Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

kadesa sanki yazan sen değilsin bu günlerde. şaşırtıyorsun beni

yok benim vallahi :)) (niye gülümsemelerim kafa sallama şeysi gibi çıkıyo)

diyorum ki bu türban meselesinden sıkılmadık mı? çocukların çok başka sorunları var,keşke onları konuşsak.biz ne kadar konuşursak konuşalım serbestlik geldi aile zoruyla ya da değel başını kapatan artık okula öyle gelecek.belki ilkokulda da bu serbestlik gelir,herşey olabilir..burada konuşarak sadece insanlar birbirlerini kırıyor.biz kadınların konuşması gereken şey bu olmamalı... diyorum,kötü bi amacım yok ki.

Hayrünnisa Gül bile, 10 yaşındaki çocuğa türban için böyle demişti:

71.jpg1601.jpg

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, 2010 yılında ilköğretimde türban gündeme geldiğinde şu sözlerle tepki göstermişti: “O yaşta kız çocuğu başını niye örtsün ki? Bu gibi dayatmalar cehaletten oluyor.”

Allah yarattığı kulunun fıtratını iyi bilir siz kafanızı yormayın. Bir laf vardır helal daire keyfe kafi diye. Bu saydıklarınız dışarıda yapılınca haram evet ama insanın eşine karşı yapması haramı helali bırakın sevap bile. Yani hem fıtri isteğinizi karşılayıp mutlu oluyorsunuz hem sevaba giriyorsunuz. Ayrıca kapanmak güzellerin güzelliğini korur, yaşı ilerleyip yaşlanan çirkinleşen bayanların da çirkinliğini gizler yani her bakımdan bayanlar için koruyucudur.Keşke dinimizi doğru öğrenseydiniz ya da doğru öğretilseydi de insanları da yanıltmasaydınız.
Ben bir bireyim. Bana bir hayat bahsedilmis evet, ama bu hayat esimin cevresinde donmuyor. Sevabi yaptigim iyilikle, yalansiz, riyasiz bir hayat yasayarak kazanmayi yeglerim, bir erkegin kolesi/kapatmasi gibi davranip onu mutlu etmekle degil. Ortunun gizlediklerine girersek hele isin icinden cikamayiz, o yuzden de gerek yok... Dininizi dogru ogrenmisim, yaptiginiz aciklamalardan da belli, iste bu yuzdendir ki de inanmiyorum zaten. Allah yarattigi kulunun fitratini iyi bilir, evet. Sizi de bilir, beni de.

Hayrünnisa Gül bile, 10 yaşındaki çocuğa türban için böyle demişti:

71.jpg1601.jpg

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, 2010 yılında ilköğretimde türban gündeme geldiğinde şu sözlerle tepki göstermişti: “O yaşta kız çocuğu başını niye örtsün ki? Bu gibi dayatmalar cehaletten oluyor.”
sonra tabi kadına demedikleri kalmadı oysaki çok haklıydı...

kendini sergilemek isteyebilirsin bunu istemeyenler için de imkan yaratılmalıdır. özgürlük tam da burasında
sen kendini hekese gösterince mutlu oluryorsun ben sadece tek kişiyle sevdiğimle olunca
bunları ayırt edemezsin sen sanmıyorum mutluluğu çıplaklıkta aramışsın öncek sayfalarda bi söz paylaşmıştım alim söze tamda sana göre
Bahar hanim, basina ortu takmayanlarin "ciplak" oldugundan haberim yoktu. Oyle ise dunyanin en az yuzde yetmisi ciplak dolasiyor, bir eksik bir fazla farketmez...:KK70:Size ters gelecek ama Biz boyle mutluyuz... Sergi benim bildigim muzede olur, basini baglamayip kuafore giden, suslenen kadinlari kendini sergilemekle esdeger tutmaniz ne aci.. Dinci adamlar boyle kandiriyorlar demek ki kadinlari..

