Valla Islam dininde kadinin kiymeti lafta kalmis ne yazik ki... Musluman ulkelerindeki ve ozellikle de Islam kurallari ile yonetilen ulkelerdeki kadinin hali ortada, gorunen koy kilavuz istemez. Dediginiz gibi bir feminist olarak ikinci sinif vatandas olmayi icime sindiremem. Bir adamin 4 esinden biri olmayi, iki adim gerisinden gelmeyi, isimi, hayatimi onun hakkimda verecegi karara baglamayi, hatta bir erkege emanet olmayi... Dedim ya, ben bir bireyim. Kadin olarak dunyaya gelmis olmam bir erkegin kanadi altinda yasamak zorunda olmam anlamina gelmiyor benim icin. Esit haklardan yanayim. Sonuc olarak basortusu de erkekler tahrik olmasin diye cikarilmis bir kural ise takanlara sabir dilemekten baska diyecegim bir soz olmaz. Sonuc olarak kisitladiklari kendi ozgurlukleri... Benim dedigim bunun ozgurluk neresinde? Aman adamlar sacimi gormesin diye yasamak, sokakta kacmak, plajda kacmak, evde misafir gelse yana yakila basortusu derdine dusmek... Yaz ortasinda uzun kollu, uzun etekli pardesulerle dolasmak zorunda kalmak, kafa siki sikiya kapali.. Benim gozumde takanlar hayata bir sifir maglup basliyor zaten erkek egemenligi altinda, kendi istegi ile takanlar ise coktan erkegin ustunlugunu kabul etmis zaten, tum kadinlik heveslerine zinciri vurmus, farkinda degil. Halbuki cennet veya cehennem, eger var ise, hala benim kadar gitme veya gitmeme sanslari var, isterlerse topuklarini da ortsunler... Bosa caba..