarak kapatarakta , onun içinde ki salihi bilemezsiniz. Belki o kapalılığın ardından bir tecavüzcü çıkacak ? Öyle değil midir hep ? Baskılanmış kişiliğin ardında hep bir sorun yatar , bu da ailenin yapmış olduğu bencilliktir.
Sen dini eğitimini verirsin çocukta iradesi ile seçim yapar. Sen imamsan çocuğunda imam olacak değil ya , sana imam olur içinde ateist yatar kim bilir...

Çok ilginç konuya herkes aynı açıdan bakmış. İlköğretime türban serbestisini savunanlar da karşı çıkanlar da hep aynı açıdan bakmışlar. Bir de şöyle düşünün. Bu ülkede yaşayan herkes Müslüman değil. Hristiyan, Yahudi, Yezidi vs. vatandaşlarımız da var. Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes eşittir. Bu durumda bu dine mensup çocuklarımız kendi dinlerine uygun kıyafetlerle okullara alınacaklar mı? Örnek olarak söylüyorum Yahudilikte erkeklerin saçlarını iki yandan uzatması ve şapka takması onların inançları gereği. Erkek Yahudi öğrencilerimiz bu kıyafetlerle okullara gidebilecekler mi?

557700_448434971858478_545357520_n.webp

Yanlış anlaşılma olmasın ben bu soruları türbanlı değil ama kapalı bir kadın olarak soruyorum. Zira türban diye kadınlarımızın taktığı şeyi asla takmadım takmam da. Zaten bundan otuz yıl öncesine kadar varolmamış bir şeyin dinin gereği gibi görülmesini de saçma buluyorum. Ben babaannem nasıl örtünüyorsa öyle örtünüyorum.
Ve tekrar ediyorum. Bizim konuşmamız gereken konular bunlar değil. Bazıları gerçek ülke sorunlarını ört pas edebilmek adına oltaya bir yem takıyorlar ve hepimiz istisnasız aynı yeme üşüşüyoruz. Çok merak ediyorum bundan sonra ilköğretime kadar girmişken bu türban bir sonraki sorunda acaba anaokullarına serbest bırakacaklar mı? Ondan ötesini zaten hayal bile edemiyorum.

BİLMİYİRUM KAFAN YERİNDEMİ AMA
ÇOCUĞUMU KAPATIYORUM DEMEDİM YADA BU YASAYI SAVUNUYORUM
AMA medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,
desene hayvan senden daha medeni diye devam eden akif sözü.açılıp saçılmayı maharet sanan zihniyetlere güzel bir cevap milli şairimizden.
reşit insanlar için bile kapalılık öcü gbi görenlereydi benim sözüm
o zaman sizin deyiminizle tüm açıklar medeniyetsiz oluyor,kapalılar da medeni öylemi,medeniyet açık yada kapalı olmaklamı ölçülüyormuş,ayrıca burada kimse çıplaklığı savunmuyor,konu da çocukların ortaöğrenimde başörtü serbestliğiydi,bende o yaşta ki çocukların kendi iradeleriyle kapanamayacağını savundum,bıraksınlar ileride kendi iradeleriyle kapansınlar dedim,biranda bikiniyle çocuğumun sokaklara çıkmasına izin veren anne oldum,bunu yazanlardan biride sizsiniz.

ben reşit insanlar kapanmasın niye kapanıyor diye yazdığımı hatırlamıyorum,o zaman bana değil gidin onlara yazın,ayrıca sizin seviyenizle yazayım,asıl senin kafan yerindemi.

eğer konu çerçecesinde daha usturuplu ve sadece konuyla ilgili yazacaksanız yazın bana,yoksa kalsın,okuyun geçin,olayı kişiselleştirmeye gerek yok.

Son düzenleme:
Back
X