ben açık olduğum halde yaklaşık her gün aynı üstü giyerken her gün farklı rengarenk şeyler giyiyorlar altın varaklı desenler işlemeler renk renk feraceler ee islamiyette amaç dikkat çekmemek kadının kendini gizlemesi ise burda bir yanlışlık var :)benim örtünme anlayışıma bu ters ne yazık ki kimse kendini kandırmasın Allahın bize emrettiği bu olamaz.
hiç kimse bana bakmazken onlara bakıyor demek ki kapanmak örtünmek bu değil :KK12:

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı (Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi)

5’inci sınıf öğrencilerinin başörtüsü takmasını felaket olarak değerlendiriyorum. Bu hep ayıptır, hem de ilkelliktir. Çünkü o yaşlardaki çocuk, çocuktur. Ergenlik dönemine bile ermemiştir. Erse de fark etmez aslında. Böyle küçük yaşta başörtüsü takmak kız çocuklarının, erkek çocuklardan kaçınması durumunu oluşturuyor. Başörtüsü nedir? Kadının erkeği tahrik etmemesi için saçını kapatması demek. Çünkü bir tahrik nedeni olarak değerlendiriliyor. Çocukların kız-erkek ayrımı olmadan arkadaş ve insan sevgisini geliştirmesi gerekir. Başörtüsünü bu yaşlara indirmek cinselliği fazlasıyla küçük yaşta çocuğa öğretmek, hatta dayatmak anlamına geliyor. Bu durum ne psikolojik, ne pedagojik ne de insancıl yaklaşıma yakışır. O yüzden ayıptır. O yaştaki çocuk isterse takacakmış, istemezse takmayacakmış! Bırakın o yaştaki çocuğu, 18 yaşına kadar serbest iradesini kullanamaz. Tamamen çevreden etkilenirler. Özgür iradeye serbestlik olarak ifade ediliyor bu durum ama hiçbir alakası yok. Başörtüsü takan ve takmayanlar açısından da ayrı bir problem yaratacak. Çünkü başını örten dindar ve mazbut oluyor, örtmeyen ne oluyor? Yanlış bir çocuk büyütme tarzıdır.

Bahar hanim, basina ortu takmayanlarin "ciplak" oldugundan haberim yoktu. Oyle ise dunyanin en az yuzde yetmisi ciplak dolasiyor, bir eksik bir fazla farketmez...:KK70:Size ters gelecek ama Biz boyle mutluyuz... Sergi benim bildigim muzede olur, basini baglamayip kuafore giden, suslenen kadinlari kendini sergilemekle esdeger tutmaniz ne aci.. Dinci adamlar boyle kandiriyorlar demek ki kadinlari..
DİNDAR ADAMLAR !!!!!
şükür olsun ki kitabımız var herşeyi ondan öğrenebiliriz.
laflarım yüzde yetmişe değil size etrafınızdaki erkeklerin size bakmasından hoşnutmuşsunuz olabilir doğaldır diyorum sizin için
eeeeeeeeee bende kimsenin benim güzelliğimi görmesini istemiyorum bu size neden abes geliyor
sizde saygı olmadığı için olabilir hmmmm evet evet tamda bu sebebten:KK66::KK66::KK66::KK66:

valla arkadaşlar madem özgürüz o zaman din derside zorunlu olmayacak, özgürlüklerin tek taraflı ve sözde kalmaması dileyiyle... azınlıkta kalanlara karşı nefret ortamı oluşturmayarak, hedef göstermeyerek tabii

bu yazığıma kendim de inanmadım yanlız:KK45:, şaka şaka tabii ki yazdıklarım olmayacak:KK53::KK53::KK53:

valla arkadaşlar madem özgürüz o zaman din derside zorunlu olmayacak, özgürlüklerin tek taraflı ve sözde kalmaması dileyiyle... azınlıkta kalanlara karşı nefret ortamı oluşturmayarak, hedef göstermeyerek tabii

bu yazığıma kendim de inanmadım yanlız:KK45:, şaka şaka tabii ki yazdıklarım olmayacak:KK53::KK53::KK53:
özgürlük işlerine geldiği yere kadar chessciğim. hep bana hep bana olayı bu.

DİNDAR ADAMLAR !!!!!
laflarım yüzde yetmişe değil size etrafınızdaki erkeklerin size bakmasından hoşnutmuşsunuz olabilir doğaldır diyorum sizin için
eeeeeeeeee bende kimsenin benim güzelliğimi görmesini istemiyorum bu size neden abes geliyor
sizde saygı olmadığı için olabilir hmmmm evet evet tamda bu sebebten:KK66::KK66::KK66::KK66:
Dindar degil canim, tam anlamiyla dinci. Neyse... Ben o laflari kendim icin etmedim ki, genel olarak konustum, hatta yuzde yuz icin konustum, kadinin dogasinda var dedim, benim yasim elliyi gecmis, beni alan almis, satan basindan savmis zaten, hic sade benim icin olur mu?:KK70:Siz hic kimsenin sizin guzelligini gormesini istemiyorsaniz o zaman bu size has, istisnalar kaideleri bozmaz. Arkadas da yazmis yukarda, kapananlar bile cesit cesit, rengarenk, benden daha ilgi cekici giyiniyorlar disarda diye.. Neden acaba?:KK66:

Dindar degil canim, tam anlamiyla dinci. Neyse... Ben o laflari kendim icin etmedim ki, genel olarak konustum, hatta yuzde yuz icin konustum, kadinin dogasinda var dedim, benim yasim elliyi gecmis, beni alan almis, satan basindan savmis zaten, hic sade benim icin olur mu?:KK70:Siz hic kimsenin sizin guzelligini gormesini istemiyorsaniz o zaman bu size has, istisnalar kaideleri bozmaz. Arkadas da yazmis yukarda, kapananlar bile cesit cesit, rengarenk, benden daha ilgi cekici giyiniyorlar disarda diye.. Neden acaba?:KK66:
iyide bu onları ilgilendirmez mi ??? böyle giyinmeye hakları yokmu ???
nerde yaşıyoruz kampta mı herkes başını açıcak diye bir kaide mi var
isteyen başını açsın isteyen ...... başka yerlerini
isteyen de kapasın heryerini
bu insanları rahatsız etmesin herkes saygı duysun dimi ama
helede yaşını başını almış biri görmüş geçirmiş biri eşitlik olmasını savunması lazımken ilginç

DİNDAR ADAMLAR !!!!!

Bu ne yahu açık olanlar saygısız mı ? Bu ne biçim bir kelime ?

Yuh artik, inanmiyorum... Disarda carsaf mi giyiyormus bu hatunlar? :KK70::KK70:Biri burda carsaf herseyi gizler diyordu, dogruymus...:KK53:

Çarşafı giymede ki niyet önemli , ben bir kişi tanıdım dedikodunun fitnenin yalancılığın hırsızlığın alasını yapıodu , kocası da hoca görünümlü hep fetva verir sohbet yapar vs. biz arkadşla apartmanın önündeyiz muhabbet ediyoruz adam indi atlet şortla kapının önündeki arabayı aldı döndürdü aynı yere park etti adam resmen bize kendini göstermeye çalıştı pislik herif , kızı desen bi kıza kafayı taktı iftiralar mı atmadı gözümün önünde hırsızlık mı yapmadı , oğlu da kardeşimin bisikletini söküp parçasını çıkartıp kendine takmış markadan tanıdık , gelip özür dilediler utanmadan , sen birde apartmana fitne yapmış bizle ilgili apartmandkiler düşmandı bize ne zaman apartmanın aidat parasını çalıp gittiler o zaman apartmanda ki insanlar biz sizi yanlış tanımışız , sizi bize yanlış anlatmışlar dediler.
Bir komşu da açıktı sonradan kapandı tarikatlara girdi (sırf yardım toplamak için) evliydi kadın , yakın arkadaşının kocasını ayartıp da yüzü kızararak taşınıp gitti ...

Ben bu yüzden her kapalı için iyi demem ,inançlı demem önemli olan niyet...

orada öyle bir kelime yazıyor mu ??
öyle anladı isen birşey diyemem
orada ne yazıyor anlatayım istersen

''bu size neden abes geliyor sizde saygı olmadığı için olabilir'' sizce yanlış anlamamdan mı ibaret ?

ama ben hala bu yazıyı okuyabiliyorum , siz ne yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım

Back
X